Trilogy: Fifty Shades a.k.a Master of the Universe - Тема 1

• 38 420
  • 243
  •   1
Отговори
# 135
  • Разпиляна във въображението
Всъщност отговарям на Мишето за Супермен, а не, че Нолън ще режисира книгите.

# 136
Извинявайте, не съм разбрала, въпреки че аз много бих се зарадвала и на негова режисура.

Появиха се много авторки, които имитират Трилогията, само в "Амазон" попаднах на още две-три подобни поредици  Rolling Eyes

# 137
Палечка, по-полека, не се вживявай толкова в книгата, че да си мислиш, че някой някого изхвърля от темата.
Не бе глупости, не се вживявам.  Просто бях писала 1 мнение и не видях , че са ми го махнали и бях загубила дирите на темата , това е , няма драма , няма стачка  Laughing Писах за да се запиша пак. Не съм разбрала че е излязла втора книга , моля не ми се карайте Blush
Нямам предположения за ролите , само да не е Гослинг , че нещо не ми се вписва и на мен.

# 138
Мислех да си купя книгите на български език, но след отзивите, че преводът е ужасен, се отказах. Вярно и че оригиналът на английски не блести с големи литературни достойнства, затова преминах и я изчетох на италиански Wink

# 139
Доколкото разбрах, сменили са си преводачката за втората книга и положението било малко по-добро.

# 140
бе разликата не е кой знае колко голяма ..

# 141
Да покажа и аз моите фаворити  Flutter Хенри Кавил и Алексис Бледъл
и
Книжката я прочетох 2 пъти на английски, за бг още не съм решила  Rolling Eyes

# 142
От средата на първата книга си представям в образа на Ана тази сладка актриса , Фелисити Джоунс.  Вчера реших да прочета предложения , и видях , че точно тя някъде по сайтовете е спрягана за добра идея за ролята  Laughing Но ми е фаворитка още от преди.

Иначе днес приключих втората книга , и повече ми хареса от първата , най-вече откъм развитие на действието. Докато цялата първа част се разтягаше около договора , и Ана барем иска ли го , не го ли иска , във втората книга ,  като че ли,  повече неща има да грабнат вниманието като сюжет и като обрати.  Ама много очакващ завършек , разбира се нали трябва да прочетем и третата книга Wink Доволна съм Grinning

Последна редакция: чт, 30 авг 2012, 19:02 от Палечка89

# 143
  • София - Бургас
О, тук има цяла тема за трилогията~ Heart Eyes
~подариха ми първата част~плени ми, прочетох книгата на един дъх~
~още щом видях втората част, веднага я купих и нея изчетох на един дъх~уникално четиво, отдавна не бях поподала на толкова завладяваща книга. Дори след прочита и не мога да спра да мисля за нея, има силно въздействие~много ми хареса~
Днес порових в нета, третата част излиза на 24,09~очаквам я с нетърпение~
Попаднах и на трейлър към филма...Актрисата не запомних, но Мат Деймън със сигурност ще участва /не е в главна роля
/.

# 144
  • Варна
Няма официален трейлър, няма и каст. Знаят се само продуцентите. Всичко останало е фен-мейд  Wink

# 145
Наистина ли такива дечковци се спрягат за ролята на Крисчън Грей? Аз лично не намирам нищо сексуално в тях и никак не си ги представям в червената стая в ролята на жестоки господари. През цялото време докато четях книгата виждах Грей различно: като невероятен красавец с жестоко хищническо изражение и студени очи (всъщност този в мислите ми много приличаше на Паоло Малдини, ама той не е актьор човека  Embarassed). Както и да е, явно няма да гледам филма.

В интерес на истината първата книга ми допадна повече от втората, но и двете са написани (или преведени) много досадно: постоянно едни и същи изрази, неособено добре описани сцени, еднообразен език. Все пак за лятно неангажиращо четиво става.

# 146
Наистина ли такива дечковци се спрягат за ролята на Крисчън Грей? Аз лично не намирам нищо сексуално в тях и никак не си ги представям в червената стая в ролята на жестоки господари. През цялото време докато четях книгата виждах Грей различно: като невероятен красавец с жестоко хищническо изражение и студени очи (всъщност този в мислите ми много приличаше на Паоло Малдини, ама той не е актьор човека  Embarassed). Както и да е, явно няма да гледам филма

Напълно съм съгласна, макар Крисчън да е 27-годишен, повечето имена, които феновете предлагат никак не ми допадат. Засега само Хенри Кавил ми се струва не-крайно-лошо-предложение. Иначе аз си представях Джерар Бътлър
Скрит текст:
макар че с тази руса коса, която си е пуснал сега и той не ми се връзва
Скрит текст:
Но и идеята за Паоло Малдини не е лоша, така или иначе в момента с нищо не се занимава ...  Grinning

# 147
  • София - Бургас
Този Хенри Кавел много ми харесва~дано него изберат за ролята на г-н Грей~ммм страхотен е~~~
Не знам защото Анастежа си представях с къдрава коса, може би защото все я описват за непокорна и вечно падащи и подаващи се кичури~Та, актрисите до тук не ми се вписват във фантазията~Но Хенри Кавел е много добро попадение Peace

# 148
Честно казано, не ме вълнува изборът на актьори (в "Литературен клуб" сме, все пак), защото, както писах по-горе, каквото и да се чудим, крайната дума не е наша, а след това пак ще гледаме поредицата (авторката пише за 3 филма). За мен по-важно е, кой аз си представям, докато я чета.

На плажа изчетох за няколко дни три други поредици (едната е от 7 книги, които може би ще се увеличават още, а другата е с предстояща 3 книга в края на годината), които имитират тази. Учудих се, колко авторки (не автори) са копирали идеята и представят почти идентична схема с малки вариации, но бях приятно изненадана, че една от тях дори смело конкурира "нашата" писателка.

# 149
Тя щото пък 'нашата' авторка е много оригинална. Паднах и аз в ниското и чета 1-ва книга. Крисчън Грей е с миналото на Робин Стоун (Машина за любов на Джаки Стюарт). Само където предпочитам Робин, че е по-реален. Тук все едно чета "Здрач", но за възрастни. Голяма глупост ми е тази книга.

Общи условия

Активация на акаунт