/. Започнах да повишавам тон много по-често от колкото беше нужно, след което и аз се разплаквах. Чувствах се ужасно безсилна и си казах, че имам нужда от глъдка въздух. Е, глъдката се оказа голяма грешка. Детето ми така и не свикна с раздялата от мама, с вечно щипещите и хапещи го деца от яслата, а накрая започна и да се изпуска, за да и дойде акъла на майка му, че мястото му не е там.
Хиляди пъти съжалявам за 4-5 месечния му престой на място, където се чувстваше зле, но тогава просто не издържах повече вкъщи. От 2 и половина до 3 и половина годинки го гледаха моите родители/ не им беше лесно да съчетават работа и детегледачество/ и после тръгна на градина. Там нещата са коренно различни. Емо ходи с желание, тръгва с настроение всяка сутрин, връща се в повечето случаи щастлив. Но той е много чувствителен, страхлив и емоционален. Има деца , които с кеф си ходят на ясли-моето не беше от тях. Дано децата, които сте решили, че ще посещават ясли, са по-адаптивни, по-нечувствителни и по-самостоятелни от моето.
От къде това търпение по цял ден да режете цветенца, да лепите, да сглобявате, да играете заедно винаги...
Благородно ти завиждам за нагласата да бъдеш точно такъв всеотдаен родител. Аз имам нужда от собствено пространство и си го търся. Да, много се гушкаме, четем приказки и танцуваме, ама да седна да бръмча с колите заедно с децата или строя замъци от конструктори...не ми се отдава.
БЛАГОДАРЯ ВИ!

и аз съм си го мислила, като си пускала снимки на Марио.
)! Надявам се че сте изкарали страхотно! Много коса имате бе
Вярно е много косата, а е подстригван 2 пъти вече 
Страхувам се да я сложа директно под душа, за да не й влезе вода в ушите
Хайде моля ви дайте съвет 
с тази удивителна накрая. Аз не мога да гласувам, защото отговорът е не знам. Ако имаме възможност (финансова) ще го гледам, ако не, ще трябва да почвам работа. Стихията, Лъки и другите сте много категорични, но подозирам, че е защото нямате финансови затруднения. Сега очаквам да почне другият спор, че който има желание, ще намери начин да изкарва пари
Иначе аргументите ви против ги разбирам. Аз лично нямам познати като тази на Лъки, които да бързат да си дадат децата на ясла, защото не искат да ги гледат. Или поне не си признават.
За финал има една много хубава поговорка "да извлечем позитивното от негативното", така че не се терзай за минали неща, а се опитай да ги промениш в положителни 
Като малък го беше страх и от това-да не вижда нищо за секунди дори, та и кърпата не помагаше.

ШЕГУВАМ СЕ! Разбрах какво имаш предвид.
То и затова яслите и градините не са задължителни.
Но от нея съм научила едно - да си учителка е много подходяща за жена професия, защото имаш време да обърнеш внимание и да се погрижиш и за семейството, дома и децата
(колкото и в пубертета да ме дразнеше това
).
В Майчин дом една циганка беше избягала и малкото бебенце стоеше там и всички се чудеха сега какво следва - тогава се замислих как е възможно да оставиш едно такова същество. Мислих си, че трябва да е била много силна следродилна депресия, но ето Стихията разясни някои неща - какво са открили учените като закономерност
И моя отговор на анкетата е не знам. Не ми се ще, големия не е ходил, тръгна направо на градина, но сега не съм убедена ,че ще се справим финансово. Бизнесът ни е мой , мъжа ми сега засега се справя, но аз не съм спирала да помагам (от родилния дом въртях телефоните по 2-3 часа на ден). Налага се присъствието ми , поне 2-3 вечери седмично, а майка ми (свекито не е във Варна), не е от всеотдайните баби. Тя гледа деца само ако има кой да й прислужва, и на кого да се покаже. Не я обвинявам, такава е, вече е на 60 години и нямам идеята , че ще променя нещо. Мен са ме гледали бабите, което пък май ме прави пример за точно различно отношение към децата, а? На мен никой не ми е длъжен, според моите разбирания, и всяка помощ ми е неочаквана и благодарна. Финансово нещата седят по същия начин. Родителите ми имат възможности, но никога няма да попитат примерно дали се справяме със сметките и наема. В този ред мисли, Редрени, аз взимам от самото начало по около 300 лв, недей ми казва че със или без 240 лв все тая. На нас лично това са ни тока, водата и тв+нет.
Анелиса, браво за организацията на срещата,но искам да попитам не е ли малко неравно там по земята е с някакво покритие от плочи и имам спомен лятото когато ходихме веднъж-голямо подскачане подскачаше количката-та в този ред на мисли имаме проходили дечица,които мисля ,че няма да им е много добре там.