ЗАНИМАНИЯ С 9-МЕСЕЧНО БЕБЕ

• 21 256
  • 739
  •   1
Отговори
# 45
  • Cyprus, Пловдив

Едно бързо филтър кафе  Grinning
О и тук на деца около годинка-направо краве мляко  Crazy
Пупи,съгласна съм абсолютно с теб-също не съм фанатик,но някои неща за толкова малко дете са  Shocked Shocked Всеки да си храни детето както и с каквото си иска,но когато предлага на моето-поне да попита  Crossing Arms Как мина нощта?Лорка усети ли промяната?
Майче и Янис е роден тук,но има и Бг акт за раждане,но няма Бг паспорт,а не знам сама дали мога да изкарам в Бг или трябват двамата родители  newsm78
Хубав ден,аз ще се пробвам да ида на дерматолог,че от месец ме мъчат някакви гадини по ръцете и не знам какво е това чудо  Rolling Eyes Hug

# 46
Добро утро!
darka_ и моите ръце са ужасни,но то е така откакто съм родила.Постоянно съм с екземи.
Габи пак е със запек,незнам къде греша с това хранене. newsm78 Cry
От 2 дни сме на малки топчета.Вчера дадох синя слива,овесена каша,тиква и грозде в нея,но ефект няма.Незнам днес въобще дали да й давам пюре и каша, попарата пак ще я оставя във времето.
Исках да ви питам сиренето в зеленчуковото пюре ли го слагате и давате ли жълтъка съответно.
Лек ден!Дано днес е хубаво времето,за да отидем пак на разходка!

# 47
  • Cyprus, Пловдив
Тони и моите ръце са страшна работа-не знам екземи ли са,алергия ли,гъбички ли  newsm78 Ти мажеш ли с нещо?
Сиренето-аз го слагам в зеленчука,а яйце не съм въвела още.
Янис също не ака както преди,ако ака са едни малки топчета,един ден го оставих само на кърма и ела да видиш  Crazy сливата,тиквата,крушата,определено нямат желания ефект  Wink

# 48
  • UK
Добро утро.
Благодаря за кафето. Ани заспа и аз седнах да си изпия моето.
Аз съм за животинската мазнина. Човекът е хищник, а не вегетарианец. Това не значи че ям мас с лъжицата, но знам че в организма ни липсва ензим които да  разгражда хубаво растителните мазнини и те се натрупват, което не е полезно. А пък и найстина на мама соленките стават само със свинска мас.
 Събота и неделя бяха доста ползотворни за нас. Само на вън се мотахме. Та видях се с един приятел, бебчето му е почти на 3 месеца. Аз ви казвах за тях, където жена му "много искаше да кърми", но нищо не прочете от това което и пратих, та си докара чак мастит милата, и и оперираха гърдата.
Тя дава вода със захар на детето, аз я питах защо и тея ми каза "ми незнам, но то нали е полезна захарта за бебетата.
Пупи записвам си рецептата за попарата  Peace
Тони никъде не бъркаш, просто стомахчето още не е свикнало. Давай повече вода и мляко. Остави я ако искаш един, два дни на мляко.

# 49
Хм, това за липсващ ензим ми звучи малко странно - все пак от доста векове хората ядат растителна мазнина. Човекът е всеядно животно, просто не бива да се прекалява.

Аз сирене сложих веднъж в пюрето, но май не ѝ хареса особено. Оттогава само в попарата. Жълтъкът ги смесвам с пюрето.

# 50
Добро утро  Hug Hug
Аз съм против да се дават на толкова малки деца зрънчо и солети и други такива неща.
Дарка благодаря за кафето

# 51
Здравейте - аз вчера се разглобих от разходка, заформих 5 часа бутане с малки почивки.
Бих издивяла, ако някой предложи на детето храна без да пита, също не бих предложила без съгласието на родителите. Дори преди да родя питах какво яде детето и какво мога да почерпя - имаме познати с малко дете на 3г. и половина.
В повечето случаи все роднините са компетентни - свеки се тюхкаше как не ядем каша на 2м. и половина  #Crazy
 По повод Митко - вчера едни познати с детенце на 1г. и 4м. казаха: "блазе ви, че още сте в количката" Simple Smile.

# 52
  • UK
Незнам, то вече какво ли не измислиха, това вредно, онова вредно.

И мен за млякото ме интересува, защо трябва да се пие 2-3 години. За да си продават Нестле продуктите, може би? Аз съм решила, ако още кърмя добре, ще пие мляко, ако не, няма. Най-много кисело, но да купувам АМ, няма да стане.
А педито ме разби, каза кисело след годинка. Аз мислех 8-9 м. да го дам.
А да ви питам колко време след месото дадохте жълтък?

# 53
  • Berlin
Добрутру Simple Smile
Виждам за папкане говорите. Simple Smile
Кисело мляко май наистина около 1г. го дават, както и прясно, и белтък съм си записала аз. Аз лично смятам да не давам прясно мляко основно, а по-скоро АМ за след 1 год., но ще видим.
А по повод готвенето с мас - Милко Георгиев много може да говори за полезностите от това. Laughing Аз лично около 1 година живях почти изцяло на животински мазнини - месце основно. Simple Smile
Оп, ще ядем.

# 54
Привет!
Аз не казвам, че не може да се близне мазничко от свинята, няма как да се избегне обикновено. Макар че аз много вманиачено ги почиствам, заради което мъжът ми полудява. Все пак аз предпочитам да ям чисто месо. Мама на Ани, хищник е разбира се, човекът. Но хищник означава, че яде месо, а не че яде животински мазнини. Пак повтарям, понякога няма начин да се избегне и може да се хапне мазничко, но по да правиш пица със свинска мас, да правиш спаначена пита или солен кекс със свинска мас ми идва мнооого нанагорно. Иначе ако правиш тежко зимно ядене с такова месо, ок да му ползваш мазнината от бульона. Но аз почиствам месата и то пак пуска мазнина, едва нея мога да ползвам. А това само пътьом съм го опитвала те свекърите се събират у нас и седят по цял ден, ние да ги храним, те не канят на гости, за да ни почерпят. Може би и в сладкишите я слагат, но не съм опитвала просто. За година и половина веднъж са ни поканили на обяд, на едни мини пици. Колкото обожавам пица, толкова се отвратих, то смърди, гадно, ужас. Като бях бременна, свекърите правеха театри и свекър ми се беше изнесъм при нас и жена му само си търсеше повод да идва и да прави скандали. Та уж да не ни натоварвал той с изхраната, дойде да направи спаначена пита. Донеска си нашата и кутийка с мас. На вкус беше добро и изядох едно парче с много зор, но толкова тежко ми стана, после повръщах, не можех да мръдна, толкова мазно и тежко. Мъжът ми също имаше проблеми и каза, че го оригва на мазнината. Като му казах каква е, замълча. Че нали и той е от партията на маста.
Пупи, слънчогледовото олио също не е много полезно. Но определено е по-щадящо от свинската мазнина. Баща ми онзи ден купи нерафинирано, студено пресовано слънчогледово. Нямаш идея колко е ароматно и леко. По-скъпо е с около 1/3 от обикновеното, но според мен за салати и подобни, си струва. В Скопие готвя с обикновено, ползвам "девствен"  Joy зехтин за салатите и пресните неща.

# 55
  • София
Здравейте,мерси за кафето!
Да не мислите,че сме здрави Naughty днес се събудих с такива болки в гърлото,все ядно някой беше наклал огън ...малкия също е зле още и така,изчезвамда се лекуваме,нямам време и сили да вися в нета.

# 56
Магнет дано по-бързо се оправите.
Майче снощи те сънувах  Joy че си ми дошла на гости и се разхождаме с децата и се смеем  Joy Joy

# 57
Аз на две места четох, че слънчогледовото олио е по-добрият избор за малки бебета от зехтина. приятелка пък се опита да ме убеждава, че от рапичното по-добро няма. Явно е, че мненията биват разни и всяка "школа" си има аргументи. В началото като навлезе у нас зехтина, всичко живот готвеше с първа преса, чак по-късно се разчу, че първата преса има много ниска температура на изгаряне и не е добра за готвене. Голяма част от нещата в храненето са мода и, разбира се, реклама.

Магнет, бързо оздравяване!

# 58
  • София
Здравейте девойки!
Влизам само да ви почерпя, днес Митко става на година и 2 месеца!

По-късно ще се включа пак

# 59
Мели честит 2ри рожден ден на Митко.Пожелавам му да е много здраво,силено и щастливо дете Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт