В паркове и градинки, Юнчето обича на слънчице да се припича.

• 31 228
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
  • Sofia
Съншайн,честито християнче.

Честит имен ден на всички именници на патерици, Иси  Hug

Деска, ти си мама няма как да не стигат силите за задачки от типа разходки и игри, това ще ни е отмората като се приберем от работа.
А ти ме шашна верно опита си е важен ама чак пък да си казва името, доста сложничко ми се вижда за едногодишно.

Ани, деца са все пак пък и така ще се научи че не трябва да гони гостите си.

Ичка, успех с отказването. Казват две седмици не спане спестяват тръшканици и ревове с месеци после. А дано да ви отнеме по малко, според мен майката знае най добре кога е дошъл момента.

Шуши, не знам дали трябва да се повтаря толкова много. Аз опитвам така, но ставам "скучна" и не ме отразява, обръща се на другата страна и си играе неговите игри и дори не ме слуша. Но като повтарям или правим нещо няколко пъти в седмицата в подходящото време когато Дани е отворен за нови неща ги научава за няколко повторения. Лично мое мнение де, според мен зависи и от детето. Определено децата обичат повторенията, но Дани не е от тях.
В този ред на мисли Дани само слиза от дивана и маха за чао като му кажеш "чао". Думи не знаем и няма скоро да каже/покаже нещо целенасочено.  Нещо трудно уцелвам момента и не успявам да го науча на много неща.
Шуши той и Дани каза два пъти "хайде дай ам ам" (което си е изречение) като сме на стола за хранене но определено не влага смисъл в тази случайно подредена последователност. Убедена съм че все още нито една от думите не знае какво значат.

Слънчев и приятен ден от мен Hug

# 601
Здравейте!
Три дена не мога да се добера до компа.Прибрахме се в неделя във Варна и пада голямо чистене,пране и пренареждане и нямам никакво време  ooooh!
Вчера бяхме на консултация.Краси вече е 11,200 и 79 см.качил е 600 гр и пораснал 3 см ,но за почти 2 месеца,че предния мес. не можахме да отидем.

Честито с голямо закъснение на всички именници празнуващи изминалите дни!

Ани, самостоятелна ясла си е нормална държавна ясла,само с яслени групи - мисля че и в Шумен има,просто така ги наричат СДЯ, ОДЗ /Обединените детски заведения/ в тях има по една, две яслени групи и ЦДГ/в тях няма яслени групи/

Краси де научи да дърпа батко си за блузите и като го хване и не пуска и само ходя като арбитър,че големия издивява че го дърпа,а Краси се хили ...ще пробвам да им направя клип,големи скици са.

Връщам се да чета..за сега чао

# 602
Привет.

Ичка, ако не я търси, не предлагай биба  Peace

Шуши, както каза бабата - тя няма друга работа. Аз имам да готвя, чистя и т.н., а тя само с Йо се занимава. Разполага с повече време, което отделя на 100% за Йоана  Peace  Браво за прогреса на Камен.

Иси, честит имен ден на Жорката на патерици. Да ти е жив и здрав.

Тати, добре дошъл. За одеялцето - хора всякакви. Йоана така си беше хвърлила една ръчно плетена шапка от майка и ми беше много съвестно, че жената се е трудила, но някой добър човек я беше закачил на един нисък клон на едно дърво и си я намерихме.

Бейби, то лошо няма да са общителни, но после давам отчет на свеки що от нея пищи, а с другите хора няма проблем  ooooh! Вчера два пъти ме подлага на кръстосан разпит и пак не може да разбере що така е държи това дете  Sick

Даги, ако не го бях видяла (чула) и аз нямаше да вярвам. Майката я пита - ти как се казваш, и тя си отговори. После видяхме куче и тя я пита кой е това. Детето каза бау бау. А като я питаш как прави котката отговаря - мау.

# 603
Здравейтеее Hug

Всичко прочетох, но не знам дали запомних нещо Blush

Иси,  да ти е здрав, палав и засмян именника bouquet

Хоупфул, честито християнче  bouquet

Татти, тцтц ooooh! Дес, евала на който ви е закачил шапката! Ето това е нормална човешка постъпка, а не като бабката с одеалото ooooh!

Криси, браво за чудните мерки Hug

Моят син най-голям смисъл влага, когато казва "аммм" Mr. Green. На мама лакомният шишко Heart Eyes. И в "мама" влага смисъл, но го ползва когато е мнооого на зор Mr. Green. Другите бръщолевини си ги повтря постоянно, "баба" е за свеки, "папа" за ММ, но си ги пее и без тях да ги има. Научи се да прави браво с ръчички и да показва колко голям ще порасне само от броени повторения, но им мина модата, сега пляска когато му е много смешно Crazy. Не се мъча да го дресирам, изглежда ми супер досадно не само за мен, но и за него. Мисля че е достатъчно да му се говори нормално като на голямо човече, за да свиква с нормалната реч, а не да слуша милион пъти "кажи бау бау, кажи бау бау" Crazy.
Аз за ориентир кога съм проговорила имам само една история от баба ми, опитвала се е да ме научи да показвам с пръсти, че съм на година и половина, явно ми е било трудно да го схвана и накрая съм отсекла "не ти я искам полинката" Laughing. Сега такова изречение за малчо ми се струва на светлинни години Crazy. А пък момичето на съседката на 2.3 г. може да те продаде на пазара, така се обяснява и хитрее, и се пазари Laughing. Като се замисля, когато дойдох тук преди 1 година тя вече си говореше в кратки изречения Crazy

За махане на бибата на Ивко му е много рано. Той много си я тачеше доскоро, а сега по-скоро си чеше с нея венчетата, но важното е че го успокоява Peace Вече доста често си заспива и без нея, но когато е нервен или сърдит си я цоква за релакс.

Събуди се, а аз още нищо не съм свършила #Crazy
Хубав слънчев ден на всички Hug

# 604
Ей,май и аз ще се докопам да пиша - Здравейте всички!
Много празници,много нещо,та от ходения не ми остана време...Вчера изпратихме каката на зелено у-ще,с нея ми е по-лесно в къщи да  й оставям Надя за малко и аз да свърша някоя работа.
Бг тати,кофти работа,ама хич не се учудвам - ако я питаш за какво й е,а и как ще ползва чуждо одеалце...
Понеже сте отворили темата за говоренето,а аз имам наблюдения върху двете си деца,мога за себе си да кажа,че всичко зависи от човечето.Надя е като попивателна,гледа ме право в устата,когато й говоря и наистина използва целенасочено думата бау-бау,като поглежда към кучето.От скоро се научи да посочва,примерно кака си и казва: Ка-ка.Показва колко голяма ще стане,пляска си,като й кажа ,че ще папка и започва па-па,па-па. Но дума да не става да прави изречения  Peace
Онзи ден снаха ми беше учудена как така не казвала,че има пиш и ако  Shocked Така да се вбесих. Е чак пък такъв гений,айде нема нужда.  Stop Всичко е толкова индивидуално,както с никненето на зъбки,с прохождането и тн.
Хоуп,честито християнче!
Ичка, и аз наскоро се замислих да махам бибата,че с каката беше голяяяяяма драма  - спеше с една в устата и друга в ръката.Не дай Боже да изгуби в просъница една от двете.... Надя не е особено привързана и мисля,че ще ми е по-лесно...
И какво щях да пиша още,забравих....

# 605
  • софия
Здравейте,
Симона знае как прави кучето, котето, кончето,мечето, патето, съответно като разглеждаме книжката с картинките ми показва и имитира животните, знае да си показва очичките, нослето ушенцата и езичето, знае къде е лампата колко голяма ще стане и др от този сорт. Това го казвам не със цел да си хваля детето, а да ви кажа че изобщо не съм имал за цел да я уча в играта и показвам нещо и тя много бързо запомня и много се радва като и казвам браво.Самата тя има желание, сравнявам я с батко и който има клипче да прави всички тези неща и е на 1г 4м. доста по бързо се развива от него във всичко въпреки че имам много по малко време да се занимавам с нея. Отделно Дани я е научил, как прави просттии Мона и тя започва да пръцка с уста и другото е как ни се кара мама и тя клати показалец и започва да вика hahaha Embarassed и да ме имитира.Децата насила нищо не можем да ги научим, за всичко си идва времето.
Хубав ден Rolling Eyes

# 606
Здравейте
Да видим помня ли нещо.....офф  интервала ми нещо се е прецакал ooooh!
Ире,и Ники е така-мамосва ме  като е много на зор Laughing
Цвети,представих си Монка как размахва пръстче  и вика-сладуранка baby_neutral
Ичка,подкрепям те за бибата и стискам палци да стане.Племеницата до 3год я смука и още можеше,но й я скриха...Аз не бързам хич,че понякога само това спасява положението,а заспиване без биба е почти невъзможно при нас!
Честито християнче на Хоупфул!
Татти,брейй че нагла бабката.... #2gunfire
Криси,голям юнак си имаш-браво Hug
Честит имен ден на Жорката на патерица  bouquetДа е живичък и здравичък и дарадва много мама и тати!
За проговарянето нямам феноменални наблюдения...Племеницата ми проговори хубаво на 1.7год,та за Ники предполагам,че ще  е догодина сигурно newsm78
Днес малко се кисне,отказа ми пюрето от кухнята-пилешко с домати и моркови..То и на мен не ми хареса,де newsm78Минахме и през уролога-каза,че не е било още чак толкова наложително да ходим,бил мъничък-клъцна да разширял нещо дето било стеснено и каза след 6 месеца пак да отидем,но да не го правя нищо-нито забелване,нищо!А сестрата твърдеше,че без лекарска намеса сега не ставало,аз пък се чудя едно време как е било... newsm78И като чета тук-там май само в БГ я има тая практика.
Ставам,че малчо вече се наспинка

# 607
Здравейте!
Ние бяхме навън, преди малко се прибрахме и седнах да ви прочета.
Ири, ако те притеснява, че вечер човече си има нужда не само от кърма, спокойно можеш да си дадеш вечеря  - някаква супичка. Кърменето все пак е допълващо хранене през второто полугодие, въпреки че все още е много важно за бебоците.
За стимулирането и развитието на бебоците - моята теория я знаете - мисля, че целенасоченото занимание на всяка цена, именно с цел да развиваме детето, а не защото ни е приятно, няма кой знае какъв дълготраен ефект. Струва ми се, че за нормалното развитие на детето е нужно просто да му се обръща внимание като на член от семейството, да му се говори, да му се показва... затова съм много съгласна с Цвети. Важното е детето да се развива нормално за възрастта си, пък останалото - на който когато му дойде времето Simple Smile
Яни, дано пишлето си се забели и не се налага да ходите пак на уролог след време!
Иси, честит ти именяк на патерици!
Съншайн, честито кръщене на човече малко!
На всички, които пропускам, лека вечер!

# 608
Добър вечеррр  Hug
И аз се докопах Simple Smile Човечето заспа, сами сме, ММ пак за 3 дни е по пътищата и ще имам време да наваксам.

За развитието си говорите... Косьо днес каза нещо за "Мечо", но с някакво меко "тйъ"вместо ч и умрях от щастие. Иначе единственото, което правя е да се опитвам да му пелтеча по бебешки, че е много увличащо Grinning Даже като кажа бау бау после добавям и че това е куче. Той постоянно бърбори, но в момента единственото целенасочено му е тата и примляскването с уста като е гладен, иначе си играе много сам и постоянно нарежда на играчките.

Аз да споделя... май ще се връщаме в София. ММ се обади, пусна бомбата и ме остави със смесени чувства. Много ще ми липсва спокойствието, града и хората тук Sad От друга страна ще се върнем при старите приятели и ще мога най-после да дойда на софийска среща. Това, което ме притеснява всъщност е гмурването пак в забързаното ежедневие на София... ММ ще излиза рано, ще се прибира когато трябва да слагаме малкия да спи...

Да ви питам, сега не подавахме документи за ясла, защото не знаех къде ще живеем. Кога можем да подадем за да саае включим за следваюо класиране?

Съншайн, честито християнче и от мен   bouquet

Хубава вечер момичета  Hug

П.П. Деска жива и здрава да си  Party Чета назад и прочетох как си си отворила биричка, точно това ми липсваше за душата в самотата пред компютъра  Hug Чак на глас си те споменах! Simple Smile

Последна редакция: вт, 08 май 2012, 20:40 от rexdalia

# 609
Здравейте!

Днес бях на родителска среща. Преди това на гинекологичен преглед, а бе да не се обяснявам много много, искам да кажа че нямах време да наготвя. И поръчах пица!  Laughing Sunglasses В брошурата е отбелязано, че поръчката трябва да пристигне до 40 мин. Като поръчах ме предупредиха че до 40-50мин ще дойде поръчката. Времето беше напреднало и се съгласих, като им казах ако може да побързат. Поръчката ми пристигна след час и половина. През това време им звънях 3 пъти и по едно време спряха да си вдигат телефона. Но само на мен, защото като звъннах от този на ММ вдигнаха. Казаха че ще ме компенсират. Компенсираха ме като забравили да ми донесат соса , който поръчах. Никола се изнерви, не че му се се ядеше пица, ами искаше вече да спи.  Crazy Еееее,м така ме хвана яд. Пих 2 чаши вино с пицата и ми мина. Вече няма да поръчвам от тази пицария , но ми се върти един пъклен план да им спретна.  Twisted Evil Вие какво ще кажете! Да действам ли или сега просто съм запалила фитила само. Реших след няколко дни да им направя поръчка от около 100тина лева и да я поръчам на стария си адрес. Имам една прима, дето не я ползвам , може от нея да звънна и да изключа телефона на момента. После да им гледам сеира какво ще правят храна за 100 лв.  Twisted Evil
Миии и мен ме хващат лудите от време на време!  hahaha

Сега по сериозните теми!
За отказване от биба имам изпитана рецепта. Пиша рецептата , който иска да я пробва. Иван беше на 2 г като реших да я махам - супер пристрастен към нея. С ножицата срязах съвсеееееем малко от нея. Така че на вид изобщо не се променя, но като започне да я смуче детето не му харесва. Иван беше голям и мислеше че е мръсна, помоли ми 2-3 пъти да я измия. Аз я мих, но не се промени бибата и накрая заспа без нея. на следващата нощ пак я търси, но аз бах направила по голяма дупка. Още по неприятно му стана и така за няколко дни я отказа тотално.

С Иван бях по амбицирана да го уча на разни неща. Никола е почти на самотек. Знае чао, знае къде му е чурито и къде се слага шапката.  Mr. Green

ООО Криси , значи в Шумен освен самостоятелни ясли, други няма!  Wink

Дидолинке, хич не им пречи да ползват чуждо одеалце. На Иван един мъж така му открадна един голям мечо Пух на пейката пред блока. Ние се бяхме отдалечили малко , а Мечо пух остана там. Оня мина, взе го, но аз с дете (не в количка) как да бягам да го гоня. Обясних му че чичкото му го открадна и той го прие!  ooooh!

Дидолинке, стана ми смешно за двете биби!  baby_neutral Аз мислех че Иван е тежък случай!  Wink

Цвети, браво бе! Колко много неща знае Мона! Аз дори не съм ги казвала на Никола. Май трябва да се коригирам!   Wink

# 610
  • София
Ваче,Шуши -при положение ,че вчера цял ден не я е търсила и сега спа 1 ч. ,без да плаче за нея и без да съм я преспала с биба,защо да не опитам да я махна  newsm78 А и аз съм убедена ,че Дара не се буди ,поради липса на биба -просто се наспива бързо ,разликата е ,че понякога когато й набутвах бибата при определено разбуждане се предаваше и заспиваше ! Но в повечето случаи и с биба не заспиваше ,а се гърчеше по корем ......100 часа ,докато заспи!
Имам горчив опит от наблюдение при племенничката ми ,която на 2г. и нещо 5 дни бълнуваше бибата,бибата и по цели дни ревеше от мъка,така че предпочитам сега,пак повтарям ако разбира се стане,ако не здраве да е.Някаква интуиция може би сега ми подсказва ,че мога да опитам да я махна ,както вече си ака и чишка в гърнето,както и когато усетих момента ,в който можех да я отбия ,понеже и тя вече не търсеше ,а и аз опитах 2 вечери и така неусетно се получи!

