Окръжна болница - Варна -тема 4

• 81 382
  • 781
  •   1
Отговори
# 390
Николина аз доколкото знам секциото не се заплаща по принцип но ако искаш конкретен доктор да го прави си заплащаш изборът на доктор.И за тези предварителни изследвания казаха ли ти какви са?
И аз да питам някой знае ли тази ваксина с  гама глобулин!? която се слага при майка с отрицателна кръвна група и бебе с + дали се заплаща или в болницата ти я слагат безплатно?

# 391
Благодаря за информацията Мария. Относно изследванията - не ми каза какви точно. Като отида в кабинета ще разбера.

# 392
Nikolina, тъй като и аз раждах секцио при Скочев, ще ти обясня за какво става въпрос. Раждането си е раждане, независимо дали нормално или секцио си има клинична пътека и не се заплаща независимо от начина на родоразрешение. Щом си се разбрала със Скочев, значи ще си платиш за избор на лекар ако държиш той да те изражда, за секцио не се заплаща. Няма такова нещо като секцио с направление.

Изпратил те е в кабинета за изследване за евентуални алергии срещу различните видове упойки, ще ти обясни къде точно се намира този кабинет. Изследванията представляват одрасквания от вътрешната страна на едната ви ръка като на съответните драскотини се накапват различни упойки и се следи реакцията на организма. Ето това са изследванията. Нищо страшно не е.
После ще ти даде бележка и за конците, които си купуваш ти самата. Това е цялата работа. Това, което ще платиш е 400 лв - таксата за избор на лекар АКО държиш да те изражда Скочев.

Ваксината с анти-д-гамаглобулин се поставя до 2 дни след раждане и е БЕЗПЛАТНА, поне когато раждах аз беше. В АГ-то искат пари под един или друг предтекст, но фактът е, че ви се полага БЕЗПЛАТНО. В противен случай струва 170 лв. Ако случайно някой тръгне да ви изнудва за пари за ваксината, обадете се където трябва! Това е в нарушение на правата ви!

Последна редакция: вт, 21 авг 2012, 23:31 от Morgensternchen

# 393
Хвърли ме в чуденка за това секцио с направление....аз поне за такова нещо не съм чувала. newsm78
да  секциото може да е с направление от гинеколога който ти следи бременността той ти издава направлението по медицински причини

# 394
Аз родихна 11.08.2012 и поставянето на анти д гамаглобулина е безплатно. Биха ми я на втория ден.

# 395
Благодаря за изчерпателната информация Morgensternchen  Simple Smile

# 396
  • Бургас
За да не правя нова тема, ще питам тук Simple Smile
Чух,че в Окръжна болница правили безплатен преглед - ехография на гърдите. Много се учудих,защото минали години дори и с направления съм си плащала 25-30лв
Някой да има информация?

# 397
Николина аз доколкото знам секциото не се заплаща по принцип но ако искаш конкретен доктор да го прави си заплащаш изборът на доктор.И за тези предварителни изследвания казаха ли ти какви са?
И аз да питам някой знае ли тази ваксина с  гама глобулин!? която се слага при майка с отрицателна кръвна група и бебе с + дали се заплаща или в болницата ти я слагат безплатно?
Секцио по желание на родилката се заплаща, по каса минаваш ако ти издадът направление по медицински причини. А ваксината е безплатна

# 398
Бъдещи мами ако има сред вас с кръвна група 0 +/-  го напомнете при раждането, защото ако бебето ви вземе кръвната група на бащата се получава кръвно групова не съвместимост, която води в много тежък случай на жълтеница! Давам тази информация, за да няма друга майка минала по моя път!ъ Ние щяхме да стигнем до кръвопреливане. За щастие се разминахме.

# 399
Момичета получава се такава несъвместимост ако може така да се нарече когато майката е Rh(-), а таткото е Rh(+). Когато и двамата са с Rh(-) или майката е Rh(+) няма никакви проблеми.По принцип бебенца родени от майка с 0- кръвна група са склонни към прекарване на по-тежка жълтеница,съпроводена от обезводняване, ако не са взети навременни мерки и медицинския персонал не е оводнявал достатъчно бебешока. Но найстина не зависимо каква кръвна група сте, предупредете лекаря и акушерката, за да имат в предвид при нужда Simple Smile

# 400
Момичета получава се такава несъвместимост ако може така да се нарече когато майката е Rh(-), а таткото е Rh(+). Когато и двамата са с Rh(-) или майката е Rh(+) няма никакви проблеми.По принцип бебенца родени от майка с 0- кръвна група са склонни към прекарване на по-тежка жълтеница,съпроводена от обезводняване, ако не са взети навременни мерки и медицинския персонал не е оводнявал достатъчно бебешока. Но найстина не зависимо каква кръвна група сте, предупредете лекаря и акушерката, за да имат в предвид при нужда Simple Smile
Ами като здравен работник мога да ти кажа, че си в голяма грешка ти говориш за Rh не съвместимост, която има, но и има кръвногрупова не съвместимост също и тя се полечава при кръвна група  0, тъй като тя е дарител на всички, но взима само от своята и така ако бебето е взело групата на бащата в майка се получават така да се каже борба на групите и така се получава както беше  и при нас, а една тежка жълтеница като нашия случай  не е за подминава да ти кажа, има си толкова вреди от нея че добре че  всичко за сега ни е добре. И не  майка с 0- кръвна група са склонни към прекарване на по-тежка жълтеница а въобще с 0. Тъй като аз съм 0+ а бащата А+, е при нас имаше проблем, и за съжаление не бяхме само ние.

# 401
а мога ли да попитам какъв здравен работник си?Аз също съм здравен работник, а това за  кръвните групи го обеснява и всеки един гинеколок на младите майки. Има тежка жълтеница не съм твърдяла обратното, но несъвместимост ако може така да се нарече се получава при втора бременност ако не е бита ваксина след първата бременност Simple Smile И всеки един лекар специалист които попиташ може и ще ти обесни че не е от несъвместимост на кръвните групи а на Rh фактора и няма нищо общо тук с кръвопреливането за което говориш.Там са важни естествено кръвните групи, но тук е важен Rh фактора .Не искам да споря с теб, но си в грешка в момента

# 402
Ваксина се поставя само ако бебето е взело положителния резус фактор на бащата при отрицателна майка. Ако е взело този на майката за първа бременност се счита следващата, казано най - грубо. А ако Саша беше написала грамотно пост-а си, можеше и да разберем за какво става въпрос. Аз нищо не разбрах от думите й! Пример - в моето семейство майка ми е Rh(-), предала го е на мен, сестра ми е (+), брат ми също е минус. Тоест в случая със сестра ми е трябвало да й бият ваксина (друг е въпросът, че майка ми си ни е родила и тримата без въобще да й бъде поставян анти - д - гамаглобулин). И тъй като моята дъщеря е наследила Rh  на баща си, на мен ми поставиха ваксина. Освен всичко имате и право на един допълнителен УЗ, защото такава бременност се води рискова.

# 403
На 30.08 отворените врати от колко часа са? newsm12

# 404
а мога ли да попитам какъв здравен работник си?Аз също съм здравен работник, а това за  кръвните групи го обеснява и всеки един гинеколок на младите майки. Има тежка жълтеница не съм твърдяла обратното, но несъвместимост ако може така да се нарече се получава при втора бременност ако не е бита ваксина след първата бременност Simple Smile И всеки един лекар специалист които попиташ може и ще ти обесни че не е от несъвместимост на кръвните групи а на Rh фактора и няма нищо общо тук с кръвопреливането за което говориш.Там са важни естествено кръвните групи, но тук е важен Rh фактора .Не искам да споря с теб, но си в грешка в момента
аз пак казвам , че ти говориш за Rh не съвместимост, аз ти говоря за кръвногрупова не съвместимост, т.е. не съвместимост в групите, ако се разровиш в нета, ще видиш че не всяка група не съвместима с др., не ти говоря за +/- а за кръвна група,  и в този случай не се поставя ваксината, а се наблюдава бебето и не само първото ами всяко следващо. и пак повтарям има несъвместимост на кръвните групи , а не само на RH
http://g2mediabg.cosmopolitan.bg/blogpost_14432_0.html и ето малко информация

Последна редакция: пт, 24 авг 2012, 07:57 от sashaivo

Общи условия

Активация на акаунт