Колко бързо времето минава-МАРТенчето на годинка става! - тема 15

• 48 234
  • 746
  •   1
Отговори
# 450
От дни се каня да пиша и все не ме оставят. Първо да честитим рожден ден на всички навършили годинка, много са ви хубави дечицата, момичета, да са ви живи и здрави!
 Много мило ми става като чета за бременни терзания.. Ох , че хубавоооо! Хайде да е по-лека бременността ви, мацки, и да ни зарадвате с достойни братчета и сестричета! На мен и двете бременности ми минаха по абсолютно еднакъв начин, даже когато ми казаха че ще е момиче втроия път , не повярвах, нали уж се бременеело различно. До организъм е.
 Мама Веси, на мен по-скоро ми закъснява 2-3 пъти, с по седмица, но на мен и преди не ми беше редовен. Завиждам на мацките с точен цикъл, аз цял живот съм го мислила моя...Не е лошо да видиш гинеколога си, от кърменето изтънява стената на влагалището и матката и по-лесно се получават всякакви възпаления. Мамолог е задължително след раждане, ама тези които още кърмим, няма смисъл да ходим още. В този ред мисли има ли някоя мама, която се опитва да понамали вече кърменето? Имах аз подобни идеи, но изобщо не ми се получава, Бубито вади 2 зъба отгоре и е адски кисела. По цяла нощ спи лепната за мен, до тоалетната не мога да ида, веднага пищи, през деня понякога успявам да я забаламосам да заспи самичка, но вечер и нощем си търси. Ако ме види седнала на дивана, идва и сяда у мен и си гушка цицата. Иска ми се вече май да е по-самостоятелна, да мога и аз да изляза вечер да пия едно -две-три Simple Smile, но засега не става. Отделно е на път да си смени режима да спи само веднъж дневно, обаче не става и често се събужда в 4 през нощта да играе за час-два, или пък става в 6?? Лъки, спомних си ти какъв парцал беше когато Ади не спеше вечер, аз все повече така се чуствам.
 Сешоар не ползваме, нея я е страх от тези звуци, косата й е дългичка и я суша с хавлията по-интензивно. Къпем се в банята, имаме отопление там, но ние ползваме ваничката само 2 пъти седмично, когато мием косата. Вечер се изплакваме на душа, събличам се и аз и тя стои опряна на краката ми , обича да я обливам с душа, сапунисваме само дупе и ръце.
 Нямаме развитие с прохождането. Пропълзя и се изправи много рано, и дотам. Не иска да се пуска, даже не обича да сяда от изправено положение, мрънка някой да я свали. Бърбаросва много, но нищо смислено, освен понякога мамамама, татататат и тау тау за чао. Никакви специални умения, храни се сама с ръце, предпочита го пред лъжицата, маха за чао и посочва това -онова когато й скимне. Научила се е да крещи като чайка за да привлече внимание, нищо не може да си кажем на масата. Дървени играчки харесва едни кубчета със звънчета вътре, едни фигурки, които се нанизват на шишове, но тях само ги разпилява и една дървена книжка постоянно разгръща, но тя си пада много по книжки, умира да ги чете( разлиства и бърбори).
 Достатъчно дълго май стана:) Хубав усмихнат ден на всички!

# 451
  • София
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ТЕОДОР НА Anduli! ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ, ВЕСЕЛ И ЗАСМЯН!

И ЗА МАМА

marys, как слагаш фондана върху мъфините? Мажеш ли с нещо отдолу?

# 452
 happy bd baloni baloni baloniЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ТЕОДОР НА АНДУЛИ,ДА РАСТЕ ЗДРАВО И ПОСЛУШНО ДЕТЕ!

Аз за вечеря все още давам мляко   сухо  вече за след годинка /около 180гр./,но се питам до каква възраст да продължавам  newsm78 Петя си го харесва и си го пие,но дали е засищащо достатъчно не мога да разбера,защото тя си се буди много нощем и спи неспокойно от доста време,така,че не го отдавам на глад.Затова би ми било интересно да споделите какво вечерят вашите пораснали бебчовци.

# 453
Аз само едно не мога да си обясня по отношение на Нана...Е как ще знаят,че има рак,пък няма да знаят къде е,а се подозира че е някъде си  ooooh! ooooh! ooooh! Еййй много сме зле...Не разбирам грам от медицина,ма ей такова нещо за първи път чувам..Чувала съм рака да бъде объркан с друга болест(чичо ми е починал точно така на 27 години...имал е рак,а е лежал за пневмония ли или нещо друго било,а когато вече са разбрали е било твърде късно)ама да се знае,че е рак пък да не се знае къде.... #2gunfire #2gunfire #2gunfire Както и да е...да подминем тая неприятна тема и да започнем с приятните...

Честит рожден ден на Теодор на мама Anduli!Жив и здрав и много палав да е малкия хубавецИзвинявам се ако има и друг рожденник и съм го пропуснала,ама в ФБ гледам аз...

Имам и да черпя днеска:) Моята голяяяма любов става днес на 31  Mr. Green , пък като се запознахме беше на 24,а аз съм на 21(май ще стана на 22)  Crazy

# 454
Благодаря на всички за отговорите по повод дървените играчки.
Лъки беше ми интересно какви играчки използват другите бебета (пиша бебета за да разбереш за кой питах Laughing) Мислих че ние имаме всичките дървени играчки ама ти ми разказа играта:)
Даде ми идея за някой друга играчка за Крум благодаря ти, сега остана да ми кажеш от къде ги поръчваш.

# 455
veset0, аз се чудя как не са и го открили още в началото, след като се е следяла и е ходила година след раждането и след това още няколко пъти да си следи този лимфен възел, който са и махнали впоследствие Cry. Детенцето й е на 2г и 7м.

Цикъл все още нямам и взех вече да се притеснявам Rolling Eyes

Честит рожден ден на Теодор на мама Андули  bouquet Да расте здраво и палаво детенце Hug

Nadya81,  Hug, бързо да минават неразположенията, за да можеш да се радваш пълноценно на бебчо Hug При мен през втората бременност имах страшно гадене постоянно до 5-6ти месец и бях сигурна, че ще е момиче, но... ме изненадаха Wink Така че и това не е критерий, всяка бременност е различна, както и дечицата ни Hug

Преди малко водих Вики да му вземат кръв от пръстчето и пиш отнесохме. Следобед резултатите.
sirence, странно за ваксината за 12м, нашата я биха вече.

Големи сладурчета видях на commelina, betta, veset0, mistela, всичките ни дечица са страхотни Heart Eyes

veset0, да ти е жив и здрав и много да те обича и слуша  bouquet

# 456
  • София
Мили момичета!

Виждам, че честитките заваляват! Благодаря за прекрасните цветя и пожелания за първият рожден ден на нашето момче! По-късно ще се включим със снимки!

Специални целувки за мама Вили (VSD) и Аслан за изненадата. Получихме си известието  още вчера от пощата, взехме го и много му се радваме. Обожаваме дървени играчки, особено ни върви на жирафччета откакто се е родил Simple Smile -шезлонг, чорапки, рамка за снимка и много груги с това животинче. Благодарим от сърце!
Не съм изчела пропуснатото, ще свърша и това след празника!

Изпращаме ви любов!

# 457
  • Sofia
мама веси,мерси че се сети за мен. На мен ми беше лошо само до около 3-ти месец. Но от около десетина дни съм болна, този път грипа не ме подмина Sad.Но ми остана само кашлицата и хремата,та се надявам скоро да съм ОК. Хубавото е, че не успях да разболея дребната Simple Smile
Благодаря на всички за поздравите за РД на Катрин.Да са живи и здрави и всички останали малки рожденици.

