Препарати за съдомиялна - 4

• 84 738
  • 764
  •   1
Отговори
# 750
Аз една година миех без гланц. Пуснаха обаче и у нашийот Карфуре гланц на ГГ и си взех. То било икономично бре! Сега пиша (без да се смеете) колко миялни ще пусна с него и както ми вървят изчисленията ще са поне 50 на брой (съдомиялна 10 комплекта)  на настройка 3 от 6.

А преди да ползвам гланца ми ги вадеше мокри и трябваше да оставям вратата полуотворена за да съхнат. Сега са напълно сухи. Доволна съм и ще продължа да ползвам гланц, а го смятах за излишно, както и скъпо.

аз съм на същото мнение. Извън нашите темички и извън форума, повчето хора смятат, че в таблетките има всичко. Май Дедо пръв обясни, че трябва да се слага винаги сол и гланц за качественото измиване и съм му много благодарна. И искам да му кажа, че липсва тук и в темата за праховете.
Sourcherry , време е за нова тема  bouquet

# 751
Аз обаче ще трябва да ровя за книжката на нашата машинка - не успях да намеря от къде се регулира гланцът. Машинката е Бош SPV 40 E 10 EU. По същия начин не открих и настройките на солта (мързеше ме да чета ако трябва да съм честна) и я оставих да се оправя сама по този въпрос  Laughing На старото зануси (като казвам старо, разбирайте мноооооого старо) си има регулаторче за гланца, но тук не мога да го открия
Може ли да те попитам светва  ли ти индикатор ,когато ти свършат солта и гланца,че  аз нищо не виждам да ми светва?А мисля, че има такъв !

# 752
  • Gone with the wind
Да, до снощи индикаторът за гланц си светеше  Laughing За солта не ми е светвал, но при нас водата е доста мека, та солта се харчи по-малко.

По въпросът за гланца - чела съм мненията на Дедо, знам, че неслучайно хората си правят труда да слагат отделения за гланц и да разработват продукта, но винаги съм смятала, че колкото по-малко химия, толкова по-добре.

# 753
  • Бургас
Аз обаче ще трябва да ровя за книжката на нашата машинка - не успях да намеря от къде се регулира гланцът. Машинката е Бош SPV 40 E 10 EU. По същия начин не открих и настройките на солта (мързеше ме да чета ако трябва да съм честна) и я оставих да се оправя сама по този въпрос  Laughing На старото зануси (като казвам старо, разбирайте мноооооого старо) си има регулаторче за гланца, но тук не мога да го открия
Може ли да те попитам светва  ли ти индикатор ,когато ти свършат солта и гланца,че  аз нищо не виждам да ми светва?А мисля, че има такъв !

Имам същата машина и да, двата индикатора светят. Настройките и за сол, и за гланц се правят от комбинация от бутони.

# 754
Да, до снощи индикаторът за гланц си светеше  Laughing За солта не ми е светвал, но при нас водата е доста мека, та солта се харчи по-малко.

По въпросът за гланца - чела съм мненията на Дедо, знам, че неслучайно хората си правят труда да слагат отделения за гланц и да разработват продукта, но винаги съм смятала, че колкото по-малко химия, толкова по-добре.

правилно, и аз съм на това мнение и съм с гланца на ГГ. При нашата варовита вода без гланц ми се струва, че варовика остава по съдовете. Не мога така. Едно момиче от Гранция  писа, че слага оцет, но аз не смея.

# 755
  • софия
Може ли да попитам какво е ГГ?

# 756
  • Sofia
Грюн Грийн

# 757
Може ли да попитам какво е ГГ?

ГГ е съкратеното название на марката Грюн грийн, за която пишем. Слави се из наш'те теми с това, че са екологични препарати. Имат таблетки за съдомиялна, гланц, предлагат и веро, препарат за подове, препарат за баня и т.н.

Ако питаш къде се продават - обикновено в Карфур ги има.

Интересно - като задам в Гугъл изображения на ГГ и ми излиза аватара на Дедо  Joy

# 758
  • софия
Благодаря!
Знам за ГГ, не се сетих за съкращението  Crazy

# 759
дами да ви питам нормален ли е разход 1.5 kg сол за около месец при пускане всеки ден на автоматичен режим ? в Добрич водата верно е твърда ама ***** водата аз . почвам да се чудя дали не е от машината - уж нова ама гълта яко сол . по-напред в темата бях споменал за тая работа и ме посъветваха да я нося на сервиз но като питах в магазина ми казаха да не се притеснявам което ме озадачи още повече .

# 760
дами да ви питам нормален ли е разход 1.5 kg сол за около месец при пускане всеки ден на автоматичен режим ? в Добрич водата верно е твърда ама ***** водата аз . почвам да се чудя дали не е от машината - уж нова ама гълта яко сол . по-напред в темата бях споменал за тая работа и ме посъветваха да я нося на сервиз но като питах в магазина ми казаха да не се притеснявам което ме озадачи още повече .
При всекидневно ползване на машината, аз зареждам сол на 3-4 месеца.

# 761
в кой град е това ?

# 762
За Сливен.Като четох книгата пишеше че на около 6 месеца трябва да се слага сол, но пак зависи от твърдостта на водата. Но всеки месец да я зареждаш ми се вижда множко. Rolling Eyes

# 763
# 764
  • София
Здравейте, може ли да ми кажете къде да прочета за твърдостта на водата в гр. Враца, за да знам как да я настроя моята съдомиялна?
Това е стара тема. Използвайте актуалната: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=894958.690

Общи условия

Активация на акаунт