МАЙ 2012 - тема 14

• 43 057
  • 757
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте и от мен в този прекрасен слънчев пролетен ден,
и аз имам няколко питанки чудя се възможно ли е да ми падне тапата и да не я усетя,питам защото вечерно време ставам по 5-6 пъти до wc и когато съм сънена не всеки път поглеждам а от вас научих че е нещо като лигава бялорозовеникава течност.За тоновете моят лекар ме гледа на ултразвук и само толкова на въпроса ми кога ще записваме тонове отговорът беше:за какво ми е да ги записваме това са отживелици аз направо ги гледам и измервам та според него тоновете на бебка са 133 каквото и да означава това надявам се да си е в норма.Вчера за първи път усетих дискомфорт в смисъл че усетих болезнено стягане на корема може би за тези контракции става въпрос,но днес ми е по добре остана само болката в кръста и гърба. Определено вече нямам търпение и аз да нагушкам моето бебче ,но ще почакам колкото е необходимо стига да е за негово добро.ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ МАМИ И ТАТКОВЦИ,ПОЖЕЛАВАМ ВИ ОТ ТУК НАТАТЪК САМО ХУБАВИ И ЩАСТЛИВИ ДНИ,А НА БЕБОЦИТЕ ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИЧКИ МНОГО ДА ВИ СЛУШКАТ И ДА ВИ РАДВАТ newsm51 newsm51 newsm51 smile3525 smile3525 smile3525

# 556
Здравейте, миличики Simple Smile

Ние сме се омазали в латекс, но става много прекрасно. Ако погледнете в момента небето навън, ще видите какъв е цвета на тавана в детската стая - уникално готино стана, много се радвам!   Sunglasses

Сега отиваме да манцотим стените в жълтичко - дано и то е толкова хубаво! Simple Smile

Аз днес иначе говорих с д-р Жекова и съм се разбрала с нея да се видим на 02/05, пък може и да ходя на второ мнение за очите, ако има шанс за нормално раждане Simple Smile

Хайде, чакаме още хубави новини днес. Стискам палчета! Simple Smile

Много  Hug и усмихнат ден ви желая!

# 557
Добър ден на всички мамчета:). Днес с таткото ходихме и си взехме най-накрая матрачето на бебето- кокос и пяна на бертони. Искам да питам някой ползвал ли е такъв? Матрака има калъф, който мислех, че може да се сваля и да се пере, но като пробвах да го сваля забелязах, че отдолу направо се вижда плънката( кокоса и пяната) и вече не съм сигурна че може да се сваля този калъф. Знам че темата за матрачетата вече е обсаждана,но аз чак сега имах възможност да си го купя.
  Приятен и слънчев ден ви пожелавам!

# 558
  • България, Шумен
Привет, мили!!! Още не мога да ви прочета, но ще ви се отчета!!!

БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ЗА НЕВЕРОЯТНИТЕ ПОЖЕЛАНИЯ И ПОДКРЕПА!!! БЛАГОДАРЯ НА DRINA И НА atanasova_bobi за това, че бяха едни чудесни вестителки, носейки подкрепа!!! Не можете да си представите колко ценно е това, там часове след раждането в болницата!!! БЛАГОДАРЯ!!!

МАЛКО ИНФО ЗА РАЖДАНЕТО:
Имах чудесен спокоен ден, сутринта избрахме екипа за раждането, след това на фризьор за самочувствие, на вечеря в китайски ресторант защото бати Вики е фен, после на концерт!!! прибирам е си се ние и тъкмо влизаме вкъщи и усетих как нещо взе да тече Simple Smile! И така по-малко си тече до 4 сутринта, когато наистина шурна, в 5 00 бяхме в болницата с докторката, имах 4 см разкритие. Тонове чудесни, през цялото време ги следиха, докторката ми правеше масаж на перинеума, разходки до последно, така не ме болеше толкова, а и по-бързо се стига до самото раждане. Чудесно отношение и подкрепа от акушерката и докторката, те ме израждаха и с Вики!!! В 8 30 започнаха напъните, но шийката още не се беше дръпнала и трябваше да задържа!!! Момичета, нещо много важно, слушайте акушерката за да нямате разкъсвания!!! В 9 без нещо започнахме раждането и с няколко напъна бебо изплака, жив и здрав, чудесен!!! Аз съм с няколко външни шева, имах си от Вики и сега на същото място започна да се закъсва и за това ме срязаха!!! Изкарах доста тежка анемия след раждането, краката ми бяха като тези на човечето на Мишелин, не можех да стъпя! Сега съм на желязо и силна храна, месо. 

Бебо Теомир е много спокоен, в началото беше по=поспалив и се налагаше да го събуждам за да суче! Сега се кърмим, събужда се точно на 3 час, понякога на два, но рядко!!! през нощта се кърмим в 12 00 или към 1 00 и после към 5 00.
Вики е много щастлив, няма ревност, по-скоро е много притеснен за Тео да не му се случело нещо, понеже бил много мъничък! Помага с къпането! Днес има продукция, а утре конкурс! Вики ми е пианист, и так искам да отида да си го гледам и подкрепя, но май няма да е разумно, а и на Дъто си стоя трудно още Simple Smile!
Тати много помага, сменя памперси!!!

Поздрави на всички и прегръдки от нас!!! Поздрави на мишока!!!

Имаме си новини от Боби - atanasova_bobi! Цитирам:Добре сме, вече няколко пъти се кърмим Simple Smile невероятно щастлива съм! Поздрави на всички, благодарности и за страхотните пожелания/знам, че са такива:)!!!

# 559
ferrara мисля че хемоглобин 106 за края на бременността си е в норма. Аз бях с една мама с 80 и като изключим че беше доста отпаднала нямаше нищо опасно за нея или бебчо.
за гащите аз ползвах тези които носех и като бях бременна памучни широки и меки, а имам и тесни ама в началото изобщо не можех да се пъхна Сега ги слагам ама пък ме започва болка и тях махнах. Вече съм с нормални.

# 560
  • България, Шумен
ferrara мисля че хемоглобин 106 за края на бременността си е в норма. Аз бях с една мама с 80 и като изключим че беше доста отпаднала нямаше нищо опасно за нея или бебчо.
за гащите аз ползвах тези които носех и като бях бременна памучни широки и меки, а имам и тесни ама в началото изобщо не можех да се пъхна Сега ги слагам ама пък ме започва болка и тях махнах. Вече съм с нормални.

Аз отидох да раждам с хемоглобин 106, но след това падна много и за се получи анемия и това ужасно подуване на краката, много отпаднала бях. Хапвайте месо и храни богати на желязо, аз през бременността не ми се хапваше много месо и не съм яла, но и с тези киселини. Но е важно, хапвайте!!!

# 561
Добър ден на всички мамчета:). Днес с таткото ходихме и си взехме най-накрая матрачето на бебето- кокос и пяна на бертони. Искам да питам някой ползвал ли е такъв? Матрака има калъф, който мислех, че може да се сваля и да се пере, но като пробвах да го сваля забелязах, че отдолу направо се вижда плънката( кокоса и пяната) и вече не съм сигурна че може да се сваля този калъф. Знам че темата за матрачетата вече е обсаждана,но аз чак сега имах възможност да си го купя.
  Приятен и слънчев ден ви пожелавам!

Аз ползвам такъв, екстра е.Не съм прала калъфа, а просто отгоре му сложих непромокем чаршаф и после спланото бельо.

# 562
Яни, браво, много се радвам за добрите новини около вас! Дано бързо се възстановиш и да можеш още по ползотворно да се радваш на всичките ти мъжленца!  Hug
Браво и на Боби, че се кърмят и са щастливи и доволни! Ще чакаме снимки.
Джиа, много хубави цветове сте избрали! Успех и лека работа и ще се радваме да се похвалите после с крайния резултат!

За нисък хемоглобин, може би ще се повторя, но аз го оправих със сусамов тахан с малко мед. Е, калорично е, но аз от 106 го качих на 115. Разбира се, хапвам и месце - сухо, бяло пилешко не ми образува киселини.  Peace

# 563
.....
 Имах проблем на третия ден ми слезе кърмата и през нощта в болницата ме хвана треска, гърдите ми бяха на буци, но слава богу след като се изцедих хубаво, треската мина, и тук искам да помоля ЛЛЛ за помощ - малката изяжда нужното й количество кърма, но аз имам двойно повече и незнам как да я регулирам, защото гърдите ми стават на буци преди да е дошъл моментът за кърмене, а след като я накърмя има още доста.Отгоре на всичко трябва да я будя на третия час за да я накърмя за да не ми се пръснат гърдите, а тя си спинка блаженно, много ми е мъчно като я будя насила  Sad Какво да направя за да я регулирам така, че да не се налага цедене след това?
Много дълго стана, извинете ме  Flutter
......

Здравей, Alex83!
Честито бебе Никол!   bouquet

Нормално е през първите дни след раждането гърдите да се пълнят бързо с кърма и да се образуват буци и напрежение. Ако Никол е при теб постоянно, дали е вариант да я слагаш по-често на гърда, не през три часа? Храненето през три часа е норма за децата, хранени с адаптирано мляко, но не и за тези, които сучат/получават кърма. Кърмата се усвоява по-лесно от адаптираното мляко и в този смисъл е добре бебето да получава кърма по-често - на около 2-2.5 часа през деня и да има и поне едно нощно кърмене.
Споменаваш, че се е налагала фототерапия и момиченцето ти е с по-изразена жълтеница. Това вероятно я прави и по-сънлива (жълтеницата има такъв страничен ефект). В тези случаи може да се прилага "кърмене на предлагане", т.е. майката инициира кърменето и предлага гърда на бебето. Добре е да се знае, че кърменето подпомага изхвърлянето на билирубина и по-бързото преминаване на жълтеницата. Много бебенца сучат чудесно и в спящо или полуспящо състояние, така че може да не будиш напълно Никол, а просто да я сложиш на гърда, да погъделичкаш със зърното нослето и горната й устна и да почакаш да отвори уста и да засуче.
Ако предпочиташ, може и да я държиш на гърдите си, така че дори и спяща да може при най-лекото помръдване и пробуждане да й предложиш да посуче.

Прочетох, че момичетата са ти дали вече чудесни идеи как да намалиш производството на кърма и да го регулираш според нуждите на Никол. Съвсем леко изцеждане и на двете гърди след кърмене, само колкото да почувстваш облекчение, дава добри резултати при много жени. Добре е да имаш предвид и че кърмата е много вероятно сама да се регулира, т.е. възможно е да не се налага още дълго да цедиш след кърмене.
Желая здраве и спокойствие на теб и Никол! Ако имаш коментари или въпроси, ние с Бумеранг сме на разположение Simple Smile

# 564
BEATRISSE мойто доки пък ми каза,че не родя ли до 10 май..ще ми предизвикат раждането...ще откача,ако трябва да чакам до тогава.
При теб,защо не предизвикат раждането?И защо на следващият ден след термина ще ти правят,евентуално секцио?

Адски завиждам на всички които родиха по рано от термина си..просто не се издържа вече.Знам,че е по добре да си стои по близо до термин,ама...чак пък толкова.

За тапата...тя може да си падне и часове преди раждането,не е задължитено да е най,най ранният предвестник.

За секса,като средство за предизвикване на раждането...ами иска ми се...ама то..имам едни признаци на гъбична инфекция..при което ме мога да карам тати да ''работи''....и гър гър гъррррр..

# 565
и аз имам въпрос за кърменето към ЛЛЛ:
както писах почнах да дохранвам бебчо защото беше все гладен и количеството мляко го засищаше за 10-20 мин. За мое щастие засега не се отказва от кърменето
Тези последните дни обаче май не си иска адаптираното мляко. Възможно ли е вече да му стига кърмата и как да разбера? Опитвам да се цедя ама нещо не успявам а и всички казват че това не е критерий  Дали да не пробвам само на кърма и ако издържи 2 часа дали това ще значи че се е заситил? Като ориентир рязко намаля дохранването от 60-70мл преди на 30-40 сега.

# 566
opelcorsa, честит Горан и на теб!   bouquet

Чудесно е, че той предпочита гърдата и споделяш, че е увеличил на поеманото от гърда мляко! Действително количеството изцедено от гърда мляко не е критерий, защото обичайно бебето е по-ефективно и от най-силната помпа и успява да изсуче повече мляко. Дали може да споделиш как е организирано храненето при вас? На какви интервали предлагаш гърда на Горан, от едната или от двете гърди, след всяко хранене ли предлагаш добавка, имате ли нощно кърмене, предлагаш ли вода?

Това би ме ориентирало по-добре в ситуацията и ще мога да съм по-полезна Simple Smile

# 567
Поздравления за новите бебчета! Да са здрави, усмихнати и много да радват мама и тати!  Hug

Iva27_81, напълно е възможно да ти падне тапата и да не забележиш.

# 568
Здравейте, пиша ви защото ви чета от доста време, но не съм се записвала към темата, така избрах - да ви чета без да коментирам и без да се записвам!
Аз също съм бъдеща майка....и  преди няколко дни прочетох случилото се с една от съфорумките, за което разбира се изказвам подкрепата си и съболезнованията си!
извинете ме предварително за това, което ще напиша, но откакто го прочетох, нито мога да спя, нито имам един нормално протичащ ден! Не ми излиза от главата, постоянно го мисля, постоянно се ослушвам и не мога мира да си намеря, нямам грам спокойствие и постоянно изпадам в панически атаки!
Незнам какво да правя и как да се разсейвам..............посъветвайте ме нещо, наистина имам нужда да напишете нещо по въпроса!!!!!!!!!!! Sick

# 569
  • София - Младост 1А
Ето го и днешния герой:

Privet mila Drina, az sam jo_anna ot foruma.
Dnes v 12:37 proplaka malkiat ni sin Maksim, 3550, 52sm.
I dvamata sme dobre, pregradki na vsi4ki mam4eta i leki rajdania Simple Smile

Честито! Много здрав, папкащ и спинкащ да е Максим!

Общи условия

Активация на акаунт