90 дневна диета-килцата стопи и фиданка стани-тема 178

• 38 704
  • 728
  •   1
Отговори
# 615
kamban4o ориза действа със сигурност  Peace  Аз правя подобни картофи само, че ги режа на филийки и ги намазвам с пекантина и на тавата само отдолу зехтин да не се залепят и също много ги харесвам но и аз качвам та за това не ги ям
А пък тази рецепта с това брашно с месото и запържването, нещо май не е точно за режима Rolling Eyes
Определено не е режимно това зеле.Ама аз си мислех,че по принцип пита как да го сготви за мъжа и. newsm78
Да ви се оплача,момичета.Снощи ни поканиха на сватба на 25 март,и познайте какъв ден ми се пада тогава-ПЛОДОВ. smile3511Какво да правя,мисля да го сменя с белтъчен  Rolling Eyes,досега не съм правила така,ама това вече е върха на сватба какви плодове да яде човек.Вие какво ще кажете newsm78

# 616
  • София
Ама на мен зелето ми е болката. Месото ми е сварено. Та си вадя само частта със зелето.  Embarassed. Иначе цялата рецепта я оставям за домашните за другата седмица.

# 617
  • Плевен
Добро утро.

Хавайско дупе, няма как да ти кажем дали е режимна, като не знаем съдържанието. Ако е само риба и мазнина - е режимно.

Съдържа соево олио...според режима соя може ,надявам се и олиото да е ок Simple Smile
И все пак аз понеже си направих подарък керамичен тиган правя пиле със спанак,праз и чушки със зехтин,та ще ям това + зелена салата

# 618
  Здравейте дами.
  Днес ми е плодов ден . Дотук съм изяла две ябълки и пия вода .
  Утре ще видя след първата четворка ,дали имам резултат  Simple Smile

# 619
Ама на мен зелето ми е болката. Месото ми е сварено. Та си вадя само частта със зелето.  Embarassed. Иначе цялата рецепта я оставям за домашните за другата седмица.
tzvety26, няма проблем, че месото ти е сварено (аз ако готвя по-жилаво месо като например пуйка или домашно пиле също го варя предварително). Никога не готвя със запръжки. Задушаваш зелето в малко мазнина и червен пипер, докато омекне (става много бързо), прибавям месото, оставям малко да се задушат заедно и е готово. Ако харесвате дафинов лист, тук му е мястото да го добавиш, а може и малко черен пипер на зърна (за аромат). Аз го предпочитам така варено, а на мъжа ми го запичам малко в тавата.
А ти питаше и за водата: ако зелето е малко солено го задушавам в неговата си чорба само, но ако е по-соленичко слагам малко от зелевата чорба и доливам вода.
Става вкусно и с малко ориз, но ако искаш да е режимно, тогава трябва да е без месо.

Последна редакция: нд, 11 мар 2012, 14:58 от titi_75

# 620
  • На топло...
Много се радвам да видя тук Лабрекс Heart Eyes!

Обещах снощи, че ще преведа и за закуската, обаче преведох и за плодовия ден набързо, добавила съм и уточнения, които са вече от съответните дни с рецептите, означих ги с (*). Съжалявам, че нямам много време да преведа комплексно увода, но малко по малко, току-виж съм го събрала един ден Wink.
Това е превод на книгата с немския превод ("Rina´s 90"), по която се водя аз. Книгата получих по пощата от  издателството на "Рина", от Словения, издадена е 2010 г. Peace.
Не превеждам, за да се караме! Моля всеки да си извлича информацията, ако я намери за логична или полезна и да нагоди режима към себе си Grinning!

Закуска
"Закуската е 90 дена винаги една и съща: плодове и зеленчуци, които до обяда можете да ядете на всеки 2 часа. Комбинацията е по желание, можете да решите да не смесвате видовете плодове, така облекчавате храносмилането. Можете да употребявате всички видове плодове, били те пресни, сушени, варени, задушени или запържени, както и сурови, варени, задушени или пържени зеленчуци, също обаче семена и ядки, както и плодови и зеленчукови сокове. Екзотичните плодове ще придадат на хранителния ви план разнообразие.
Соковете не трябва да съдържат захар, разбира се силно препоръчителни са прясно изцедените сокове. Ако имате сокоизстисквачка, то най-късно сега е моментът да я вкарате в действие.
В началото на диетата най-вероятно ще хапвате повече плодове и зеленчуци, защото ще сте гладни. Когато обаче организмът веднъж се нагоди към новия начин на хранене, чувството за глад ще изчезне.
Плодовете и зеленчуците са абсолютно задължителни. Изберете ги по свой вкус.
Сушените плодове са позволени, но само една шепа; ако предварително ги накиснете те набъбват и може да се хапват по-бавничко. Измивайте сушените плодове преди да ги накиснете, за да можете да изпиете и водата, в която са престояли. Избирайте само плодове, които не са обработвани със сяра."

Витаминен ден
"През този ден трябва на всяко хранене да консумирате плодове или зеленчуци. Комбинацията е по желание, ако искате можете на всяко хранене да ядете само един вид плод. Сушени плодове и ядки са позволени. Плодовете са най-полезни сурови и с кората, много добро ядене също са различните видове компоти (*без захар или с минимално количество), пюрета, плодови супи и пържени плодове...
Ако не харесвате плодове може да ги комбинирате с нещо друго или да ги замените със зеленчуци. На този ден можете да си сготвите зеленчукова супа от различни видове зеленчуци, тъй като те съдържат много фибри (спанак, зеле, домати, пипер, къдраво зеле, моркови, броколи, карфиол, целина, резене...) или си пригответе ястие от задушени, варени или пържени (* в супена лъжица олио) зеленчуци. Не пестете от подправки - в сушен и суров вид (*без сол, която в някоиот рецептите за трети цикъл вече присъства обаче)."

Hug

Последна редакция: нд, 11 мар 2012, 14:57 от Нану

# 621
В превода на рецептите от книгата по дни, за плодовия масово има смесване на плодове, ядки и напр. подправка за щрудел. Според мен да не са подправени зеленчуците/плодовете означава да не се използва сол или мазнина и т.н.
Благодаря за отговора, Lorraine In The Rain !
И на теб, Нану! Много изчерпателен превод! Отговорих си на въпросите и си изясних противоречията.  Hug

TONITATA, по въпроса за тиквата: ами зависи от тиквата - не всички имат някакъв вкус и аромат, а аз вече нямам домашна, така че незнам каква ще се случи от пазара.

Последна редакция: нд, 11 мар 2012, 15:00 от titi_75

# 622
  • София
ДД!
След вчерашния плодов, за пръв път видях шестица на кантара.  Crazy Laughing Е, верно, 69.9, ама важното е, че е в правилната посока.  hahaha
Днес на обяд ядох млечни продукти, вечерята още не съм я измислила, защото ще излизаме по работа и се чудя как да се организирам.

# 623
  Утре ми е белтъчен ден , но честно казано съм в чуденка относно менюто  newsm78
  Закуската е ясна - плод . За обяд мисля да си сваря две яйца + домати и краставици ,
  но към това мога ли да прибавя и таратор  Rolling Eyes

# 624
ДД!
След вчерашния плодов, за пръв път видях шестица на кантара.  Crazy Laughing Е, верно, 69.9, ама важното е, че е в правилната посока.  hahaha
Днес на обяд ядох млечни продукти, вечерята още не съм я измислила, защото ще излизаме по работа и се чудя как да се организирам.
Ника браво на теб  smile3501

# 625
 Утре ми е белтъчен ден , но честно казано съм в чуденка относно менюто  newsm78
  Закуската е ясна - плод . За обяд мисля да си сваря две яйца + домати и краставици ,
  но към това мога ли да прибавя и таратор  Rolling Eyes
Получава се смесване на 2 вида белтъци (яйца и млечни) и не е желателно!

# 626
 Благодаря тити   bouquet
 Тогава оставам на варени яйца + салатка  Peace

# 627
Благодаря тити   bouquet
 Тогава оставам на варени яйца + салатка  Peace
Няма защо! И аз съм нова тук. Тараторчето можеш да го комбинираш със сирене и кашкавал например, ако много ти се яде. Grinning

# 628
  • София
Камбанчо  Hug, утре ще пробвам ориза на Савчето, та да си затвърдя победата!  bowuu

titi_75, щях да ти пиша за плодовете, но доста хора ме изпревариха  Laughing, въпреки това ще ти напиша какво пише в българския превод - пише, че е препоръчително да не се смесват в плодовия ден, заради по-доброто им разграждане/храносмилане.  Peace Обаче не било грешка и да се смесят, та общо взето кой както си прецени. В книгата, за всички плодови дни, са дадени смесени рецепти.  Peace

# 629
Камбанчо  Hug, утре ще пробвам ориза на Савчето, та да си затвърдя победата!  bowuu

titi_75, щях да ти пиша за плодовете, но доста хора ме изпревариха  Laughing, въпреки това ще ти напиша какво пише в българския превод - пише, че е препоръчително да не се смесват в плодовия ден, заради по-доброто им разграждане/храносмилане.  Peace Обаче не било грешка и да се смесят, та общо взето кой както си прецени. В книгата, за всички плодови дни, са дадени смесени рецепти.  Peace
Благодаря ти за отзивчивостта, Ника! Нищо че е е със закъснение. Поздравления за шестицата! Аз не преритвам да ги смесвам, но понеже още изучавам принципите на хранене в този режим и си задавам доста въпроси. Повече ме интересуваше за тиквата, ако се окаже някоя супер безвкусна и безароматна, да и добавя канела.
Между другото, някой писа, че канелата спомага отслабването. Аз мога да ви кажа, че се използва и за трайно сваляне на високо кръвно. Майка ми яде всеки ден по една чашка кисело мляко с канела и вече не вдига кръвно (то нейното не е много високо). Това го написах извън темата, на някой може да му е от полза.

Общи условия

Активация на акаунт