Истанбул 8

• 79 598
  • 733
  •   1
Отговори
# 45
 Angelina и Pina, за вас , за цялото ви старание по оформянето на темите!

Здравейте, мили дами!
Дойде и моя ред да се запиша в любимата ми тема! Благодаря на всички вас за подробните обяснения и напътствия, които давате непрекъснато, за прекрасните снимки, които качвате!   bouquet

Аз, живот и здраве, ще посетя Истанбул на 24.05.12г. Ще отседна в хотела, който е посочила и  JulliannaJullianna ще очаквам с нетърпениекоментара ти относно хотела, прочетох този на ivelina666 , за който благодаря!
Момичета, много ще се радвам, а пък мисля и dobrudjanka ще бъде щастлива, ако знаете къде е къщата на Енгин Акюрек от Каква е вината на Фатмагюл, и споделите с нас  Wink Sunglasses
По-късно ще се включа с въпроси.

Приятен и успешен ден!

# 46
 Ние го откркрихме доста добре,Омейданъ ...До Таксим  и оттам с 54... T, C, E...
 Ама как возят техните автобуси Laughing Laughing Laughing

# 47
  • sofia
Здравейте , искам да помоля за помощ, за пръв път ще ходя до истанбъл и искам да попитам коя от организираните екскурзии с агенция си заслъжава и сте доволни , ние искаме да отидем на 05 април, засега разглеждах тези на Караджа турс , на бутик травъл и на  дениз травъл? също така има ли смисъл от допълнителните екскурзии или по добре сами да си ходим? благодаря  bouquet

# 48
Незнам дали сте проверили за места за 05.04, но специално за Бутик травъл 100 % гаранция, че няма да има - ние търсехме места за 10.05 и имаше само 3 свободни места. Относно организираните екскурзии - не ползвахме нито една като ходихме миналият път и видяхме доста повече местенца. Препоръчвам да отскочите и до Принцовите острови - няма да съжалявате, въпреки, че поне 5-6 часа ще изгубите.

# 49
  • Варна и...духом на Босфора
 Hug HugЗдравейте!Криси-добре дошла,прочети темите назад и ще разбереш миличка!
Хелен Hug-За този сериал и аз не знам къщите къде са. Сякаш в първи сезон,като дойдоха всички в Истанбул,къщата в синьо беше на Азия сайд,близо до Анадолукаваъ. Thinking
Ти за коя къща питаш,дето сега Керим я купил в новите серии ли?

На островите  и аз откога съм мераклийка.Еле пък за кьошка на Пашата... И за Сузан абла също да я скивам ,да полафим за туй-онуй. Laughing Crazy Party Иначе другата къща от Мелодията,пак на Пашата се намира на 150 метра от къщата на Ашкъмемнуту,в Саръйер. Светеха прозорците като бях там октомври,да не бях толкоз кална от пустия му дъжд #2gunfire #2gunfire щях да ходя да звъня да видя какво що.. вътре Mr. Green

За Хейбелиада в петък,по Травъл Тв даваха филм-Подарете си Истанбул. Този остров бая свързан с българската история. Левски като идвал по Турско ,там се приютил в къщата на ИванчоХаджиниколчев беше май фамилията,доколкото запомних.Също в църквата там е бил дякон Антим,който става после първият ни патриарх. Има какво да се види.През септември 2009 Ема дето пише в Пътепис.ком записа екскурзия дотам,но не беше очарована,в ресторанта на пристанището станало голям скандал,неприятна история.

Ох,благородно завиждам на всички ,които потеглят сега ,пролетта. Желая им многоооо приятни емоции и настроение в любимия ни на всички град,чакаме снимки и разкази! На себе си го пожелавам също ,но не преди края на септември.. Praynig Praynig

Или-радвам се че си доволна,почини си и те чакаме тук! Hug

# 50
redemi, по принцип питам за неговата лична къща  Laughing, ама и на тази от снимките няма да откажа, то когато аз ще съм там все още трябва да се снима филма .  Simple Smile

# 51
  • Варна и...духом на Босфора
 Mr. Green LaughingТи иди в къщата на нашичкия от аватаря ти, ама когато жена му я няма...Шегичка! Crazy Crazy Mr. Green Неговата къща...еееех,ако им знаехме и къщитееее......

# 52
Mr. Green LaughingТи иди в къщата на нашичкия от аватаря ти, ама когато жена му я няма...Шегичка! Crazy Crazy Mr. Green Неговата къща...еееех,ако им знаехме и къщитееее......
redemi, не бъркай в раната!  Joy
аз затова за Енгиновата питам, той поне е ерген  Wink
  bouquet

# 53
  • Варна
     melanholly, dobrudjanka, радвам се, че ви заинтригувах! Въпросът е, че мога да отговоря само на част от въпросите.
     Това, което е дадено в сайта като обекти (както казах съответно 62, 48 и 62 за трите тура) предполагам, са обекти, покрай които се минава. В сайта виждам, че за всеки тур са маркирани по няколко Ho-ho point-а, но какво точно означава не зная (мисля си, че са места за фото-пауза, но не твърдя). Ние не успяхме, както споделих, защото късно разбрахме и не можахме да вмъкнем в програмата. Исках да направим и трите тура. Това, което разбрах от момчетата е, че може да се започне и с нощен тур, а в рамките на следващите 24 (или 48) часа да се минат и другите два тура. Имам бегъл спомен, че по думите на момчето дават време за снимки, мисля, че говореше за 40 мин. на Чамлъджа, дано не бъркам (видях в листовката, че пише час!). Всички турове тръгват и завършват пред Св. София. Започват всеки ден от 10:00. За екскурзовод - има аудио-гид, затова са със слушалки, избираш език между 8 възможни. Факт е, че на тези автобуси масово се качват туристи от Западна Европа, за българите още са непознати, явно.              
     Билетът е общо за трите различни тура, в рамките на 24 часа, на човек.(на флаера пише 1 ticket=3 routes) Може да започнеш с който и да е, въпросът е за дадения срок да минеш и трите. Иначе каква е логиката на 24(48)-часов билет, ако купуваш билет за 1 тур непосредствено преди него, а и ясно е написано билетът да се пази в рамките на деня, за който е валиден.  Определено смятам, че и двата да се минат - нощния и един от дневните, пак си заслужава много. Дългият дневен и нощният донякъде се дублират (като и двата преминават в Азия), но, както пише в сайта, емоцията е различна - дневен и нощен истанбул са различно красиви. Съжалявам, че не мога да сканирам картата с очертаните маршрути, за да се види колко са дълги и всеобхватни. Надявах се да ги има в сайта, но не съм ровила - пуснах го, защото го видях на флаера. Автобусите обаче ги има в сайта и без проблем ще ги разпознаете на площада пред Св. София, там ще ви дадат и флаер, и инфо.
     Аз ще поизчета по-подробно и ако има още нещо, ще кажа.

P.S. Пише, че въпросните Ho-ho points са спирки.

Последна редакция: пн, 26 мар 2012, 18:52 от beljata

# 54
  • Казанлък of all places
Цитат
за всеки тур са маркирани по няколко Ho-ho point-а,
Ho-Ho point е Hop on -Hop off point , т.е. точка за скачане и изскачане от автобуса .

# 55
  • Варна
     Разбрах, но дали и колко време дават за разглеждане не мога да отговоря.
     Искрено се надявам да не дезинформирам никого и това, което чета от листовката и помня от разговора с момчетата, да е реалното. В тази връзка, ако някой, отивайки, получи същата, или различна информация, нека да пише, за да знаем.

# 56
  • Казанлък of all places
Аз си мислех няма ли начин да я снимаш с фотоапарат?

# 57
  • Варна
Сега ще пробвам, дано излезе четливо.

Снимка.бг ми прави проблем, ще пробвам по-късно отново.

Последна редакция: пн, 26 мар 2012, 19:39 от beljata

# 58
Имам въпросче, относно следната услуга... http://www.plantours.com/HL_Default.aspx
angelina.bgk да си запознта случайно?

# 59

Общи условия

Активация на акаунт