Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 27

• 82 161
  • 723
  •   1
Отговори
# 195
Момичета, благодаря ви за поздравите и пожеланията!

Лили, аз по време на химията също много повръщах, нищо че пиех Зофран, не помагаха...зависи от организма, всичко е индивидуално, но ще оцелееш...

# 196
Със здравната система сме точно като на война Rolling Eyes Ако искате по ранна дата за вливки, защото хайде да си говорим честно, вливки след повече от 40 дни от операцията, няма никъде по светал
Танче, ти ако знаеш моята одисея с херцептина, свят ще ти се завие. На мен пък ми отказаха редовна вливка, щото съм била дебела и съм харчела повече лекарство...Не бях на себе си #CrazyДа са ми живи и здрави връзките, че иначе съм си загИнала :
40 дни,ти какво говориш......операциятя ми беше на 9.11.11, първата ФЕК на 10.02.12- 3 месеца, но да отчетем, че първо правих лъче  и то се падна по коледа и нова година и там загубих десетина дни .
 newsm78 а с  за Херцептина просто ме уби - Thinking не те е срам , я вземи свали килца , че набутваш касата с парички .Ще ми разкажеш подробно надявам се  Wink
lili_lili - следващия път пробвай с - Разетрон,но е с рецепта

Последна редакция: вт, 13 мар 2012, 18:44 от @tani4ka

# 197
Седя си и мирно и кротко си разсъждавам- значи аз съм редовен данъкоплатец , работодателят ми ме е осигурявал на цялата заплата  и през тези години не ми се е налагало да ползвам НЗОК за нищо по сериозно .И сега ми се налага , а те казват няма пари .Идва обаче някоя циганка , която не е работила през целия си живот и една стотинка не е внесла  и понеже е неграмотна и немарлива се е запуснала и тумора и е голям с метастази т.е. тя е подходяща за Херцептин.И какво излиза в крайна сметка - аз плащам лечението на мангалката , а за мен една студена вода . smile3515 - иде ми да хвана  #2gunfire и който сваря

# 198
Здравейте и от мен, виждам че за дълги срокове си говорите та и аз да се включа с моята "чудо" лъчетерапия която ще започна на 50 ден от операцията, първоначално ми дадоха дата на 64я ден ,след малко лутане разбрахме как се случват нещата отиваш в частния кабинет на шефката на клиниката и тя измести по напред датата и най-спокойно даже си ме попита  "ама защо чак сега идвате".И през всеки кабинет където мина все пулят очите и ме питат защо първо правите лъче -ами така е по портокол на комитета - аз просто следвам това което са назначили.И до сега денонощно ми светка една мъничка лампичка из главата -ами ако след 50 дена никаква терапия някоя туморна клетчица някъде си се е развила newsm78

# 199
Благодаря ви!Desert rosee ти явно си нещо като моя случай,на теб защо ще ти правят химиотерапията?А иначе 50 дни след операцията не са никак много за лъче,нали всичко трябва да е добре заздравяло за радиацията:)

# 200
lili химията трябвало да я направя за превантивна мярка "вид застраховка "  така ми обясни доктора, а какъв е твоя случай ако не звучи любопитно, аз понеже съм от новаците тук Simple Smile

# 201
Явно при всеки е много различно след химията-майка веднага след нея изпада в някаква еуфория, която я държи 2 дена. После 2 дена повръщане и е горе долу добре.
А за доктори, висене по болници - просто не е за разправяне. Всички си го знаете как е #2gunfire.
Най-голямото висене е в онкологията, никакъв ред за нищо. Не знам толкова ли е сложно като всички са планирани, кога да отидат на вливане, да се направи някакъв график и да не висиш от 8 до 5.
На миналата химиотерапия-две възрастни дами си говорят.
Едната притеснена пита другата:
-И сега какво следва, а другата усмихнато и философски й отговаря:
-АКО сме живи другия месец пак. Та така....

# 202
Добър "виц"Simple Smile!
Desert rosee aз съм без мети в лимфните възли и ако не беше проф.Хаджиолов(много държа да го отбележа отново защото са много операциите на гърда в онкото и въпросния професор за съжаление изследва туморите на много злощастни) тотално да ми обърка изследванията на тумора нямаше да стигна до химио

# 203
Стига си окайвахте химиите бе,момичета!
Лошо е,трудно е,но е по-добре,отколкото да ви оставят без лечение...
И аз съм с частична резекция,без заразени лимфи,с негативен ХЕР и хормони с 50% шанс за отговор на терапия,но си имах пълна програма химиотерапия,лъчетерапия и сега хормонална.
Лекуващият ми доктор ми е приятел и ми обясни,че химиотерапията ми се прави като допълнителна застраховка!
Не се вайкайте толкова! От химиотерапията не се умира...Умира се,ако не ви направят каквото е необходимо...Може да ви звучи грубо,но е така!

# 204
lili аз също съм без метастази  в лимфните възли  иначе  съм твърдо ЗА всяка терапия назначена от докторите ,избрала съм да им се доверя на 100 %, ще направя лъче ,ще направя и химия колкото се наложи не се страхувам , Сис това за застраховката и моя лекар го подчерта

# 205
За мен химиотерапия просто за застраховка е малко...Сиссс твоя тумор какво G е?KI 67 колко е?Нали знаеш че ако е G1 и KI 67 е много нисък туморът може и да не се повлияе много от химиотерапията и смисъла със застраховката е ...Аз имам чувството че е като на конвеир,никой няма време за отделяне за конкретния пациент!
А коментарите с вайкането са за пропускане...

# 206
Аз пък се чудя и друго...Като нямате доверие на лекарите си и това ,което са ви назначили,а знаете повече от тях-ами правете каквото вие си знаете!
Аз ако съм си сигурна в моето ,няма даразреша на никой да ми прави каквото и да било.
Уж не е правилно,пък разрешавате да ви правят химиотерапия ей така-без причина!
Ами не  я правете бе! Толкова е просто!

# 207
  • София
Привет на всички момичета!
Настроението ми е едно такова пролетно! На вън рано, рано се е показало слънчицето! Готвя се за работа, а да си призная честно не ми се работи! Embarassed Ама няма как!
Много сте изписали момичета, но толкова много негативизъм има в повечето постове, че не ми се чете. Аз и затова толкова рядко вече влизам в темата! Добре, че Сис поддържа контакта! Искам да кажа на момичетата, които сега започват лечението си да не четат много в интернет кой как се лекува или се е излекувал, а да следват пътя който им е начертан от лекуващия лекар. Темата за закъсненията за лъчето и химията  е само игра на думи. Сис вече правилно е написала, че всичко е много индивидуално. Считам, че всички вие момичета сте много интелигентни и сте наясно с това което ви предстои, и че никоя от вас не очаква да е леко. Да, тежко е, трудно е, но пък така ще оцелеете и ще имате възможност да се радвате на живота и на хората които ви обичат!
Желая на всички сладуранки един спокоен и слънчев ден! Целувам ви!

# 208
Марги,скоро казвала ли съм ти,че те обичам! newsm51

Нещо и Мамето се липса?! Thinking Пясъчето пък никаква я няма?!
Май голямата група нещо се разформира! А така милипсва ведрият дух и настроение,което цареше в темата,макр че и ние правихме терапии по онова време!Ееееех...

Слънчев и усмихнат ден на всички!  bouquet

# 209
Привет момичета  Hug
Леля ми вече е по-спокойна, надявам се това да е първата и много важна стъпка по пътя на лечението. А преди малко като видях прогнозата за времето и кокичетата под балкона, направо ми се стопли душата. И от мен ви пожелавам слънчев и усмихнат ден и най-вече изпълнен с много любов.

Сисссс   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт