Отговори
# 120
Здравейте и от мен.Вие сте си изписали цяла нова темичка а аз съм я пропуснала.Ще опитам да я изчета.Искам да питам дали някоя от вас знае за "еднократна помощ при бременност".Случайно попаднах на информация за такъв вид помощи но нещо не ми е много ясно,четох стари теми по въпроса на майки от около 2008г. 2009г. във форума тук,но пак не разбрах ако имаш право на такава помощ то има ли значение дали и от кога работиш и ако я вземеш тази помощ после отпуска ли ти се и еднократната при раждане?А и евентуално знае ли се в какъв размер е тази за бременност?

# 121
  • Варна
ЕлЛи,
Всяка майка има право на еднократна помощ при раждане на живо дете, независимо от доходите на семейството, когато детето не е оставено за отглеждане в специализирана институция за деца.
Размерът за 2012 г. е, както следва:
1. за първо дете – по 250 лв.;
2. за второ дете – по 600 лв.;
3. за трето и всяко следващо дете – по 200 лв.
 Wink

# 122
Здравейте и от мен!
ЕлЛи и аз като теб четох за тази еднократна помощ за бременност,тя е различна от тази за раждане и доколкото си спомням се даваше на бременни жени които нямат право да ползват болнични поради факта че не са на трудов договор.Не съм много сигурна но нещо такова ми е останало в главата.А помощите за раждане на жива дете са такива каквито ти е написала Норе
Честито на всички които тези дни са видели с какви гащички ще са Hug
Бързо оздравяване на болничките и мама Рая дано не се стигне до антибиотик Hug
За количката за сега мислим да изчакаме,мога да ползвам в първо време на една приятелка нейната докато преценим каква точно да си купим,не ми се иска да избързваме за да не съжалявам после.
Някой беше повдигнал въпроса за ваничките с маркуч за източване,нашата е от тези много съм доволна защото не се налага да се чудим къде да я поставим,а и както бях с операция нямаше начин да стоя превита,а ваната ми беше удобна да си къпя детето.Сега я ползвам в банята и  тоалетната защото са заедно и не се налага до мокрим навсякъде а я източваме направо в канала.
Лек ден от мен и ще ви следя,ако мога ще се включа пак Hug

# 123
Здравейте момичета-кокичета Hug
Няколко дни не съм влизала, но успях да изчета всичко Naughty
Честито на всички за добрите резултати от ФМ и ЖК. Няма да мога да ви поздравя поимено, че доста инфо ми се насъбра Crazy
Поздрави и на всички момичета разбрали пола на бебчетата си.
На болничките момичета-бързо и скорошно оздравяване и се пазете повече Simple Smile
Аз направо не смея да кажа, но засега /откакто съм бременна  даже и хрема не съм имала. А малката ми все още не е оздравяла напълно. А никакви витамини не пия! На два пъти като се разболя тя, по препоръка на лекарката и взех 3X1 осцилокопцинум профилактично. А по принцип не съм от калените.
Ния, честита придобивка! Да си я ползвате със здраве! Аз също съм привърженик на триколките.
Рая, ама каква беля си си докарала на главата. И то от каква глупост Whistling  Дано бързо отмине и без антибиотик.
Момичета, говорите за покупки.....Аз също първо купих шапчица за бебо. А вече и други неща съм купила. Не съм суеверна, но се притеснявам ако пазаря с тия темпове какво ще събера до юли Laughing 
Нелси, специални поздрави отново! Браво! Hug

# 124
Здравейте и от мен!
ЕлЛи и аз като теб четох за тази еднократна помощ за бременност,тя е различна от тази за раждане и доколкото си спомням се даваше на бременни жени които нямат право да ползват болнични поради факта че не са на трудов договор.Не съм много сигурна но нещо такова ми е останало в главата.А помощите за раждане на жива дете са такива каквито ти е написала Норе
Честито на всички които тези дни са видели с какви гащички ще са Hug
Бързо оздравяване на болничките и мама Рая дано не се стигне до антибиотик Hug
За количката за сега мислим да изчакаме,мога да ползвам в първо време на една приятелка нейната докато преценим каква точно да си купим,не ми се иска да избързваме за да не съжалявам после.
Някой беше повдигнал въпроса за ваничките с маркуч за източване,нашата е от тези много съм доволна защото не се налага да се чудим къде да я поставим,а и както бях с операция нямаше начин да стоя превита,а ваната ми беше удобна да си къпя детето.Сега я ползвам в банята и  тоалетната защото са заедно и не се налага до мокрим навсякъде а я източваме направо в канала.
Лек ден от мен и ще ви следя,ако мога ще се включа пак Hug
Еднократна помощ при раждане на живо дете - не са две помощи една за бременност и една за раждане Hope ги е написала много точно

# 125
Аз за първи път чувам за еднократна помощ за бременност, а не раждане Rolling Eyes Интересно ми стана....
За ваничките с маркуч за източване на водата-моята е такава, анатомична със стойка на OKbaby.
 Пазя си я от Тея Simple Smile Но честно казано нямам спомен да съм ползвала маркуча. Понеже нямам вана винаги съм я ползвала на стойката. Така, че не съм я купувала заради маркуча, а ми хареса самата ваничка Peace

# 126
Здравейте,  Hug

Честито и от мен на всички разбрали пола на бебчетата, а на болните бързо възстановяване.

Да ви се похваля, днес ходихме да видим на живо количките на Espiro. От доста време ги гледам в интернет, но не ги бях виждала на живо. Много ни харесаха. Сториха ми се доста стабилни и маневрени на пръв поглед. Не са ниски. Материята от вътрешната страна на коша за новородено също ми хареса. Изобщо покриват почти всичките ми изисквания и като цена ми се сториха добре. На милото също много му харесаха. Май все повече се насочваме към някои от техните модели (atlantic, vector pro или GTX). Единстевеното ми колебание остава помпещите се гуми и лагерното окачване, но май ще ги преживея  Simple Smile.

Хубав ден ви желая!

# 127
  • Варна
r@li е права! Помощите биват 2 вида: еднократна помощ за бременност и еднократна помощ при раждане на живо дете.

За втората (раждане) съм писала в предния си пост, а на  помощ при бременност имат право  жени, със средномесечен доход на член от семейството за предходните 12 месеца, по-нисък или равен на на 350 лв. , или когато нямат право на обезщетение за бременност и раждане. Тази помощ е в размер на 150лв.
Май така стана по-ясно  Simple Smile

# 128
Здравейте пак    bouquet
Голямо домакинсване беше днес, няма що! Повече стоях, лежах и си поспах и така цял ден....е накрая м/у другото и поизчистих малко но това беше работа за 2 часа, а аз я върша цяял ден Blush
Добре, че при нас поне готвачът е милото, че направо не знам какво щях да правя без него. Така сме от самото начало. Все пак и двамата работим от сутрин до вечер и сме се разбрали, аз чистя - той готви. Така смятам, че е честно   bowuu И пак да ви кажа, че не мога да си изкривя душата....от както съм бременна ме замести даже и в чистенето. Особено през първите три месеца когато бях мноого зле  #Puppy dog. Ама няма да ви разказвам за тях.....оф добре, че минаха  Smile

pepina_79 Ама мила, защо те притеснява цвета. За мъжът ми например това са си мъжките цветове и аз да ти кажа съм съгласна. Че какво по-мъжко от цвета на ферари. Ние даже ако не чакахме момиченце то количката ни задължително щеше да е нещо свързано с ферари и все пак не говорим за розово а за комбинацията черно-червено. Според мен няма какво да се притесняваш и щом ти харесва - взимай я. Това си е мъжка количка според мен Grinning и то от най-мъжките.

# 129
Привет ,мили маменца! Влизам набързо да ви почерпя с тонове надежди, радости и красиви емоции около предстоящите ни събития, по повод 34–ия ми рожден ден! Бъдете ми всички обичани! Сега се оттеглям да празнувам подобаващо! Приятна вечер!

# 130
Стелина
Честит рожден ден!  newsm67
Да си много щастлива и красива бъдеща мама!
Пожелавам ти незабравима вечер  bigdance2

# 131
А момичета тази помощ  за раждане на живо дете, тя на всички ли се полага от НОИ  и си влиза по сметка или трябва да се кандидатства за нея някъде....?

Аз също съм си харесала количка.Много е маневрена и лека, малко скъпо ще излезе,но според мен  си струва...вие какво ще кажете?
http://slunce-bg.com/product.php?ProductID=229

# 132
Стелина
  bigdance2  cook  party023 newsm59
Много щастливи моменти и здраво бебче!

# 133
Стели честит рожден ден и от мен- пожелавам ти много здраве, да си най-щастливата и най-обичана мама и съпруга миличка, ти го заслужаваш  Hug  bouquet
Приятно изкарване на теб и цялото семейство!   bigdance2 newsm38

# 134
А момичета тази помощ  за раждане на живо дете, тя на всички ли се полага от НОИ  и си влиза по сметка или трябва да се кандидатства за нея някъде....?

Аз също съм си харесала количка.Много е маневрена и лека, малко скъпо ще излезе,но според мен  си струва...вие какво ще кажете?
http://slunce-bg.com/product.php?ProductID=229

Количката е страхотна и никак не е скъпа на фона на това което предлага мила, от типа колички които точно на мен ми харесват, освен това е лека и е със стабилни гуми!

Общи условия

Активация на акаунт