Моля за съвет какво да правя

• 19 923
  • 187
  •   1
Отговори
# 45
Иска ми се първо да престана да искам да сме заедно.Искам да се оттърва от навика да съм с него.
Знам, че трябва да мисля и за материалното.За щастие неговите родители (които също са разведени)  бяха изцяло на моя страна предишните пъти и знам, че и сега ще застанат зад мен.
И аз като вас не мисля, че той ще спре с изцепките.Колкото и да ме убеждава в обратното.А и не мога да разбера защо го прави.
Но както и да е.Днес поне съм на мнение, че няма да се свърши света, ако се разделим.Защото предишните пъти не можех и не исках да си представя да не сме заедно.Пак е някакъв напредък Simple Smile

# 46
  • Варна
По принцип и да е на майка му жилището, съда пак може да ги остави в него.  Peace
Но както казва Yulichka, остават с едно чувство за тяхна територия. Неприятно е много.

До една година . Naughty
Ако е на негово име , до навършване на пълнолетие на детето , но ще плаща наем за нейната част . Peace

Има начин - при нотариус се обявява детето за ползвател (за какъвто срок решат собствениците), а майката живее с него и не плаща наем, но плаща данък на жилището. Така детето е най-защитено - ползва жилището до когато е учредено правото на ползване. Но трябва добрата воля на собственика/ците.

# 47
Скоро вече ще си мислиш ,че именно след него ще започне "света" т.е. живота.

# 48
Докато си в този порочен кръг едва ли ще можеш да се съвземеш.Детето за сега не е разбрало, че има нещо, но рано или късно ще усети и ще разбере,че мама и тати не са както преди.
Бъди силна каквото и да става и винаги гледай ти и детето да сте добре, пък мъже бол на този свят.Знаеш ли може пък някъде там да те чака нещо по-хубаво. Hug
Благодаря ти за подкрепата!
А за мъже изобщо не ми се мисли.След всичко това едва ли някога ще се хвана с мъж.Пък и кой ли ще ме вземе - на 32г с дете...........и къде ще го срещна като не ми остава време за нищо покрай мъничкия ми.Ние сме си все заедно.
Що бе?Мен ме взеха.На 35 с дете..А момата свободна,хубава,умна..че и що-годе имотна .Чак и аз и се чудя на акъла,ма на..взе ме..Аз се дърпам упорито,ма тя си ме иска Mr. Green..Че и малкия също..Вика..ми то не е гаранция,ча ако си направим друго,ще го издокараме толкова хубаво Mr. Green.Тва и било екстра ,и ако съм искал друго дете,да съм поизчакал малко,първо да сме се на нарадвали на това.. newsm78.. то не,че аз напирам за дечурлига,ама помислих,че тя ще дава зор..Ма не..Май извадих късмет някакъв..Пу,пу..да не са ми уроки Crazy
Мисли за собственият си живот.Втори дубъл няма.А детето ще порасне..

# 49
И ще си много права,защото ще усетиш сладкия вкус на спокойстието.Въпреки тежстта на това,че трябва да поемеш всичко сама,чувстото на свободата от терзания и съмнения е несравнимо. Peace

# 50
  • Варна
И ще си много права,защото ще усетиш сладкия вкус на спокойстието.Въпреки тежстта на това,че трябва да поемеш всичко сама,чувстото на свободата от терзания и съмнения е несравнимо. Peace

Най-точно го каза Сауле в една друга тема - чувството, че една съществена част от живота ти не зависи от теб, е убийствено.
Не решавай нищо, но нека ежедневието ти зависи от теб, в това е смисъла - да върнеш контрола над  живота си, да не зависи от нечия хрумка - ама него го сърбяло, ама тя се тръшкала, ама дрън-дрън. Мъжете често казват: "Не знам как стана, не знам защо го правя, не знам какво искам, да става каквото ще, т.е. - нека друг реши вместо мен", хубаво, но това е поведение за непълнолетни, деца, а вие сте родители. Той като не може, подреди ти своя живот и този на детето си. Съпругът ти или ще се включи и ще поеме своята тежест, или - не. Ти нищо не можеш да направиш по въпроса за неговите деяния, можеш само за своите. Неговата отговорност НЕ зависи от теб, какво си направила или не си направила, как се държиш, как изглеждаш. Действията му зависят само и единствено от неговата воля, от нищо друго.

# 51
За момента съм почти сигурна, че искам да се разделим.Но мисля да оставя той да го реши, за да може да му тежи после, че е взел това решение.Той най-вероятно сега ще започне да ме дразни за да го изгоня пак, но няма да му се поддавам за да му правя по-лесен живота.Нека той си понесе после последствията.
А как ще се оправям с дребния не знам.Само съм решила да не го заблуждаваме като миналия път, че баща му е все по командировки и за това идва само за малко.
Мисля да му обясня какво се случва.
А как ще го спася като порасне да не прави такива простотии не знам.То явно се предава генетично.
Свекър ми зарязал свекърва ми ( но той поне с право Wink), брат му на мъжа ми си хвана една пак с 10г по-малка още преди 3 години.И той заряза жена си с дете на 4г.

# 52
  • Бургас
Мацка, той няма да си тръгне - иска семейството му да го чака вкъщи докато си развява байряка с разни п.кли.  Peace  Ако си решила да сложиш край, действай - не се тормози излишно и не го чакай него да взима решения. А ако има шанс да продъжлите - помисли какво очакваш и искаш от него.

# 53
Също съм на мнение ,че не е добре да чакаш той да вземе решението .В смисъл ти трябва да покажеш воля и да издиктуваш положението.
Него явно хем го сърби хем го боли

# 54
А ако после аз изляза виновната, че сме се разделили?Ще каже, че е опитал да оправи нещата, а аз не съм положила усилие.И детето може да се настрои срещу мен.И аз не знам.Искам да го видя довечера като се прибере какви ще ги дрънка и как ще се държи.Ще се опитам да проявя малко търпение за да приключи всичко.Защото поне за сега мисля, че искам точно това.Дано не се сдухам и да се откажа.

# 55
За тия години докато сте на иди ми дойди ми може и ти да си намериш друг, не се знае..  Laughing Wink
Пък може и по-добър да е...
На мен ми отне 6/цифром и словом шест/ години тоя процес, но мога да кажа, че си заслужаваше всеки ден. Бях сама, имах друга връзка, било е и трудно, и по-трудно, но свърши, мина. Животът е низ от върхове и спадове, пожелавам ти това е спада в твоя живот....

# 56
За момента съм почти сигурна, че искам да се разделим.Но мисля да оставя той да го реши, за да може да му тежи после, че е взел това решение.Той най-вероятно сега ще започне да ме дразни за да го изгоня пак, но няма да му се поддавам за да му правя по-лесен живота.Нека той си понесе после последствията.
Така само и единствено  ще си удължиш собствената агония!Просто вместо да хвърлиш цялата си енергия да се освободиш от всичко това и да си стъпиш на краката,ти ще я изхабиш да си съсипеш нервите .И какво ако евентуално на него му тежи после?!Какви последствия според теб ще понесе?Не се заблуждавай и спри да мислиш за него,мисли за себе си и детето!

# 57
  • София
Но мисля да оставя той да го реши, за да може да му тежи после, че е взел това решение.

Той няма да го реши по същата причина - да може ти да си виновна.

# 58
  • Бургас
EmiliT, дай си време, за да подредиш обърканите си чувства и мисли ... за да си дадеш ясна и точна сметка какво точно искаш ти самата... тогава действай.
Седнете, говорете ...
И не оставай с него заради детето... Трудно ще му бъде, но ще го преживее. По-трудно е да живее в семейство без любов, в което мама и тати се подминават в коридора, не си говорят или пък само се карат и т.н.
Животът ти е един и е тук и сега, не го пилей с неподходящи хора  Hug

# 59
Мисля, че ултиматумите много добре работят в такива случаи. Поставяш му някакъв срок, в който да реши какво иска, коя иска. Но и премисляш дали ще се справиш сама с дете чисто финансово преди ултиматума.
Колкото и да си съсипана, трябва да се мобилизираш, защото това дете на тебе чака. Peace

Да, много добре работят в посока да му хареса живота сингъл.

Аз не мога да приема изневяра, да не говорим системна.
Оставане заедно, и подобни компромиси , живот в лъжа, гоненица и дебнене не мога да ги приема 'заради детето'.

Общи условия

Активация на акаунт