Трудова борса и обезщетение

• 250 260
  • 1 706
  •   1
Отговори
# 1 680
Просто четете, четете и пак четете. Чак като сте разбрали за какво става въпрос, тогава подписвайте.
Ако не сте сигурни, отклонете предложението за подпис- първо попитайте и се консултирайте...

С насочващо писмо БТ те пращат при конкретен работодател на интервю.
След интервюто писмото се връща в БТ с отбелязване - ти отказваш работата или работодателят не те одобрява.

# 1 681
Ето как изглежда насочващото писмо

# 1 682
  • Пловдив
Много  благодаря ! bouquet
Аз лично такова писмо не съм попълвала .
И дано нищо те  не ми предлагат . Praynig
Аз си търся по моите си критерий .

# 1 683
  • Другата България
Не го попълваш ти. Simple Smile

# 1 684
  • София
Аз мисля, че ако се връчи лично такова писмо, човек няма право да не го подпише. В началото, за да те включат в БТ се подписваш, че не си търсиш работа и си готов да започнеш, каквото ти предложат до 14 дни. Това е условието да бъдеш включен, на мен даже ми казаха, че нямам право и да напиша истината, че в момента карам курс.  Служителката ме посъветва да излъжа.

Как стои наистина този въпрос, на какво основание правно човек има право да откаже да го подпише насочващото писмо?

# 1 685
Аз мисля, че ако се връчи лично такова писмо, човек няма право да не го подпише. В началото, за да те включат в БТ се подписваш, че не си търсиш работа и си готов да започнеш, каквото ти предложат до 14 дни. Това е условието да бъдеш включен, на мен даже ми казаха, че нямам право и да напиша истината, че в момента карам курс.  Служителката ме посъветва да излъжа.

Как стои наистина този въпрос, на какво основание правно човек има право да откаже да го подпише насочващото писмо?

Така ли? Thinking
Аз казах, че си търся работа и не са ми предлагали нищо от тях. Нито са ми намерили те.

# 1 686
  • София
Би трябвало във всички бюра да е еднакъв документът. Дадоха ми документ с въпроси за лични данни, образование и после имаше едни да се отбележат с тикче. Устно им казах и аз, че сама си търся, но в документът с условията и тези тикчета пишеше, че не трябва сама да си търся, а да чакам на тях, за да ме включат в бюрото. Реално на тях това им е официално работата - да търсят работа.

# 1 687
Не. Работата им е да отчитат как безработицата пада...Wink

Реално друга свястна работа не вършат.
Лично мнение.

# 1 688
  • София
Това е неофициално. Grinning

# 1 689
На мен официално ми казаха, че те няма да ми търсят работа. Само отбелязваха дали аз търся. И също, че вече не е техен ангажимент да търсят работа.

# 1 690
  • София
Полезна информация, явно във всяко си правят каквото решат, ако ме натиснат, ще кажа "Ама на една приятелка...". Grinning Моята служителка ми се видя разбрана, де, но все пак човек има едно наум.

# 1 691
Това е неофициално. Grinning

А що?
Съвсем си е официално - като пратят висшист в съседен град за 350 лв чисто, той като откаже, те пък го отписват от борсата и хооооп....ето така безработицата пада.

# 1 692
В Пловдив хич не се напъват да търсят на някого работа. Sunglasses
И слава Богу!

# 1 693
И по-добре...☺

# 1 694
  • Пловдив
В Пловдив хич не се напъват да търсят на някого работа. Sunglasses
И слава Богу!
Даааа,дано ! Praynig
Аз ще си намеря сама  Crossing Arms

Общи условия