евала на такива родители

• 15 269
  • 297
  •   1
Отговори
# 165
  • Насред хаоса
Аз па не знаех, че съм бивша.  Rolling Eyes Още нямам развод и не съм имала. Кат стане, първо тук ще ударя камбаната.  bowuu Приемам това, което каза авторката в първия си пост - решението на свекървата да подкрепи и помогне. И виждам, че дотам се е стигнало в цинизма и недоверието между хората, че дори човек да не е искал помощ и да са му я дали, пак се тълкува като израз на грозни и подмолни цели. Първо от свекървата, после от снахата. И всичко само защото едната е решила да помогне на другата. Брей, наистина доброто е станало бая кът в тоя свят, щом и при рядката му поява се счита за зло.

# 166
Много ли държиш да ти кажем, че само ти си права?  Laughing
Това не е добрина, а криворазбрана цивилизация. За мен, за Снежа, за още няколко дами също. И сега?

# 167
Снеже, горко на момичето, дето ще ти стане снаха. Казвам го без лоши чувства. Дано поне е същата като теб в разсъжденията ти.  Mr. Green
Първо ,е хубаво да не се омъжваш за такъв мухльо и да си помислиш когато решиш да родиш дете.
Второ, този мухльо е мой син/ дъщеря и няма начин да го сменя.
Трето, не осиновявам пълнолетни деца.

Горко ще бъде на момичето, ако не се разбират със сина ми.  При всички случаи няма да я сменя за моя син.

# 168
  • Насред хаоса
Хич и не споря за правота, а за това, как може да се изроди схващането за желанието да помогнеш. Някои други дами, също със синове, подкрепиха позицията на свекървата. И какво? Значи не са добри майки и не им пука за синовете им.
 Joy Joy Joy Сега пък излезе и че тоя бил мухльо. Ми да, кат се жените, тръгвайте с кристалното кълбо, щото не се знае къв ще излезе. То помощта на свекървата далеч не значи, че е сменила сина си за снахата, ама що се тълкува така, идея си нямам.

# 169
Снеже, горко на момичето, дето ще ти стане снаха. Казвам го без лоши чувства. Дано поне е същата като теб в разсъжденията ти.  Mr. Green

Горко ще бъде на момичето, ако не се разбират със сина ми.  При всички случаи няма да я сменя за моя син.

E та нали до сега защитаваш тезата, че не е редно майката да се меси в живота на сина си ?!  Sunglasses Wink

Да поясня, че не се заяждам, всеки си има мнение и едва ли едната страна ще успее да убеди другата в мнението си. То е хубаво, че хората са различни, а още по-хубаво е, че имат възможност да си казват мнението, така и едната и другата страна ще знае различните мнения. В крайна сметка всеки постъпва по съвест и според собствените си разбирания за нещата.

# 170
Хич и не споря за правота, а за това, как може да се изроди схващането за желанието да помогнеш. Някои други дами, също със синове, подкрепиха позицията на свекървата. И какво? Значи не са добри майки и не им пука за синовете им.
 Joy Joy Joy Сега пък излезе и че тоя бил мухльо. Ми да, кат се жените, тръгвайте с кристалното кълбо, щото не се знае къв ще излезе. То помощта на свекървата далеч не значи, че е сменила сина си за снахата, ама що се тълкува така, идея си нямам.

Е, те такива като твоите заключения са най-ценни из темите  Peace
Иначе - не, нищо не искаш да наложиш, хич.

# 171
Това не е добрина, а криворазбрана цивилизация. За мен, за Снежа, за още няколко дами също. И сега?

Наистина ли не вярваш, че има хора способни да правят добрини? И коя постъпка според теб би била добрина и изява на добри чувства! Не си ли срещала хора, които предпочитат да подхождат към другите с доверие и добри чувства и да са наистина искренни?

