Глоба, ако нахраниш бездомно куче

• 27 295
  • 857
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Домъчнява ми за виетнамските общежития от едно време.....Беше мир и тишина по улиците....

# 331
Домъчнява ми за виетнамските общежития от едно време.....Беше мир и тишина по улиците....

GENTIL, развесели ме, спомних си как един виетнамец се радваше на кучето ми преди години, много красиво кОли, с дълга до земята козина, гали го и повтаря:""ооо, хубаво куче, много хубаво куче", а половинката вика:"тоя направо си го представи сгънато като агне в тава".  Laughing
И аз помня тия спокойни, имам предвид без кучета по улиците времена, но помня и отстрелите на домашни кучета по дворовете. Но, както каза Лили Иванова тая сутрин, миналото е нищо, бъдещето е всичко. Миналото не можеш да върнеш, затова трябва да мислиш какво да правиш за бъдещето, та и ние, миналото си е минало, лошото е, че сега улиците са пълни с кучета, хапещи и умъртвяващи хора и деца, и проблемът е наистина много сериозен и съвсем надлежащ за разрешаване. Понеже и аз не съм от привържениците на избиването, все си мисля, тия луди пари, дето отидоха в бездънни джобове, дали нямаше да стигнат да се приберат кучетата в приюти, да ги хранят там, да приспят болни и агресивни, да предложат за осиновяване здравите. Все ми се ще без екцесии да мине кучешката одисея, но като гледам всичките представители по тв на общини, кучезащитници и кучемразци, май няма да стане, докато всеки тегли чергата към себе си. Те никога няма да стигнат до консенсус, а това е нужно в момента - да се реши проблемът възможно най-безболезнено, иначе болезненото ще продължава да е и за хора, и за кучета.

# 332
  • На земята, която е всъщност звезда.

За мен кучетата - ако нямат особени белези или порода - са големи, малки, кафеникави, бели и черни. Оттам нататък нямам идея кое кое е.

Кой метод на идентификация ще е приемлив за защитниците на кучета и как на практика си представяш, че това може да стане?

И пак ще попитам - ако имаме отровни змии в квартала (традиционно неагресивни) - как трябва да постъпим - да чакам да ухапят някого, да ги идентифицираме, тестваме и т.н. Ти можеш ли да идентифицираш змия със сигурност сред десетки от нейния вид?

Кучетата, змиите, плъховете, котките не са хора, айде не им вменявай човешки права. Защото иначе трябва да им вменим и човешки задължения.

Ти може да не правиш разлика, но ловците на кучета трябва да ги идентифицират. Това е по закон /не случайно когато се обадиш в Екото те питат дали ще бъдеш там да го идентифицираш/. В писането на този закон са участвали вет. лекари и щом това фигурира, значи може да бъде направено. Да не говорим, че вет. лекари отлично идентифицират пациентите си дакели напр., нищо че си приличат. Аз лично също различавам кучетата едно от друго, някак не вярвам, че ти не можеш, но... хора всякакви.

За метода на идентификация, приемлив за защитниците на кучета/?/ трябва да уточниш тези защитници, които имаш предвид. Така общо казано не знам дали можеш да идентифицираш хората или и те всичките са под общ знаменател. newsm78 При всички случаи аз не съм защитниците, аз съм Вселена, не членувам в никакви организации и мога да отговарям само за себе си.

За змиите също няма как да ти отговоря, тъй като изобщо не разбирам от змии, дори сега от теб научавам, че са традиционно неагресивни.  Rolling Eyes Но нека така да е, аз разбирам от кучета, затова влизам в такава тема и коментирам кучета. Все пак ми е странно сравнението между , не съм и чувала змии да се ползват в спасителни операции, в митническите служби и пр. Както вече казах, много малко знам за змиите.

И изобщо, предпочитам когато ми се задава въпрос да е насочен към мен и това, което съм писала, а не да ми се задават някакви общи въпроси, които уж са по темата, но всъщност са прекалено емоционални и не водят до нищо, освен "шум", както и въпроси как би постъпило трето лице!

# 333

Ти може да не правиш разлика, но ловците на кучета трябва да ги идентифицират. Това е по закон /не случайно когато се обадиш в Екото те питат дали ще бъдеш там да го идентифицираш/. В писането на този закон са участвали вет. лекари и щом това фигурира, значи може да бъде направено. Да не говорим, че вет. лекари отлично идентифицират пациентите си дакели напр., нищо че си приличат. Аз лично също различавам кучетата едно от друго, някак не вярвам, че ти не можеш, но... хора всякакви.

За метода на идентификация, приемлив за защитниците на кучета/?/ трябва да уточниш тези защитници, които имаш предвид. Така общо казано не знам дали можеш да идентифицираш хората или и те всичките са под общ знаменател. newsm78 При всички случаи аз не съм защитниците, аз съм Вселена, не членувам в никакви организации и мога да отговарям само за себе си.

За змиите също няма как да ти отговоря, тъй като изобщо не разбирам от змии, дори сега от теб научавам, че са традиционно неагресивни.  Rolling Eyes Но нека така да е, аз разбирам от кучета, затова влизам в такава тема и коментирам кучета. Все пак ми е странно сравнението между , не съм и чувала змии да се ползват в спасителни операции, в митническите служби и пр. Както вече казах, много малко знам за змиите.

И изобщо, предпочитам когато ми се задава въпрос да е насочен към мен и това, което съм писала, а не да ми се задават някакви общи въпроси, които уж са по темата, но всъщност са прекалено емоционални и не водят до нищо, освен "шум", както и въпроси как би постъпило трето лице!

Въпросите ти се задават на база на твой коментар - това лесно ще установиш, ако прочетеш последните страници.

Какво като не се ползват змии в спасителни операции? Това какво общо има с темата?

И как ловците ще идентифицират кучетата, като не са били на мястото на инцидента и не са ги видели?

Ами ето - казвам ти - змиите не са агресивни като цяло към хора - ако не са провокирани. Какво правим, ако в квартала ти се завъдят отровни змии? Аз нямам сантимент към кучетата и за мен ситуацията обективно е идентична.

"метода на идентификация, приемлив за защитниците" - какво не разбираш тук? Под защитниците визирам хората, които оспорват с писма, протести и т.н. идентичността на заловените кучета и правото на общината да ги евтаназира.

И да, уличните кучета са ми еднакви на вид - доколкото нямат драстични особености. За хората, които не се интересуват от кучета, това обикновено е така. Ето още нещо, с което да обогатиш познанията си за света.

# 334
  • София
празни теоретични дрънканици... понякога се чудя, как такива хора успяват (и дали успяват изобщо?) да създадат нещо реално на практика.

# 335
Ами дядото е дошъл в съзнание - чудесно той лично ще ги разпознае!

Вселена, както писах възможността да се разпознаят кучетата е в сферата на дълбоката теория. Гледам кучета от 25 години - все да имам някаква представа. Дори в сферата на теорията има един единствен свидетел на случката (двама с жертвата). Как този човек, който е бил с адреналин до небесата, опитващ се да помогне на дядото ще е в състояние от 25 песа да посочи виновниците. Или може би кой първи е захапал и кой само е лаял... хайде стига сега!

Случилото се е краен прецедент, затова трябва да последват и крайни мерки. Стратегиите и плановете са за после

Заловили 14 кучета ... ама това е страшно смешно. Това са кучетата предполагам само на един блок... А останалите 114?

Джам, нямаш представа фиксацията и фанатизма (категорично нямам предвид Вселена - тя ми харесва и е умерена) какви крила дават... Пиша в специализиран кучешки форум ... просто не е истина какво правят тези жени

# 336

Въпросите ти се задават на база на твой коментар - това лесно ще установиш, ако прочетеш последните страници.

Какво като не се ползват змии в спасителни операции? Това какво общо има с темата?

И как ловците ще идентифицират кучетата, като не са били на мястото на инцидента и не са ги видели?

Ами ето - казвам ти - змиите не са агресивни като цяло към хора - ако не са провокирани. Какво правим, ако в квартала ти се завъдят отровни змии? Аз нямам сантимент към кучетата и за мен ситуацията обективно е идентична.

"метода на идентификация, приемлив за защитниците" - какво не разбираш тук? Под защитниците визирам хората, които оспорват с писма, протести и т.н. идентичността на заловените кучета и правото на общината да ги евтаназира.

И да, уличните кучета са ми еднакви на вид - доколкото нямат драстични особености. За хората, които не се интересуват от кучета, това обикновено е така. Ето още нещо, с което да обогатиш познанията си за света.

Ти хубаво раздаваш съвети, но не е зле и към себе си да ги отправиш, и ти да обогатиш познанията си.  Laughing

Започваш да циклиш само и само да пишеш и да се заяждаш. Не виждам какъв разговор може да се получи с човек, който твърди, че аз олицетворявам " хората, които оспорват с писма, протести и т.н. идентичността на заловените кучета и правото на общината да ги евтаназира ". Значи нито си ме прочела, нито си ме разбрала, въпросът е да си дрънкаш, нищо че това обезсмисля темата. Ок, продължавай, но съм сигурна, че след две-три години ти пак ще си тук и ще пищиш, че нищо не се прави и какво е било едно време. И така ще е дори да си купиш патрони за всичките кучета или да изкупиш целия антифриз в България. Всичко важно и полезно отдавна е казано, който разбрал, разбрал! Докато има хора, които гледат само до носа си, искат огромен проблем да се реши на минутата без да гледат дълготрайния ефект, хора без морални задръжки, въздишащи по миналото, нещата ще се случват по трудния начин! Аз мисля, че написах достатъчно и който има малко акъл и логическа мисъл е разбрал истинския проблем!

# 337
Вселена - факт е, че по-назад написа, че си имате в квартала щастлив, охранен, безпризорен любимец. Кой го храни, все тая.
Чистки ще има, докато не приемат НОРМАЛНИ закони, съответстващи на положението, което в момента е трагично. Като гледам никой не се трогва от това, че някой е застрелял уличен пес, само кучелюбките, които ги хранят. Сори, ама малоумно е, за сетен път го пиша да си ги вземат вкъщи, никой няма да стреля по тях.
И да, баба ми плаща данък КУЧЕ. Смей се колкото искаш, плащат и нейните комшии. Ако не беше истина, хич нямаше да намесвам и баба ми.
Jam, мой близък имаше хубаво и породисто куче, което нападна детето му. Ами закарал го в гората и му теглил куршума. Питах го не му ли е било жал, жал му било, ама по му е жал за детето му, дето го шили в спешното. Ми така трябва да се действа, какво се офлянкват толкова?
За сведение- гледала съм куче, взето точно улицата, както и ме е хапал питбул по крака  Sick(хем само ме "щипна", а ми остави синки за цяла седмица, горкия човечец, оръфали са го като торба кокали  Sick)

# 338
  • София
Докато има хора, които гледат само до носа си, искат огромен проблем да се реши на минутата без да гледат дълготрайния ефект, хора без морални задръжки, въздишащи по миналото, нещата ще се случват по трудния начин! Аз мисля, че написах достатъчно и който има малко акъл и логическа мисъл е разбрал истинския проблем!

четох ти умуванията, четох, па ми писна!

какъв е истинския проблем и как се случват нещата, хората отдавна са разбрали. хората, които имат и акъл в главата, и логическо мислене, и нужния жизнен опит, за да прекрачат празнината между теория и практика.

ще ти кажа какъв е истинският проблем - всичко в тая държава си остава на теория. на лист хартия. на закон и нормативна уредба. отдавна на теория всичко е измислено, написано и уредено. само дето на практика не се върши. е това е истинският проблем и кучетата са само дребна част от него.

и още някои неща ще ти кажа, за раздяла - има болести, които в начален етап се лекуват консервативно - с медикаменти и грижи. но когато се развият и напреднат, поради неглижиране и нелекуване, те стават толкова сериозни, че се лекуват радикално - с рязане! а после, каквото оцелее, се лекува консервативно. в момента ситуацията е такава, че е необходимо радикално изчистване, последвано от поддържащо консервативно лечение. вече е късно за кастриране. как се третира срещу гризачи и насекоми - наясно ли си? идват, пръскат отровата, после повтарят след 1 месец. след една година отново. пропуснеш ли - размножават се.

и не повтаряй митовете как щели да дойдат наново за два месеца, след като се изтребят предишните. аз съм живяла достатъчно години, за да помня, че имаше живот и без улични кучета. не знам как са ги третирали, но просто ги нямаше. 22 години ги нямаше, после изведнъж започнаха да идват и да се множат. докато се стигне до това - да ни изяждат.

# 339
Вселена - факт е, че по-назад написа, че си имате в квартала щастлив, охранен, безпризорен любимец. Кой го храни, все тая.

Така ли? Ами по тази логика ти храниш глутницата във вашия квартал, нали все някой я храни.  ooooh! Излъга, или си измисли /ако това повече ти харесва/, без да ме познаваш, а сега се чудиш с какви абсурдни глупости да се измъкнеш.

jam, па като ти е писнало, просто не ме чети! Ето, аз например само първото ти изречение прочетох и разбрах, че няма смисъл да продължавам.

# 340
И не повтаряй митовете как щели да дойдат наново за два месеца, след като се изтребят предишните. аз съм живяла достатъчно години, за да помня, че имаше живот и без улични кучета. не знам как са ги третирали, но просто ги нямаше. 22 години ги нямаше, после изведнъж започнаха да идват и да се множат. докато се стигне до това - да ни изяждат.

Имам конкретно питане - от 1999 до 2006 са убити малко повече от 70 000 кучета, ако евтаназията помага, защо нещата не са се приключили?

# 341
jam, не опонирам, само ще добавя, че вероятно за около година наистина ще дойдат нови глутници, които като обем няма и да са на половина колкото сегашните, но ще създадат същите даже и по-големи проблеми.

Не само количеството е страшното, а и качеството на отделния член на групата.

Градските улични кучета са човеколюбиво настроени в голямата си част, защото знаят, че за да съществуват е нужно да не хапят двукракия. Други обаче са онези, които идват от извънградските, вилни  зони. Много от членовете на глутницата даже не са доближавали хора отблизо. С очите си съм виждала как изглеждат шест овце и пет агнета, разкъсани живи от глутница кучета.
А глутницата лесно се образува. Най-прост пример- пенсионер, който идва от април до ноември на вилата си на село, гледа куче, а после го зарязва на произвола. То се събира с други. Създават поколение. Множат се, но няма какво да ядат, защото производството на отпадъци е пропорционално на броя на живеещите в даден район и съответно а) самоизяждат се; б) ядат животни; в) мигрират към градовете.
По Искърското дефиле срещам редовно глутници от по 10-15 псета. Те идват към София. Това са нова вълна, част от която вероятно е изяла и професора в Малинова долина.
Сегашните градски песове между другото имат и една заслуга- спират тези "банди" засега.
Лошото обаче е, че онези полудиви кучета ще евлюират и скоро очаквам да започнат в крайните квартали да ни нападат нещо като вълци.

# 342
аз съм живяла достатъчно години, за да помня, че имаше живот и без улични кучета. не знам как са ги третирали, но просто ги нямаше. 22 години ги нямаше, после изведнъж започнаха да идват и да се множат. докато се стигне до това - да ни изяждат.

Тук ще се присъединя към написаното от  Вселена обаче. Преди нямаше улични кучета, просто защото нямаше и много домашни  Wink.  Докато не се СПРЕ с драконовски мерки нерегламентираното заплождане, докато не се забрани продажбата на домашни любимци извън регистрираните развъдници и зоомагазини, улични кучета ще има.

Свободната продажба на домашни животни просто трябва да бъде абсолютно, абсолютно забранена. Всяка седмица хайки по пазарите, конфискация на животните, глоби. Вместо да ми инвестират пари за приюти, същите суми да отделят за тази дейност, след 1 година най-много две - проблема ще е решен.

Лицензираните зоомагазини да започнат да продават кастрирани и чипирани животни, а собствениците да се вписват. Така ще се спре съседското неграмотно размножаване.

Но това са стратегии за в бъдеще.

Сегашния казус изисква крути и моментални мерки

# 343
Защо защитниците не се организират и не приберат кучета от улиците?
Така няма ли да е по лесно да се грижат за тях,вместо да разнасят храна?

# 344
  • София
Каситка, тези може и да са нова вълна от вилните зони, но на нашия пазар живеят три огромни като понита псета, които от малки са там, аз лично дори съм се протягала да ги галя. Същите тези кучета преди месец ме нападнаха.....

Как са ги третирали преди двайсет години ли -с куршум и проверки по домовете -това си го спомням много добре.
И никой нямаше право да се провиква в защита, камо ли да се стига до съд -абсурдно.

Може да има някакъв план в България да останат само мангалите и уличните псета......

Общи условия

Активация на акаунт