Може ли да се кръсти непълнолетен без съгласие на родител?

• 9 765
  • 94
  •   1
Отговори
# 75
  • Кори Селести
Lizet33, моля, придържайте се към християнските ценности и не хулете потребителите.

Невярващите е желателно просто да се държат възпитано.

Благодаря

П.П. Форумът е светски и призиви от рода на
Антихристиянските постове си публикувайте в някоя мюсюлманска, будистка, юдейска или каквато пожелаете друга страна!
са крайно нежелателни и несъвместими с правилата му.
(които вие сте се съгласили да спазвате при регистрацията си тук)

# 76
Хехе, твоето внуче също така е внуче и на другата си баба. Представи си тя пък да е езичница и да смята за свой дълг да го посвети във вещерски ритуали. Коя баба има повече право да реши за НЕЙНОТО внуче  Mr. Green

# 77
Хо - хооо,  ЛИЗЕТ,  хайде малко по кротко, че темата започна да придобива комичен отенък. Simple Smile
Твоето внуче е само твое внуче, по родова принадлежност., но то е дете на родителите си и ако те преценят, ти може изобщо да не го видиш и докоснеш. Та тъй ... Simple Smile

П.п Хе, хе, нали съм баба Simple Smile Simple Smile мисля бързо, пиша бавно и сте ме изпреварили с  няколко коментара.

Момичетааа,  Simple Smile  чакайте първо да ви се родят внучетата, пък тогава  ще си говорим пак.

# 78
В тази тема има доста хулене на християнски ценности, но НЕ ОТ МЕН!

Цитат
Хехе, твоето внуче също така е внуче и на другата си баба. Представи си тя пък да е езичница и да смята за свой дълг да го посвети във вещерски ритуали. Коя баба има повече право да реши за НЕЙНОТО внуче  Mr. Green

Да кажем че е немислимо такава да ми влезне в рода ако е българка. Защото истинските българи са умирали за вярата си. А езичниците са "недобългари".

# 79
Спомних си този ник Lizet33 откъде го знам - това е тази, която е върната на земята, за да довърши мисията си и имаше някакви хубави складове в миналия живот, а сега по-скапани. Нещо прераждането не ми се връзва с Християнството.

# 80
  • Кори Селести
Истинските българи са вярвали в Тангра, ако трябва да сме пунктуални.

Както и да е.

Ще ми се да вярвам, че всички тук са достатъчно емоционално зрели, за да не продължават този спор.

# 81
Lizet, забележи, моля те, че хората, които не искат да кръщават децата си, по никакъв начин не се противят или разубеждават ти да кръстиш твоето. Уважение и зачитане на правото на избор се нарича и това е темата, всъщност, а не конкретната религия. В обратната посока, обаче, летят обиди, съвети, закани и тайни конспиративни планове.

На мен ми е абсолютно безразлично кой колко е луд, стига този същия да не ми е в семейството. Защото МОЕТО внуче Е МОЕ! Така че са накърнени пряко МОИ права когато се накърняват негови.

Моля те, опитай да си представиш, че имаш бебе, а свекърва ти е от някое африканско племе или от Папуа Нова Гвинеа и е приела за мисия на живота си да подложи детето на, примерно, обрязване, уголемяване на ушите или долната устна, белязване на гърба, и т.н. Когато ти отказваш, следва тръшкане и хващане за сърцето, прилошава и на жената, защото се чувства отговорна за внучето. Тя твърдо и искрено вярва, че ако не направи този ритуал, злите духове ще докопат детето. На чия страна си? Чии права са накърнени? Чии права защитаваш? Ако си представиш тази ситуация, може и да ни разбереш по-добре.

# 82
Някои хора тук си мислят, че  целият свят се върти около тях,  и ако те не са съгласни,  слънцето ще спре да изгрява сутрин  Joy Joy Joy....