# 172
  • Бургас
От цялата работа стигам до извода, че явно не бивам.
Смятам да си изритам лапето от къщи като стане голямо. Или ще учи след гимназията и ще помагам докато завърши или марш да работи и на квартира. Деца на по 25-30 из къщи не искам. Още по - малко искам да се занимавам с личните им животи.
И реално по темата: ако си остави дете някъде, не само, че ще помагам, ами и много ще давам. Като казвам остави, го казвам буквално. Света помни много истории и драми. Но видя ли вина у моят син, по отношение на моя внук ще помагам. И сметна ли го за виновен, ще се държа подобаващо. Не съм го отглеждала и възпитавала, за да му гледам магариите, още повече да ги подкрепям. Първо ще призная неговата грешка и след това моята. Както той има право на мнение и живот, така имам и аз. И не съм длъжна да се съгласявам с всякакви неща, защото ми е син. Като отново подчертавам, че става дума само за деца.
Темата е прекалено теоретична, прекалено обща. Както бих показала на сина си грешката му, така ако някоя го отрови бих я .... мисловно, че нямам право да се бъркам. Та свят голям драма много. Понякога децата ни имат нужда от подкрепата ни, а друг път от резерва. Така се учат кое е правилно и неправилно.
А за свекървата, която казала, че сина и бил....ми да се сети какво е сътворила. Грешка в матрицата.

# 173

Наистина ли не вярваш, че има хора способни да правят добрини? И коя постъпка според теб би била добрина и изява на добри чувства! Не си ли срещала хора, които предпочитат да подхождат към другите с доверие и добри чувства и да са наистина искренни?

Аз съм майка и изхождам от позицията, че един ден моят син също се има жена и деца. Та в тази насока не мога да приема като мое задължение при евентуален развод - да гледам снаха, да я дарявам с жилища и да й изпращам пари. Не мисля, че е редно просто. Кой както иска нека го приема това. Подразни ме факта, че майката нарича сина си некадърник, само защото решил да има второ семейство.

А, значи не си го отгледала да му гледаш магариите - а за да му сърбаш попарата после? Интересно. Той се проваля - ти поемаш вината.

# 174
  • Бургас
Бъркаш нещо. Ако подпомагане на внуче е сърбане на попара ...
Това от една страна. Той се проваля като съпруг и баща...определено някъде съм сбъркала.
Колкото до даряването на имоти разни и всякакви съблазни...докато е семейно жилище и детето е отглеждано там ...майката според закона може да го ползва. Никакво даряване не е.
И ако съм отгледала "магаре", което ще си създава семейства наред, защото е влюбчиво и ще ми оставя по едно дете на всеки 3 години, то съм пълен провал.

# 175
E та нали до сега защитаваш тезата, че не е редно майката да се меси в живота на сина си ?!  Sunglasses Wink
Не мисля, че ще се меся, но при раздяла сина остава с мен, а снахата при техните.
Децата, ако ги дават ще гледам, ако не...

# 176
  • Насред хаоса
Какво да налагам, чудя се само отде тия съмнения и подозрения в едно действие в помощ на човешко същество. Но защо се разбира като задължение - жената го е направила от добра воля, никой не може да я задължи, ако не иска. Чисто човешка подкрепа е оказала, при това без някой да й я иска.

# 177
  • Бургас
Снежка, не бъди толкова крайна. Сега като се замисля, изпоженихме си децата, разведохме ги. Синковците каквото и да правят, където и да идат, все си остават наши деца. Това е факт. Силно се надявам моят синковец на 30 да не е с мен. Искам го силен мъж, с кариера и далеч. Да няма време да ми звъни, а аз да мрънкам по въпроса  Laughing Нищо, че сега му мия дупето.
Цялата тема не е за правото на любов и вината от това. Цялата тема е за правото на детето да има двама родители и те да участват по равно в отглеждането му.

# 178
Какво да налагам, чудя се само отде тия съмнения и подозрения в едно действие в помощ на човешко същество. Но защо се разбира като задължение - жената го е направила от добра воля, никой не може да я задължи, ако не иска. Чисто човешка подкрепа е оказала, при това без някой да й я иска.

Е, наистина на това подесетване - не може да се отрече - голямо благородство вкарваш като елемен в сюжета  Laughing

# 179

А за свекървата, която казала, че сина и бил....ми да се сети какво е сътворила. Грешка в матрицата.

Ами няма перфектно възпитани деца, колкото и да се стараят родителите, децата са си индивидуални личности и си имат право на собствен живот и разбирания. Така че не бих казала, че е грешка в матрицата, а по скоро индивидуализъм, все пак в случея синът не е престъпник. Но както казваш по-добре е да сме реалисти и да признаваме грешките на децата си, а не да ги идеализираме. А и когато детето стане пълнолетен и самостоятелно мислещ човек, мисля че е редно родителите да изказват мнение и да се мешат в живота му, само ако им бъде позволено. Детето не е собственост на родителите си, не е ничия собственост.

Общи условия

Активация на акаунт