Глутница кучета нападат хора в горната част на Южен парк София!!!

• 36 029
  • 985
  •   1
Отговори
# 960
За съжаление и моя баща беше нападнат преди три дни от кучета - 4 на брой. Били са огромни. Той е бил с още един мъж, негов колега и ги е спасило и това, че са били близо до колата и така да се каже са се преборили с кучетата, докато се вмъкнат в колата.
Но случилото се ме потресе - двама мъже да се бият с кучета насред голям град. Направо съм ужасена, като някаква гладиаторска битка е това. Баща ми каза, че нагледно е разбрал и почувствал как могат да те убият за минути и си напълно безсилен.
На следващия ден говорих с него по телефона и заекваше много. Сега това отмина, но съм притеснена да не получи диабет или нещо друго. Тази вечер за първи път ми звучеше по-добре, а той е така да се каже доста смел човек. Но продължавам да се притеснявам за него и за психическото му здраве най-вече. Постоянно ми повтаря да не ходя с детето по улиците, а само с колата, да спирам възможно най-близо до входовете на сгардите, да се оглеждам и ако видя кучета изобщо да не ги приближавам, а просто да заобиколя през съседна пресечка и т.н.
До там ли стигнахме - да подчиняваме живота си в градска среда на животни?
Независимо дали кучетата са маркирани, кастрирани и т.н. те ще живеят още поне 10 години на свобода и ще нападат, това няма ли кой да го разбере.

Ужас!!! Sad  А ако беше майка с малко дете?! Как щеше да се защити?

А защо не заведат дело срещу общината? Наистина, нямат медицински за телесна повреда, но психическата травма също е травма, били са двама човека, не е сам човек без свидетели. Да се консултира с адвокат, не оставяйте случая така - може да има и други жертви. Тези кучетат са си все още там, следващият път може някой да бъде убит от тях.

# 961
най-бързото решение ще бъде прибирането и настаняването по приюти, каквито няма изградени. уж се строят някакви, които да съберат 3000 кучета. колкото по-бъро, толкова по-добре, но това е трябвало да бъде направено преди поне 10-15 години, когато започна проблема. сега е малко лекуване на проявлението на болестта, вместо изкореняване на нейния първоизточник. евтаназията ще бъде решение за кратък период, а и струва пари, но управниците биха могли да прибегнат до нея като последна опция, за да се замажат очите на гражданите данъкоплатци като Вас и мен.

Нямало да бъде решение....Напротив! Трепане, трепане и пак трепане! Ежедневно на всяко новопоявило се на улицата. Няма нужда от приюти. По-добре да построят приюти за бездомниците и просяците, както и да ги хранят по улиците. Така постъпват в свестните държави. Ако някой много иска, да си построи частен приют и да си ги храни там. А не всички ние да плащаме тази сметка. Май хората трябва да се организират в доброволчески дружинки и да извършат това хуманно дело, щом държавата не иска.

Кога за последно живяхте в свестна държава? Там няма трепане, трепане, трепане, има закони, които се спазват. Но да, виж, за място като България - на опашката на цивилизования свят - трепане, трепане, трепане звучи най на място. За някои просешката професия е избор. А що се отнася до дружинките, за които мечтаете, няма нищо хуманно в тях. Хуманно не е = на убийство. Но темата е безкрайна, а тук само се чешат езици, хубаво е, че някъде по това време има хора, които наистина се занимават дейно с решаването на проблема. Хубав ден на всички!

# 962
Кога за последно живяхте в свестна държава? Там няма трепане, трепане, трепане, има закони, които се спазват.

Ами аз живях за последно в такава държава (Испания) допреди 6 години. Там всяко намерено куче, което не се осинови след 13 дни от общинския кучкарник, се подлага на евтаназия. Масово трепане няма, защото няма никакви улични кучета. Но има поединично евтаназиране, по закон.
В Щатите е същата работа - неосиновено от приюта куче се евтаназира след 14 дни - това го знам от мой близък, който е там от много години. Замалко да му евтаназират котарака, защото одраскал съседското дете, толкова е строг законът и прилагането му. А какво остава за доказано агресивни кучета, които убиват хора! Точно за 1 седмица ще ги прочистят, бъди сигурна.
Така че хайде да не си говорим празни приказки, като не се познават законите на всички държави, а и най-вече, когато никоя от белите нации няма нашия проблем! Нали не си представяш в Швейцария някой да изсипе 200 хиляди улични кучета и швейцарците да ги кастрират и оставят на улицата? При целия този ред и чистота, които царят там.
И въобще, в коя от белите държави бездомните кучета се кастрират и пускат свободно да се разхождат из града? Хайде, дай ми пример с някоя от свестните държави, за да направим и ние като нея? В коя свестна държава има улични кучета, пуснати на воля, като свещените крави в Индия?  Laughing Смешно ми е, но е точно така - както необезпокоявани се разхождат кравите в Индия, така са кучетата в България. Тук те са свещени явно...

Последна редакция: пт, 27 апр 2012, 09:53 от Анонимен

# 963
... краде се от всичко и не се  работи нищо , краде се храната на животните и се държат гладни прибраните , продават се консумативи  , имитира се дейност а не с е извършва ...
Да, почти навсякъде е така - кучешкият проблем си е вид бизнес. По лошото е че хората се деформираха и свикнаха да живеят в свинщина т.е. те постепенно  морално се израждат. Вярвам че ако такова нещо се случи (чисто хипотетично) в САЩ хората начаса ще се организират, ще излязат на улицата с оръжие и сами ще ги избият за няколко часа, защото в гражданското общество моралът най много цени човека.  В такова общество първо никой няма да  търпи и едно безстопанствено куче на свобода а камо ли цели глутници!!!
А тук при наличието на такава ПЛЯГА  се говори за кастрации, приюти и ВРЪЩАНЕ на безстопанствените псета обратно на улицата !!!   Що за животни са тези "хора" които мислят по този начин ? Те животни да бяха щяха повече да мислят за децата и близките си.  Тези "хора" не съзнават ли че обстановката е екстремна ? На първо място сме по брой на кучета, изядени от кучета, ухапани от кучета, нападнити от кучета, болни от кучешки тении, по количество кучешки изпражнения както и по държавно и обществено безхаберие по въпроса.

Очаквах темата да се превърне в израз на гражданско недоволство, защото става дума за защита на ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ и особенно този на ДЕЦАТА, да не говорим за хигиена и др. условия за нормално живеене в населени места. Съвсем нормално е при тази екстремна и без изход ситуация хората да радикализират и исканията си и действията си. Животното когато защищава малкото си го защитава и с цената на саможертвата, така че реакцията на хората при тези условия е напълно оправдана.

Трепане, трепане и пак трепане! Ежедневно на всяко новопоявило се на улицата. Няма нужда от приюти. По-добре да построят приюти за бездомниците и просяците, както и да ги хранят по улиците.
 bouquet

Последна редакция: пт, 27 апр 2012, 09:56 от plamenhk

# 964
Прочете това, съгласна съм напълно с казаното от социолога Мира Радева: http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4756591

"Не може да се реши проблемът с бездомните кучета и изобщо с нападенията от кучета, докато не се осигури стриктен контрол и надзор над цялата кучешка популация. За това е необходима серия от мерки. Това, което предлагам не е нещо ново, а практиката на други развити страни - моделът, разпространен в Западна Европа, в САЩ.
Първо задължителна кастрация на всички домашни кучета, защото от там идват новите попълнения, особено кучетата по строежи, крайградски зони и т.н.
- ясна собственост - всяко куче да си има стопанин и той да застава зад него с името си
- останалите кучета да бъдат прибрани в приюти, да се даде срок за осиновяването им, като трябва да е много ясно кой е надзорник и тези , които не бъдат осиновени, колкото и да е жалко, да бъдат евтаназирани."

Има и група във Фейсбук - "Бездоните кучета - напаст или жертва": https://www.facebook.com/bezdomnikucheta

Има доста интересни материали вътре, примерно този: http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4748231
"По закон бездомните кучета трябваше да са в общи линии изчезнали от улиците до февруари 2011-та. След като изтече, тихомълком, по предложение на споменатия министър, миналата година срокът бе удължен до края на 2015-та."

# 965
Кога за последно живяхте в свестна държава? Там няма трепане, трепане, трепане, има закони, които се спазват.

Ами аз живях за последно в такава държава (Испания) допреди 6 години. Там всяко намерено куче, което не се осинови след 13 дни от общинския кучкарник, се подлага на евтаназия. Масово трепане няма, защото няма никакви улични кучета. Но има поединично евтаназиране, по закон.
В Щатите е същата работа - неосиновено от приюта куче се евтаназира след 14 дни - това го знам от мой близък, който е там от много години. Замалко да му евтаназират котарака, защото одраскал съседското дете, толкова е строг законът и прилагането му. А какво остава за доказано агресивни кучета, които убиват хора! Точно за 1 седмица ще ги прочистят, бъди сигурна.
Така че хайде да не си говорим празни приказки, като не се познават законите на всички държави, а и най-вече, когато никоя от белите нации няма нашия проблем! Нали не си представяш в Швейцария някой да изсипе 200 хиляди улични кучета и швейцарците да ги кастрират и оставят на улицата? При целия този ред и чистота, които царят там.
И въобще, в коя от белите държави бездомните кучета се кастрират и пускат свободно да се разхождат из града? Хайде, дай ми пример с някоя от свестните държави, за да направим и ние като нея? В коя свестна държава има улични кучета, пуснати на воля, като свещените крави в Индия?  Laughing Смешно ми е, но е точно така - както необезпокоявани се разхождат кравите в Индия, така са кучетата в България. Тук те са свещени явно...

Аз също съм прекарала по-голяма част от съзнателния ми живот в САЩ, от 3 години живея в БГ, гледала съм си кучето и детето в САЩ, и съм наясно как стоят законите там. Има закони, това е разликата и не, никой няма да излезе да избие кучетата, ако са на свобода, защото имат и закони срещу насилието над животни. Просто кучетата не се връщат или изхвърлят на улицата. Не е омагьосан кръг като в България, никой няма да ги търпи тези неща там. Права сте, в БГ взимат, кастрират и връщат, не е това начинът, но тук в тази тема целият гняв, безсилие и злоба са насочени към кучета - колко абсурдно е това? Ами, излезте, съберете се, поставете исканията си точно и ясно, така както направиха така наречените "кучкари" миналата седмица и си издействаха неща, които бяха важни за тях. В САЩ има приюти, които се издържат от данъкоплатците, някои от тях държат кучета до месец, други имат политика да не евтаназират, а в тази тема много от мненията бяха, че не желят да плащат за приюти.  Как да стане всичко, как да са доволни всички, как да останем и ние хуманни? 20 години в БГ не се прави нищо за никой, било то деца, пенсионери, хора, в работна възраст, кучета. Едва последните 2 години има някакво раздвижване на фона на цялото безделие. САЩ ме научи на правила и на спазването на тези правила, кучето ми е ваксинирано, кастрирано, чипирано, акото му на улицата се чисти, водя го на каишка, правя забележки на другите кучкари в парковете, ако видя, че не чистят след домашните си любимци, но в крайна сметка това е самосъзнание, който всеки трябва да има. Като го няма, да плаща глоби, но няма кой и глоби да налага. И после за всичко са виновни кучетата, дайте да ги избием, еми няма как да ме убедите. Няма как да ме накарате да вярвам, че кучетата имат вина, че са на улицата и затова трябва да си носят последствията, няма как да ме убедите, че с приказките ви тук правите нещо друго, освен да си изливате яда, което не помага на никой. В САЩ и другите така наречени цивилизовани страни липсват кучетата от улицата, защото не им позволяват да стигнат до там.

# 966
"Хуманно не е = на убийство." - Разбира се, че знак за равенство тук няма, но и няма, когато се борим за спасението на огромната популация от безстопанствени кучета, които са определено рисков фактор за живота на човеци. Нека не забравяме, че "хуманитарна, хуманитарно, мн. хуманитарни, прил. Който се отнася към човешкото общество, към човека и неговата култура. Хуманитарни науки. Хуманитарно образование.", а не за кучета.
Кучелюб съм, но съм ЗА решението за евтаназирането им!....извинете ме, че се подесетвам в тази тема вече

# 967
  • София
Кучетата нямат вина, но те хапят, акат и пречат и те ще отнесат (и в момента го отнасят) дебелия. Те това не могат да разберат кучезащитниците. Рано или късно ще стане голямата акция за евтаназиране.

# 968
Mushista, аз също съм против избиването на кучетата по улиците, особено пък със стрелба и отрова - къде прочете подобно нещо? Напротив - и преди писах - да се приберат в приют поетапно, защото няма места едновременно за всички 100-200 хиляди бездомни български кучета (всъщност, никой не знае точно колко са, но по статистика, само в големите градове са 50 хиляди). В този приют да стоят 2 седмици, хайде месец да е, през който период да има възможност да бъдат осиновени; ако не стане това, да се евтаназират. Но едновременно с това да протече задължителна кастрация и чипиране на всички домашни кучета.
Хайде прдстави си за момент, че живееш в бедна България, а не в презадоволените щати - откъде ще се намерят пари за приюти за постоянно отглеждане на 200 хиляди кучета, както предлагаш ти. Това са стотици милиони левове - откъде да дойдат? След като пенсионерите едвам оцеляват с по 200 лв. месечно? Не са само те - колко хора в провинцията работят за по 300-400 лв. От тези бедни хора, от данъците им, да строим приюти и да издържаме кучета, след като хората едвам си изхранват децата? И кой ще осинови всички кучета - кои ще са тези 200 хиляди семейства, които ще вземат по 1 куче, след като сме 6-7 милиона души и поне 1/3 от хората вече имат куче. Как според теб, без евтаназия да се реши проблемът? Кучетата трябва да живеят по 10-15 години обгрижвани в приютите, така ли?
На мен също ми е жал да се избият толкова много животни, но след като от 20 години този проблем стои, не се решава, а само се задълбочава, загиват хора, какво очакваш да е настроението тук?
Е, как според теб бързо да се реши този проблем? Приюти няма, пари няма, кучета има - какво правим?
И какво точно издействаха природозащитниците, които споменаваш, на митинга, който проведоха? Те също са против кучетата да са по улиците. Дали издействаха да бъдат прибрани?

Последна редакция: пт, 27 апр 2012, 13:04 от Анонимен

# 969
  • Варна

Аз също съм прекарала по-голяма част от съзнателния ми живот в САЩ, от 3 години живея в БГ, гледала съм си кучето и детето в САЩ, и съм наясно как стоят законите там. Има закони, това е разликата и не, никой няма да излезе да избие кучетата, ако са на свобода, защото имат и закони срещу насилието над животни. Просто кучетата не се връщат или изхвърлят на улицата.

И един мармот завива шоколада в станиол. Laughing
 Това, че ти лично не си видяла някой да си изхвърля кучето, не значи , че не се прави. Stop
 Просто хората, които се грижат да няма бездомни кучета си вършат бързо работата. Животните се водят в приют, лекуват се ако имат нужда и се дават за осиновяване. Ако проявяват агресия (няколко прости теста, не петорни експертизи Rolling Eyes) се евтаназират. В някои щати определени породи от кучета са забранени за отглеждане и директно се евтаназират - без тестове, ако някой все пак ги отглежда.

# 970
В САЩ и другите така наречени цивилизовани страни липсват кучетата от улицата, защото не им позволяват да стигнат до там.

Това не е вярно. По-назад имаше една статия за Далас - там се избиват десетки хиляди кучета годишно. Ясно е, че някак са се появили на улицата.

Да, не искам да плащам за приюти за 50000 кучета. Смятам, че тези пари могат да се употребят по по-добър начин. Ако някой желае да ги издържа, да заповяда.

Също така, десетки пъти беше казано, че никой не наказва кучетата и не ги държи отговорни - те са просто животни, които ни пречат. Като плъховете или змиите - никой не ги гони от къщата си, защото ги мрази - а защото го притесняват.

Толкова ли е сложно да се схване това?

# 971
В САЩ има приюти, които се издържат от данъкоплатците, някои от тях държат кучета до месец, други имат политика да не евтаназират, а в тази тема много от мненията бяха, че не желят да плащат за приюти.

Богата държава може да си позволи всичко.
В бедна като нашата, в която няма пари за животоподдържащи лекарства и операции за хора и деца, е нормално да искаме данъците ни да отиват за човешки същества.
Това че в САЩ имало някои приюти, в които не прилагат евтаназия, не значи нищо, практиката като цяло е след определен период да се приспиват, и не само в САЩ.
Като си оправим всичките проблеми, ще можем да си позволим да издържаме и кучетата.

# 972
В САЩ има приюти, които се издържат от данъкоплатците, някои от тях държат кучета до месец, други имат политика да не евтаназират, а в тази тема много от мненията бяха, че не желят да плащат за приюти.

Богата държава може да си позволи всичко.
В бедна като нашата, в която няма пари за животоподдържащи лекарства и операции за хора и деца, е нормално да искаме данъците ни да отиват за човешки същества.
Това че в САЩ имало някои приюти, в които не прилагат евтаназия, не значи нищо, практиката като цяло е след определен период да се приспиват, и не само в САЩ.
Като си оправим всичките проблеми, ще можем да си позволим да издържаме и кучетата.

Именно!    Peace

# 973

Аз също съм прекарала по-голяма част от съзнателния ми живот в САЩ, от 3 години живея в БГ, гледала съм си кучето и детето в САЩ, и съм наясно как стоят законите там. Има закони, това е разликата и не, никой няма да излезе да избие кучетата, ако са на свобода, защото имат и закони срещу насилието над животни. Просто кучетата не се връщат или изхвърлят на улицата. Не е омагьосан кръг като в България, никой няма да ги търпи тези неща там. Права сте, в БГ взимат, кастрират и връщат, не е това начинът, но тук в тази тема целият гняв, безсилие и злоба са насочени към кучета - колко абсурдно е това? Ами, излезте, съберете се, поставете исканията си точно и ясно, така както направиха така наречените "кучкари" миналата седмица и си издействаха неща, които бяха важни за тях. В САЩ има приюти, които се издържат от данъкоплатците, някои от тях държат кучета до месец, други имат политика да не евтаназират, а в тази тема много от мненията бяха, че не желят да плащат за приюти.  Как да стане всичко, как да са доволни всички, как да останем и ние хуманни? 20 години в БГ не се прави нищо за никой, било то деца, пенсионери, хора, в работна възраст, кучета. Едва последните 2 години има някакво раздвижване на фона на цялото безделие. САЩ ме научи на правила и на спазването на тези правила, кучето ми е ваксинирано, кастрирано, чипирано, акото му на улицата се чисти, водя го на каишка, правя забележки на другите кучкари в парковете, ако видя, че не чистят след домашните си любимци, но в крайна сметка това е самосъзнание, който всеки трябва да има. Като го няма, да плаща глоби, но няма кой и глоби да налага. И после за всичко са виновни кучетата, дайте да ги избием, еми няма как да ме убедите. Няма как да ме накарате да вярвам, че кучетата имат вина, че са на улицата и затова трябва да си носят последствията, няма как да ме убедите, че с приказките ви тук правите нещо друго, освен да си изливате яда, което не помага на никой. В САЩ и другите така наречени цивилизовани страни липсват кучетата от улицата, защото не им позволяват да стигнат до там.

Каквито и закони да си издействат кучезащитниците, има един върховен закон в тази държава, нарича се Конституция и всички закони, наредби и правилничета, които си издействат кучезащитниците НЕ могат да противоречат на Конституцията по Конституция.
(така е и в САЩ, нали?)

(2) Република България гарантира живота, достойнството и правата на личността и създава условия за свободно развитие на човека и на гражданското общество.

"Живота на хората."

Последна редакция: пт, 27 апр 2012, 11:09 от нова

# 974
Мислиш ли че една кучкопоклонничка може да разбере това ?  Ако действително е живяла в САЩ щеше да знае че там се цени КАЧЕСТВОТО а в случая става дума за най ценното - живота на хората. Американците при покупката на стока поставят като главен приоритет качеството а цената е чак на 4 място а тук става въпрос за далеч по важни неща с много по голям житейски приоритет..

тук в тази тема целият гняв, безсилие и злоба са насочени към кучета - колко абсурдно е това?
И мургам жител от Факултета ще разбере че съвсем логично е гневът да се насочва срещу прекия причинител на проблемите.

И какво искате да кажете с тази "кучешка" безмислица : "хора, които наистина се занимават дейно с решаването на проблема" в "омагьосан кръг като в България".
Нещо като решаване на проблем когато пациента/пациентката е "малко мъртав" или "малко бременна".  Laughing

Ще поясните ли как се решават проблемите в омагьосания кръг - нобеловата награда ви е гарантирана. Mr. Green

Последна редакция: пт, 27 апр 2012, 17:02 от plamenhk

Общи условия

Активация на акаунт