Великденска трапеза 2012!

  • 76 264
  • 513
  •   1
Отговори
# 390
  • Мнения: 22 867
Лабрекс, страхотни си ги направила яйцата! Каква е технологията? И зеленото какво хубаво е станало Simple Smile


Katerina R, технологията е свита от рускините. Люспи от лук, аз слагам и от по-светлия, и от един тъмночервен има, та люспите смилаш в блендера, намокряш яйце, овалваш го и обвиваш в марля или стари къси, 3/4 чорапи или чорапогащник. В чорапите, зависи колко са дълги, се навързват по 3-4 яйца. Слагат се в тенджера, заливат се със студена вода да ги покрие, завират на огъня, сипва се 10-ина мл от руската зеленка или нашия гранофорин/гранолин е сега. По-нататък както си се варят. Аз, като заврят, изключвам газта и ги държа 20-25 мин в горещата вода захлупени. Изваждам, промивам с леко топла вода, подсушавам върху хартия и излъсквам с олио. Сол не слагам, но сигурно не пречи.
Ето намерих едно СТЪПКА ПО СТЪПКА. Laughing

# 391
  • Мнения: 416
Мari_eta, коя марка седефена боя използва и имаше ли и бяло? Във всяка от самите бои ли беше седефа или в една отделна тубичка, от която се добавя допълнително?

# 392
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Лабрекс, това онази зеленка ли е, дето ни мажеха едно време гърлата? Има ли я в аптеката? Mr. Green

# 393
  • Мнения: 92
Мерси, Лабрекс! Знаех си аз, че е руска технологията Simple Smile Догодина ще я пробвам

# 394
  • Мнения: 22 867
Лабрекс, това онази зеленка ли е, дето ни мажеха едно време гърлата? Има ли я в аптеката? Mr. Green

Да, за нея става въпрос, ако имаш от руската. Аз се сетих се, че вкъщи има едно шише, моят мъж зимата си мажеше гърлото с нея. Сега погледнах шишето, пише гранулин и е 200 мл., от аптека трябва да е, някъде януари или февруари го донесе.

# 395
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Мari_eta, коя марка седефена боя използва и имаше ли и бяло? Във всяка от самите бои ли беше седефа или в една отделна тубичка, от която се добавя допълнително?

Перлена боя в капсули - 8 цвята и отделно златна.

# 396
  • Мнения: 176
Мъжът ми не обича агнешко и искам да попитам дали може да сготвя свинско или не е хубаво на Великден?
EmiliT, разбира се, че можеш, няма да го караш насила човека да яде агнешко. Дълги години не можех да го понасям, нито месото, нито миризмата му. Нашите печаха с приятели цяло агне, ходехме на вилата, всички хапваха и го хвалеха, а аз карах на шпек салам и яйца. Що подигравки отнасях......... Grinning Сега вече хапвам и ми харесва, тогава не знам какво ме беше прихванало. Та, не тормози човека, щом обичате свинско, свинско направи. Peace
И аз така си мислех, но все пак да попитам Hug

# 397
  • Мнения: 115
 Привет от мен!
Страхотни яйца сте обагрили!Лабрекс,твоите много ми допаднаха и в събота ще правя и от тях,ако ми остане време.
 Днес боядисах и моите с някаква проста и евтина боя,но аз ги шаря с памук,че нали си обичам шаренкото  Mr. Green Имам обаче питане към вас:какво направихте с миналогодишното червено  яйце,къде го дянахте,сега ли се хвърля във вода или заравя в пръст,или след Великден?
    Благодаря!
 

# 398
  • Мнения: 416
Благодаря за отговора.

# 399
  • Банкя
  • Мнения: 1 292
]

ЕТО ГИ ПЪРВАТА ПАРТИДА.ДРУГИТЕ С ЛУК ЩЕ ОПИТАМ.

# 400
  • Мнения: 64
Леле, какви красиви яйца сте боядисали! Аз не успях да я свърша тази работа днес, но пък замесих курабийките на баба, които приготвяме за всеки Великден.


# 401
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Ива, миналогодишното яйце има няколко традиции, свързани с него - по нашия край сутринта в неделя го счупваме, за да видим какво е вътре - ако е здраво, запазено като току що сварено - ще сме здрави и ще е плодородна годината. В детството ми това яйце мама ме пращаше да хвърля да го изкълват кокошките, не съм питала обаче защо...

# 402
  • София
  • Мнения: 564
здравейте Hugпризнавам си,че не съм чела темата Embarassedпрепоръчайте ми лесна за използване боя за яйца и хубава ....че тази година и Моника иска да помага  Whistlingблагодаря предварително   bouquet

# 403
  • София-Младост
  • Мнения: 24 056
http://www.prikachi.com/images/885/4636885w.jpg
Това са моите яйца, мога да ги покажа само на линк, нещо не искат да се визуализират тук.
Как ги направи така? Много са хубави... Peace

# 404
  • Мнения: 18 811
Ива, миналогодишното яйце има няколко традиции, свързани с него - по нашия край сутринта в неделя го счупваме, за да видим какво е вътре - ако е здраво, запазено като току що сварено - ще сме здрави и ще е плодородна годината. В детството ми това яйце мама ме пращаше да хвърля да го изкълват кокошките, не съм питала обаче защо...

Ох това яйце   Sad, 3 години подред ме оперираха и все ми беше лошо яйцето, все със свито сърце оставям. Аз знам, че рови в пръст  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт