За неизбежната самоотбрана

• 35 191
  • 548
  •   1
Отговори
# 75
crazy chick, смъртта на момчето при всички случаи е непредумишлена

Ние не можем да кажем такова нещо, защото не знаем тези момчета какво са правили шест часа, шест дни или шест седмици преди инцидента. Не знаем какви са отношенията им, откога се познават, какво делят, изобщо нищо не знаем. Може да имат конфликт на друга основа, за която не подозираме. Нямаме също представа колко време е продължило всичко и дали между първото и второто спречкване у Илко не се е породила идеята да се саморазправи със съквартиранта си умишлено. Не казвам, че е така, естествено, само давам пример, че когато човек няма ни най-малка представа от ситуацията в детайли, може да се заблуди. Министърът твърди, че имат всички основания да задържат младежа от Добрич като заподозрян в убийство, без да се уточнява умишлено или непредумишлено.

За мен трагедията е едновременно и за двете момчета, както и смъртта, макар в единия случай символична. Този младеж от Добрич, ако действително е тих, възпитан и скромен, както го описват, е получил най-най-най-ужасното наследство, което желанието да бъдеш тих, възпитан и скромен в България може да ти остави.

# 76
crazy chick , струва ми се че бъркаш действията на "Неизбежна отбрана" с "крайна необходимост". Прочети малко по въпроса и ще видиш ,че съм права.  Отделно оттова не е изяснено КОЙ е нанесъл прободната рана. Нека експертите си свършат работата, а после съдът да прецени дали евентуалното деяние на момчето е с висока обществена опасност. Както някой беше написал по-назад не се налага наказание, когато действията на неизбежната отбрана са в момент на силен страх и уплах (момчето е било 1 с/у 3ма) .

crazy chick Наистина се възмутих от постовете ти в цялата тема и ме жегна много как е възможно да има хора, които да мислят като теб. Едва ли наистина мислиш, това което си написала. По съм склонна да мисля, че не ти достига сивото вещество, че да предлагаш такива абсурдни мнения по отношение какво е трябвало да направи Илко... Както някой ти каза, най-лесно е отстрани. Надявам се да има по-малко хора като теб в тази държава и по света.  ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!

# 77
Познавам близнаците и семейството им. Не знам какво да кажа, родителите им са толкова свестни и възпитани хора. Не мога да повярвам за случилото се. Предполагам, че нито едната, нито другата страна не е очаквала, че ще се стигне до това положение. За съжаление случилото ще промени живота на всички.

Била съм студентка и 1 година пътувах Перник- София, защото едната ми съквартирантка ни тормозеше. Изключително уморително е да пътуваш, да се прибереш, да чертаеш и пишеш протоколи.

# 78
Сега позачетох тема, да визира се Перник и според мен с право.
Ще припомня и случая с Мирослава съвсем наскоро,има ли друг град в бг, за който да са създадени толкова вицове на база алкохол, кръчми и насилие.Та си има значение, че са от Перник според мен, и тая слава дето им се носи на перничани според мен въобще не е случайна.
Не искам да кажа, че там няма и възпитани и интилегентни хора, но явно те са малцинство, след като града се олицетворява само с такива неща.

# 79
19 - годишни, пияни и агресивни, това за мен е прекалено, или аз не съм в ред, или нещо  наистина лошо се случва. Кой е виновен не се знае, тоя дето не е пил или тоя дето е, няма да се узнае, според мен, пак ще има хиляда версии. Равносметката е ужасна обаче.

# 80
Самия казус не мога да коментирам, тъй като фактите не са известни, а медийно интерпретирани.
Но ако са действително такива, каквито са представени е възможно да е хипотезата на "превишаване на пределите на неизбежна отбрана поради уплаха или смущение", което също е основание да не се носи наказателна отговорност.

Ужасното в случая е непоносимите размери до които стига агресията сред млади и уж добре възпитани хора.

# 81
Самия казус не мога да коментирам, тъй като фактите не са известни, а медийно интерпретирани.
Но ако са действително такива, каквито са представени е възможно да е хипотезата на "превишаване на пределите на неизбежна отбрана поради уплаха или смущение", което също е основание да не се носи наказателна отговорност.

Ужасното в случая е непоносимите размери до които стига агресията сред млади и уж добре възпитани хора.

Напълно подкрепям всяка написана дума !

# 82
  • гр. Шумен
Сега позачетох тема, да визира се Перник и според мен с право.
Ще припомня и случая с Мирослава съвсем наскоро,има ли друг град в бг, за който да са създадени толкова вицове на база алкохол, кръчми и насилие.Та си има значение, че са от Перник според мен, и тая слава дето им се носи на перничани според мен въобще не е случайна.
Не искам да кажа, че там няма и възпитани и интилегентни хора, но явно те са малцинство, след като града се олицетворява само с такива неща.
Това стандартната неприязън на софиянци към перничани ли беше?
Навсякъде има убийства, битови скандали, но като са на 100-200-300км от столицата, особено в някое село на г..за на географията някакси по не им се обръща внимание и не стават нарицателни за населеното място.
Не познавам никого от Перник, не съм стъпвала там, но ми се вижда прекалено да ги третирате като отрепки.

# 83
Добре де, тук на един колега негов приятел вчера е бил на разпита (медицинско лице е). Та той казва,че така и не се разбрало откъде е бил ножа, имал ли е нов Илко. Другите били яко смляни от бой, нямало било логика да ги прибие и после да вземе нож.....

Не знам. Фактите не са известни май още.

Млади са да, ама добре възпитани........откъде пък възпитание. Те ако са възпитани ще разбиват ли врати, ще се убиват ли като животни....................

# 84
# 85
Ще си позволя да копирам един от коментарите към статията на днес.бг:

Има смекчаващи вината обстоятелства:
1) човека е бил заспал и в афект е действал неадекватно
2) често е бил тормозен от близнаците преди инцидента
3) нападателите са били доста пияни, а той е бил трезвен
4) нападателите са влезли с взлом
5) срещу трима пияни скотове той е защитавал живота си
6) ходил е да търси медицинска помощ след инцидента
7) не е осъждан

най-вероятна присъда: 2 години условно

# 86
........
     Да се правят такива предположения на този етап е абсурдно. Нито се знае какво ще е окончателното обвинение, нито дали Илко ще е обвиняем в края на процеса.

# 87
  • Mars Hotel

Има смекчаващи вината обстоятелства:
1) човека е бил заспал и в афект е действал неадекватно
2) често е бил тормозен от близнаците преди инцидента
3) нападателите са били доста пияни, а той е бил трезвен
4) нападателите са влезли с взлом
5) срещу трима пияни скотове той е защитавал живота си
6) ходил е да търси медицинска помощ след инцидента
7) не е осъждан

Откъде има данни за номер 2? А номер 4 не е верен, защото според изнесените факти, Илко сам е отворил.

# 88
........
     Да се правят такива предположения на този етап е абсурдно. Нито се знае какво ще е окончателното обвинение, нито дали Илко ще е обвиняем в края на процеса.

Бях написала подобно на твоето мнение по-надолу в поста, но явно по невнимание съм го изтрила. Идеята ми беше , че най-важното е че НЕ Е доказано че Илко е действал с ножа. В момента се обработва оръжието и тепърва ще се изясни кой и как..

Светлица , съгласна съм. Сам е отворил , макар че за да прекрати материалните последици от евентуален злом.

# 89
Кое доказва в крайна сметка, че Илко е виновния?
(той е бил трезвен. другите пияни. той е бил сам. другите трима. той сам им е отключил....).
Според вас - кой е виновния?

Общи условия

Активация на акаунт