# 83
  • София и там където не се пуши
И все пак по-малки деца да се кръстят без да разберат родителите ок, но 5 годишно, нещо не ми се вярва да стане номера.

А репликата за еврейче правилната била поганче (в смисъл на неверниче), ама някой разбрал не доразбрал.

Взех ти го поганче, връщам ти християнче. Това ми го обясни една така начетена жена преди време, защото за еврейче не бях съгласна - все пак те имат силна вяра.
И все пак тази реплика си обичай. Всеки както иска си го прави. И който иска си кръщава.

# 84
Lizet, забележи, моля те, че хората, които не искат да кръщават децата си, по никакъв начин не се противят или разубеждават ти да кръстиш твоето. Уважение и зачитане на правото на избор се нарича и това е темата, всъщност, а не конкретната религия. В обратната посока, обаче, летят обиди, съвети, закани и тайни конспиративни планове.

На мен ми е абсолютно безразлично кой колко е луд, стига този същия да не ми е в семейството. Защото МОЕТО внуче Е МОЕ! Така че са накърнени пряко МОИ права когато се накърняват негови.

Моля те, опитай да си представиш, че имаш бебе, а свекърва ти е от някое африканско племе или от Папуа Нова Гвинеа и е приела за мисия на живота си да подложи детето на, примерно, обрязване, уголемяване на ушите или долната устна, белязване на гърба, и т.н. Когато ти отказваш, следва тръшкане и хващане за сърцето, прилошава и на жената, защото се чувства отговорна за внучето. Тя твърдо и искрено вярва, че ако не направи този ритуал, злите духове ще докопат детето. На чия страна си? Чии права са накърнени? Чии права защитаваш? Ако си представиш тази ситуация, може и да ни разбереш по-добре.

Изрично уточних че говоря за хора с български произход. Всеки е в правото си да цени и защитава националната си религия.
Преди да си дам детето за човек от друга националност и религия, надълго и нашироко ще обсъдя с него представя ли си то какво означава това с всичките му последици за ценностите на рода.

# 85
И все пак по-малки деца да се кръстят без да разберат родителите ок, но 5 годишно, нещо не ми се вярва да стане номера.

А репликата за еврейче правилната била поганче (в смисъл на неверниче), ама някой разбрал не доразбрал.

Взех ти го поганче, връщам ти християнче. Това ми го обясни една така начетена жена преди време, защото за еврейче не бях съгласна - все пак те имат силна вяра.
И все пак тази реплика си обичай. Всеки както иска си го прави. И който иска си кръщава.

Напротив. Точно еврейче е думата и символизира светото кръщение на самия Христос, когато той се покръства в р. Йордан от Св. Йоан Кръстител. Дотогава Иисус е отрасъл и живял като вярващ в Стария завет и е бил отгледан и възпитаван като евреин. След кръщението си Той започва да проповядва и слага началото на новото учение.
Поганец наистина означава "друговерец, езичник", но е добре човек да поназнайва нещо и за религията, която уж изповядва. Тази начетена жена е трябвало да хвърли едно око и на Библията.

# 86

Поганец наистина означава "друговерец, езичник", но е добре човек да поназнайва нещо и за религията, която уж изповядва. Тази начетена жена е трябвало да хвърли едно око и на Библията.

Е да ама децата са неверници все още, не се раждат еврейчета. Това имам предвид, затова не ми харесва.

# 87
Пак не, според християнството децата не са неверници. Те са най-чистите същества и само те могат да се обърнат наистина чисти към религията.
В случая кръщенето е символ на първото кръщене - това на самия Учител. Никой не става християнин с едното топване в купела или с издаването на кръщелно свидетелство... Peace

# 88
Ок, тази реплика си е глупост във всички случаи тогава.

# 89
Въпроса ми е : Това добиче, може ли да ми кръсти детето, без мое съгласие.

не зная сега дали може, но майка ми е кръстена от двете си баби, без баба и дядо да знаят.

Общи условия

Активация на акаунт