# 458
Честит 1-ви рожден ден на Теодор на Anduli!!!
Да расте щастлив и обичлив!!!

migeo, аз не му давах да суче като започне да ми дърпа блузата и той май се поотказа. И без друго не е от децата с добър апетит и ако похапва когато му скипмне, съвсем не мога да го накарам да си яде пюрето на обяд. Откакто промени режима на спане през деня и съответно сукането, се получава по-голяма пауза до обяда и се храни по-добре.
За съжаление и сега във ваксината на 13м. има жива компонента  Confused На нас педи ни изписа имуностимулант, който се пие 3 дни преди имунизацията и още 7 дни след това. И мен много ме притеснява точно тази ваксина, защото е проблемна от където и да я погледнеш  Tired

don4o71, ние имаме малко объркан режим на ядене, защото обядва в 15ч. и после към 18ч. му давам плод или плодово пюре, понякога му давам от нашата вечеря, но повече от 4-5 хапки не иска и към 21ч. суче за заспиване. Не знам кое бих определила като вечеря.

veset0, мерси за обилната почерпка и ЧРД на ТМ! Все така да се обичате и още 1,2,3 такива сладура като Ванеса да си имате  Grinning

# 459
  • София
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ТЕОДОР!!! Нека да расте е здрав, безгрижен и усмихнат!!!  baloni baloni baloni

sirence, на Димитър също не му направиха реимунизация със Синфлорикс на 12м., а му сложижа ваксината за 13м. - Приорикс. Педи каза, че четвъртия прием на Синфлорикс може да стане до 1 година след последната имунизация със съответната ваксина. Странно защо педиатрите поставят ваксините по различни схеми?!?!?!

г-жа Стихийно бедствие, от дървените играчки малкия се заиграва наи-много с тези:
влакче за дърпане с форми за нанизване: http://eshop.genesis.bg/uf/item/702/dj06315.jpg (не намирам картинка на нашето, но е подобно на това);
ксилофон: http://www.ebay.com/itm/Plan-Toys-OVAL-XYLOPHONE-6405-Wooden-Pre … ne-/370568185818;
рибки с магнити: http://dreamsincolor.org/image/cache/data/dj01650_box-800x800.jpg (рибките обича и да ги лови и само да си ги лепи по магнитната дъска);
Имаме и жаба за дърпане: http://www.igra4kite.com/images/Djeco-06356.jpg  Главата и е закрепена с пружина и много се забавлява като се клати.
Дървените пъзели с животни бързо му омръзват за момента.

Последна редакция: вт, 13 мар 2012, 13:02 от zina_

# 460
  • София
sirence, да не би да са ви отложили ваксините, защото Марио беше сериозно болен в началото на годината? Ние сме назад с ваксините, така че ще видим тепърва как ще е при нас. На нас ни предстои втория прием на Синфлорикс, но с тези сополи може и да го пропуснем.

anelisa, как сте вие с графика с ваксините? Нали сме при една и съща педиатърка?

