Колко бързо времето минава-МАРТенчето на годинка става! - тема 15

• 48 237
  • 746
  •   1
Отговори
# 435
  • Варна
Честит Рожден Ден на Янина, Теодор, Тодор, Стилиян и Дариян! Растете винаги здрави и обичани  Hug

Мама Веси, видях днес във ФБ за какво става въпрос, наистина е много неприятно. Всеки мисли, че на него няма да се случи, докато не се случи.

мистела , много хубави торти  Peace

Betta, дракончето Драко е голям сладур!

Днес реших да направя едни бисквити с брашно от елда и банани, рецептата видях в същата страница, от където някой беше дал рецептата за овесените блокчета, но смених едно-две неща. Още са горещи и не съм ги пробвала, но ако са вкусни ще ги направя за бисквитената торта, която реших да направя на Аслан за рождения му ден. Стана ми мъчно, че ние ще се облажим за негова сметка с торта и реших да му подаря вкусотийка  Hug Само кремът още го мисля. Ето снимка на бисквитките (не успях май много да я намаля):

# 436
  • София
VSD, Моля те пусни линк към рецептата. Благодаря!

# 437
  • Варна
VSD, Моля те пусни линк към рецептата. Благодаря!

http://vkuhniata.wordpress.com/2010/05/27/gluten-free-sugar-free-cookies/

Аз правих с брашно от елда + оризово брашно 1:1. Сега ги опитах, не са лоши, но лично на мен вкусът на елденото брашно ми идва вповече, Аслан иначе ги хареса с кисело мляко. Другият път ще направя с пробвам с брашна.  Peace

# 438
  • В сърцата на моите трима мъже!!!
Честит рожден ден на Тошко и Янина! Бъдете здрави и имайте безгрижно детство изпълнено с много смях и весели игри!

Весел празник и на щастливите мами

Ена, не се чувствам никак добре. Почти през целия ден ми се гади, нищо не мога да ям, отслабнах с 2 кг. С първата бременност нямах никакви проблеми и не съм предполагала, че мога да се чувствам толкова зле.

# 439
Честит 1-ви рожден ден на Янина на kukumindrela и Тошко на Commelina!!!
Да растат весели, игриви, лъчезарни и любознателни!

danaqv, mistela, Betta, страхотни торти и прекрасни рожденици  Heart Eyes

mama_vessy, какво имаш предвид под 1 седмица по-рано? При мен в началото като се възстанови цикъла беше 35 дни за 2-3 месеца, а след това започна да ми идва с една седмица по-рано т.е. на 28 дни, но смятам това за нормално и че първите няколко пъти просто се регулират хормоните.

# 440
Момичета благодаря ви за отговорите, но както забелязвам при вас е обратното newsm78 периода е по дълъг   Thinking на мен още след 1-вия път ми идва на 28 дни аз съм като по часовник. Но сега ми дойде с 8 дни по рано, което за мен е необичайно. Не мога да кажа че съм имала някакво сътресение  нервно или физическо.  newsm78 И затова ми е малко притеснено  Confused Явно ще трябва да посетя доки  Thinking

Ино4када пожелавам ви да ви се размине щом това ви е желанието.  Praynig Ама и ти ме изуми, как се къпете в стаите  newsm78 въобще ли не пръскат тези деца вода  newsm78 Явно много добре сте ги възпитали  Wink

Nadya81 Колко ми е познато това състояние  Hug Аз и с двете бях така и в началото свалях кг. дано бързо да ти отмине, че е много изтощително. При мен продължи до 5-тия месец  Sick стискам палци  Peace
Пуфита А ти как си?

mistela Голям сладък мъж  Hug страхотен е и тортата също  Peace

Бедствие Вики няма любима дървена играчка  Thinking

# 441
  • София
mama_vessy, точно така, ти си си най-добрата мярка за нещата. При мен имаше ултразвукови показатели и въпреки това Док. каза, че ще пускаме хормонални изследвания и ще вземаме мерки, ако нещата се повторят (имам предвид нередовността на цикъла). Не ти пиша това да те шашкам, ами да ти кажа, че само след съответния преглед можеш да разбереш дали има причини да се притесняваш или не.

В този ред на мисли може ли някой да ми препоръча мамолог на ЛС, че съм за бой в това отношение.

Nadya81, дано скоро да свърши това неразположение. Сигурно е доста трудно да гледаш дете в този момент. Дано има кой да ти помага, въпреки че една майка има безгранична сила Hug

# 442
Честито на вчерашните, днешните и ако пропусна и утрешните рожденници  Grinning
Да са здрави, усмихнати и игриви

г-жа Стихийно бедствие тази е нашата любима дървена играчка

# 443
Здравейте сладурки,
аз от днес съм в София и си оставих болното детенце,но нямаше как вече.А тя от една седмица е със сополи и кашлица,но аз упорито не я водех на лекар и не давах нищо (на моя приятелка децата само да кихнат и тя вече е приготвила сиропите,та от нея се наплаших и не давам нищо,което може би е грешка де) и днес я заведох -нищо сложно,от хремата кашля,та й изписаха капки и това е.

Дървени играчки - и ние като Сиренце - дай ни матрьошкки и не я търси 1час. Свекър ми беше донесъл преди 3 години едни от Русия,та сега като гледа как Анастасия им се радва и е много доволен.

Иночкада - аз имам подобни терзания - ММ знае,че искам деца с голяма разлика (най-малкото на което съм склонна са 3 години,най-добре 5,6),но този месец направи нарочно издънка и аз сега треперя,вече 2 теста направих и се "-",но ми е много спечено.

Ена-искрено извинявай,че съм пропуснала да се похваля,получихме разбира се  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Мамолог- ходих в Токуда,но така й не помня името,само че беше жена. И трябва да се обръща сериозно внимание на този въпрос,гледахте ли Нана от НоваТв  Cry

ВСД - може ли бисквитка  Laughing Heart Eyes

# 444
Какво и е на Нана? Аз разбрах,че нямало 2 седмици да я има,ама така и не разбрах защо,че не го гледах предаването...тук-таме като чуя нещо...
Аз относно здравето си съм такава мърла..На мамолог не съм ходила никога през живота си,пък на генеколог не съм ходила от как съм родила.... ooooh!

# 445
Какво и е на Нана? Аз разбрах,че нямало 2 седмици да я има,ама така и не разбрах защо,че не го гледах предаването...тук-таме като чуя нещо...
Аз относно здравето си съм такава мърла..На мамолог не съм ходила никога през живота си,пък на генеколог не съм ходила от как съм родила.... ooooh!
Болна е от рак,но лекарите още не са открили огнището - подозират се гърдите,иначе метастазите са открити и там...

# 446
Със закъснение ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА БОБО НА БЕТА, НИКОЛ НА ПУФИТА,КАТРИН НА УСМИВКА, АЛЕКСАНДЪР НА ПЕТЯ АЛИШЕВА, МОНИКА НА ДАНАЯ!

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ТОШКО НА КОМЕЛИНА И НА ЯНИНА НА КУКУМИНДРЕЛА! ДА СА ЖИВИ, ЗДРАВИ И МНОГО ЩАСТЛИВИ!

mama vessy HugБобо е добре,леко мина този път Praynig сега с нетърпение чакам да се стопли и да се съберем всички,толкова са пораснали малчовците  Heart Eyes и май май към края на седмицата вече ще е топло  newsm78

Бетта,Бобчо е станал много сладък  Heart Eyes,направо не мога да ги позная от последните ни срещи повечето дечица.Бобо,Калоян на Анелиса,Марио,Дара на Буб,толкова са пораснали и са се променили,не са същите бебешори  Heart Eyes

Много хубаво момиченце Моника на  Даная,Тошето на Комелина

Mur,ти писа,че Момчил вече сам си иска и ти дърпа блузата  Peace е и при нас е същата работа,дърпа тегли и ако не му дам започва да  ядосва и да плаче,ако съм гола случайно и като ме мерне и се вкопчва и сам си се обслужва.По-пристрастен е отвсякога,надявам се като започнем да прекарваме повече време навън да забрави за тези си навици.Сега играе малко присети се цокне два-три пъти и продължава нанякъде  ooooh! след малко пак така  ooooh!,а гледам че повечето от вас не кърмят през деня,а само сутрин и вечер и рядко нощем  newsm78.Хубавото е че се научи да пие с биберон,което си мислех,че ще е невъзможно.

