Автоимунен тиреоидит на Хашимото (Тема 23)

• 96 912
  • 759
  •   1
Отговори
# 660
Дончев, пий този препарат, който са ти изписали. Изписват ги при различни случаи.
Елизабет, писах и в другата тема - в ранните седмици се гледа ТСХ, докато се регулира и по-нататък се следи и за ФТ4. В 4 г.с. приоритет е ТСХ, който на този етап "отговаря" за задържане на бременността и се смъква с лекарства. При бременност се гони ФТ4 към горна граница, а се постига като се смъкне ТСХ (това, което е описала и Герри).
Благодаря. А дали сега има риск за развитието на плода при тези високи стойности? Предния път ТСХ влезе много бързо в норми. От 7 и нещо стана даже 0.04. Явно бързо вдигам хормона , а останалите неща са в норма.

# 661
Еlizabett-Хванали сте ТСХ-то в началото и ще го смъкнеш бързо, така че не се притеснявай. Все пак си мисля, че плода повече страда от недостига на ФТ4, защото именно този хормон е особено важен за развитието и на мозъка, а при теб той си е наред. Може и да бъркам, но в повечето случай високото ТСХ говори за ниско ФТ4 и за това се притесняват от високото ТСХ-заради връзката с ФТ4. Не знам при теб как ще процедира доктора ,защото ако пиеш еутирокс ще смъкнеш ТСХ, но пък ФТ4 да не стане много високо? Пиши какво са ти казали. И най-вече мисли позитивно.

# 662
Казаха ми да пия по 0,25 мг по телефона . Утре ще ходя при нея лично. Явно по - малка доза именно заради ФТ4 , не знам.

# 663
  • В градината...
Винаги се започва с малка доза - да свикне организмът.

# 664
Момичета, здравейте! Имам Хашимото от година (установено) - ТСХ беше 64, започнах с малка доза, която стигна до 100. Ноември ТСХ беше 0,65 ... двама лекаря ми казаха да си пия Еутирокс 100. От което изперквам .. знаете сигурно ... Моля, кажете добър ендокринолог в София - без д-р Галева, д-р Ангелова и д-р Кръстев! Благодаря и се извинявам за темата - знам, че е писано за това вече, но темите са много и различни - човек докато намери ... Мерси!

# 665
Аз почнах с малка доза Еутирокс 0,25 като Начев и градската ендкриноложка ми казаха че нямам въобще нужда, ТСХ 3,96 а в белгия ми казаха по 50мг даже и аз почнах по 50мг, пих по 50мг 45 дена и накрая ТСХ 3,15 ендото (Лозанов) се хвана за главата сега пия по 50 и 75 ги редувам и не пада странна работа, и последно има ли разлика от Еутирокс мина на Л-тироксин(белгийски) кой знае може да е по ефективен????

# 666
Момичета, здравейте! Имам Хашимото от година (установено) - ТСХ беше 64, започнах с малка доза, която стигна до 100. Ноември ТСХ беше 0,65 ... двама лекаря ми казаха да си пия Еутирокс 100. От което изперквам .. знаете сигурно ... Моля, кажете добър ендокринолог в София - без д-р Галева, д-р Ангелова и д-р Кръстев! Благодаря и се извинявам за темата - знам, че е писано за това вече, но темите са много и различни - човек докато намери ... Мерси!

Здравей...
Какво ти става от високата доза? На мен съвсем скоро ми откриха хипофункция и днес ми е 3ти ден прием на 25мг...

# 667
  • София
Мен с Каменов скоро няма да ме огрее, извън БГ е, на телефона му се пуска съобщение на испански  Crazy и идея си нямам кога ще се върне. Днес в пристъп на отчаяние си записах час за д-р Лиляна Везенкова, някой случайно да я е чувал или да има отзиви за нея?
После ми просветна, че някой беше писал за Начев, че ще преглежда тези дни, но доколкото разбрах после и той няма да е в БГ, а и с това ТСХ сигурно ще ми се накара едно хубавичко  Mr. Green Междувременно пия 2 дни по 100, 1 ден 75, когато пия 100 нямам нито сърцебиене, нито се чувствам зле, явно не ми е много.

# 668
д-р Начев кога няма да е в България?

# 669
 i na men mi trqbva na4ev  za6toto tsh mi padna i neznam kakvo da pravq

# 670
  • София
svetla81, да не пиеш някое хапче, което нещо обърква смъкването на ТСХ-то, защото тази доза си е добра пък виж как се качва. Не мога да ти дам съвет за смяна на дозата, но няма ли как да се свържеш с ендокринолог.  Не зная къде е д-р Начев, но последно преглежда във вторник и след това 2 седмици няма да го има, така ми казаха като си записвах час.

Evvaa, ето това ми беше писала Шмати, не знам защо реших, че и той ще е извън БГ, явно заради моя така ми хрумна, може и другаде да е човека, просто днес на моя много съм му ядосана  Mr. Green

# 671
д-р Начев кога няма да е в България?

Здрасти. На мен Начев ми каза, че от 2-ри до 9-ти май е извън България. Дано и други го прочетат!

# 672
Здравей, ElCeDream,
аз мога да ти препоръчам д-р Начев. Не мога да кажа, че е най-добрият лекар, защото не знам дали е така,, но със сигурност е моят лекар. Изключително съм доволна от лечението си при него. Посещавам го от 2 години и благодарение на него имам сина си. Обяснява добре нещата и винаги ти казва, когато променя дозата защо го прави и какъв би трябвало да е резултата. Мисля, че това е важно.
Ако мислиш, че дозата ти е висока, не се чувстваш добре и най-вече, ако трайно имаш ускорен пулс в спокойно състояние задължително потърси лекар!
Желая приятен следобед на всички  Simple Smile.

# 673
  • Пловдив
Момичета, днес пуснах контрола на ТСХ след раждането. Вече е 0.89 при доза 25 мг. Преди да родя в началото на февруари беше 0.26. На мен ми се вижда, че ми е супер. Ще чакам Начев да се върне, че да изкоментира.

# 674
  • София
Doni M  засега е ок...дано се задържи...но знай,че към 3-ти месец след раждането хашимотото откача и тогава трябва пак да го пуснеш. 

Общи условия

Активация на акаунт