Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 120

• 118 501
  • 731
  •   1
Отговори
# 660
Саси без лъжа на толкова години съм. Просто имам голяма воля за всякакви неща и се опитвам всичко да осъществя. Обаче аз от твоите прекрасни неща, които си направила ще си взема.  Hug

# 661
Здравейте момичета, отдавна не съм писала, но сега имам спешен въпрос.
Някой бече писал как се прави море със сметана и кристалина моля за малко повече инфо. Благодаря.

# 662
Някой бече писал как се прави море със сметана и кристалина моля за малко повече инфо. Благодаря.

о и аз ще искам да науча малко повече инфо за това море

# 663

Без да имам претенции на много знаеща:
Заливаш си с оцветената кристалина и после на няколко места "цопваш" отгоре с лъжичка по малко разбита сметана и с лъжичката издърпваш, оформяш като вълничка. Peace
Дано да съм права newsm78

# 664
Права си colova

# 665
Между блата и кристалината маже ли се с нещо?
Не се ли слага сметаната, отгоре кристалината и да се избутва някакси с лъжичка?

# 666
Здравейте!Благодарение на всички вас торта с Блум за племеничката , която става на 6 и една мини торта за майка й , която има рд на следващия ден

Има си доста кусури знам ,но и аз съм все още начинаеща.Важтото е , че племеничката много се зарадва и позна, че това е Блум.На въпроса защо не съм нарисувала и 6 те принцеси не можах да дам точен отговор.Надявам се следващата торта да бъде по добра.На всички желая спорна и увлекателна работа по тортите, които правите!

# 667
  • Велико Търново
Добро утро момичета!
Много ви благодаря за окуражителните думи за моята торта Металика!   bouquet
Аз все още не коментирам вашата работа, просто защото всичките торти ми се струват прекрасни. Но не мога да скрия възхищението си от лимоновата торта на BiankaD. Умопомрачителен разрез, в пълна хармония с външния вид!

Последна редакция: пн, 26 мар 2012, 13:24 от Тонитa

# 668
Подсещам за изложбата ако някой още не е видял
Изложба на торти - Великдендски сладки етюди
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=637143.195

# 669
  • ВАРНА морето сините вълни
здравейте момичета
Вилана-добре си се справила като начало -важно е че имаш желание с течение на времето всичко ще си дойде на мястото
айде и аз  да покажа днешната си торта

върви ми на гимнастички напоследък  Laughing

# 670
Здравейте, аз със въпрос. Simple Smile

Направих тесто за моделиране по тази рецепта:
    150 мл вода
    70 г масло
    150 г брашно
    около 500 г пудра захар
Водата се слага в съд на котлона. Добавя се маслото и когато сместа заври се изсипва брашното наведнъж. Бърка се, докато сместа започне да се отделя от стените на съда. Изважда се и се разстила на плот за да изстине по-бързо. Когато е студено се добавя пудрата захар и се омесва. Използва се за декорация на торти, сладкиши и т.н., като може да се оцветява с боя за храна.

Когато започнах да добавям захарта тестото изведнъж стана лепкаво и невъзможно за месене. Сега го сложих в хладилника, но се съмнявам, че нещо не е както трябва!? newsm78 Как да продължа?

# 671
Здравейте, аз със въпрос. Simple Smile
Това е марципан Варна. Остави го в хладилника до утре сутрин. Ще се втвърди. След това започнида измесваш. Има вероятност отново да се размекне, но това да не те притеснява. Ще се събере. Ако не си добавила всичката пудра от рецептата, добави я утре. Ако ще оцветяваш, сложи боята. По твоя преценка можеш да сложиш още 1/4 количество  пудра захар, но не повече, защото после ще ти се пука и цепи. След като приключиш месенето, отново прибери на студено за час, два. След това извади, измеси леко и действай.
betina33 - супер е тортата. как успя да ги закрепиш прави тия каки?
vilana - Тортата с Блум наистина е станала хубава, ама как можя да я пльоснеш в тая тава?

# 672
Много благодаря, Ванче!   bouquet

# 673
  • ВАРНА морето сините вълни
Ванче-краката ги нанизах на шишчета - отдолу стърчи 3-4 сантиметра и стана доста стабилно -и аз се притеснявах но няма проблем не мърдат

# 674
  • София
Извинявам се, че не коментирам, но последните две седмици правя торти, за които нямам грам никакво време и душа не ми остана. Ще ви коментирам утре, като подаря последната ми торта.

Исках само да кажа и аз за Ксеркс. Като изключим, че, ако е по-тънко разточено ми се напуква, нямам абсолютно никакъв проблем с него и даже ми е много приятен за работа. Един път покривах само с него и сега с него и Пико, ами пак е същото. Ако е тънко разточено ми се напуква(като на горния етаж на тортата, която сега правя). Иначе няма никакъв проблем. Слагам го върху маслен крем с трохи и стяга перфектно. Няма и проблем(поне за сега) след престой извън хладилника. Не съм забелязала да ми прави никакъв конденз. Но и само два пъти съм покривала с него.

Общи условия

Активация на акаунт