Гледам,че давате отчети от консултации,аз вече втора изпускам  ooooh! заради тези хреми , newsm78 нито знам колко кг. е нито колко е висок  ThinkingЛекарката е казала на един наш познат да ни предаде,че трябвало да се явим по спешност,че сме имали ваксина,по календар на 12 месеца има само имунизация против Хепатит А,на 13 месеца са шарките  ooooh!,-Йоана след нея влезна в болница,тогава беше жива ваксина,не беше напълно здрава и получи някаква страшна инфекция,три месеца пи АБ

На тези които искат две чертички им го желая sirenceeee,а дано,на тези които не искат ino4kada дано не,абе кой каквито чертички иска такива да има  Heart Eyes Маринелс-на теб ти е рано  Naughty за къде сте се разбързали с ТМ

# 447
  • Стара Загора
Със закъснение:Честит рожден ден на рождениците от 11.03-Бобо,Моника,Катрин,Александър,Никол,Кристиан,Мария,Елица,Виктор,Максим,от 12.03-Янина,Теодор Тодор,Стилиян ,Дарианднешния рожденик-Теодор на Андули!Да са здрави,щастливи,обичани и умни дечица!

На техните мами- много радост и гордост да ви носят!

За топлото в банята-пускам духалка,когато ги къпя и се затопля за минути.
Сешоар за нея още не ползвам
Лилироуз,да е жив и здрав и ТМ!  bouquet
Данаяв,и тортата е чудна,но адашката си е направо прелест  Heart Eyes
Весето,много сладко се облизва Несито на тортата. Heart Eyes
Комелина,Тошко е страхотен бонбон Heart Eyes
Бета,големи сладури са Бобо и Яна,бързо да оздравявате всички  Hug
Мистела,тортите ти са страхотни,а малкият усмивчо е само за гушкане Hug
мама Веси,на мен не ми е идвал по-рано,прескачала съм месец,сега ми дойде със седмица закъснение.Тези дни трябва да ходя да ми слагат спирала,ама още го обмислям
И аз вече не пускам баткото при баба им-голяма помощ ми е.Ако го няма,трябва да съм непрекъснато с малката и нищо не  мога да свърша,а той като е при нея в стаята се заиграват двамата,гонят се из апартамента с паяци и коли,викат,смеят се,а аз печеля време за това-онова Peace
Надя81,скоро да минава това неразположение,за да може да се радваш на всеки миг от бременността-ех,колко ми е носталгично за това време Hug
Маринелс,дано и Ани скоро се оправи,представям си какво ти е да си далеч от нея,още повече като е болничка Hug

Mur,ти писа,че Момчил вече сам си иска и ти дърпа блузата  Peace е и при нас е същата работа,дърпа тегли и ако не му дам започва да  ядосва и да плаче,ако съм гола случайно и като ме мерне и се вкопчва и сам си се обслужва.По-пристрастен е отвсякога,надявам се като започнем да прекарваме повече време навън да забрави за тези си навици.Сега играе малко присети се цокне два-три пъти и продължава нанякъде  ooooh! след малко пак така  ooooh!,а гледам че повечето от вас не кърмят през деня,а само сутрин и вечер и рядко нощем  newsm78
Все едно аз съм го писала това.В къщи съм с блузи с копчета,да ми е по-удобно кърменето,и тя като не може да ги разкопчае,започва да мушка ръка  в пазвата ми и се опитва да си извади яденето  Crazy

# 448
  • София
Здравейте пак Simple Smile,

Благодаря на всички за хубавите думи за отрочетата ми  Simple Smile Hug. Дракончето на тортата е от Бейби ТВ и го избрах, защото видях, че Бобо все му се усмихва, като го види Simple Smile. Рачолина, и на вашите бухалчета много се усмихваше Simple Smile. Ето снимка с подаръчето от вас:

Благодаря и за изненадата от Лъки - днес я получихме и мнооого сме радостни Hug!
Още веднага използвахме кофичките и формичките - първо Бобо си ги премяташе и пробваше на вкус, а после си поигра с тях във ваничката и даже и Яна се включи  Laughing.

Аз имах идеята да ви пратя нещо и бях го избрала какво да е, а после покрай тези болести не можах да се организирам да искам адреса и т.н.. Но ето, както би погледнала позитивно на нещата Сиренце, всичко се нарежда както трябва, сама си ми изпратила адреса си, така че и аз ще ви върна жеста, макар и с огроооомно закъснение  Simple Smile.

Сиренце, днес се обаждах на педиатърката ни, каза, че на 12 м. има реимунизация на Синфлорикс, на 13м. - имунизация за морбили, на 16 м. - реимунизация с Инфанрикс. На годинка има и взимане на кръв и урина. Консултациите след годинката са вече на 3 месеца. Ние ще ходим, след като се оправим от вируса.
Правилно си забелязала - Бобо повече прилича на мен, Яна - на баща си, с което следваме средностатистическата тенденция Simple Smile. Също така и ние, като останалите с кака и момче след това, забелязваме, че каките са вървяли по-напред в умствените умения и по-назад във физическите умения  Laughing. Освен това явно дамите са и по-деликатни - Яна не ми е дърпала блузата, само като попорасна, казваше "искам да цокам само ена минута" Simple Smile. Не е правила и езерце, като я къпем, за разлика от брат си, който ни мокри с баща му отгоре до долу  Laughing.

Мама Веси, за пантофите не знам как, но схвана, че по плочките не давам да ходи без пантофи. Като му кажа "донеси и другата пантофка", я носи като куче  Laughing и стои да му ги обуя. Сваля ги само, когато е на стола за хранене.

За цикъла - и на мен миналия месец много ми подрани - с около седмица и се бях засилила на гинеколог, обаче нещо не успявам да стигна с тези болести. Но все пак си мисля, че след раждане и кърмене минава време, докато се урегулират нещата. На мен пък ми е ужасно обилно и много ме тормози това.

Последна редакция: вт, 13 мар 2012, 02:25 от Betta

# 449
Ето, Бета се разписа, прочетох я, мога да си лягам спокойно  Grinning
Честит рожден ден на Тошко на Комелина и Янина на Кукуминдрела! Да са живи и здрави и да радват прекрасните им майки! Комелина, Тошко вече мъж за женене станал, много е пораснал!
Бета, много е сладък Бобо. Моите извинения, че не ми остана време и за кака Яна не можах да харесам подаръче, но с момичешките играчки за каки още не съм много на "ти". Дано не е била много разочарована, но реших, че не е редно заради това да не пратя на Бобо  Embarassed. Оздравявайте вкъщи всички  Hug
Ена Явно е много послушна Ева, Вики прави езеро в банята.  Joy
И аз се изумих, че не пръскала вода  Shocked Браво на момичето, Ади така рита с крачета, че всички сме "къпани" след нейната баня.
Марио много обича да играе с ... познай какво  - точно за теб - с матрьошкки!!!
Явно това е универсалната играчка за тази възраст. И Ади много си играе с нашите "матрьошки" от телетъбис.
VSD, страхотни бисквитки, Ади и Дени на теб трябва да благодарят, че ме изкуши да им направя   bouquet
Почти през целия ден ми се гади, нищо не мога да ям, отслабнах с 2 кг. С първата бременност нямах никакви проблеми и не съм предполагала, че мога да се чувствам толкова зле.
Nadya81  Hug И моята втора бременност беше така до края на 3-ти месец, за разлика от първата. Помагаха ми само солети и бисквити сутрин, от тях някак си спираше да ми се гади. Ами значи да очакваме момиченце този път  Wink
sirenceeee, браво за резултатите от психологическия "тест". Следващия месец вече 2 чертички  Hug ino4kada, ти се отдай на пролетно почистване щом си за 1 чертичка.
sunflower, ще чакам с нетърпение да видя малкото слънчице!
г-жа Стихийно бедствие, какво става с вас, посещавате ли вече центъра в София. Има ли някакво положително влияние, което да се усеща? За дървените играчки не разбрах за кое детенце питаш и за каква възраст те интересува. В момента Ади е на вълна "риболов". Всеки ден ги лови поне по 2-3 пъти рибите, но засега не се опитва да ги нарежда обратно по местата им. Четем дървени книжки, опитва се да бута маймунката, подреждаме от време на време по местата тези, но има залепена хартия отгоре и не е подходящо за Ади все още, че забравя ли да ги прибера и ще ги намеря оглозгани. Много й харесва да свири на подобен ксилофон. Такива тухлички ползваме за много неща - аз строя - тя бута, правим фигури с тях като рисунка, подреждаме по цвят, по форма. Засега само разнася фигурите на дървени пъзели като този и този и части от подобно домино и мемори игра. Това беше любимата играчка на Дени от година и нещо до 2 годишен, просто с часове ги търкаляше и наблюдаваше тези фигури всеки ден. В момента много му харесва да реже, да сглобяваме релсите и да си "хапва" плодове като обираме дърветата. Сега чакам това, че четем книга по темата да мога да онагледявам.

Общи условия

Активация на акаунт