МАЙ 2012 - тема 14

• 43 050
  • 757
  •   1
Отговори
# 615
Ние също къпем малката, както Благовесна е обяснила, само, че над ваничката със стойката, защото немога да се навеждам заради секциото все още, държа бебка с разперена ръка през гърдичките, като таткото полива, почваме от главичката и така стигаме до дупето, не я слагам във ваничаката, защото още не ни е паднало пъпчето и неонатолозите казват, че докато не падне пъпчето и не зарастне пъпната рана бебето нетрябва да се къпе във една и съща вода, т.е. само под течаща такава! Ако имахме висока мивка, щях да си я къпя там. В Токуда също правят обучение и въпреки, че имам 4ри годишно дете, имах голяма полза от това обучение, бях позабравила някои неща, а пък има и разлика в пола, незнаех как се поддържа шушата на момиченце, а при тях се оказва доста важна постоянната хигиена, т.е. веднага щом се наака се мием, не я чакам изобщо, освен ако не яде, чистя и шушата при всяка смяна на пелените със физиологичен р-р или с олио!!!
Аз пък имам проблем със зърната, със сина ми никога не ми се е случвало, а тази малката така суче, че ми ги е разранила, слага си изкуствени зърна и с тях кърмя, мажа се с Лансинокс след всяко кърмене, но се чудех какво още мога да направя? Thinking

# 616
Привет в този прекрасен ден,
с тази информация в интернет имам чувството че мога да се справя с всичко,а и всеки ми казва че майчиният инстинкт ще ми покаже кое е най правилно и най добре за бебка и вярвам че ще е така.Още от сега съм казала на свекърва ми че бебето аз и татко му ще го къпем въобще да не си прави илюзии че и тя ще участва за мен това са миговете в които мама и тате се опознават и се сближават с бебчето ,а и ако някой иска да помага ще помага в домакинството аз детето мога сама да си се грижа за него,може и да не съм права но след като толкова дълго време чаках това чудо да се случи едва ли ще поверя грижите на някой друг.Малко се отнесох но това ми е болна тема може да нямам грам опит но имам увереност Grinning ,ще ми се да ви попитам как вашият лекар разбира колко см.разкритие имате чрез УЗИ или чрез преглед на магарето питам защото мен нито веднъж не са ме преглеждали на магарето само на ултразвук,малко ми е тъпичък въпроса ама .... Embarassed Embarassed Embarassed.
И накрая и аз да си кажа че вече наистина нямам търпение да родя,желанието да видя и гушна своето бебче надделява над страха от раждането,но имайки впредвид кога ми е термина може би ще трябва да почакам.Желая усмихнат ден на всички и дано до довечера да се зарадваме на хубави новинки,че имаме нужда от такива колкото повече толкова повече Laughing и  Hug Hug на всички!

# 617
  • София - Младост 1А
...
Аз пък имам проблем със зърната, със сина ми никога не ми се е случвало, а тази малката така суче, че ми ги е разранила, слага си изкуствени зърна и с тях кърмя, мажа се с Лансинокс след всяко кърмене, но се чудех какво още мога да направя? Thinking

Алекс, първо пробвай да смените позата. Аз имах страхотни рагади. Сменях позата за кърмене, за да не търка на едно и също място. Най-удобно ми беше футболната поза. Кърмила съм го и на 4 крака в кучешката. Само и само да зарастнат раните. Гледай добре да поема зърното и ареолата. Рагадите се получават в повечето случаи от неправилно поставяне на гърда. Мажи се с Лансинох, избягвай сапун и ако можеш през деня поседявай малко без сутиен. Да ти подиша кожата. Ще се оправят, но ще трябва мъничко време.

Iva27_81, за разкритие се проверява с гинекологичен преглед.

# 618
  • Точно където трябва
Малко се отнесох но това ми е болна тема може да нямам грам опит но имам увереност Grinning ,ще ми се да ви попитам как вашият лекар разбира колко см.разкритие имате чрез УЗИ или чрез преглед на магарето питам защото мен нито веднъж не са ме преглеждали на магарето само на ултразвук,малко ми е тъпичък въпроса ама .... Embarassed Embarassed Embarassed.
Мен за един ден, докато родя, ме ...бъркаха поне 5 пъти. Накрая откровено казах на доктора: "Е, сега ако ме бръкнеш още един път и ще е върха" И той: Ами да...

# 619
  • София - Младост 1А
Малко се отнесох но това ми е болна тема може да нямам грам опит но имам увереност Grinning ,ще ми се да ви попитам как вашият лекар разбира колко см.разкритие имате чрез УЗИ или чрез преглед на магарето питам защото мен нито веднъж не са ме преглеждали на магарето само на ултразвук,малко ми е тъпичък въпроса ама .... Embarassed Embarassed Embarassed.
Мен за един ден, докато родя, ме ...бъркаха поне 5 пъти. Накрая откровено казах на доктора: "Е, сега ако ме бръкнеш още един път и ще е върха" И той: Ами да...

Уви, това е единствения начин за проверка. Като раждах Пепи на всеки час-два ме избъркочваха. Сега докторката ми каза да си купя едни глицеринови ампули, че да не било толкова неприятно... представям си, как пък този преглед може да е по-неприятен ама...

# 620
  • София ж.к. Надежда 1
ЗДравейте и от мен Hug

За къпането-аз Ками първите 3-4 пъти не съм я къпала, защото мъжа ми искаше той да си я къпе.Аз само помагах.Беше много ентусиазиран и аз реших да го оставя да се заеме той PeaceА, през деня когато мъжа ми работеше я миех на мивката (нашата е голяма и удобна за бебето).
После продължихме заедно да я къпем до 3 годинки.След това само аз, че взе много да разпитва Blush Crazy
Iva27_81, и аз съм като теб.Още в началото с мъжа ми казахме на всички баби и дядовци, че сами ще си гледаме бебето.Разбира се имаше много разправии по този повод.Постоянно ми се караха, че не я гледам правилно щом не и давам вода с захар, не и топя бибероната с мед, не прибирам дрехите и от простора преди да се стъмни и т.н. Най-много ме обсъждаха, че захраних на 6 месеца, а не на 40 дни Crazy Но, все пак се правех, че не ги слушам и виждам и си правех каквото искам.Разбира се не издържахме много и когато бебето стана на годинка се изнесохме, че не се търпеше вече.Сега живеем сами, но всичко се повтаря ooooh!Този път сме по близо до майка ми и сега освен свекървата трябва да търпя и нея.Даже ми заявиха, че щом родя щели да си вземат болничен да помагали ooooh!Скарахме се много и им казах, че мъжа ми ще си вземе 2 седмици и не искаме те да идват.Абе, каквото и да става ще имам спорове пак ooooh! Crossing Arms Лошото е, че когато им кажа, че може да помагат, но само в домакинството се цупят и дърпат.Моля се само да не ме ядосват прекалено  и да ми се налага да използвам сериозни думи за да ме оставят на мира ooooh!
За разкритието-мен не са ме гледали понеже се следя по здравна каса, а тя не го поемала.Така каза док.Ако искам трябвало да си платя, но аз се отказах.Не искам да ме бърка, а всичко да си тръгне нормално.Понеже знам, че този преглед е гаден и мисля да си го спестя за сега, ако не се наложи де Crazy

# 621
Здравейте в този хубав слънчев ден! И аз на последния си преглед се чудех няма ли да ме гледа за разкритие, но после се сетих,че някой във форума беше писал, че някои неща не се поемат от здравната каса. При мен мама ще дойде за около 2 седмици да ми помага с каквото може, но най вече с домакинството. Иначе имам чувството,че ще съм ревнива мама отначало и няма много да давам да ми взимат бебето, някой друг да го преобува, а и по-принцип съм свикнала всичко сама да правя и затова например до сега мъжа ми не е пускал пералня и най-вероятно не знае как става. За бебето той твърдо заявява,че ще го леда и ще си го къпем  и наистина ще се радвам двамата заедно да споделяме тази радост. Аз от днес официално съм готова с всичкия багаж и бебето ако реши може да се появява вече Laughing

# 622
здравейте мам4ета.
Първо да честитя на jo_anna радостта й.
Пак сте изписали много но ви прочетох.
За къпането и дъщеря ми и сега се къпем като пазим пъпчето. Този път на Горан му падна на 2я ден след изписването / както казах екипът беше много добър и съм много доволна/ а личната лекарка ни беше предупредила че има опасност да имаме проблеми защото напоследък ги връзвали много зле, за наше щастие нищо неприятно не се случи защото на братовчедите беше леко загноял и се бяха притеснили.
За прегледа по време на раждане мен ме гледаха на видеозон и после за разкритието с ръка Май няма друг начин не знам. Първо ме гледа лекаря на смяна леко ме заболя после 2 -3 пъти акушерката нищо не усетих/ страхотна жена!/ и накрая лекарят който ме израждаше той беше по груб ама да ви кажа вече май ми беше все тая, то и всичко ме болеше., така че не мога да кажа че имам някакви неприятни спомени точно от това.
За ллл не пие вода или чай, кърмя от 2 те гърди по 10 на мин на гърда беше по-дълго но сега стана по-активен в сучнето. Много рядко се случва да заспи и да не съм в състояние да го събудя но това е на 20 хранения веднъж тогава яде от едната гърда. Дохранвам всеки път. Мисля че това е в основни линии. опитвах да не дохранвам да остане на кърма само, но на 30та минута пак е гладен а имам и друго дете и просто не можем да ядем 20-30 мин и да спи още толкова. не знам как става при другите мами но от другата седмица сме и сами вече и ще става още по-сложно

# 623
  • Точно където трябва
Момичета, аз пак съм тук с едно вътрешно терзание. Помолих докторите да не ми показват бебчето...а сега се чудя дали не сгреших. Въпреки, че му видях главичката, сега се чудя не трябваше ли да събера малко повече смелост и да поискам да ми го покажат...

# 624
  • Sofia
elliee, миличка, според мен както и да беше постъпила,сега щеше да се чудиш дали не си сгрешила...не се терзай! Hug

# 625
Момичета аз от доста отдавна подготвям свекървата така че вече почти и стана ясно че няма начин да излезе на глава с мен и ми каза че ще ми помага с каквото и кажа и когато и кажа,а родителите ми понеже са от провинцията ще дойдат за около10 дена но майка ми изрично каза че няма да ми се меси,а и май и нея я е страх не е хващала бебе в ръцете си от 31г Simple Smile но мен това ме устройва,предпочитам само да му се радва и да ми помага в домакинството.Леле дано тогава да не ме преглеждат за разкритие че да ви кажа честно от както съм забременяла съм спряла и секса и имам чувството че съм се свила съвсем и без това си бях тясна,и такъв преглед със сигурност ще ми е освен неприятен и доста болезнен(до сега всеки гинекологичен преглед ми е бил болезнен независимо колко внимателно ме преглеждат) е разбира се ако е необходимо ще направя всичко в името на моето мъниче.Благодаря ви момичета за отговорите, благодарение на вас получавам отговори и яснота по много въпроси,както и подкрепа без дори да го осъзнавате,наистина благодаря ви че ви има! Hug Hug Hug

# 626
За ллл не пие вода или чай, кърмя от 2 те гърди по 10 на мин на гърда беше по-дълго но сега стана по-активен в сучнето. Много рядко се случва да заспи и да не съм в състояние да го събудя но това е на 20 хранения веднъж тогава яде от едната гърда. Дохранвам всеки път. Мисля че това е в основни линии. опитвах да не дохранвам да остане на кърма само, но на 30та минута пак е гладен а имам и друго дете и просто не можем да ядем 20-30 мин и да спи още толкова. не знам как става при другите мами но от другата седмица сме и сами вече и ще става още по-сложно

opelcorsa,

За бебе на месец е нормално да има между 8 и 12 кърмения, включително нощно кърмене и не се препоръчва да има повече от една 4-часова пауза между храненията.
С две деца е по-трудно, така е. Дали си мислила да носиш Горан в слинг през деня и така той да е спокоен, че е до теб, а в същото време да можеш да го кърмиш по-лесно, докато се занимаваш с по-голямата си дъщеря?

Чудесно е, че предлагаш и двете гърди на всяко хранене, така те получават повече стимулация и лактацията може да се увеличи. Споменаваш, че напоследък бебето яде все по-малко добавка. По принцип не се препоръчва рязкото премахване на добавката. Това е статия, която дава идеи как може постепенно да се намали и да се премахне добавката от адаптирано мляко.
Докато правиш това, е важно да следиш знаците от Горан - дали е неспокоен, дали има по 1-2 изпражнения всеки ден, да има поне 5-6 добре напишкани еднократни пелени за 24 часа.

Успех ти желая!   bouquet

# 627
Ели мила лично аз мисля че си постъпила правилно,в противен случай може би малкото му личице щеше да е постоянно пред очите ти и това щеше да е много по болезнено за теб,не че сега болката е по малка.Иска ми се да мога да ти помогна някак с нещо и аз незнам с какво и незнам как,знаеш ли аз дори не те познавам но като че ли страдам заедно с теб и ми е много мъчно че ти се случи всичко това,но ти си много смел човек и знам че ще се справиш с това,бъди силна изправи глава и продължи напред защото за вбъдеще те очакват много щастливи мигове повярвай в това,много те  Hug Hug Hug .Отдавна ми се искаше да ти кажа всичко това но все не събирах смелост .Успех мила и кураж,само не изпадай в отчаяние!!!

# 628
elliee, подкрепям мнението на Iva  Hug не се терзай ! гледай напред и вярвай че те очаква щастие ! когато ти е тъжно, споделяй с нас, ние ще се опитаме да те разведрим малко и да те разсеем от лошите мисли !  newsm51

# 629
Честито на всички родили вече мами, които гушкат своите бебчета.  Hug   Бъдете здрави и щастливи!    bouquet

elliee, съжалявам за това, което ти се е случило. Не губи вяра и позитивната си нагласа. Пожелавам ти още догодина да имаш щастието да гушкаш твоето живо и здраво бебче.  Hug От братовчедка ми, която е педиатър знам, че по принцип не показват трупчетата на бебчетата, защото гледката никак не е приятна. Така че правилно си взела решение да не го виждаш. 

Моят хемоглобин се е качил от 112 на 124. А, съм изпила само 8 хапчета до момента (Obsidan).
Някой по-напред попита за болки в ръцете. Аз имам болки на самите пръсти. Понякога ми е доста трудно да ги сгъна, но не ми пречи например да чистя. Малко са и отекли, защото не мога да си сложа и халката, но пък на краката ми нищо им няма.

Аз горе-долу нямам оплаквания. За сметка на първата половина, втората половина от бременността ми е чудесна и много се радвам, че съм в такава добра форма. Дори започнах да тъгувам за бременните си дни. Но и аз като всички вас искам да си гушкам вече бебка. Но съм й забранила да излиза по-рано, че се оказа, че имаме още задачи за вършене преди нейното появяване.

Общи условия

Активация на акаунт