ЗОНАТА и ние - 8 Тема

• 45 743
  • 734
  •   1
Отговори
# 570
Ами,  имаме си много строг съдия      umnikuu , който не ни позволява да "минаваме метър". Следи всичко под лупа   search. Ти чакай само да започнат издънките и ще видиш и стоене в ъгъла и засрамване пред строя и дори ни плаши с  red , но пък ние си го обичаме и не го сменяме с друг newsm51
Относно овеса и булгура Emigrantка ще обясни по-добре, но по мои спомени има значение , че овеса садържа някаква киселина(май беше), която ни е необходима, а в другите зърнени я няма и те са с по-висок гликемичен индекс и покачват бързо инсулина(ама как го обясних и аз).

# 571
Добре го обясни Simple Smile Така е, храните с висок ГИ покачват бързо инсулина. Аз обаче съм много зле със зърнените храни - не отличавам кое какво е. За мен булгур, овес, жито и др. са много объркващи защото ми се струват еднакви на вид  Embarassed И нямам представа в какво се различават.

# 572
Сетих се да питам и за още - и добавянето на брашно към ястие търтейово дело ли е? А медът?

# 573
Брашно към готвено ястие е позволено, но брашно за направа на сладкиши или други тестени е червен търтей. Мед , ако е по здравословни причини не се брои, но ако си го хапваш за удоволствие е търтей.

# 574
dani1712 , това ми прозвуча - ако ти е кеф - търтей  Laughing

# 575
dani1712 , това ми прозвуча - ако ти е кеф - търтей  Laughing
Ама то е така  Joy Joy Щом ти е кеф, значи не е на хубаво  Joy

Последна редакция: сб, 05 май 2012, 16:40 от MeRiTo`

# 576
  • Chicago/Varna
Охоо, как са се разбъбрили само Simple Smile Нещо усещам наченки на оплаквания май Simple Smile
Правилата си остават същите, както от предното състезание,така както всички ги предлагахме , и всички заедно ги одобрихме,и  всички бяха доволни,  и с добри резултати, значи  правилата  не подлежат на промяна  Simple Smile

Значи....в правилата пише за меда, за  хляба, и яйцата. Но пак да припомня:

1, Меда,само ако се взима по здравословни причини, няма да се брои за търтей, но всеки състезател е длъжен да уведоми съдията в началото на състезанието!

2, Яйцата  със жълтък няма да се наказва с търтей, поради цента, не всеки може да консумира само белтъци в тази криза така да се каже Simple Smile

3, Овесените трици, ядки- няма да се наказват с търтей, поради липсата на истински овесени ядки на БГ пазар.

4, Брашното, ако се налага да  се използва за приготвяне на ястия, няма да се наказва с търтей

5, Всякакъв вид хляб е с червен цвят  bowuu

това е..сега сте вие  running running

# 577
Толкова ми се доядоха пилешки дробчета. И в магазина така да ме гледат! Купих си.. прибрах се и какво да видя! Те червени.  cry Много ми е тъжно в момента newsm45

# 578
Emigrantка ОК, де Simple Smile Ама аз само да кажа, че в сайта на Сиърс с рецептите бъка от хляб, тортили, пици и други подобни. И в неговите форуми също хората пишат рецепти за сандвичи и други тестени неща. За пици, тортили и бели теста съм съгласна, но това дето пълнозърнестият хляб се наказва, не е нужно според мен. Обаче щом така ще играем, щом са такива правилата, ще си посъберем търтейчета без да се притесняваме, тъкмо да не скучаят пчеличките нощем.  Mr. Green

Надявам се накрая ще се гледа кой колко е отслабнал, тоест килограмите, а не броя на пчелички и търтеи, не сме в първи клас все пак, а и идеята е да прилагаме Зоната на практика с минуси в теглото, а не да строим кошери.
Аз май хич не знам правилата  Joy

# 579
Carmen, гледаме пчеличките. Защото по това всъщност си личи кой колко е бил в Зоната, освен ако не лъжеш де Simple Smile След това са килограмите. Аз съм убедена, че в първи кръг можех да сваля повече, ако не пиех противозачатъчни.. сега по същия начин. Така че и така не е гаранция. Но какво да се прави.. =)

# 580
MeRiTo`  #Crazy
Че пчеличките са само стимул за спазване на Зоната, а не самоцел. Пчеличките не показват кой колко е бил в Зоната, а кой колко е спазвал правилата на настоящото състезание. Има разлика. Примерно - да ядеш пълнозърнест хляб не те извежда от Зоната, ако го балансираш. Но пълнозърнестият хляб се наказва в това състезание. Така че изобщо не е едно и също. Правилата на състезанието са подмножество на правилата на Зоната. Състезанието е по-строго. Проблем няма, но целта му се превръща от постигане на желаните килограми в събиране на стимули.
Много разочароващо наистина.

# 581
  • София
Carmen съгласна съм с теб, че в Зоната е позволено да се ядат всички тези храни, но идеята на състезанието е най-вече да свалим някое килце, а във всички материали, които аз съм прочела за Зоната, пише, че за сваляне килограми се препоръчва да се ядат само зелени храни. Аз лично за 15 дни по време на предното състезание свалих повече килограми, отколкото за един месец след това и мисля, че основната причина за това е, че тогава ядях само зелени храни. А пчеличките и търтеите са просто забавната част от състезанието  Hug

# 582
А пчеличките и търтеите са просто забавната част от състезанието  Hug

Именно Simple Smile Затова според мен не трябва да се броят пчеличките, а свалените килца, за да се определи победител. Който е ял хляб и др. - си е за негова сметка. Нооо, не се отказвам, само съм демотивирана.

# 583
Carmen, като казах кой колко е в Зоната, имах предвид кой колко е в зелената зона САМО. Защото целта ни е точно да свалим кг и да се придържаме само към зелените храни, защото ще има по-голям ефект. Това ми беше идеята, съжалявам, ако съм те демотивирала Simple Smile

# 584
  • София
Не мисля, че е честно да се броят само свалените кила, защото всеки организъм е различен и реагира на хранителните режими по различен начин. Едни хора слабеят бързо, на други им трябва повече време. Също така хората, които имат повече излишни килограми свалят по-бързо от хората, които им остава да свалят 1-2 кила, независимо какъв режим се спазва. Според мен броенето на пчелички е най-коректно спрямо всички, а ако победителя накрая няма свалени килограми, мисля, че на всички ще ни стане ясно, че не е бил честен.
Carmen , не ме разбирай погрешно, не искам да се заяждам ни най-малко. Аз самата в началото на миналото състезание се противих за някои правила, но в крайна сметка всички приехме тези правила и се получи много забавно и свежо състезание  Hug

Общи условия

Активация на акаунт