Но случилото се ме потресе - двама мъже да се бият с кучета насред голям град. Направо съм ужасена, като някаква гладиаторска битка е това. Баща ми каза, че нагледно е разбрал и почувствал как могат да те убият за минути и си напълно безсилен.
На следващия ден говорих с него по телефона и заекваше много. Сега това отмина, но съм притеснена да не получи диабет или нещо друго. Тази вечер за първи път ми звучеше по-добре, а той е така да се каже доста смел човек. Но продължавам да се притеснявам за него и за психическото му здраве най-вече. Постоянно ми повтаря да не ходя с детето по улиците, а само с колата, да спирам възможно най-близо до входовете на сгардите, да се оглеждам и ако видя кучета изобщо да не ги приближавам, а просто да заобиколя през съседна пресечка и т.н.
До там ли стигнахме - да подчиняваме живота си в градска среда на животни?
Независимо дали кучетата са маркирани, кастрирани и т.н. те ще живеят още поне 10 години на свобода и ще нападат, това няма ли кой да го разбере.
Ужас!!!

А защо не заведат дело срещу общината? Наистина, нямат медицински за телесна повреда, но психическата травма също е травма, били са двама човека, не е сам човек без свидетели. Да се консултира с адвокат, не оставяйте случая така - може да има и други жертви. Тези кучетат са си все още там, следващият път може някой да бъде убит от тях.