ЗОНАТА и ние - 8 Тема

• 46 446
  • 734
  •   1
Отговори
# 405
Тая извара много безвкусна  tooth Нооо, да.. определено е по-полезна. Да ми свърши домашното сирене и ще си купя извара. Има да се вайкам какво да я правя, но ще измъдря все нещо  Laughing
Иначе вчера си сготвих мусака с овесени ядки (тези, които са си оригиналните, като жито) и тиквички и стана много вкусно. Малко прекалих с лютото, но ми харесва. Сестра ми като видя овесените ядки и вика "Какво е товааааа?! То за кокошките.."  Joy Joy
Кофти е когато не си на състезание и не можеш да стъпиш с двата крака в Зоната.. но пък знаеш, че се свалят кг и пак.. сложна работа сме ние  Laughing

# 406
MeRiTo` , аз когато не мога да намеря от онази извара, за която писах преди" Лудогорие" започнах да вземам на Белица - извара " Ралица" ( в найлонови пликове вакумирани). Потърси от нея, има я почти навсякъде и е доста вкусна - не е тричава и не е кисела .

# 407
Здравейте, Христос Воскресе. Не съм ви чела от много време, но погледнах отгоре-отгоре... гледам състезания и все интересни занимания си имате. Поздравления на всички за добрите резултати. Аз да се похваля- достигнах си желаното тегло, даже съм си малко под нормата... ей така без да искам, просто защото съм си в Зоната. Искам да ви попитам- ако започна да се храня като си изчислявам калориите на ден дали ще си кача килограмите защото честно казано вече ми е много тегаво това теглене?

# 408
chereshka12  аз мисля,че ако не се храниш по Зоната,мисля,че броенето може и да не помогне.Ако ти е дотегнало,пробвай на око да виждаш нещата по колко блока са ти Simple Smile и виж какви ще са резултатите.
Аз да си кажа за изварата - взимам си на Маджаров,харесвам и на Олимпус мисля се казваше,ама е малко по-мазничка,на Родопея също ,а сега намерих на Жоси и ще я пробвам тия дни Simple Smile Поне извара бол.Има една Fitness опитах да я ям,ама не ми се получи,много ми е безвкусна.

# 409
chereshka12 , аз задържам килограми, когато започна да се храня по схемата на дланта от 1-ва страница. Винаги, когато започна да меря всичко точно и свалям. Вече си свикнала от кое колко, така че действай смело. Друг принцип, който харесвам е от "Сонома" диетата- метода на чинията - една 22см чиния - 1/2 пълна с благоприятни зеленчуци, 1/4 с протеин и 1/4 със зърнени или нишестени + добавка на полезни мазнини. Така пак има ограничение в порциите и се доближава много до нашето хранене. Мисля, че Emigrantка беше споменала, че само е увеличила мазнините и така задържа, така че пробвай различни варианти и виж, кое ще действа при теб.

# 410
  • София
Здравейте момичета,

Как сте след празниците? Виждам че говорите точно за това което и мен ме вълнува - как да спрем да слабеем и да задъжим теглото в Зоната.

chereshka12, на мен Емигрантка ми каза следното - по 2 блока допълнително мазнини. Примерно каквото си хапваме +6 бадема (или каквото там обичате). Лесно и вкусно всеки път.

dani1712 , и аз май сега ще мина на този вариант. Ще спра да тегля храната и ще карам на око. Правила съм опити и в малките грамажи имам точност до 2-3 грама.

Ако започна много да залитам или да плнея, ще му мисля пак.

