Великденска трапеза 2012!

• 76 264
  • 513
  •   1
Отговори
# 390
Лабрекс, страхотни си ги направила яйцата! Каква е технологията? И зеленото какво хубаво е станало Simple Smile

Katerina R, технологията е свита от рускините. Люспи от лук, аз слагам и от по-светлия, и от един тъмночервен има, та люспите смилаш в блендера, намокряш яйце, овалваш го и обвиваш в марля или стари къси, 3/4 чорапи или чорапогащник. В чорапите, зависи колко са дълги, се навързват по 3-4 яйца. Слагат се в тенджера, заливат се със студена вода да ги покрие, завират на огъня, сипва се 10-ина мл от руската зеленка или нашия гранофорин/гранолин е сега. По-нататък както си се варят. Аз, като заврят, изключвам газта и ги държа 20-25 мин в горещата вода захлупени. Изваждам, промивам с леко топла вода, подсушавам върху хартия и излъсквам с олио. Сол не слагам, но сигурно не пречи.
Ето намерих едно СТЪПКА ПО СТЪПКА. Laughing

# 391
Мari_eta, коя марка седефена боя използва и имаше ли и бяло? Във всяка от самите бои ли беше седефа или в една отделна тубичка, от която се добавя допълнително?

# 392
  • Балчик
Лабрекс, това онази зеленка ли е, дето ни мажеха едно време гърлата? Има ли я в аптеката? Mr. Green

# 393
Мерси, Лабрекс! Знаех си аз, че е руска технологията Simple Smile Догодина ще я пробвам

# 394
Лабрекс, това онази зеленка ли е, дето ни мажеха едно време гърлата? Има ли я в аптеката? Mr. Green

Да, за нея става въпрос, ако имаш от руската. Аз се сетих се, че вкъщи има едно шише, моят мъж зимата си мажеше гърлото с нея. Сега погледнах шишето, пише гранулин и е 200 мл., от аптека трябва да е, някъде януари или февруари го донесе.

# 395
  • ГОре на черешата...
Мari_eta, коя марка седефена боя използва и имаше ли и бяло? Във всяка от самите бои ли беше седефа или в една отделна тубичка, от която се добавя допълнително?

Перлена боя в капсули - 8 цвята и отделно златна.

# 396
Мъжът ми не обича агнешко и искам да попитам дали може да сготвя свинско или не е хубаво на Великден?
EmiliT, разбира се, че можеш, няма да го караш насила човека да яде агнешко. Дълги години не можех да го понасям, нито месото, нито миризмата му. Нашите печаха с приятели цяло агне, ходехме на вилата, всички хапваха и го хвалеха, а аз карах на шпек салам и яйца. Що подигравки отнасях......... Grinning Сега вече хапвам и ми харесва, тогава не знам какво ме беше прихванало. Та, не тормози човека, щом обичате свинско, свинско направи. Peace
И аз така си мислех, но все пак да попитам Hug

# 397
 Привет от мен!
Страхотни яйца сте обагрили!Лабрекс,твоите много ми допаднаха и в събота ще правя и от тях,ако ми остане време.
 Днес боядисах и моите с някаква проста и евтина боя,но аз ги шаря с памук,че нали си обичам шаренкото  Mr. Green Имам обаче питане към вас:какво направихте с миналогодишното червено  яйце,къде го дянахте,сега ли се хвърля във вода или заравя в пръст,или след Великден?
    Благодаря!

# 398
Благодаря за отговора.

# 399
  • Банкя
]

ЕТО ГИ ПЪРВАТА ПАРТИДА.ДРУГИТЕ С ЛУК ЩЕ ОПИТАМ.

# 400
Леле, какви красиви яйца сте боядисали! Аз не успях да я свърша тази работа днес, но пък замесих курабийките на баба, които приготвяме за всеки Великден.

# 401
  • ГОре на черешата...
Ива, миналогодишното яйце има няколко традиции, свързани с него - по нашия край сутринта в неделя го счупваме, за да видим какво е вътре - ако е здраво, запазено като току що сварено - ще сме здрави и ще е плодородна годината. В детството ми това яйце мама ме пращаше да хвърля да го изкълват кокошките, не съм питала обаче защо...

# 402
  • София
здравейте Hugпризнавам си,че не съм чела темата Embarassedпрепоръчайте ми лесна за използване боя за яйца и хубава ....че тази година и Моника иска да помага  Whistlingблагодаря предварително   bouquet

# 403
  • София-Младост
http://www.prikachi.com/images/885/4636885w.jpg
Това са моите яйца, мога да ги покажа само на линк, нещо не искат да се визуализират тук.
Как ги направи така? Много са хубави... Peace

# 404
Ива, миналогодишното яйце има няколко традиции, свързани с него - по нашия край сутринта в неделя го счупваме, за да видим какво е вътре - ако е здраво, запазено като току що сварено - ще сме здрави и ще е плодородна годината. В детството ми това яйце мама ме пращаше да хвърля да го изкълват кокошките, не съм питала обаче защо...

Ох това яйце   Sad, 3 години подред ме оперираха и все ми беше лошо яйцето, все със свито сърце оставям. Аз знам, че рови в пръст  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт