Автоимунен тиреоидит на Хашимото (Тема 23)

• 97 967
  • 759
  •   1
Отговори
# 285
٠•● Dega ●•٠ , що да си досада? Я какво хубаво се раздвижи темата, за нещо различно от болести. Laughing Пък било то и диета. Laughing
Аз бях я почнала тая диета - 90-дневната, ама на 15 ден направих обостряне на гастродуоденита и се наложи да я прекратя и да мина на картофи, ориз и пилешко. hahaha Joy

# 286
Merelenda, че то картофите, ориза и пилешкото идеално се връзват на 90-дневната диетка)))))) Mr. Green

# 287
Merelenda, че то картофите, ориза и пилешкото идеално се връзват на 90-дневната диетка)))))) Mr. Green
JoyНе се бях замислила. Трябвало е да редувам: един ден само печено пиле, втори ден цял ден варени картофи.

# 288
Merelenda, нищо де, винаги можеш да се поправиш)))) пиле - пържола, печено, варено, на супичка... много идейки, ориз - яхнийка, печен, варен, на супичка с картофки, картофите по същия начин))))))) имаш да си редуууууваш  Mr. Green

# 289
Здравейте момичета! Признавам, че не съм чела обстойно темата. Вече не ми остава време от всички проблеми. Имам един въпрос: бременна съм в 25 г.с., имам хипофункция, която се поддържа с двойна (от обичайната ми) доза Еутирокс веднага след положителния тест. TSH-то ми въврви около 0.5/0.4 Сега обаче нали изследваме и другия хормон FT4. Февруари месец, когато си направих изследванията всичко беше в граници според референтните стойности TSH-0.65; FT4-13.13 и аз реших, че няма нужда да ходя при Начев. Е да, ама не- сега в края на март като си направих следващите изследвания (които отново изглеждат добре ТSH-0.437; FT4-14.08 ) -вече отидох при него и след като разгледа и настоящите и предишните ми изследвания каза, че е било много важно да отида в онзи пропуснатия месец, защото FT4 ми бил много нисък и това можело да доведе до психическо увреждане на плода. Беше много директен. После 3 пъти каза, че можело и нищо да му няма, ама.... Нали знаете какво е да пуснеш такава бомба на бременна жена. Да, зная, че вината си е моя, но все пак толкова ли е много опасно според запознатите и има ли някакво лечение след раждането на бебчето, защото четох медицинска статия в която се обясняваше, че ако се започне лечение на бебче което има проблем преди 3-тия месец, децата после си били здрави. Моля ако някой е по-запознат да изкаже мнение, че доста се шашнах. Естествено, ще търся и второ компетентно мнение от друг ендокринолог за да намеря някакво успокоение и решение.

# 290
Аз също съм от доволните от 90-дневната диета. Добавям и често "сурови" дни - мъжът ми се стреми да стане суровоядец и аз се възползвам от неговите приготовления. Даже и аз правя някои сурови нещица.
Искам да ви попитам как сте с алергиите. Аз в момента съм с обрив по лицето и шията. Ходих на лекар, т.е. правя нещо, но искам и вие да споделите как изкарвате алергиите, ако имате такива.
Приемате ли някакви добавки в тези случаи (освен витамин С - той по "дефолт" си се взима при алергия). Преди години съм имала реакции на един вид сметана и на Бисептол, но след като ме диагностицираха с Хашимото, не съм имала алергични прояви и сега се побърквам. То сърби и боли едновременно, кожата ми е суха, на нищо не приличам, хората се втренчват в мен и ме питат дали съм с шарка и дали е заразно... Лекувам се хомеопатично, чистя се с бебешка мицеларна вода и се мажа с предписан лечебен крем - нищо повече.

# 291
  • София
The Flower, нищо му няма на бебето ти! Начев иска да се презастрахова просто, а и да се подсигури, че ще ходиш по-често.
бульовче, съжалявам, но не мога да ти помогна. Никога не съм имала алергия. Вие открихте ли от какво е?

# 292
  • София
The Flower, когато забременях бях намерила една много хубава статия на английски, където пишеше, че е опасно в първия триместър FT4 да е под долните 10% на референтните граници, т.е. ако са 12-22, както са там където аз изследвам, е опасно да ти е под 13 и то само първия триместър, после вече бебето има собствена щитовидна и няма чак такова значение.  Не ти е бил чак толкова нисък и мисля, че притесненията ти са излишни.

# 293
Момичета много ви благодаря за успокояващите коментари!
Госпожица Лаленце е то хубаво за подсигуряването, ама аз така се шашнах.. Винаги съм била много доволна от Начев и като специалист и като отношение: бързо, точно, ясно и ефективно и изведнъж един шамар   Sad
svetla81 има доста логика в това. Моето FT4 в първи триместър беше около 18%.

# 294
Flower-Абе този Начев нормален ли е? Как ще се увреди психично бебето при ТСХ 0.65 и ФТ4 13? Това си е абсолютно добра стойност за 25 седмица. Аман от светила с изпити от  smile3537
мозъци. Съвсем ви е взел за мезе тоя Начев. И да ти кажа какво мисля-той не се интересува от бебето ти а от това, че си пропуснала да му снесеш паричките този месец. Ей тва мисля #Cussing out,
Спокойно-бебето ти е ок при тези стойности и ще си се роди абсолютно здраво. И ако някой има нужда от лечение то това е Начев, но за съжаление е пропуснал първите три месеца.
Че и по нощите седиш да пишеш заради тоя..., дето говори така на бременна. Направо  newsm61

# 295
  • София
Момичета, моля ви, нека имаме уважение към лекарите, които се грижат за нас!

Не казвам, че е правилно човека да стряска така бременна жена, но пък не знаем на какви неща се е нагледал. А Начев специално има толкова много пациенти, че съм сигурна, че наистина е загрижен, а не му е само за парите.

# 296
Лаленце-права си, много малко доктори се хващат с тази специалност, особено пък да работят с бременни. Има двама трима само.
Но да говори по този начин не му прави чест, особено когато няма и основание. Разбирам да беше ФТ4 извън нормите, но не е . Знам как лесно се изпада в паника и до какво може да доведе тя-а момичето седи до 1 часа през нощта и си мисли за това как ще лекува увредено бебе. И това защото Господ Начев се бил нагледал на не знам кво си. Именно защото се е нагледал, трябва да щади психиката на пациентите си, ако иска да останат негови пациенти. И като доктор трябва да знае, че при ендокринните заболявания стресът има огромно значение.

Последна редакция: нд, 01 апр 2012, 14:51 от Герри

# 297
  • София
Съгласна съм, че това толкова прямо поведение не е професионално в случая.
НО не виждам смисъл от плюене в темата, нищо няма да се промени.

# 298
Няма повече, но се възмутих просто. Hug

# 299
Сладурки, не се карайте заради мен Simple Smile) Аз наистина признавам д-р. Начев като специалист и адекватните му решения за терапия - затова и съм му се доверила. Не мисля, че е било за парите, защото пред кабинета му винаги има голям наплив и е смешна (или по-скоро съвсем нормална, но ние вече нормалното го приемаме за НЕнормално)  сумата от 10 лв. която му давам при консултация на фона на другите които правят бизнес от страха на хората. Но пък е и факт, че ме поразлюля за 2,3 дни, загнезди ми в съзнанието една оковаваща ме мисъл с която трудно се боря и е вярно, че така се улисвам в четене за да открия някакво успокояващо изречение, че често минава полунощ. Както и да е. Вече ще ми е обеца на ухото и специално него ще го слушам и следвам предписанията му много стриктно. Казвам него, защото много си напатих от други така наречени светила, които са развили до изящност умението да се самофинансират от обикновената човешка некомпетентност (ама няма как пък за всичко да сме компетентни до професионално ниво). Това все пак е друга тема.
Поздрави за всички и се опитвайте да сте една идея по-позитивни напук на всичко Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт