Колко бързо времето минава-МАРТенчето на годинка става! - тема 15

• 48 295
  • 746
  •   1
Отговори
# 360
Резултат от днешната консултация - 11340 (+300гр) и 83см (+1.5см) Grinning Биха му ваксината за 12м пневмококова. С баткото нямаше на 12м ваксина, направо на 1г и 1м.

Пенмар, браво! И аз празнувах с приятелки, но през деня.

# 361
лелееее, ако знаете колко мн ви обичам, приятелки мои  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Влизам да се отчета след сондажа днес. Всичко мина много спокойно. Сондажа беше в очна клиника Визус, бяхме там около 13 ч., около 14 ч. минахме консултация с анестезиолог, анестезията беше с райски газ, после ни настаниха в 1 стая. Марти беше в превъзходно настроение, говореше, смееше се  ooooh! Около 14,30 ч. ми го взеха и го вкараха в операционната, след 15-ина минути ми го върнаха, плачкащ. Грам нищо не му личеше на оченцето, не е имало нито кръв или нещо подобно. Той така се вкопчи в мен, милия. Постояхме около половин час в клиниката и около 15,30 ч. си тръгнахме. Да продължавам с масажите и с капки. Да ви кажа гледам, че сега пак му сълзи очето  newsm78
Абе най-важното е че Марти не се травмира или нещо подобно. Все едно нищо не е било, същото диване си е  Crazy
Уж влязох с 1 едно изречение да се отчета, а се отплеснах, но като видях, че сте ни мислили цял ден, направоооо   Hug Hug Hug

Честит рожден на Кати и на Бобо. Да сте живи и здрави, мили сладури, и късметът да е винаги с вас

# 362
Радвам се, че всичко мина добре, Лилироуз  Hug
Все пак си го гушкай повече от обикновено тези дни, поглези го малко повече Wink

Последно - на 1 годинка има ли ваксина, нашата педиатърка каза, че  ечак на 13 месеца  newsm78

# 363
  • Варна
Честит 1-ви Рожден Ден на Бобо, Кати и Катрин  Hug Да растете винаги здрави и усмихнати

При вас как стои въпроса със зъбите?

Ами с нерви и общо неразположение, но слава богу поне засега без Т. Ще отмине, да, но все пак е труден период за бебенцата, затова имат нужда от много гушкане и внимание. Само дето Аслан не иска много да го гушкам  hahaha

С две думи да ви кажа ние сме добре, Сами с всеки изминал ден все по силен и непослушен става, от няколко дена се качва и слиза сам в/у масичката в хола.

Laughing Същата работа, преди няколко дни трябваше да махнем и масата в хола, нищо, че беше уж скрита от проходилката и една люлка, пак я намери. Чудя се кога ще дойде времето на ТВ, ама той е най-сложен за опазване ooooh! Нищо де, лятото ще има да изследва всичко навън, там няма да има нужда да шетам след него  hahaha

Лъки, благодаря за цветето, такива най-обичам, особено и лаленца  Hug

# 364
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА Бобо на migeio78 ,Катерина на Magica_de_Spell,Катрин на Shortyd ,Аделина на Адриана
Да растат здрави и щастливи!!!

Да се отчета и аз от днешната консултация: ръст 83см /+3см/, тегло 13750 /-400гр/. Не яде диването и това е... Днес яде роле с шунка и кашкавал и то съвсем малко. Дори любимата си ябълка отказва...
 Взеха ни кръв за ПКК. Хемоглобина е паднал - 107 е в момента, но тромбоцитите са увеличени, което говори за възпалителен процес. Малко съм притеснена...

За ваксината - има ваксина на 12 месеца. Ние засега я отлагаме, защото още не ни е избило зъбчето...

Мигео, гледам да не давам Нурофен, но като го боли, какво да направя. От Панадола повръща... Сега преди малко се нацока и заспа... По колко пъти спят през деня вашите слънца? Ние се събуждаме около 10-11 часа, после спи около 14-15ч, по това време пак преспива за около час-два и после заспива чак към 2 през нощта. Не мога да направя никакъв режим и това е. Казвайте как са практикувам... Нещо съм доста дезоириентирана напоследък с това недоспиване...
 Crazy

Някой ме пита за тортата  Embarassed не мога да помня сори една приятелка я прави, беше с пандишпанови блатове и крем със сметана и маскарпоне - не е много сладка /на фона на фондана отгоре/ и е много лека. Ето тук може да разгледате и други нейни творения:  http://missiscake.blogspot.com/
Да ви се оплача, голям съм идиот... покрай приготовленията забравих да снимам Денис с тортата и се оказва май, че нямаме снимка... Толкова мъчно ми стана и така си поплаках... Направо не знам къде ми е акъла...

На всичкото отгоре и цъфнах днес...   Tired

Искам парола за албумчето!!!

Последна редакция: пт, 09 мар 2012, 20:29 от котенце 1

# 365
lilyrose, радвам се че процедура е минала леко. Сигурно е нормално да има сълзене непосредствено след интервенцията. Гуш на Марти от нас  Hug

matza83, котенце 1, големи юнаци си имате  Grinning
котенце 1, споко, и ние нямаме свястна снимка с първата торта, ама за втория РД имаме опит вече  Naughty Ние сме с 1 сън, от около месец.

Нищо де, лятото ще има да изследва всичко навън, там няма да има нужда да шетам след него  :hahaha

И аз го чакам този момент със смесени чувства  Sunglasses

sirence, на 1 год. има Synflorix, ако сте го слагали по график. Ако сте го отлагали по някаква причина или педи ви го е разделила от поставянето на Пентаксима, както направи нашата, по-нататък ще ви го сложат. Следващият прием е най-малко 6 месеца след предходния. 

# 366
Честит Рожден Ден на прекрасните Бобо и Катерина. Да сте здрави, късметлии и красиви като мамите си  Laughing
Магика, аз не съм много чувствителна личност, ама много ми хареса това, което си написала, даже май си поплаках...
Лилироуз, радвам се, че всичко е минало. Дано всичко вече е зад гърба Ви и не се налагат подобни манипулации.
  Hug
_usmivka_, много се радвам, че подаръкът се е харесал. А картичкката от нас получи ли, че милият ми мъж сподели (както и картичката на Лилинчо и няколко други), че е забравил да ги пусне и малко със закъснение пътуваха? Ама и ти си нетърпелива, Никол има рожден ден на 11, нали  Laughing
София спи по веднъж на ден - между 12 и 1 заспива и спи около 1.5 часа (ако съм късметлийка). Нищо не съм я учила да прави, но има завидни умения - светва/гаси контактите (че при нас са с копчета), реши си косата, опитва се да си сложи блуза, обувки. Пуска компютъра на Александър, хваща му "писалката" и започва да натиска разни икони по екрана, яде сама, пие от чаша, играе на криеница и много още, в сравнение с Александър е на светлинни години пред него (ама нали е момиче).
Еуа, радвам се, че се разписа. Представих си хора с пухенки на двора на барбекю и ми стана смешно... Не знам защо така си представих. Ти доволна ли си от твоята количка (Фил и Тед имаш, нали, ама какъв точно модел). Че аз голяма драма имам.
Скрит текст:
Моята количка беше супер количка за едно дете и за времето, когато София беше бебе. Преди известно време обаче, започнах да забелязвам, че не е много стабилна, особенно ако тротоара не е 100 % равен, дори и съвсем лек наклон да има, имам чувството, че ще се обърне. Та реших да споделя аз моите вълнения с производителя и а- какво да видя, на страницата им беше публикувано, че изтеглят втората седалка от пазара, тъй като е опасна (явно и други хора са имали моя проблем). Моята количка е Baby Jogger City Elite, както казах, уж хубава количка(като погледнах касовите бележки, дали сме 1300 долара за количка и аксесоари  Shocked  Та поговорихме си с компанията, искаха да ни възстановят парите само за втората седалка, но след писмо от мъжа ми се съгласиха да ни възстановят цялата сума. Това добре, сега обаче съм пред дилема - каква количка да си купя за двете деца. Трябва ми количка, в която и двете деца да могат да спят, тъй като Александър от време на време заспива в нея. Тъй като правим по цял ден в града, не ми е удобно разни боди бордове и тем подобни. А тъй като искаме и трето дете, количката трябва да става и за новородено. Отделно имаме 1 малка кола, та трябва и в нея да се побира. Не харесвам такива страна до страна двойни колички. Та голяма драма имам в последно време, гледам, сравнявам, лошото е, че следващият модел на baby jogger няма да е на пазара тук до август, аз не мога без количка. Та моля Ви, Еуа, Лъки, да споделите мнение от двойните си колички.
Така, оплакох се. Ето Лъки, и аз мрънкам...
Поздрави от нас със София.

