Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 121

• 116 989
  • 749
  •   1
Отговори
# 30
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Щото е по-лесно!

Много ме учудва и мен това. Ако си решил да направиш нещо, защо не се подготвиш, изчетеш и т.н. То въпроси пак ще има, но........
И аз като Ани бях изгризала всичко от библиотеката, клипчета и т.н. Даже се записах в темата направо с готовите торти. Е имах и помощ от приятел, но все пак не съм я заливала с въпроси. Както сега мен ме атакува една госпойца.  ooooh!Направо ми скрива шапката с въпроси  Crossing Arms Rolling Eyes

# 31
Ванче, преди време някой беше питал кое след кое следва като прави торта, та тогава къде на шега, къде на майтап....
Е, ти пък съвсем за малоумници ли ще го правим.
Да напишем тогава, че първо се купуват продукти, ама още по-първо се намират пари.  Rolling Eyes И не ми се пречкай да публикувам, ако обичаш.
Както сега мен ме атакува една госпойца.  ooooh!Направо ми скрива шапката с въпроси  Crossing Arms Rolling Eyes
Знаеш ли кое ми е любимото? Получавам ЛС : "Здрасти, ти си най-великата...... бля-бля.... поклони, китки.... Я, кажи как се прави едикакво си?" Отговарям аз подробно в половин страница, снимки, линкове и т.н. Пожелавам успех и възпитано приканвам ако има проблем да пита. 2 минути след това влизам в темата и виждам копи-пейст на въпроса, като моите отговори са нахвърляни като "предположения".  "Мисля да направя така.... предполагам че се прави онака... дали да не направя еди как си....." Излизам бясна от темата и влизам във ФБ да се разведря. И там, познай какво ме чака. Съобщение: "Аз те питах и в темата, ама и тук да ти пиша....." Не смея да си погледна имейла, защото и там сигурно ме чака въпроса.  Sunglasses

Ванче, Искронето май имаше предвид, че си пропуснала колелото й! Simple Smile))
Shocked А??? Сега го видОх! Ами,  какво да му кажа на това колело. Уникално е. Сега обаче ще я сдъвча. Като е покривала се е мотала. Изпъването надолу и е на леки бръчки. Това се получава, когато се моткаш и докато си правиш ръбче горе, надолу се втвърдява от студа в маслото и като решиш да опъваш, то вече е твърдо и се получават тези красиви вълни. Аз съм им голям майстор, впрочем. На тортата от вчера имам такива, ама върху тях лепнах Слънчо.  Laughing Доволна ли си Искронке?

# 32
Щото е по-лесно!

Много ме учудва и мен това. Ако си решил да направиш нещо, защо не се подготвиш, изчетеш и т.н. То въпроси пак ще има, но........
И аз като Ани бях изгризала всичко от библиотеката, клипчета и т.н. Даже се записах в темата направо с готовите торти. Е имах и помощ от приятел, но все пак не съм я заливала с въпроси. Както сега мен ме атакува една госпойца.  ooooh!Направо ми скрива шапката с въпроси  Crossing Arms Rolling Eyes

Знам я аз коя е, знам я. Вярвай ми всички тортоправещи са пропищели от нея Wink
В твоя постъпков процес липсва постъпковата направа на всички възможни фигурки  Mr. Green, възмутена съм  Crossing Arms

# 33
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Хаха, Мишоче, знам че я знаеш. И Ог май я е чувала! И мнооого други предполагам!  Crazy Mr. Green

Ми, Ванче, то каквото повикало, такова се обадило душко  Mr. Green Whistling
Иначе и мен това ми е любимото. Както и когато ме пита нещо, отговарям, после пита друг и забравя кой какво и е казал и едва ли не сверява твоя си отговор с тебе самата. Както и да е! А пък име се чудя що мене ме питат - ми аз съм ега ти спънатия кон бе!  ooooh!

# 34
Здравейте!Аз като само четяща и непишеща(до сега)да кажа,че дори и в стария си вид темата да ва достатъчно разбираема информация.Винаги когато съм имала въпроси съм намирала отговорите четейки.Дори мога да кажа,че отнема по–малко време.Та с този пост искам да благодаря за търпението,което имате и за опита,който споделяте.БЛАГОДАРЯ! bouquetИ да покажа и моята първа торта(изключвам покритието на 4 АКК).Отчетох си грешките и си направих съответните изводи.Ето

# 35
  • Бургас/Пз
Както сега мен ме атакува една госпойца.  ooooh!Направо ми скрива шапката с въпроси  Crossing Arms Rolling Eyes

Хаха, Мишоче, знам че я знаеш. И Ог май я е чувала! И мнооого други предполагам!  Crazy Mr. Green

Аааа, мен що така никой не ме пита, ааа?? Crossing Arms Crossing Arms Whistling Майтапа на страна, ама много е гадно и като забият някой въпрос на ЛС , направиш си труда да отговориш най-подробно и после ни вопъл, ни стон, пълно мълчание  Rolling Eyes Whistling ooooh!

# 36
  • София
Щото е по-лесно!

И аз като Ани бях изгризала всичко от библиотеката, клипчета и т.н. Даже се записах в темата направо с готовите торти. Е имах и помощ от приятел, но все пак не съм я заливала с въпроси. Както сега мен ме атакува една госпойца.  ooooh!Направо ми скрива шапката с въпроси  Crossing Arms Rolling Eyes

Знам я аз коя е, знам я. Вярвай ми всички тортоправещи са пропищели от нея Wink
В твоя постъпков процес липсва постъпковата направа на всички възможни фигурки  Mr. Green, възмутена съм  Crossing Arms
Аз не съм.  Laughing Мен ме игнорират.  Mr. Green

dt, тортата е много красива и нежна!  Simple Smile

# 37
  • София
Много сте мили относно мойто аматьорско творчество, много насърчително ми действа  Grinning
Благодаря ви!
Ванче, голям си сладур ти, пишеш така забавно, трябва да събереш нещата, написани от теб из форума в един гигантски труд - голям успех ще има - няма друго такова чувство за хумор като твоето! Седя си аз на работа и викам - чакай да надникна за малко в тортената тема и почвам да си се смея, пък колежките сигурно ми се чудят какво ми става пак  Grinning
Първата страница си е супер. Ако наистина е възможно да се метне и някой съвет за правенето на двуетажни торти - ще е супер. Това мое предложение, хич никак няма общо с идеята ми да направя двуетажна торта за рождения ден на дъщеря ми тази година Simple Smile
На една от снимките е тя - на миналия рожден ден. Докато правих тази торта, някъде към 3-4 сутринта, когато вече се опитвах да я завърша, разбрах, че сладкарското изкуство въобще не е лесна работа и нещо явно съм изпаднала в голяма заблуда, че ще се справя лесно... а тортата на синът ми... не е за показване - бяха болни и двамата по това време от шарка и пак по нощите я правих и душата ми спеше...
Както винаги, само да кажа, новопубликуваните торти са много красиви!

# 38
Ванче, преди време някой беше питал кое след кое следва като прави торта, та тогава къде на шега, къде на майтап....
Е, ти пък съвсем за малоумници ли ще го правим.
Да напишем тогава, че първо се купуват продукти, ама още по-първо се намират пари.  Rolling Eyes И не ми се пречкай да публикувам, ако обичаш.
Както сега мен ме атакува една госпойца.  ooooh!Направо ми скрива шапката с въпроси  Crossing Arms Rolling Eyes
Знаеш ли кое ми е любимото? Получавам ЛС : "Здрасти, ти си най-великата...... бля-бля.... поклони, китки.... Я, кажи как се прави едикакво си?" Отговарям аз подробно в половин страница, снимки, линкове и т.н. Пожелавам успех и възпитано приканвам ако има проблем да пита. 2 минути след това влизам в темата и виждам копи-пейст на въпроса, като моите отговори са нахвърляни като "предположения".  "Мисля да направя така.... предполагам че се прави онака... дали да не направя еди как си....." Излизам бясна от темата и влизам във ФБ да се разведря. И там, познай какво ме чака. Съобщение: "Аз те питах и в темата, ама и тук да ти пиша....." Не смея да си погледна имейла, защото и там сигурно ме чака въпроса.  Sunglasses

Ванче, Искронето май имаше предвид, че си пропуснала колелото й! Simple Smile))
Shocked А??? Сега го видОх! Ами,  какво да му кажа на това колело. Уникално е. Сега обаче ще я сдъвча. Като е покривала се е мотала. Изпъването надолу и е на леки бръчки. Това се получава, когато се моткаш и докато си правиш ръбче горе, надолу се втвърдява от студа в маслото и като решиш да опъваш, то вече е твърдо и се получават тези красиви вълни. Аз съм им голям майстор, впрочем. На тортата от вчера имам такива, ама върху тях лепнах Слънчо.  Laughing Доволна ли си Искронке?

В момента една голяяяяма въздишка отроних.Кажете ми как хем да си любезен , полезен и.....
Как бихте реагирали , ако в блога ви,където сте публикували..примерно тортата си за рождения си ден, в коментар ви "споделят" цялата рецепта, която са решили да приготвят тази от тук , пък украсата от еди си кой блог ще пасне ли , а всъщност да идглежда еди си как.... и как да се отговори  и защо питат мен, а не на който е тортата.Вие как избирате торта,която да  пр авите-аз решавам каква ми се хапва и си забърквам нещо, което преценя, че ще стане. Не ми е хрумвало да питам някой тази рецепта става ли ,не става ли.
явно имате опит в тези "отношения" Кажете как "го правите"?

# 39
В момента една голяяяяма въздишка отроних.Кажете ми как хем да си любезен , полезен и.....
Как бихте реагирали , ако в блога ви,където сте публикували..примерно тортата си за рождения си ден, в коментар ви "споделят" цялата рецепта, която са решили да приготвят тази от тук , пък украсата от еди си кой блог ще пасне ли , а всъщност да идглежда еди си как.... и как да се отговори  и защо питат мен, а не на който е тортата.Вие как избирате торта,която да  пр авите-аз решавам каква ми се хапва и си забърквам нещо, което преценя, че ще стане. Не ми е хрумвало да питам някой тази рецепта става ли ,не става ли.
Най-ми хареса това украсата ще пасне ли на този вкус торта  Joy Joy Joy Извинявай, ама не се сдържах, ама хич Simple Smile Бианка, за съжаление всеки си има поне по един такъв, задаващ въпроси безкрай. На мен като ми писне, се извинявам с някакво задължение, коментарът е попаднал в "спам" листата и не съм го видяла и пр... Никога не питам за рецепти, ами си правя каквото ми скимне Simple Smile Ако не се сещам - търся, ама ей на, малцина сме  Mr. Green, дето после с всичкия си акъл споделяме Simple Smile

# 40
  • София
Най-ми хареса това украсата ще пасне ли на този вкус торта  Joy Joy Joy Извинявай, ама не се сдържах, ама хич Simple Smile Бианка, за съжаление всеки си има поне по един такъв, задаващ въпроси безкрай. На мен като ми писне, се извинявам с някакво задължение, коментарът е попаднал в "спам" листата и не съм го видяла и пр... Никога не питам за рецепти, ами си правя каквото ми скимне Simple Smile Ако не се сещам - търся, ама ей на, малцина сме  Mr. Green, дето после с всичкия си акъл споделяме Simple Smile
О не, хич не сме малцина! Има рецепти в нета колкото  душата сака, има дизайни и описания как да се направят също (ако не можеш сам да измислиш), има всичко, каквото си намислиш, просто сядаш и и търсиш, четеш, опитваш.
Какво като това е рождения ден на детето или любимата свекърва, на която спешно вчера трябва да поднесем торта? Трябва изпит по сладкарство ли да вземеш? Или да се отчетеш пред обществото с най-великото произведение на света? Почваш от това, в което се чувстваш сигурен, а другото си го изпробваш, тренираш...
Като правех за Саша тортата, най-първата ми с фондан, вкъщи не ми работише печката, ни долу фурната, ни горе котлоните, даже миксер нямах, взех назаем от приятелката пък той взе че гръмна в ръцете ми и се наложи да пращам половинката по нощите в Метро да купува направо два – за мен и за приятелката ми.  Laughing  Купих си блатове от магазина и за половин час тортата ми беше сглобена. Описах я като най-лесната торта в блога си, на всичкото отгоре супер вкусна. Понеже повече се шашках от фондана та помня, че една апликацийка от две крила, една корона, сърце и надпис  ги “изработвах“ три дни.  Mr. Green ПОсле ми хареса тая работа и да не идат зян вече купените неща взех че продължих.
Цялата работа е да включиш малко от собствения си мозък, а не да се опиташ да вземеш назам чужд.  smile3527

# 41
  • ВАРНА морето сините вълни
и аз не обичам да притеснявам никого с излишни въпроси-правя го когато наистина ми се налага-знам че всяка от нас има много ангажименти освен тортите -тортената библиотека е толкова изчерпателна че няма на къде повече -когато правих моята първа торта-библиотеката я изчетох отгоре до долу взех си тефтера и написах -  РЕЦЕПТА ЗА ТОРТА ПРОФИ ---избрах си рецепта за блат маслен крем крем за тортата и покритие-тогава избрах марципана варна--и така направих първата торта в живота си резултата ми хареса и така се запалих - така че щом съм успяла да направя   торта без да попитам никого нищо -значи и всички нови момичета могат-друг е въпроса че така на готово и систематизирано е много по-лесно

# 42
Най-наглото съобщение което съм получавала е следното:
"я дай една рецепта за парфе"
Копирала съм го дословно.  Mr. Green Любезно, възпитано и без коментар. Най-интересното е, че нито я знам, нито я познавам. Получила съм го на имейла.  

Написах и за многоетажните торти. Ако някой иска да го редактира, да свирка.

Цялата работа е да включиш малко от собствения си мозък, а не да се опиташ да вземеш назам чужд.  smile3527
А, като го вземеш назаем кой ще ти обясни как да го ползваш? Дали има тема във форума : "Как да използваме чуждия мозък?"

# 43
И  мен, като Свещичка никой нищо не ме пита Crossing Arms !
Обаче изобщо не страдам!!!  Mr. Green

Аз пък колелото на Искроне не съм го видяла, сега ще ходя да го диря в старата тема.

Маруля, и теб ще спра да те коментирам, да знаеш! Щото вече не знам какво да ти кажа  Hug

Маринка, пилето е много хубаво. Добра извивка на врата, цветове...пипнато.

Мишоче, изобщо не се обиждам. Аз колажите ги правя за да се видят в една снимка  различните гледни точки и си давам сметка, че ги правя доста кичозни на моменти. Ама съм се пооправила де, преди бяха още по-шарени  Mr. Green .

dt, много апетитен разрез .

Най-наглото съобщение което съм получавала е следното:
"я дай една рецепта за парфе"

хаха, а не мен направо ми дай едно парфе, че как ми ядееееееее....

що да се хабя да си правя!

# 44
 Е отдавна не съм писала в темата но ви следвам,то стана година откакто открих че фондана не е толкова страшен за правене.
newsm43 без бой признавам доста съм питала,то и сега питам,ама само след като съм изчела доста и пак има нещо неясно.
van444eto ,Леля Ог, r.i.angelova и разбира се metchopooh (Силвето най-често тероризирам) винаги съм била благодарна за отговорите.
Чакам да дойде водата и запрятам ръкави,че дните до втория рожден ден на малкото ми момче са малко.

Общи условия

Активация на акаунт