Ами аз явно съм чела повърхностно и останах с впечатление, че много драматично махате бибата и затова попитах  Peace

Хора, за какви гениални деца говорещи на 1 г. говорите  Rolling Eyes Моето средно статистическо първо дете каза първото си наистина смислено изречение на 3 г.  Wink Преди това мучеше и сочеше предметите и казваше отделни думи. Аз я разбирах и тя мен, но за говорене в истинския смисъл на думата, а не каквото се иска на майката мога да кажа -3 г.  Говоренето е процес, който не е свързан само с речеви възможности, а и с процес на разбиране. Имахме приятелско детенце, момченце, което по-рано от Саша проговори. Но на 2-3 г е нормалната възраст, за 1 г.... много амбициозно ми се види  Wink  Това е малко като  "Виж как се усмихва" за бебе на 2 месеца, когато то изобщо не се усмихва, а прави мимики абсолютно неволно и неконтролируемо. Между другото Малка Ралка абсолютно "съзнателно" казва "Ало! Да!" като види някой с телефон. Напоследък дори го крещи на непознати говорещи по телефона на улицата, в метрото...  Wink Не я боря да говори.

# 611
  • Sofia
Аз за бибата щях да пиша днес и забравих - с голямата прехвърлих тази работа на учителките в яслата. Аз я бях пробвала вкъщи, но настана истерия, в яслата нямаше проблем да ходи с биберон, но там направиха магия и бързо-бързо я махнаха.

# 612
Рексдалия, отваряй бирата и наздраве.

Ани, аз не бих се занимавала с тази пицария повече  Peace Това за бибата съм го чувала. Аз когато мия на Йоана бибата и вътре влиза вода. Та ако не съм я изцедила хубаво ми я връща - рекламация прави детето. Идва и ми я подава.

Ваче, те децата наизустяват според мен някаква последователност и я повтарят. Затова и в повечето случаи отговарят на някакъв въпрос. Примерно няма само да реши да ти каже бау бау като види куче, а като го попиташ със съответната интонация, с която си го питал докато го запомни (спи ми се, дано пиша разбрано). Йоана говори бебешки по цял ден. Събужда се с приказка на уста. Ако ми намери телефона идва да ми го слага на ухото, но не вика Ало.  Laughing

Цвети, давай клипче на Мона като се кара с насочен пръст, та да се посмеем. Явно много им се караш на децата  Hug

# 613
Здравейте.

Ние днес бяхме на консултация. Нико е 77см (само 0.5см за 2 месеца) и 10.100 ( около 500гр. за 1 месец и половина)

За уменията- смятам, че всяко дете се развива различно. Аз съм против целеустременото учене на детето и "карането" да прави нещо. Ние си играем, а  той попива.. в един момент се отприщва и започва да ги прави нещата. За сега осъзнато казва само "мама". Прави чао, браво, от скоро и върти ръчички на песнички, но рядко. Знае къде е лампата и кучето, но не ги посочва, само поглежда.

Поздрави на агентите, да сте живи и здрави. Simple Smile

# 614
... в играта и показвам нещо и тя много бързо запомня и много се радва като и казвам браво.
....Децата насила нищо не можем да ги научим, за всичко си идва времето.
Това е и моето мнение.Дори ми е странно като някой каже "той не прави еди какво си,но аз не бързам". Rolling Eyes Еми то и да бързаш все тая ...

Аз месих питка до одеве,сега втасва,малко съм разочарована от полученото,но дано все пак се е получила  Praynig Замесих я с много емоция и желание,много искам и да е вкусна.Знаех си,че содените питки не ги умея и пак такава направих. Rolling Eyes Уж ми се струват по-бързи и лесни,пък все не ми стават.Обаче ако е пълен провалът,утре сутрин ще правя нова!

Ани,легни и утре ентусиазма за "отмъщение" няма да го има,не за друго,ами аз ако бях нямаше да ми се занимва,малко неща на главата има... : )

Общи условия

Активация на акаунт