евала на такива родители

• 15 271
  • 297
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Та в тази насока не мога да приема като мое задължение при евентуален развод - да гледам снаха, да я дарявам с жилища и да й изпращам пари. Не мисля, че е редно просто. Кой както иска нека го приема това. Подразни ме факта, че майката нарича сина си некадърник, само защото решил да има второ семейство.
Интересно. Той се проваля - ти поемаш вината.

Вили, първо - никой никога и по абсолютно никакъв начин не е направил дори далечен намек, че това, което е направила жената е задължение. Никой.
Второ - майката е казала, че сина е "калпав", защото не се грижи за детето си, а не, че е некадърник, защото е решил да има ново семейство. Огромна разлика, от земята до небето.
Трето - тази жена не е поела никаква вина.

Изобщо, откъде ги тълкуваш така нещата? Нито е задължена, нито е виновна, нито е казала кой знае колко страшно нещо за сина си. Ако ви слуша вас със Снежето човек, ще рече, че тя се е отрекла от него с държавен вестник и го плюе пред де що има човек, а в същото време обгрижва една жена, дето нищо не прави по цял ден освен да приема подаяния. Нерде Ямбол ...

# 181
  • Насред хаоса
Вили, не виждам що опитваш да иронизираш. Казах истината - никой не я е задължил. И с кво толкова хората, решили да помогнат, са заслужили подигравки и съмнения? А за това дали е благородство или собствени разбирания - всеки да си го тълкува, както си иска.

# 182
Какво да налагам, чудя се само отде тия съмнения и подозрения в едно действие в помощ на човешко същество. Но защо се разбира като задължение - жената го е направила от добра воля, никой не може да я задължи, ако не иска. Чисто човешка подкрепа е оказала, при това без някой да й я иска.
Сомбре, тия, които не се опитваме да дописваме сценария  Simple Smile , търсейки `под вола теле`идеално те разбираме и споделяме мнението ти. Peace
То не бяха хипотези, че майката-свекърва се отрекла от сина си, то не бяха подозрения, че двете със снахата са в заговор и целят последната да си го върне и пр. ooooh!
Очаквам и следваща хипотеза, например, че забраняват на мъжа да стъпва в дома им и да вижда детето си или кой знае какво още може да се сътвори. Thinking

# 183
Да, ама вие започнахте с хипотези, че баща не е погледнал детето си  Laughing

# 184
  • Варна
E та нали до сега защитаваш тезата, че не е редно майката да се меси в живота на сина си ?!  Sunglasses Wink
Не мисля, че ще се меся, но при раздяла сина остава с мен, а снахата при техните.

Не така, не така - детето остава в семейното жилеще, а с него и родителят, на когото са отсъдени родителските права. Е, можеш да вземеш наем от бившата си снаха (ако имаш нещо общо със семейното жилище), но само върху частта, която тя ползва, не и върху частта, която ползва детето. Докато навърши 18 или основното му жилище стане друго. Можеш и врътки да приложиш, разбира се, но първоначалното решение на съда ще бъде в този смисъл.

# 185
Ментова - нали назад се спомена, че закона не бил правилен бе, при развода  Laughing
Значи хем законово можеш да вземеш жилище, хем не било правилно само по закон да си даваш издръжката? хаха.

# 186
  • Бургас
Ментова - нали назад се спомена, че закона не бил правилен бе, при развода  Laughing
Значи хем законово можеш да вземеш жилище, хем не било правилно само по закон да си даваш издръжката? хаха.

Мисля, че тук или не успяваш да се изкажеш правилно или се опитваш да кажеш нещо много интересно?

# 187
Кое не разбра?

# 188
  • Бургас
хаха-то, може би.
Да закона позволява на детето да израстне в семейното жилище. ФАКТ.
И да смешно е един баща да остави детето си на 100лв. месечна издръжка. ФАКТ.
Колко пари на месец струва отглеждането на дете? Лично към теб ми е въпроса.

# 189
хаха-то, може би.

И нима не е парадокс - да си искаме жилището по закон, а после да разчитаме, че бащата по съвест ще дама по много? Знаеш ли колко снахи са отмъкнали така жилища, купени с парите на свекитата , но нали по време на брака? Случаи всякакви просто. Както и този - въобще не знаем как стоят нещата.  Wink

# 190
  • Бургас
хаха-то, може би.

И нима не е парадокс - да си искаме жилището по закон, а после да разчитаме, че бащата по съвест ще дама по много? Знаеш ли колко снахи са отмъкнали така жилища, купени с парите на свекитата , но нали по време на брака? Случаи всякакви просто. Както и този - въобще не знаем как стоят нещата.  Wink
Те не са ги отмъкнали. Детето навършва 18 и ги освобождават. Омъжват се повторно и освобождават. Собствеността не се променя. А който не е мислил как си купува жилище си е негов проблем.

# 191
Не така, не така - детето остава в семейното жилеще, а с него и родителят, на когото са отсъдени родителските права.
При случай, че имат такова.

# 192
хаха-то, може би.

И нима не е парадокс - да си искаме жилището по закон, а после да разчитаме, че бащата по съвест ще дама по много? Знаеш ли колко снахи са отмъкнали така жилища, купени с парите на свекитата , но нали по време на брака? Случаи всякакви просто. Както и този - въобще не знаем как стоят нещата.  Wink
Те не са ги отмъкнали. Детето навършва 18 и ги освобождават. Омъжват се повторно и освобождават. Собствеността не се променя. А който не е мислил как си купува жилище си е негов проблем.

Така де - проблем на снахата е да си стъпи на краката и да си оправи живота, не да чака свекито да я издържа.  Peace То - добрина, добрина, ама...

И между другото нямам щения да проверявам кой какво пише, нопопаднах напост на авторката на тази тема, в който става ясно, че е имала неуспешна връзка и раздяла, а е с дете. Така че напълно разбирам как пуска тема с такова заглавие!

И за да не остана отново неразбрана - да го кажа отново - не съдя никого, но все пак аз няма да постъпя така, пък наречете ме сега лоша  Peace

# 193
  • Бургас
Виж, аз имах неуспешен брак и раздяла, а и съм с дете. Влюбил е бившия. Жив и здрав. Прежалих го бързо и не ми требе за нищо на мен лично.
Но е факт, че съм достатъчно осигурена, за да не ми трябва никаква помощ. Обаче подивявам от невниманието към детето и неглижирането на финансовите му нужди. Мога перфектно да го издържам, но ме съм си го правила сама. Отговорността към това дете е 50/50 и е срам, че има толкова много мъже, които бягат от нея.
А купуването на жилище от свекърите. Лесно. Купуват го на свое име и даряват на сина. Булката няма претенции, а и не може да има при развод. Наследник се явява само детето. Леко и меко.
Характеристиката на хората на база минало, което не познаваме не е хубаво нещо.
И в такива истории истината е някъде там по принцип. Но да дадеш покрив на майката на внучето си ако е в нужда /като подчертавам нужда/ не е лоша постъпка.

# 194
  • София
Вили, недай си боже да беше в положението на въпросната снаха, може би друга песен щеше да пееш.  Peace

Пък и не е казано, че бившата цял живот ще живее в къщата на свекърите. Утре може да се омъжи повторно и да започне нов живот, колкото и клиширано да звучи. Но в момента, след като има нужда от помощ, не виждам нищо лошо да й се подаде ръка, още повече, че тя е майка на внучето на хората, които й помагат.

Общи условия

Активация на акаунт