Последна редакция: пт, 09 мар 2012, 22:10 от katilias

# 367
Привет милинките ми,
тези дни покрай рождения ден,8ми март и т.н. ми е пълен хаос,имам чувство че от една седмица само посрещам и изпращам гости и не мога къщата да си оправя.Но ето че намерих малко време да драсна няколко реда (Чета ви редовно през телефона,но от него ми е невъзможно да пиша)

Днешните честитки съм ги раздала лично,тъй като са към специални за мен хора  Hug Момичета подготвила ви бях малки изненадки,които обаче не успях да разпратя понеже се наложи заради погребението да се изтрелям от София,та очаквайте ги другата седмица  newsm51 Катилиас и Лилинчо,разбрах че нищо още не са получили,дано не дойде за другия рожден ден на децата  Sad

Катилиас - с нетърпение ще следя какво ще избереш...

Лилироуз - докато се разпиша,че и ние стискаме палчета и всичко е свършило.Радвам се,че детето нищо не е усетило,защото Анастасия още има травма от болничния си престои.Да го нацелуваш и намачкаш от мен  Heart Eyes

Зъби - имаме вече 7избили и 2 напът,единствено 2 от тях ми правиха голееееми проблеми (разстройство,висока Т и т.н. - горните странични),другите с леко неразположение,но да чукна на дърво нищо стресиращо

Да благодаря искрено на Вики на Мама Веси за чудния аксесоар,който получихме като подарък за рождения ден,както и на всички сладкишчета които ни пратиха картички (специално на батко Ники на Пепо и Стефи за собственоръчно написаната картички - разплака ме...)

Маги - страхотно си го описала  newsm51

# 368
Леле, колко много сте изписали. Аз докато се наканя да влезна в новата тема и вие сте по средата. Голямо темпо имате, явно опита във форумите си казва думата Simple Smile

Честит рожден ден на всички дечица, които вече са празнували Simple Smile Бъдете здрави, весели, палави и много усмихнати и бъбриви Simple Smile А на мамите търпение и много любов Simple Smile

# 369
Уж влязох с 1 едно изречение да се отчета, а се отплеснах, но като видях, че сте ни мислили цял ден, направоооо   Hug Hug Hug

Lilyrose , а аз като видях, колко много сме ви мислили си казах, че много ще се притесниш като видиш, понеже знам как не харесваш "гуш" и т.н.  Simple Smile Важното е, че Марти е ОК и най-хубавото е, че щом не е травмиран, значи не е страдал, а просто мама му е липсвала за малко  Hug

edonna, не опитът е от значение в случая, а приятелството. Просто сме си толкова близки, че понякога си мислим, че единствено тук биха ни разбрали най-добре и за това споделяме ли споделяме и хубавите и лошите си моменти  Wink

Последна редакция: пт, 09 мар 2012, 23:42 от anelisa

# 370

edonna, не опитът е от значение в случая, а приятелството. Просто сме си толкова близки, че понякога си мислим, че единствено тук биха ни разбрали най-добре и за това споделяме ли споделяме и хубавите и лошите си моменти  Wink
smile3521
Ето ми го Бобчето Heart Eyes
Благодаря ви момичета за пожеланията  Heart Eyes ~divina~ , Бишкота, anelisa, redreny2000, Женичка, Betta, don4o71, sirence,  racholina, veset0, sunflower, janica25, catwalk,  merianna, maiski3, matza83, Еna, zina_, Sabrina1, Penmar, Mur, mama_vessy, Magica_de_Spell,lilyrose, Nadya81, kukumindrela, VSD, котенце 1, katilias, marinels Heart Eyes  

Цитат
Migeo, надявам се да сте доволни от подаръка . Албумчето го правих в два екземпляра - за двамата Бобовци, като само трите семейни снимки са различни (корицата си е една и съща: Албумчето на Бобо  ). Моят Бобо си го разглежда с интерес, дано и на вашия да се хареса . Преди съм правила подобни за Яна - гледала съм да са "зъбоустойчиви", да има симпатични животни, за да ги научат, а сега сложих и надписи, за да е нещо като букварче по-нататък. Сега обаче се старах двойно повече, защото го правех за двама сладури . Бях впрегнала цялото семейство - Яна да рисува плика и да направи цветето за кутията, таткото опакова кутията в цветна хартия, а Бобо активно участваше чрез висене на крака ми  .
Betta,пак да благодаря за подаръчето,много се радвам че цялото семейство се е включило и е вложило старание  Hug албумчето е страхотно,играчката,картичката.Специално да благодариш на кака Яна от Бобо и мен,за хубавата рисунка върху плика  Heart Eyes                                                                    

Последна редакция: сб, 10 мар 2012, 00:37 от migeo

# 371
  • Лондон
Ех, доживях да изляза 'по женски' и аз. Приспах децата и айде на ресторант  Mr. Green Развалих диетата, ама до лятото има време. Wink

Много хубав този Бобо, бе!!! Пу-пу!

Радвам се, че всичко e минало добре с Лилироуз!

Благодаря ви за констенурко-тортите! Женичка, мерси за линковете, но нещо не ми се отварят. Трябва ли да се регистрирам?

Ох, идеи и рецепти много, време и желание да има. Не ми се иска да е този тукашния айсинг/фондан май се казва. Може би нещо с киви.

Кати, не си далеч с представата за пухенките Simple Smile) Тук времето е много и бързо променливо, и дори и през лятото може да се стигне до подобна картинка. Няма много разлика в сезоните. +-10 градуса е цяла година, но се чувства вече пролетта - дърветата са 'покрити с цветя' (според дъщеря ми) и хората сякаш са малко по-усмихнати. Засега е един ден пролет, два-зима и обратно.

За количката... моята е Експлорър Е3 http://philandteds.com/products/push/explorer - супер е, страхотно вози, но е много тежка. Трудно можеш да я вдигнеш (а аз съм якичка Simple Smile)) , голяма е сравнително като се сгъне и като цяло е доста обемиста.  Заема ми целия коридор. В тукашните условия много ми помага, защото всичко е пригодено за колички и инвалиди, и въобще не го усещаш даже, но в България беше просто КОШМАР! За там категорично НЕ. Не знам как е при вас. Сигурна съм, че в града е така, но до къщата ви как е точно не знам. За оф роад е добре, но не и по стълби. Моята дъщеря е на 3 и 1/2 и я ползваме само като ходим на големи разходки. За по-малки разстояния имам Макларън, който е лек, малък и лесно се сгъва. Друса много и в сравнение с другата е като на магаре след кон Wink, но пък е компактен. Напоследък даже се замислям да продам голямата, но още малко ще изчакам, че лято идва и много ще ходим. Като цяло съм ЗА, но в пригодени за целта места.

Малко съм пийнала, сори ако има грешки  Wink

# 372
Да благодаря искрено на Вики на Мама Веси за чудния аксесоар,който получихме като подарък за рождения ден,както и на всички сладкишчета които ни пратиха картички (специално на батко Ники на Пепо и Стефи за собственоръчно написаната картички - разплака ме...)

Да разбира ли,че сте поучили и нашата картичка? Simple Smile
 Честито но днешните рожденици-Петя на Дончо специално!Да е жива и здрава, палава и сияеща![color] newsm59 newsm38
Ако Мистела и Тунчо следят още темата-поздрави за вас!  bouquet
Лилироуз, Hug

# 373
ЧЕСТИТА ПЪРВА ГОДИНКА НА СЛАДУРАНКАТА ПЕТЯ НА НАШАТА ПРИЯТЕЛКА ДОНЧО!!!  newsm38 newsm59 happy bd
ДА РАСТЕ ЗДРАВА, КРАСИВА, ЖИЗНЕРАДОСТНА, УМНА И ДОБРА!!! И ДО ВТОРАТА Й ГОДИНКА  - И ЕДНО МАЛКО БРАТЧЕ ДА Я ПРЕГРЪЩА!!!  newsm51
ЦВЕТЯ И ЗА МАМА ДОНЧО!!!   bouquet

ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ И ДРУГИТЕ ДНЕШНИ РОЖДЕНИЧЕТА - ЯНА НА ЛО80, НОРА НА ТУНЧО, ЙОРДАН НА МИСТЕЛА - пишехте преди, как сте сега?Драснете някой ред! Simple Smile

Имаме си страхотна рибешка мартеница от Мигеооооооооооо   love001 newsm44 Бобо си е още по-'убав ерген станал  Hug

Мур, благодаря за инфо-то за ваксината. Аз откога си го имам имунизационния календар, и го следя, но изглежда, че педиатърката ме е подвела (защото ние с ме си напълно по график с ваксините), но ще я видим в понеделник тази работа.

# 374
sirence, аз не знаех, че има ваксина на 12 месеца и вчера педи ме изненада като каза, ами сега ще се боцнем и другия месец пак. И аз я питах, но нали на 13месеца е ваксината и тя ми вика "Абе Миленчеее не ме учи сегааа" Whistling

Честит 1-ви рожден ден на Петя на don4o, Яна на lo80, Нора на Тунчо, Йордан на Мистела Hug
Много здрави и палави растете мили дечица Hug

Общи условия

Активация на акаунт