Да ви питам -някой правил ли е детоксикация на д-р Михайлов ( http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=646157.0 ) . Папазова много препоръчва детоксикация, обаче тази на Михайлов малко противоречи на Зоната. Та се чудя какво точно да правя.
Споделете опит моля Simple Smile

# 411
Аз съм я правила два пъти преди две години. Като втория път навих и майка ми да я прави с мен. Ако я правиш с цел сваляне на килограми се сваля в момента, но след това не спазваш ли правилата за след детоксикация се връщат моментално. Но, ако е с цел здравословно прочистване на организма ефекта е уникален. Първия ден е малко труден заради реакцията на организма към английската сол и докато ти се свие корема, но другите два дена са песен. А след това с нищо не мога да сравня това чувство на лекота и еуфорично настроение, което те обзема. Дори и майка ми, която човек трябва дълго да убеждава в ползите на някои неща, след като направи детоксикацията ми обяснява, че и се иска да си пее и подскача по улиците и неволно се усмихва на всеки - такава еуфория я е завладяла( а тя е с коксартроза и хронично безсъние). Но след захранването всичко това отминава и разбираш как храната влияе на всичко в нашия организъм. Аз съм на мнение, че от време на време имаме нужда от такова прочистване, но пустата му лакомия , след това два-три пъти пробвах пак, но не издържах.

# 412
  • София
dani1712 , с цел прочистване искам да го направя. Достатъчно отслабнах вече. Благодаря за споделеното. Явно има ефект и трябва от време на време да се прави. Ще прочета още и ще пробвам по нататък.

# 413
  • au bout du monde
Здравейте  bouquet

Искам да питам 28г месо сурово или печено се измерва? Crazy И за рибата тон като е от консерва 28 г само отцеденото месо или заедно с течността Blush Извинете за глупавите въпроси, но мн ме човъркат тези неща Blush

# 414
Elyah , " Виждам че говорите точно за това което и мен ме вълнува - как да спрем да слабеем и да задъжим теглото в Зоната." - и аз искам така да кажа някой ден...
За днес може ли пак някой да каже как съм с храната -
10 часа - закуска 100 гр салата и 2 малки кивита, 2 ореха , 100 гр извара Родопея
14 часа - обяд - 100 гр извара, 300 гр варени тиквички на пара, 1 сл. кедрови ядки (за пръв път ги ям)
18 часа - вечеря ще ми е ранна - че после смъ на аеробика - 100 гр извара, 250 гр тиквички, 1 с.л кедрови ядки
21:30 - айрян от половин кофичка мляко и 1 орех!
Като си смятах процентите излизат ОК - Мазнини/протеини/ Вх - горедолу в проценти са 30-40-30 за закуската и обяда. Малко ме притеснява, че като калоричност -не е много - за закуска около 200 Ккал, и за обяда - пак около 200 кКал... защото тиквичките са много ниско калорични, но като са направени на пара стават сочни- напояват се с вода.. а аз и не ги овкусявам с нищо...
Някой има ли мнение по въпроса с калориите?

# 415
La Libellule,здравей! Ето тази табличка обичаме много и си я използваме редовно и сме благодарни на създателите й Simple Smile http://www.bg-zonata.com/storage/docs/ZoneBlocks-250112.htm В сурово състояние се теглят.А за рибата тон,отцедена,но да е в собствен сос ,не мазнина Simple Smile

smile4you ,аз погледнах менюто ти,понагласила си ги,макар че тиквичката е по-правилно да е 240гр,което става 480 за 100-те гр извара,като аз си слагам 56 +56 = 112 извара Simple Smile ама то пак си зависи от вида извара.
Друго съветче,което ще си позволя да дам,е че си мисля,че блоковете ,които приемаш са ти малко.Сметнах,че са ти 7 за днес,а имайки предвид и че спортуваш е по-добре да са ти 9-10.Аз сега също започнах спорт  и си ги увеличих на 10. Иначе добре си подбираш храните Simple Smile
И последното ми отклонение и спирам  да досаждам.Снощи много се вдъхнових и благославях Зоната,защото си направих уникална вечеря - сьомга,любими зеленчуци,малко кълнове,малко червено винце,то какво му трябва повече на човек.  Heart Eyes

# 416
  • au bout du monde
La Libellule,здравей! Ето тази табличка обичаме много и си я използваме редовно и сме благодарни на създателите й Simple Smile http://www.bg-zonata.com/storage/docs/ZoneBlocks-250112.htm В сурово състояние се теглят.А за рибата тон,отцедена,но да е в собствен сос ,не мазнина Simple Smile

И аз тази таблица гледам.  Simple Smile Просто мн малко ми се струва месото-28г сурово, а като се изпече нищо не остава Crazy с рибата тон като се изцеди пак нищо Laughing
Взех си извара с 18г протеини на 100г. 1Б сметнах, че е 38г Thinking Правилно ли съм пресметнала? Blush

Още нещо се сетих. Може ли да използвам пшенични ядки вместо овесени? Имат по-малко въглехидрати Thinking

Последна редакция: чт, 19 апр 2012, 16:01 от La Libellule

# 417
La Libellule , 28 гр са за 1 блок, но при условие, че за обяд или вечеря обикновено имаме по 3 блока се получава 84 гр месо, което е една съвсем нормална порция. Ако си свикнала с големи порции досега малко ще ти бъде трудно в началото, но пък храненията са на 3-4 часа, така че в никакъв случай няма да си гладна, а дори ще имаш чувството, че по цял ден само ядеш.
 За изварата правилно си сметнала в този случай, но ако искаш по-голям грамаж потърси с по-малко протеин за 100 гр. Моята е с 14,5  и макар, че се пада по 48 гр за 1 блок аз си я смятам по 50 за по-лесно. Wink
Доскоро коментирахме за овесените ядки, че в Зоната нямат предвид нашите инстантни ядки, които се предлагат навсякъде, а истинските, които изглеждат като жито и се варят бавно(по назад имаше и снимки), така че тия пшенични ядки и повсемесните овесени бързо качват инсулина и са към червения списък и трябва да се консумират по-рядко и в малки количества, а ако желиш бързо смъкване на килограми изобщо не трябва да ги ядеш.

smile4you , използвай табличката и от там спазвай точните грамажи, за да си в Зоната.За 100 гр извара трябва да са ти 480 гр тиквичките. Блоковете за деня са ти много малко- при спортуване трябват 9-10 и не бива да падаш под тях, иначе организма минава в режим на застой и ще си пази мазнинките, а не това е целта, нали. Не се вглеждай в тези калории. Ако се придържаш към зелените храни, те при всички положения ще бъдат малко, защото тези храни сами по себе си са нискокалорични. Затова хапвай по 10 блока разпределени на 4 или най-добре 5 приема. Друг съвет, ако позволиш , е да си хапваш по-разнообразни храни ( в блога има доста рецепти за улеснение), иначе организма ти се лишава от определени витамини и минерали. Не залагай на сухите и еднообразни храни, че бързо ще ти писне и ще се откажеш.

# 418
  • au bout du monde
Днес съм 11 блока, вчера успях с 10. Тренирам 6 пъти в седмицата.
И аз имам чувството,че денят ми минава в ядене ooooh! и планиране какво да ям Mr. Green

Искам да сваля 3-4 кг Blush

Направих баницата по рецептата в блога. Много хубава стана всички я харесаха Crazy

Взех си едно обезмаслено свежо сирене на хелиос и от него ли по 28гр се яде или изобщо не трябва да се яде? Mr. Green Не пише какво съдържа.

# 419
La Libellule , за свежото сирене на "хелиос" съм срещала много противоречива информация из диетичните форуми - че садържа маргарин или нишесте . Дори производителите дават садържание: протеин 30-38% ( ами те, ако не знаят колко е точно- тогава кой), а за В нищо не споменават. По тези данни излиза за 1 блок- 18-22 гр.
Но ти ми напомни за една вкусотия, която отдавна не съм си правила - Дюканско сирене от извара (става точно като Моцарела) и качих рецептата в темичката  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=646439.15  Така хем знаеш какво точно садържа, хем си го правиш по твой вкус.   chef

Общи условия

Активация на акаунт