# 461
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ТЕОДОР НА Anduli! ДА Е ЖИВ , ЗДРАВ, ВЕСЕЛ ПАЛАВНИК !
И мъжа на Весето да е жив и здрав , лични и професионални успехи желая!    bouquet Весето лиги ми текнаха ,а днес съм на плодове.... лошо
При мен всичко е ок .Благодаря ,че мислено бяхте с мен и ме подкрепихте  Hug .Колкото и безсмислено да звучи няма да можем да осигурим още едно дете, а не искам да лишавам едното за сметка на другото/в сметката на баткото вече е осигурен и университета , а за Дара започнахме с раждането/.
Мисля , че мама Веси ме пита за пръскането по време на къпане - Дара я научих да си играе с едно корабче което навивам и и пускакам в коритото и така спокойно я къпя, а на земята съм сложила от двете страни на шкафа едни кърпи за под, те попиват всяка капчица осмелила се да капне и така спасявам ламината  Whistling
Напълно те разбирам Nadya81  с Дара до шестия месец повръщах и ми ставаше лошо,надрявам се при теб скоро да отшими и мине, както при Пуфита.Вчера ми каза сис ,че наша позната е родила тризнаци/две момченца и момиченце/след 10 год опити и съм много щастлива за нея, утре ще изпишат момчетата те са наддали и са добре   Heart Eyes
За кръвните изследвания Док каза че хемоглобин 112 е добре.За урината ми каза  ,че бързо кристализирала/утаявала/   newsm78  не посмях да питам какво ли може да означава   Blush
За кърменето не мисля да и намалявам честотата, тъй като не яде почти нищо от сутринта като стане до лягането вечер се кърмим на час ,дори се събужда да цокне и пак заспива. Излизахме на разходка и тъй като не беше на гърда не се отпусна да заспи това е което ме притеснява, че заспива само така  ooooh! други с такъв навик  newsm78 ?

Последна редакция: вт, 13 мар 2012, 13:18 от ino4kada

# 462
Привет и от нашата дружина  Hug Много хубави дечица има по страничките на темата  Heart Eyes И тортичките съблазнително изглеждат  Simple Smile

Честит 1-ви рожден ден, Тео! Andui, да ви е жив и здрав и много радост да ви носи! Весел празник!
Честит 1-ви рожден ден и на всички мартенчета, на които пропуснахме да честитим във форума! Да сте весели и щастливи деца!

Veset0, честит ти рожденик! Да ви е жив и здрав!  smile3525

marys, как слагаш фондана върху мъфините? Мажеш ли с нещо отдолу?
redreny2000, мацвах по малко от крема на тортата и отгоре фондана, може и някакво гладко сладко да сложиш Simple Smile
За дървените играчки моите много обичат дървените маракаси и едно дайренце, ако имаха и дървени колички или влакче също щяха да са им интересни. И дървената книжка също обичат да я разглеждат, а пъзелите засега само ги развалят и разнасят. Пипилота   Hug
Лъки, за сетен път се убеждавам дете да съм в твоята къща Simple Smile

Много време ми отнема писането тук, аз затова и съм по-активна във ФБ, иначе си ви чета с голям кеф  Hug
Ние излизаме пак на разходка!
Хубав ден пожелавам на всички!

# 463
  • София
Лъки, за сетен път се убеждавам дете да съм в твоята къща Simple Smile

И аз аз искам newsm53

# 464
Привет момичета  Hug

Честит 1-ви Рожден Ден на Тео на Андули ! Да е умен, усмихнат и много щастлив!

А за хубавата мама  Hug

Весет0 Честит ти рожденик, много да ви обича!   bouquet

На Вики най после му изби 5-тия зъб след 1,5 месеца тормоз, сега чакам и 6-тия всеки момент да пробие. Явно от зъбите, но вечер се събужда и будува по няколко часа, само дето после майка му е като парцал през деня.

Бета и на мен ми е много обилен, направо е кошмар. ММ се шегува с мен че трябвало с памперси да ходя  Rolling Eyes

ino4kada и аз му давам такива играчки с навиване имаме и жаба и делфин но..... ползата е никаква. Хвърля ги във водата после навън. Взима ги и после пак. Изправя се и започва да ръкомаха, а бе все такива игри измисля  Joy

За кърменето   За щастие Вики не си иска. Имаше един момент, в който започна да ми дърпа блузата, но беше за кратко и успявах бързо да го разсея. През деня суче когато му е време за сън. През другото време  не. Но може да заспи и без да суче, ако аз не съм там.   Simple Smile А и нощните кърмения ги сведох до 1 максимум 2 през другото време му давам бибата, което пък означава че не се буди от глад  Thinking

Зина тези магнитни рибки ми харесаха много от къде сте си ги взели  Peace

Май още нещо щях да пиша  newsm78 ама не помня  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт