Бургаски мамчета – 9 тема

• 41 467
  • 734
  •   2
Отговори
# 255
На 2 момичета знам, че се е случвало да ги приемат късно вечерта и да родят на другия ден. Тогава твоята клинична пътека изтича един ден по-рано от тази на бебчето и затова трябва да платиш 1 ден престой допълнително - около 140лв. 

Това значи ли, че като се запишеш за раждане там и ти започнат контракциите, ако е късно вечерта и отидеш, но родиш на другия ден, се заплащат тези 140лв, че нещо не разбрах?  newsm78

# 256
Здр и от мен мамчета термина ми е на 29 04 и чакаме вече мисля да раждам нормално в дева мария! Успех на всички!

# 257
Дами в началото на 15 г.с. съм и днес беше (е) първият ми мъчителен ден от началото на бременността  ooooh! , която минаваше толкова леко до сега  Rolling Eyes . Днес имах ужасни болки в кръста и в половата и отделителната система  ooooh! . Тамън направих закуска и ми се отяде и ми се отщя да правя каквото и да е от заплануваното за деня. По принцип избягвам приемането на хапчета било то и безвредни, а днес вече съм изпила 3 но шпа  ooooh! . Все още имам болки, макар и по-леки, главно в кръста. Случвало ли ви се е? Утре съм на преглед и се чудя дали да го спомена  Rolling Eyes

# 258
Здравей Еха.Спомени го разбира се за твое успокоение.Аз също имах такива болки ,все пак по малко се разширяваме ,а особено в начало ме наболяваше в период ,в който трябваше да имам менструация- но поотмина по нататъка.Според мен е най добре за тебе да споделяш всякакви твои оплаквания и опасения на свой АГ - така ще имате контрол на положение а и на тебе ще е доста по спокойно.

# 259
  • На морето!
На 2 момичета знам, че се е случвало да ги приемат късно вечерта и да родят на другия ден. Тогава твоята клинична пътека изтича един ден по-рано от тази на бебчето и затова трябва да платиш 1 ден престой допълнително - около 140лв. 

Това значи ли, че като се запишеш за раждане там и ти започнат контракциите, ако е късно вечерта и отидеш, но родиш на другия ден, се заплащат тези 140лв, че нещо не разбрах?  newsm78
При мен така се получи- родих 15 мин. преди полунощ, т.е. в края на деня, но долу в администрацията са въвели бебето родено (т.е. "постъпило") със следващата дата, а мен постъпила с предишната. На касата платих един ден престой, който не се поема от ЗК, тъй като пътеката ми била свършила- пълна глупост, но не ми се разправяше точно на изписването, та си платихме и си отидох. От няколко момичета разбрах и аз, че не са рядко такива изненади на изписването, така че е хубаво човек да се подготви. Разтегливо е и понятието "секцио по спешност"- знам за случай, в който АГ-то е писало, че секциото е по желание на родилката, а то си е било животоспасяващо. Там вече разликата е около 800лв.
dusinda, добре дошла! Има пациенти на Ковачева и тук, но по принцип няма да срещнеш само положителни или само отрицателни мнения за някого, така че не разчитай много да се насочиш от форума.

# 260
  • Бургас
Това с разликата в дните на престоя на майката и бебето меко казано ме шокира. Сигурно не е виновна болницата, а вратичките в закона. Какво ли ме учудва, колко хора си отиват заради неуредиците в здравната ни система  ooooh!

Момичета, исках да ви питам за ваните за баня и шезлонгите към тях. Знам, че някъде по-назад в темите се обсъждаше, но не мога да го намеря.  Вие какви корита използвате? Разбрах, че допълнителният шезлонг улеснявал много майката и понеже на едно място видях само корито, се чудя ако от друго взема шезлонг, дали ще си напаснат. В Джъмбо мернах корита и шезлонги в комплект, ама не се загледах нито в цената, нито в идеята. Ама сега дойде време да мисля и за това.

Последна редакция: вт, 17 апр 2012, 07:55 от tedincence

# 261
Да, аз попитах по-рано, защото и аз се чудих. Поръчах си такова http://www.bertoni-eu.com/bg/products/bath/bath%20tubes/601-%D0% … D0%B9%D0%BA%D0%B0 от продавалника за 20лв иначе нови са 58лв, малко използвано и запазено. Хареса ми модела най-много от всички други, най-удобен ми се вижда и е хубаво, че от едната страна е подходящ за бебета, а от другата за вече седящо дете и че има маркуч за лесно източване на водата. Поръчах си такава беличка, много симпатичен цвят. Другото, което се чудя е дали няма да ми е по-лесно и с нещо такова -  http://www.-spam130-/p/2/m%D1%80%D0%B5%D0%B6%D0%B0-%D0%B7%D0%B0- … D0%B0%D0%BD%D0%B0  Rolling Eyes

# 262
  • Burgas, Bulgaria
 Blush на мен най-удобно ми беше в лигена - пък то и голямота къпане 2 минути и половина  Crazy ... иначе имам корито със стойка ,но не е анатомично по препоръка на приятелки ..имах хавриен шезлонг, който слагах вътре и така Нико лягаше отгоре ....

# 263
  • Бургас
Еха, аз съм бъзла и затова и двата пъти купихме корито без стойка.Предполагам, че е удобно, заради височината, но аз се отказаха и заради това, че нашата спалня е висока и не е неудобно да се навеждаш много, къпейки бебо.

# 264
Христос Возкресе!
Ние семейно си попътувахме и починахме,сега съм заредена с енергия за работа.
Приятен ден на всички  bouquet

# 265

При мен така се получи- родих 15 мин. преди полунощ, т.е. в края на деня, но долу в администрацията са въвели бебето родено (т.е. "постъпило") със следващата дата, а мен постъпила с предишната. На касата платих един ден престой, който не се поема от ЗК, тъй като пътеката ми била свършила- пълна глупост, но не ми се разправяше точно на изписването, та си платихме и си отидох. От няколко момичета разбрах и аз, че не са рядко такива изненади на изписването, така че е хубаво човек да се подготви. Разтегливо е и понятието "секцио по спешност"- знам за случай, в който АГ-то е писало, че секциото е по желание на родилката, а то си е било животоспасяващо. Там вече разликата е около 800лв.
dusinda, добре дошла! Има пациенти на Ковачева и тук, но по принцип няма да срещнеш само положителни или само отрицателни мнения за някого, така че не разчитай много да се насочиш от форума.

Абе на тая ДМ не й е съвсем чиста работата!  Thinking  А има ли значение дали датата за записване за раждане отговаря на датата на раждане? В смисъл ако се запиша месец предварително за датата на поставеният ми термин, но взема, че тръгна да раждам няколко дни по-късно, тогава считам ли се все още за записана за раждане при тях, има ли период в който се считаш за записан. И тогава тези клинични пътеки важат ли или ти забиват ножа само ако не родиш в деня, в който си постъпила за раждане? Абе това си е доста подла практика, все пак всичко се случва. То е ясно, че все в законите ще има някое "камъче", но поне да го бяха направили на 24 часа от постъпването на родилката, а не да гледат часовника дали е станало 00:00ч.  Naughty тц тц тц   А пък това със секциото по спешност, ще има да взимат, това е че хората не трябва да си мълчат за такива неща  Naughty има си комисии и хората трябва да си търсят правата без значение, колко неудобен е момента!  Naughty А все пак 800лв не са малко, поне за мен и предпочитам да ги вложа в бебо, отколкото в някой си лекар или медицинско завединие, само зощото някой си е наумил, че може да се възползва!

Последна редакция: вт, 17 апр 2012, 10:07 от exa

# 266
Момичета, можете ли да ми препоръчате добър логопед в Бургас, но да е някъде в центъра, живеем до ул. Кирил и Методий и предпочитам да ми е наблизо. И как вървят цените на месец. Благодаря!

# 267
Здравейте, момичета! Някои от вас мисли ли ли са да раждат в Сф или Варна? Аз много се чудя, макар че тук ще ми е най-удобно, разбира се. newsm78

# 268
Здравейте и от мен!

Абе на тая ДМ не й е съвсем чиста работата!  Thinking  А има ли значение дали датата за записване за раждане отговаря на датата на раждане? В смисъл ако се запиша месец предварително за датата на поставеният ми термин, но взема, че тръгна да раждам няколко дни по-късно, тогава считам ли се все още за записана за раждане при тях, има ли период в който се считаш за записан. И тогава тези клинични пътеки важат ли или ти забиват ножа само ако не родиш в деня, в който си постъпила за раждане? Абе това си е доста подла практика, все пак всичко се случва. То е ясно, че все в законите ще има някое "камъче", но поне да го бяха направили на 24 часа от постъпването на родилката, а не да гледат часовника дали е станало 00:00ч.  Naughty тц тц тц   А пък това със секциото по спешност, ще има да взимат, това е че хората не трябва да си мълчат за такива неща  Naughty има си комисии и хората трябва да си търсят правата без значение, колко неудобен е момента!  Naughty А все пак 800лв не са малко, поне за мен и предпочитам да ги вложа в бебо, отколкото в някой си лекар или медицинско завединие, само зощото някой си е наумил, че може да се възползва!
На момичето до мен в стаята се получи същото, но лекарите обясниха че изписването на детето зависи от едно генетично изследване, което се прави мисля на 72 час след раждането (наистина не съм сигурна след колко часа) но заради това изследване се налага да остане по-дълго бебето. Това се случва ако детето е родено късно вечер и за това има разминаване с нощувките.
Относно плащането за нормално раждане - ние платихме 90 лв (50 лв за изследване с ехограф на главичката по мое желание а останалата част от парите имах и кабелна платена)

# 269
Здравейте, момичета!
Аз се позагубих, но вече съм на линия! Привършихме мащабен ремонт у дома, много съм доволна как се получиха нещата, въпреки, че бая се поуморихме. Нямаше и кой да ми помогне с чистенето и подреждането накрая, но всичко приключи и сега се надявам да си почина малко в подготовка за бебка!

За къпането  - с баткото ползвах анатомично корито със стойка. Сега пак същото ще ползвам. Иначе съм абсолютно съгласна с Мадам Тиква - аз съм къпала и в мивката в банята върху една хавлийка - за 1-2 минути то голямо къпане!

Общи условия

Активация на акаунт