Роднините ни в чужбина

• 23 332
  • 380
  •   1
Отговори
# 90
Нямам време да прочета всички мнения, само първите прочетох и мнението ми е, че зависи от човека. Аз например нямам такива роднини /познати/ от живеещите в чужбина. Дори обратното, живееща в Германия моя позната ми е казвала: "Много харчите тук за ненужни дрехи, за показ, в Германия носят едно яке, докато се скъса."
Твоята братовчедка е просто снобка с такъв характер. И в България има такива жени. Тя се разстройва от маловажни детайли в бита и иска и другите да нарани. Ако си пристрастена към материалното, тя ще постигне целта си. Колкото по-малко си пристрастена към скъпи вещи, толкова по-щастлива ще бъдеш.

# 91
  • София
Нещо не мога да разбера, само авторката и 1-2 други потребители споделиха, че познават такива "чужденци" А някои заскачаха, като ощипани госпожици, да се защитават. Никой в тази тема не твърди, че всички българи в чужбина се държат по този начин, ето аз например не познавам такива екземпляри. Защо обаче има такова настървение и припознаване в темата?  newsm78 И тук има такива парвенюта, това е въпрос на манталитет и възпитание. И не на последно място на самочувствие.

# 92
Никой в тази тема не твърди, че всички българи в чужбина се държат по този начин, ето аз например не познавам такива екземпляри. Защо обаче има такова настървение и припознаване в темата? 

В момента точно това се канех да напиша, точно това бяха и моите мисли.
Споделя се за някакво явление, примери за роднини, общи познати.Разбира се, че никой не говори за всеки един живеещ в чужбина, нито за всеки един българин.

Защо настана такава драма?

# 93
Северина,като са толкова добри по душа ,защо българите не бършат БЪЛГАРСКИ задници,а гръцки,немски,италиански и т.н.?Не сравнявай немските сестри с българките гурбетчийки,моля те  Stop

Изобщо не съм добра по душа. Мразя я злобата на българин към българин. Защо трябва да обиждаме някого и да сме доволни само , ако можем да си го представим по-низш (бършещ задници и миещ 4инии) от нас? Защо не можем да не одумаме всеки, дръзнал да направи нещо по-разли4но от нас?

... "Много харчите тук за ненужни дрехи, за показ, в Германия носят едно яке, докато се скъса."

Има истина в това. Немците са големи икономисти и естенето им е отли4ителна 4ерта. Дори да нямат нужда "пестя" е важна дума за тях. Докато при българите не е така. Вси4ко си е до манталитет. Б-лгарите , живеещи в Германия свикват с това поведение и ходенето на кръ4ма и 4епрене с приятели с последните пари ... им се вижда непракти4но. Може би. Което не зна4и, 4е б-лгарите са по-лоши. На мен пък това пестене ми иде нервиращо.
Но още по-нервираща и обезоръжаваща и обезнадеждаваща и гадна е б-лгарската злоба. Да знаеш, 4е каквото и да направиш някой ще те оплюе яката. И каквото и да кажеш ще има " Я па я тая на какво ми се прави на мен ... " . Българин от българин (освен ако не е поднесено достатъ4но просташко а-ла Слави) ни приема ни предава.   Но виж, робското лизане от 4уждестранната ръ4и4ка подадена от 4уждестранния шеф в Българския офис ... Това е толкова жалко.
Вси4ки българи в 4ужбина сме бърса4и на задници и мия4и на 4инии, но вси4ки 4ужденци в Б-лгария са богове. А да ви е 4естито .
Вмъкни Цитат
Пипи  Дългото  чорапче - не ти отива ника ! Пипилота е едно смело и непосредствено моми4е с много голямо сърце  Hug ( ако си 4ечла изобщо книгата )

# 94

А би ли искала да замениш твоя живот с този на сестра ти? Защото аз не бих искала това за себе си.....Ако въпросът ми е много личен, извини ме.
[/quote]
При нея така се стекоха нещата. Замина преди 7 години. Има собствена фирма,много приятели,чувства се добре там. Лондон е страхотен град. Бих живяла там,но съпругът ми не би напуснал България, не всеки носи душа на имигрант.Чуваме се почти през ден. За мен е важно,че тя е щастлива мъчно ми е,че не е тук но съм приела избора и.

# 95
Е, то сега светът е едно село. Моят син учи в чужбина и Скайпа и мейлите, телефоните правят раздялата по-поносима. Моят съпруг, а май и аз не сме от "имигрантските души", а и двамата имаме добра професия, която в чужбина не можем да упражняваме. Всъщност май най-важно е къде човек се чувства най-добре, независимо коя е родината му. А директно по темата - такива "надскачания" са характерни за определен неприятен за мен тип хора, които съвсем не е задължително да живеят в чужбина. Просто всяка втора дума е как те са върхът. Игнорирам ги, но са ми неприятни точно толкова, колкото и тези, които са в другата крайност - вечно мрънкат, че са прецакани, онеправдани и пренебрегнати. Предпочитам естественото държание и откровен поглед към света.

# 96
  • В Космоса

Какво вие мислите по темата?

Мисля, че роднините ми и въобще близките ми  в чужбина са прекрасни и интелигентни хора и е удоволствие да се виждам с тях като се върнат за малко.

# 97
  • Tам през Атлантическия океан

Но да си доскоро приятел с някого и след години бърсане на задници, или айде да го заменя със слугуване в чужбина, щом толкова ви дразни и се обиждате, да се върнеш тук и да се правиш на велик щото имаш 4-стаен, а оня живеел в двустаен, примерно, е меко казано селяшко.

Лично аз не познавам нито един българин който да се занимава с това 'слугуване' , 'бърсане на задници'  както ти се изразяваш Rolling Eyes Да , всеки по различен начин стартира тук кой с по-ниска длъжност и не кой знае каква работа но тава е само период, голям процент от емигрантите от бившире соц. страни се развиат , учат , имат прилични и добре платени работи/професии и са мн. далеч от нещата от които описваш  Wink Говоря за хората емигранти а не просто дошли да поработят и да се върнат т.е.  гурбетчии  Simple Smile въпреки че и в това не виждам лошо  Wink срамна работа няма  Wink

п.п. много грозно  Пипи Rolling Eyes май ти се опитваш да сипеш 'обиди'  Crazy другите просто споделят личен опит  Wink

Защо обаче има такова настървение и припознаване в темата?  newsm78 И тук има такива парвенюта, това е въпрос на манталитет и възпитание. И не на последно място на самочувствие.
Peace

Последна редакция: ср, 18 апр 2012, 15:00 от Desss

# 98
Само се записвам, защото живея в чужбина. Не можело да се изказваме в темите за мартеници, та затова тук. Wink
ти това ли разбра  Laughing явно наистина имам проблем с изразяването.
Давам пример- пита някой какво се прави с мартеницата, длаи се хвърля в река или се закача на дърво и някой 'чужденец' се появява да обясни колко е селско да носиш мартеница. Или питаш по трудово правен казус и ти се обяснява как било еди къде си, ерго и в България трябвало да е същото, иначе - тормоз Laughing
На което пък следва отговора с миячите на чинии и разносвачи на пица. После се появва някой да ни обясни как парите в Чужбина растат по дърветата, улиците са гладки като масло, а яйцата са по 10 цента.
И така, понеже в тоя спор няма по умни, а само много прости, се пише до омаломощаване на противника  Mr. Green

Така го разбрах вчера, днес - по-добре Laughing Тя цялата тема е голям тормоз Simple Smile

# 99
Много злобни теми има, но тази направо бие доста рекорди. Как може толкова сляпо да те е яд на сестра ти? Ти не можеш ли да предположиш, 4е на нея може да и е мъ4но? 4е нещата се променят (пове4ето за лошо), ........

Ти въобще прочете ли 1-ия пост на авторката или просто трябваше да се изкажеш?  Crazy

# 100
Много злобни теми има, но тази направо бие доста рекорди. Как може толкова сляпо да те е яд на сестра ти? Ти не можеш ли да предположиш, 4е на нея може да и е мъ4но? 4е нещата се променят (пове4ето за лошо), 4е не остават както ги помни, 4е все пове4е се отдале4ава ме4тата и да се прибере някой ден?  4е няма на кой друг да го каже , освен на роднините? И как? Като казва какво я боли! Да и мен ме боли, 4е под кестените на ситняково запо4наха да продават готови кебап4ета, които са толкова солен ии ужасни (поне последните 2 пъти такива ядохме там)...  И мен ме боли, като гледам кино Изток като евтин супермаркет. И мен ме боли, като гледам дерето и поляните на Младост2 , където 4овек можеше да прави джогинг на спокойствие  застроени и задръстено с битови отпадъци и мръсотия. И мен ме боли , като гледам едвам движещи се автобуси на по 30-40 години ... И ако го кажа на някой роднина , то не е 4е го нари4ам дивак, а 4е ми е страшно мъ4но ... страшно мъ4но, защото ме4тата ми някой ден д асе прибера и да живея нормално се отдале4ава с всяка подобна слу4ка.
Айде стига завист и злоба. Да емигрираш е нещо като да умре твой близък. Винаги имаш спомени и тъга.
Ако те дразнят кебапчетата защо ги купуваш? Ако те дразни, че кино "Изток" е супермаркет, да беше ходила там на кино, не в молА, ако те дразнят затрупаните поляни на Младост 2 , направи акция за почистването им.
Само да уточня, че упрекът ми не е към авторката на поста, а към всички, на които нещо все им пречи, но никога, ма никога не правят нищо за да променят статуквото.

И ако толкова си обичаш родината, може поне малко по-адекватно да ползваш езика и. Много е дразнещо как все най-големите родолюбци са отчайващо нехайни към българския език.

# 101
Тази тема ще подмине 50 страници, няма начин. А пък авторката сигурно се е скрила в някой ъгъл и уплашено наблюдава скандала, който предизвика с пускането й Joy

# 102
п.п. много грозно  Пипи Rolling Eyes май ти се опитваш да сипеш 'обиди'  Crazy другите просто споделят личен опит  Wink
Никого не обиждам. Просто някои, не знам защо, се засегнаха. Техен проблем.  Peace

Аз не съм бърсачка на задник, не ме разбирай погрешно, просто ме изуми изказването ти.
Защо уточняваш, че не си? Нещо се срамуваш, ако си ли?  Mr. Green
Теб пък не те бях забелязвала досега и ще продължавам да не те отбелязвам. Какво мисля си е моя работа и ти не можеш да ми кажеш какво ще пиша тук, след като не обиждам никого по просташкия начин, по който ти се опитваш, но не ти се получава с мен. Peace

Последна редакция: ср, 18 апр 2012, 20:20 от Пипи Дългото чорапче

# 103

При нея така се стекоха нещата. Замина преди 7 години. Има собствена фирма,много приятели,чувства се добре там.

Че тя всяка чистачка и всеки градинар от нашенците имат собствени фирми, просто защото друг начин да работят българи и румънци засега в Англия няма.  Wink

# 104
Пипи, защо толкова злоба, бе душа? Да не би ти да работиш бърсачка на задници в България и да завиждаш на колегите си в чужбина? Хайде, спри се малко!

Общи условия

Активация на акаунт