Глутница кучета нападат хора в горната част на Южен парк София!!!

• 36 110
  • 985
  •   1
Отговори
# 825
Ако толкова се притеснявате за децата си ви каня в тази тема.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=653698.0

# 826

Добре, Вселена, а кой ще издържа тези кучета в приютите?

Знаеш ли кой издържа приюта на  АРС?

Съмнявам се да се самоиздържат с продажбата от фен магазина си или от дарения, та КОЙ?

Точно от дарения, вкл. от чужбина и от таксата, която в чужбина се плаща при осиновяване на животното. Това са парите от "бизнеса" на организацията, както го нарича министърът. Може би не знаете, но много фирми подпомагат приюта не с пари, а с чували с кучешка храна. Общината е предоставила терена за приюта.

Добре, така да е, но това е само един от кучкарниците с някакъв определен брой кучета, които не казвам, че са малко. Замисли се обаче, Вселена, колко са сега всички бездомни кучета? Такъв приют би бил наистина добър и работещ ако веднъж вече сме се справили с проблема, но сега...

Последна редакция: сб, 21 апр 2012, 10:35 от rymena

# 827
  • вятър в маслините, вятър над хребета
ЖасминHug. Изключително здравомислеща си, но няма смисъл да се хабиш, комуникацията със заслепени, че и самодоволни хора е безсмислена. Ти няма да убедиш тях, те няма да убедят теб, кучетата ще си ни хапят, и това е Tired.

А за тези, които изтъкват светлия румънски пример, да вземат да се поразровят и да се осведомят какво се е случило с уличните кучета в Букурещ Peace.

# 828
Замисли се обаче, Вселена, колко са сега всички бездомни кучета? Такъв приют би бил наистина добър и работещ ако веднъж вече сме се справили с проблема, но сега...

"At the end of 2009, stray dog populations in the large towns of Bulgaria were estimated to number 43 700."
от тук: http://www.scielosp.org/scielo.php?pid=S0021-25712012000100016&a … cript=sci_arttext
Превод: В края на 2009 г. числеността на уличните кучета в големите градове на България e била 43 700.

Това само в големите градове, без малките градове и селата. Общо сигурно са сто хиляди, а може и много повече, никой не знае дори приблизително.

Ето и в сайта на анимал рескю какво пише: "We estimated the total dog population of Bulgaria is less than 1,000,000, but that needs to be surveyed properly." http://arsofia.com/28144/the-international-expert-n-klinge-criti … minister-naydenov
В превод: Ние изчисляваме общата популация кучета в България на по-малко от 1 милион, но това трябва да се проучи внимателно.

От тези по-малко милон кучета, ако поне 1/3 са бездомни, говорим за 300 хиляди бездомни кучета... Никой не зна колко са. Тогава кой може да сметне предварително колко пари ще трябват? Колко приюта за колко пари? Май сумата ще отиде към много десетки милиони?

---------------

Благодаря, joy_r!  Hug

Последна редакция: сб, 21 апр 2012, 11:07 от Анонимен

# 829
Замисли се обаче, Вселена, колко са сега всички бездомни кучета? Такъв приют би бил наистина добър и работещ ако веднъж вече сме се справили с проблема, но сега...

"At the end of 2009, stray dog populations in the large towns of Bulgaria were estimated to number 43 700."
от тук: http://www.scielosp.org/scielo.php?pid=S0021-25712012000100016&a … cript=sci_arttext
Превод: В края на 2009 г. числеността на уличните кучета в големите градове на България e била 43 700.

Това само в големите градове, без малките градове и селата. Общо сигурно са сто хиляди, а може и много повече, никой не знае дори приблизително.

Ето и в сайта на анимал рескю какво пише: "We estimated the total dog population of Bulgaria is less than 1,000,000, but that needs to be surveyed properly." http://arsofia.com/28144/the-international-expert-n-klinge-criti … minister-naydenov
В превод: Ние изчисляваме общата популация кучета в България на по-малко от 1 милион, но това трябва да се проучи внимателно.

От тези по-малко милон кучета, ако поне 1/3 са бездомни, говорим за 300 хиляди бездомни кучета... Никой не зна колко са. Тогава кой може да сметне предварително колко пари ще трябват? Колко приюта за колко пари? Май сумата ще отиде към много десетки милиони?

Да, Жасмин, благодаря! Аз зададох по-скоро риторичен въпрос Simple Smile

# 830

Въпросът ти е напълно резонен!  Simple Smile
Защото като се види целият размер на проблема и изведнъж става ясно, че няма начин да се построят кучкарница за 100-200 хиляди кучета. Откъде ще се вземат подобни огромни средства? Практически е невъзможно. Ако трябват по примерно, хайде да не са 6 милиона, само 1 милион да трябва за кучкарник за 500 кучета, то за 100 000 кучета ще трябват 200 кучкарника, или 200 милиона лева. А ако наистина трябват по 6 милиона, тогава сумата става 1,2 милиарда. А и кой ще осинови всичките тези кучета, или и ще ги гледаме доживот? Тогава колко стават парите за издръжка?
Безумно и немислимо, нали?
Тогава, как ще се реши проблемът с бездомните кучета, след като една прста сметка показва как е невъзможно да се отделят толкова държавни пари?

# 831
  • На земята, която е всъщност звезда.

Така е, няма как да съм по-организирана от кучкарите, защото съм сама майка с 2 деца, за разлика от тези, дето ходят да веят плакатите за кучетата. Я ги погледни - пенсионери, младежи и разни самотни хора, които се чудят как да си запълнят времето. Но ти явно нямаш и понятие какво е да отглеждаш дете, нали? Двама души трудно се справят с 1 дете, а аз сама храня и отглеждам две невръстни деца + всички сметки по жилището + всичко, за което се сетиш по едно домакинство - готвене, чистене, пазаруване... Баби дядовци не помагат, децата са само с мен, няма на кого да ги оставя. Сега си представи колко свободно време и сили имам да се вея по улиците и да си търся правата, които ми се полагат по право! Защото плащам непрекъснато, вече 15 години, откакто работя, данъци и такси на Софийска община, за да живея в чист град, а не в зверилник.
И естествено, че ще искам евтаназия за кучетата - по-напред писах - възрастният ми баща беше ухапан от улично куче насред София (той е на 65 години, едвам ходи, какво остава да тича и да се отбранява) - друго е като пострада роднина. Ако от улично куче пострада твоят баща, майка, дете - ще видиш как ще дойдеш бързо на моето мнение. Значи, баща ми го хапе улично куче, а после с данъците, които плащам и аз, това куче не се умъртвява, а се правят кучкарници с всякакви добри условия за същото куче и такива като него? Не ми казвай, че приютът няма да е за същото куче - кой ще докаже точно кое куче е хапало хора и кое не, след като са без надзор и контрол?
Пари за градини няма, а за кучкарници ще има. Огромен проблем беше да влезе малкото ми дете в градина - няма места, родителите спят пред градините, за да пазят ред и да запишат децата. Но ти и това не знаеш, за разлика от това, колко кучкарници има, с какъв капацитет, колко струват и колко биха стрували. А аз не искам да знам - искам кучетата да ги няма по улиците и да не се влагат десетки милиони общински пари за издръжката им, след като липсват за толкова по-важни пера от бюджета на общината. Ако искат, да ги гледат с дарения, или помощи от ЕС, отпуснати за решаване на този проблем - тогава ми е все едно. Стига да не връщат по улиците кастрираните кучета.

Направо да се чуди човек как при това положение по цял ден си пред компа, но това не е нещо непознато за този форум.   Thinking

Както и да е, аз написах позицията си ясно, ти също. Не виждам смисъл от това повторение  до безкрайност на едно и също + включване на лични истории, мнения на приятелки и т.н. Според теб няма детски градини заради пари за кучетата, за мен не е това причината. На протеста дадоха едно момиче в инвалидна количка, за теб е смешно, че тя е там, а не крещи "защо има пари за тях", за мен не е смешно. Според теб това е най- важният проблем на София, за мен не.  Ясно е, че сме съвсем различни и като образование, и като среда, и като стандарт. Няма как да си доближим мирогледите, както правилно е отбелязала joy_r. Точка.

# 832
Направо да се чуди човек как при това положение по цял ден си пред компа, но това не е нещо непознато за този форум.   Thinking

Защото работата ми е такава - на компютър. Друг отчет искаш ли?

Последна редакция: сб, 21 апр 2012, 15:12 от Анонимен

# 833

Въпросът ти е напълно резонен!  Simple Smile
Защото като се види целият размер на проблема и изведнъж става ясно, че няма начин да се построят кучкарница за 100-200 хиляди кучета. Откъде ще се вземат подобни огромни средства? Практически е невъзможно. Ако трябват по примерно, хайде да не са 6 милиона, само 1 милион да трябва за построяване на кучкарник за 500 кучета, то за 100 000 кучета ще трябват 200 кучкарника, или 200 милиона лева.  ooooh!  А и кой ще осинови всичките тези кучета, или и ще ги гледаме доживот? Тогава колко стават парите за издръжка?

Не само това. Тези кучета няма да бъдат прибрани за един ден. За да се хванят, настанят, кастрират, ваксинират 100 000 кучета трябват месеци или дори години. През това време останалите на улицата ще си се размножават - така че сметката излиза още по-голяма.

В крайна сметка ще се наложи половин София да работи в кучкарниците, за да гледа пенсионираните улични кучета.

Просто абсурдно.

# 834
  • София
В крайна сметка ще се наложи половин София да работи в кучкарниците, за да гледа пенсионираните улични кучета.

Просто абсурдно.
А другата половина да им плащаме за това.
Наистина абсурдно.

# 835
Още ли дъвчете бе?55 млн.за кучета,45 за наука.. hahaha hahaha Joy Joy Joy

Ми докато пишехте да бехте поизтребили некой бълхарник..Какпка по-капка вир става.. Whistling

# 836
  • Варна
[.............

Просто абсурдно.

Разбира се, че е абсурдно, то няма и да стане. Просто отново ще се усвоят едни пари, за да се построи нещо дето няма да реши проблема, после ще следва нова смяна на курса с друг вариант (по-скъп?) за решение и така завинаги. А ние ще продължаваме да газим лайната, да се разболяваме от тения, да ходим със спрей в джоба и т.н...

# 837
  • Galaxy 13197853088
Joy_r не може ли професионално да помогнеш в темата  Twisted Evil

# 838
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Лабрадор, чак толкова безчовечна не съм, мъчително ще е, ако се намеся професионално. НиноТино с пищова от стария си аватар би била по-подходяща Joy

# 839
  • Galaxy 13197853088
Приятел от една лаборатория ми обяснява някои неща миналата седмица.
И той препоръча другите методи  Thinking . странно.

Общи условия

Активация на акаунт