Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 120

• 118 508
  • 731
  •   1
Отговори
# 645
Ами, явно маслото я държи, защото едната я покривах вдървена, другата мека. А отдолу си е сериозно сиропирана. Като се замислих преди малко, тортите са покрити вчера сутринта. Вечерта поне час и половина са били на стайна температура, докато ги украся. Сутринта като я предавах не беше мръднала. Вероятно ганаша ти и изиграл номер. С млечна сметана ли го прави или с растителна? Това трябва да се проучи. Докато и свикнем на тази маса, ще имаме проблеми явно. Аз сутринта оцветявах 7-8 цвята. Само за 1 час, цвета стана по-ярък. До довечера ще е идеален предполагам. Определено Америколор няма да купувам. Мноооооооого гълта. Много! Шугъра и Уилтъна,  май ще са най-добре за нея. А! И Бейкърито - гела. Супер става с нея. Любима ми е. За оцветяване отгоре.... нищо не мога да кажа, обаче.
Таничка , както съм на диетка, и както днес ми е ден за торти.... това парче да ми го пратиш, а?

# 646
Благодаря за коментарите, момичета.
mynichkaTanq - Браво на теб, много апетитни тортички.
Ванче - много весела и колоритна торта. Точно като за 2-годишна девойка:)
Тъкмо реших да си поръчам ММ на Ксеркс и поста на Свещичката ме стресна. Та след кратко търсене попаднах на това

Питанка:
Отзиви за "Захарна паста SUGART" ? Предлага се от фирма Алма Либре (с представител в Пловдив - Торнадо). Кофата е 6 кг.

# 647
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Ани и аз покривах ХанаМонтанската торта с Ксеркс - никакъв проблем не съм имала. Покрита е с масло де  newsm78

Имам адски много да коментирам, а се включвам на парче, ама......  Blush Embarassed

# 648
van444eto веднага пращам.  Hug
Круша много ти благодаря   Hug

# 649
Ван4е,много Шаренко,много весело,много детайли..иии мноого хубави торти,от вси4ко по много Simple Smile
Ани,за твоята скулптура нямам думи,беден ми е ре4ника...уникално!!!!!!!
мадлене,много елегантна торта,браво..жалко за проблема
Дитсан,страхотна торта ,много нежна
Иглика,винаги съм казвала ,4е имаш ръка за моделиране,супер
Албенка,ти не изневеряваш на себе си,коли4ества и коли4ества и красота Hug
мъни4ка Таня,моите поздравления,браво Hug
КруШа,добър старт,Ван4ето ти е казала,ако беше малко по висока тортата,щеше да е още по добре,давай следващата Hug
Мариета,Блу-то,невероятни бисквитки,поздравления за труда,останаха ми о4ите
Бианка,с огромно закъснение ти пожелавам много сбъднати ме4ти мила!!Тортата ти е едно бижу,изклЮ4ителна е!!
марули4,на теб няма да спра да повтарям,4е много се радвам на вси4ко което правиш Hug
Лукс,тортата е един път,4удесна е
малко и от мен

# 650
Патрияни,както винаги си страшно мила.Радвам се че,не ме пропусна със коментара.А ти си невероятна както винаги.
Ще ме извините но няма да коментирам че се боря със триетажната за мъжо + една шоколадова за един затрит татко дето забравил да си поръча торта за детето.Абе мъжка работа.
Та Ванче тоя ксеркс ми взе акъла.Почнах да покривам от малките торти и няма такава лигня,то свалях три пъти,премесвах и НЕ.Как го метна на тортата и почва да се къса по ръбовете.Омесих го със малко Ирида ,та успях  до някъде но пак се скъса на две-три места,но там ще има разни неща та ще прикривам.Така побеснях,че спрях за няколко часа да се отпусна за да покрия голямата основа.
Нооо Naughty няма да рискувам със Ксеркс,направо със Ирида.
А и ми направи впечатление ,че друг път като се опитам да сваля със Иридата тръгва със маслото,лепи се на момента а,сега свалях Ксеркса три пъти без проблем.

# 651
  • София
Привет, ако на някой му трябва нещо от Илчовски но му е далече и му е удобно да си го подбере близо до Попа да ми пише. С Галя се разбрахме да и кажа какво ми трябва утре в 9ч. сутринта и ще ми ги докарат до края на деня.
Да се допълня, какаото на Илчовски е много добро, а също и цената около 15 лв е кг.

Последна редакция: ср, 21 мар 2012, 15:09 от metchopooh

# 652
  • Бургас/Пз
Леле, сега като ви чета за Ксеркса, направо се чудя как ще се оправям в неделя. Ще ми се наложи да покривам само с нея, че друга нямам и вече клоня към вариант да взема да си замеся за всеки случай един фондан на Димитрана, че да имам готов резервен вариант!

# 653
Здравейте, след няколко дни ще правя торта и за блата се иска неподсладено какао.Може ли да ми кажете къде да го търся или с какво мога да го заменя?  Thinking За блата ми трябва 150 гр.Търсих в Кауфланд, Лидл и в разни магазинчета, но не намерих.Ако някой знае от къде да закупя, моля да ми каже. Simple Smile

# 654
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Във всички магазини, в които си търсила, има неподсладено какао.
Почти всяко какао в магазинната мрежа е неподсладено. Просто прочети съдържанието на пакетчето.

# 655
Благодаря, не съм се сетила да прочета съдържанието, нали чакам на готово да видя как пише Неподсладено какао  Grinning

# 656
  • гр. София
Леле, сега като ви чета за Ксеркса, направо се чудя как ще се оправям в неделя. Ще ми се наложи да покривам само с нея, че друга нямам и вече клоня към вариант да взема да си замеся за всеки случай един фондан на Димитрана, че да имам готов резервен вариант!
Аз с Ксеркса нещо не успявам да се разбера- то конденз,то мехури ужасссс #Cussing out
ani_d, смесих фондана на Димитрана и Ксеркса-ужас,стана ронливо,сухо и трошливо #2gunfire Така че не те съветвам!

# 657
За конденза съм съгласна. Обаче, той изчезва и не остават петна. Обаче, имам чувството че лятото ще берем ядове с тази ММ.  Каквато е мекичка, като стане пак 40 градуса и с горещите ръце.... голямо джвакане на дъвка ще падне.....  Rolling Eyes Дано да съм и свикнала дотогава.

# 658
  • Варна
Съвсем я изпуснах тази тема  Grinning
Но личи си, че пролетта вече дойде - толкова шарени и веселяшки торти има.
От последните страници не може да се изпуснат шарените торти с Crazy Birds и последната на Ван444ето, отново тортения маратон на Патрияни ( кога успяваш бе жена - уникална си  Heart Eyes ).
Иглика, и твоя тортен маратон е завиден.
Мъничка Таня, ако наистина си на толкова години - моите поздравления и продължавай все така.
Точе, бялата фигурка отгоре от РА ли е? Ако не - от какво тогава?
Лукс, много са готини Шрек и фамилия - много добре си направила фигурките и израженията им  Laughing
Не мога безучастно да подмина кексчетата и бисквитките на Мариета и Блуай - много нежни и красиви.
Тонита, много добра е тортата "Металика".
Албенка, както винаги много производителна.
БианкаД, толкова много обичам лимонов крем - задължително ще го пробвам. А  ако можех и така да рисувам  Mr. Green (но уви не мога). Много е хубава тортата.
На 19.03. моето момиченце имаше имен ден и за градината правих тези маслени лимонови бисквити . За първи път украсявах с РА и съм много доволна. Както се вижда сините рибки бяха за момченцата, пеперудките за момиченцата, а сърчицата - за госпожите.
И един въпрос Как се държат един с друг РА и шоколад? Искам да направя една картинка като за целта очертая контурите от РА и да я запълня с разтопен шоколад. Само да вмъкна, че картинката няма да има дребни детайли.
А тези двете са отпреди месец и не са нещо особено: шоколадово-еклерова и с крем Рафаело - който леко промених като добавих и крема сирене .

# 659
  • София
Здравейте Simple Smile
От скоро се завърнах на тортения фронт и ви хвърлям по едно око. Не се стърпях като подванахте темата с ММ. През последните няколко седмици си взех Ирида (за всеки случай) и Ксеркс. Ксеркс за момента ми е абсолютен фаворит. Нищо не ръся при разточване, а използвам дървена точилка, цветенцата, които правих изсъхнаха за нула време, нямаше конденз, свличане и т.н. перипетии, за които говорите. Покривала съм измазана с маслен крем торта и шоколадовата торта на Ирина Купенска, което е ганаш, нямаше разтичане, хем тази с ганаша стоя поне 1 час по обяд, до южен прозорец, за да я рисувам. Дано не се разочаровам, че се каня да поръчвам тия дни  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт