Автоимунен тиреоидит на Хашимото (Тема 23)

• 97 972
  • 759
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Donchev12 наистина си странна работа, не ти е никак високо ТХС, има хора с ТСХ над 100 и нямат нищо от твоите симптоми.

Евил,какво виждам!  Crazy Леко бременеене! Praynig

# 436
  • Русе
Здр. момичета. Отдавна не съм писала, но ви чета редовно. Аз другата седмица трябва да се изследвам, че вече минаха 40 дни след последната контрола, да видим какви ще са стойностите на ТСХ и ФТ4.  Освен тях имам да изследвам един голям ферман неща, идея си нямам защо, така реши Тодорова, както и кръвна захар на гладно и после 1-2 часа след храна. В интерес на истината се чувствам добре,нямам сърцебиене, както преди, но за сметка на това имам високо кръвно около 140-150/100-90. А никак не го усещам. Преди редовно като вдигнех кръвно си го усещах, а сега нищо не чувствам и затова е голяма изненадата като го измеря и видя че е толкова. За сега пия Дозофарм, но още няма ефект от него  Sad

# 437
  • София
Петя78 надявам се наблюдаващия те гинеколог знае за това кръвно.
При мен с кръвно 150/100 направиха секцио по спешност...е,бях и 3 дни преди датата за секцио...да ти кажа и аз не усещах кога се вдига...

# 438
здравейте момичета,

искам да ви попитам дали хашимото може да бъде причина за поява на резултат от цитонамазка ПАП 3 както и за папилом (кондилом) шийката на матката....

в момента пия Еутирокс и Кориолус-за имунната система, вземам ги заедно сутрин на гладно.....

този Кориолус не ми е изписан от лекар и искам да ви попитам дали има ли проблем да се пие заедно и евроменно с Еутирокса...

# 439
  • Най-сетне у дома
здравейте момичета,

искам да ви попитам дали хашимото може да бъде причина за поява на резултат от цитонамазка ПАП 3 както и за папилом (кондилом) шийката на матката....

в момента пия Еутирокс и Кориолус-за имунната система, вземам ги заедно сутрин на гладно.....

този Кориолус не ми е изписан от лекар и искам да ви попитам дали има ли проблем да се пие заедно и евроменно с Еутирокса...

Таласъмче, нямат нищо общо, разбира се. Освен, че и двете са сигнал за дефектирал имунитет. В единия случай - Хашимото е автоимунно заболяване, в другия явно има имунен срив, за да се стигне до кондилом и ПАП3. По принцип нищо не е добре да се взема заедно с Еутирокс. Него сутрин на гладно и чакаш известно време. Виж, ако вече се наложи някакъв вид оперативна намеса с този ПАП3, тогава Еутирокс трябва да се увеличи за определен период около и след операцията - това е единственото място, където двете заболявания могат да се пресекат. ПатИло...

# 440
Момичета един въпрос: влияе ли приема на Еутирокс на резултата за тестовете за бременност?
т.е възможно ли е да даде фалшиво-положителен резултат теста , заради приема на еутирокс или на витамини Прегнакеър?

# 441
  • София
Момичета един въпрос: влияе ли приема на Еутирокс на резултата за тестовете за бременност?
т.е възможно ли е да даде фалшиво-положителен резултат теста , заради приема на еутирокс или на витамини Прегнакеър?

Не мисля...май няма такова нещо като фалшиво положителен, по-скоро обратното, но да каже и някой друг.

# 442
Niq_23, неее, тестовете отчитат повишените нива на друг хормон, който няма общо с щитовидната жлеза Peace

# 443
  • София
И аз да попитам нещо: нормално ли е след приема на л-тироксин пулса да се повишава за 1-2 часа след това? Вече от доста време го пия, но днес за пръв път ми се случи такова нещо. То обикновено като го изпия си поспивам след това, но днес  станах да шетам и взех да се задъхвам, премерих си кръвното, то беше 110/80, но пулса ми беше 105 и то като поседнах. Един час по-късно вече всичко си беше наред.

# 444
Мерси за отговора момичета  Hug

# 445
  • София
И аз да попитам нещо: нормално ли е след приема на л-тироксин пулса да се повишава за 1-2 часа след това? Вече от доста време го пия, но днес за пръв път ми се случи такова нещо. То обикновено като го изпия си поспивам след това, но днес  станах да шетам и взех да се задъхвам, премерих си кръвното, то беше 110/80, но пулса ми беше 105 и то като поседнах. Един час по-късно вече всичко си беше наред.

Възможно е. Но тъй като пишеш, че това се е появило само днес, по-вероятно да е от бременността, която виждам в лентичката. Давай по-бавничко, с повече почивки, за да не се стига до повишен пулс. Ако започне да е постоянно висок, сподели с наблюдаващия ендокринолог.

# 446
  • София
И аз да попитам нещо: нормално ли е след приема на л-тироксин пулса да се повишава за 1-2 часа след това? Вече от доста време го пия, но днес за пръв път ми се случи такова нещо. То обикновено като го изпия си поспивам след това, но днес  станах да шетам и взех да се задъхвам, премерих си кръвното, то беше 110/80, но пулса ми беше 105 и то като поседнах. Един час по-късно вече всичко си беше наред.
Не зная дали е нормално, но така съм цялата бременност до тук. Час два след като изпия елтироксина и избухвам за кратко, към обяд влизам в норма. Изпих няколко пъти по-малка доза умишлено, за да видя дали е от него и наистина когато не си пия цялата доза, няма такива изпълнения. Но лекарят ми каза, че трябва трайно пулсът ми да мине над 100 през целия ден, тогава било проблем. Хич не е приятно.
Кръвното ми също се покачва два часа след приема на хапчето, явно в следствие на повишения пулс. Като пия по-малката доза нито ми тупка, нито се качва, така че ще обсъдя това явление с ендокринолога, защото мисля, че на една бременност не и трябва и такова покачване на кръвното.

# 447
  • София
Шмати, милинка, благодаря ви  Hug
Аз за пръв път го усещам, но и досега гледах да почивам повече, понеже вече започнах втори триместър, днес от рано сутринта реших че е крайно време да приведа цялата къща в приличен вид  Mr. Green Иначе ТСХ пусках вчера и е 1.68, л-тироксин пия по 75, не е чак толкова много, но явно и от бременността си има такива "екстри" като лесна уморяемост и задъхване. Засега го приемам за нещо инцидентно, но ако зачестят тези случки ще се консултирам с лекар задължително  Peace

# 448
  • София
Начев ми е казвал-за сърцебиене се приема АКО в ПОКОЙ пулса е над 120. По време на бременността ми имах такива инциденти,и намали малко дозата по едно време и нещата се нормализираха,полека лека пак стигнах до нея.

# 449
 Здравейте момичета,
 преди една седмица отидох като на шега да си изследвам хормоните , откриха ми ТСХ 11 . Започнах да пия Еутирокс - пет дена 0.35, а от два 0.75. Не мога да се позная , имам непрекъснато сърцебиене и безпокойство , болки в гърдите .Зачервяване  , депресия . Че аз преди да почна този хормон да го пия бях като птичка .Така ли трябва да е ? Ще отмине ли някога ?

Общи условия

Активация на акаунт