Колко бързо времето минава-МАРТенчето на годинка става! - тема 15

• 48 233
  • 746
  •   1
Отговори
# 465
Честит рожден ден на всички рожденичета и големи рожденици! Да са живи и здрави
Напоследък и аз нямам много време за писане, обаче гледам да си ви чета  Wink
Redreny, ние засега вървим по график с ваксините, но този месец и да има ще я пропуснем /на 15-ти сме на консултация/, заради хремата. Предния път не стана въпрос, че на годинка ще има ваксина, само разбрах, че трябва да се пусне изследване на кръв и урина. Като гледам обаче имунизационния календар, там пише SYNFLORIX на 12 месеца, та знам ли  newsm78

mama_vessy, за цикъла нямам впечатления за периоди, защото на мен ми се появи чак този месец  на 10-ти след 1г. и 9 м. без, е много ми стана гадно, така бях отвикнала  Confused Не беше обилно и за 2 дни отмина. Сега на 17-ти съм на гинеколог,така че ще видим какво е положението.

за кърменето-блузи не дърпа, но се гуши в посока към гърдите и мрънка  Laughing

# 466
И ние имаме навика да заспиваме на гърда  Thinking
Кърмиме се на поискване, има го и при нас дърпане и едно мрънкане, ако си иска. Ако не му давам се сърди и дори се разплаква. ако нещо му кажа със сериозен тон веднага започва да плаче, много ми е чувствителен  Hug .

За цикъла- идва ми от седмия месец след раждане, не ме притеснява ако е нередовен, дори и да не ми дойде, все пак се кърмим и е нормално хормоните да не са регулирани. Дори не съм смятала през колко дена ми идва...много съм несериозна  ooooh!

Честит рожден ден на празнуващите, да са живи и здрави и малки и големи!

# 467
  • Варна
Скъпи Теди,
Не само защото си нашето късметче и отделихме много време и голямо внимание в избиране на скромното подаръче, на което си се зарадвал, но и защото си много много сладък, а и мама (Вили) харесва много ника на твоята мама (Ани), искам да ти пожелая първата ти годинка да е била на половина весела и изпълнена със смях, колкото предстоящата! Да растеш здрав, обичан, много усмихнат и да имаш много приятели, с които да споделяш игри и неволи  Hug

Anduli, желая ти здраво и щастливо детенце, много хубави моменти заедно   bouquet Весел празник!

За малко да изтървем деня да честитим, ама голяма раходка направихме днес:)

# 468
Здравейте момичета! Искрено благодаря на всички които ни честитиха рождения ден : Anelisa, Ena; sirence; sunflower; redreny; veset0 ; racholina; mama_vessy; don4o; Стихийно бедствие, Betta, ino4kada; VSD; Nadya81; Mur; Tasha; migeo; Женичка ; Лъки ( и ако съм пропуснала някой моля да ни извини!) Благодарностите са и от Янина разбира се Simple Smile

Изкарахме великолепно вчера! Бях поканила приятелки у дома с техните дечица и беше много забавно  ( и изморително разбира се) . Всички се разнообразихме. Както изобщо не се вълнувахда знаете не можах да спя нощта срещу 12-ти. Постоянно си спомнях как мина всичко свързано с раждането - толкова мил спомен за мен Simple Smile Спомням си и как няколко дни преди това си писахме на лични с Лилироуз (бяхме изключително нервни Simple Smile ).

Commelina благодаря за пожеланията. Честито и на твоя малък - пораснал мъж Тодор (тогава наистина беше Тодоровден Simple Smile )! Надявам се че сте изкарали страхотно! Много коса имате бе Simple Smile

Честито и на днешния рожденик - Теодор на андули! Бъди и жив и здрав миличък ! Честит празник и на твоята майка!

Да ви почерпя и с нашата торта Simple Smile :

И понеже Весето беше споделила, че е било мазало по дрешките и в партицентъра, където са празнували, да я успокоя, че и при нас е така, но е у дома -  Joy

Последна редакция: вт, 13 мар 2012, 17:51 от kukumindrela

# 469

И понеже Весето беше споделила, че е било мазало по дрешките и в партицентъра, където са празнували, да я успокоя, че и при нас е така, но е у дома -  Joy

Ах как забавно ми стана като чух за партицентър  Joy Кукуминдрелке,да не се разсърдиш..имах в предвид,че си е направо тъжна работа тука при нас... няма къде да си заведем децата.Партицентър нямаме тука...Бяхме в ресторант(един от много малкото) та там направихме всииичко в солети,сладки,пуканки,хапки...Simple Smile

# 470
  • София
mama_vessy, от Genesis. Има ги и в по-атрактивен вариант - рибки в комбинация с октопод, морска звезда, морско конче и други морски гадинки Wink

# 471
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ТЕОДОР НА АНДУЛИ !!!   nbirthday   bigdance2   ura
ДА РАСТЕ ЗДРАВ, УМЕН, ЧАРОВЕН И УСМИХНАТ!!!
И ЗА МАМА БУКЕТ    bouquet
:

Днес бях цял ден на работа извънредно, и се разделих с малкия за 8 часа - направо никак не ми беше приятно, още на третия час много ми липсваше ... Какво ще правим от наесен, не знам  newsm78 Дори и за два -три дни май още не съм готова да се отделям от него.

Лъкиииии,и направо ни разби с тая армия от дървени играчки!  Hug

Тортата на Кукуминдрелка е много симпатична  Hug

Весе, и на ТМ ЧРД!!! Simple Smile

Мур, и мен ме притеснява точно тази ваксина.

Някой ще слага ли незадължителната за хепатит А и кога?

Иночкада, радвам се, че всичко е наред.  Hug

Благодаря за пожеланията ви за второ, все пак още малко ще изчакаме за целенасочени опити Wink

Редрени, не ни отлага нас заради рота вируса, по принцип каза,че е така.

Последна редакция: вт, 13 мар 2012, 20:51 от sirence

# 472
Ето ви и едно видео за това как стана кочина у дома и как опитахме първата си торта Simple Smile

(май нещо  не се получава)

http://vbox7.com/play:50274a0e87

Последна редакция: вт, 13 мар 2012, 22:11 от kukumindrela

# 473
ino4kada, да са живи и здрави тризнаците на твоята позната  bouquet. И моята кума вчера роди момиченце Grinning Да им е живо и здраво и на тях!

Днес видях резултатите от изследванията - хемоглобин 106, утре ще звъня на педи да видя какво ще каже.

kukumindrela, грешка ми дава на клипчето. А изгледахме го няколко пъти с Вики сега и много и се радва на твоята госпожичка сладка Hug

Последна редакция: вт, 13 мар 2012, 21:59 от matza83

# 474
Кукуминдрела във Велинград ли си прави тортата?

# 475
Ами не поръчвах я от един цех от където поръчвахме за сватбата  ( в София) - торти Вега - http://www.tortivega.com/

# 476
marys, би ли сложила една анкета свързана с яслите, нещо от типа:
Кога ще тръгва детето ви на ясли:
1 от тази есен
2 от следващата есен
3 ....
Опция "вече ходи", например на частна ясла, не съм наясно дали е върможна  Rolling Eyes

matza83, нашия хемоглобин сега е 108 (на 6 месеца е бил 109), според педи е добре.

kukumindrela, много ви е сладурска тортата, а забавата е била голяма  Laughing

sirence, а Марио как е приел раздялата ви, защото това е по-важно? Ако децата са добре, ние ще приемаме раздялата с една идея по-леко.

Последна редакция: вт, 13 мар 2012, 22:23 от Mur

# 477
От сега отговарям за яслата, няма да ходи на ясла, категорично против яслите съм.
И дано пак да не се разрази спор, по повод колко важно е  да се социализира детето или в какво трудно финансово положение се намира семейството.
Против яслите съм абсолютно и категорично, но пък съм абсолютно и категорично ЗА детските градини.

# 478
Според мен трябва да има и отговор "ако ни приемат" защото за софийските майки това е от съществено значение.

г-жа Стихийно бедствие защо си ПРОТИВ яслите и ЗА градините?

# 479
Мур, леля ми го гледа, която от наесен се очаква - живи-здрави, пак да бъде с него, когато съм на работа за два или три дни в седмицата. Той с нея се разбира много, не ме търси никак, като са заедно, та това е добре.

Разбира се, че най-добрата ясла си е обкръжението на мама (ако има и кака или батко на близки години - най-добре), но не съм против яслите по принцип за деца на две навършени години Всяко семейство само си решава, но ще направя всичко възможно нашето дете да ги пропусне Направо на градина, живи-здрави.

Общи условия

Активация на акаунт