За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 31

• 30 944
  • 776
  •   1
Отговори
# 75
  • Бургас
И аз се опитвах да й давам Рибчо, но без резултат.
Сега търся някакъв подобен сироп.

# 76
  • Berlin
Не съм запозната с Рибчо, но има детски сироп Ескимо кидс, ако ви върши работа.

# 77
  • София
има...ама го няма по аптеките от половин година насам(или ще ме изненадаш, че са се сетили да го внесат отново?)

# 78
Имам едно питане, каква е минималната възраст за поникване на постоянните кътници и по-трудно ли пробиват от млечните зъбки? Михаела постоянно ми посочва най-отзад и прави физиономий. Пък и голямо чесане на венците пада, побелели са и двата венеца там. Знам че може да мине още доста време до събитието, но ми се иска да имам някаква представа.
Първият постоянен кътник и третият подред израства на 6г.възраст.Млечни са предният кътник и вторият кътник и двата са доста болезнени,поне при нас.

# 79
  • София
Деси, може да расте кътник, но по-точно сте във възрастта на млечните..първите големи... ами големи зъби... поникват бавно и трудничко....
Първите постоянни се наричат не случайно шестгодишниците...та там някъде...на няма 3 мисля е прекалено рано за тях.... моят ги изкарва, от към 5,5 годишнината си и  трудничко и бавно излизат, на моменти болят, на моменти кърви венеца, понякога не ми дава и с четката да мия, защото боли... и т.н.

# 80
Явно няма да мога да го давам Рибчо,аз така или иначе по принцип съм против подсилване на имунитета с хапчета.Гледам менюто да доста разнообразно,отделно много плодове,мед давам ,доста лимони в чайчета,риба яде веднъж седмично...Ще се възстановява по естествен начин  Simple Smile.
Благодаря на всички които ми отговориха   bouquet

# 81
  • Шумен
Аз като не съм запозната питам   Mr. Green Като е рано за тези кътници, защо ли са бели отгоре венците и леко подути newsm78 В сряда сме на контролен за кашлицата и ще питам нашата лекарка какво може да е. Ние млечните 20 зъба си ги имаме от средата на август пробили всичките, та не е млечен зъб в това поне съм сигурна.
Питате за Рибчо, него го приемаме с голям кеф. Една аптекарка ми беше казала да режа капсолата (ако това и е името  Blush) и да я изтисквам във вода е много е сложно това. Михаела точно на втория прием няма търпение и си я отмъкна и съвка сама. Първите пъти и двете плюеха обвивката а след това с вода я гълтаха, вече се гоним с водата след като са изпили всичко. Споделих го с лекарката и тя не видя проблем в това че ги сдъвкват, въпреки написаното в листовката че се гълтат цели. Сега на последния преглед пък ни измисли коластра, за нея ми пее отдавна но някак не ми се вижда редно в топлия сезон да им  давам синтетични гадости при наличието на разнообразни пресни плодове и зеленчуци.

# 82
  • Mediterraneo
Деси, може и да си казвала, ама коя ви е педиатърката?

# 83
  • Шумен
Личния им лекар е д-р Божилова.

# 84
  • Berlin
има...ама го няма по аптеките от половин година насам(или ще ме изненадаш, че са се сетили да го внесат отново?)
Няма да те изненадам. Скоро търсих и Ескимо за мен, и него го нямаше. Щом казваш, че не го внасят, може и така да е.

# 85
  • София
жалко, приятна изненада щеше да е Laughing

# 86
  • София
 Моля ви, препоръчайте детски офталмолог.
Търся в старата тема с търсачката, но не мога нищо да открия.

Сега ми излезе името на д-р Димитрова от Токуда. AnMary, тя работи ли със здравната каса?

Последна редакция: вт, 01 май 2012, 08:54 от Ева на третия етаж

# 87
д-р Иван Константинов, от очна клиника Ден - той дава консултации и тук във форума, не работи със ЗК, много е добър, водих там дъщеря си на профилактичен преглед!

И аз имам едно питане,нормално ли честото хълцане при почти 3 годишно дете- от една седмица,като се е разхълцала и хълца по 2-3 пъти на ден по 20 мин хълца?

# 88
Сега ми излезе името на д-р Димитрова от Токуда. AnMary, тя работи ли със здравната каса?

Работи, но трябва да си запишеш много рано сутринта час за нея за месец напред.
Моя позната беше доволна много от детски очен лекар в клиника Вижън, но не зная име, а от Димитрова не остана доволна. Аз два пъти съм водила малката при нея и нямам разочорования.

И аз имам едно питане,нормално ли честото хълцане при почти 3 годишно дете- от една седмица,като се е разхълцала и хълца по 2-3 пъти на ден по 20 мин хълца?

Ами моята хълца като се нагълта с въздух докато се смеее най-често , или ако се нахрани много бързо.

Вече 5 ден имаме хрема, колко още може да продължи?

# 89
  • София
Вече 5 ден имаме хрема, колко още може да продължи?
При моята дъщеря винаги е минимум 10 дни, обикновено 14. След като съм й слагала капки по 5-7 дни, обикновено спирайки ги положението си е същото, като преди да ги започне.
И аз да питам нещо: Заради честите хреми на моята дъщеря, без други симптоми и без да се оправя с физиологичен разтвор и хомеопатични капки сме правили няколко пъти изследване на носен секрет и се оказваше, че има Мораксела. Означава ли, че винаги, като има хрема ще си я има? Последно време хремите й минават само с Гаразон или Макситрол. (преди това добри резултати имаше и с Бивацин, но бил спрян и го нямало дори по складовете.)
За очен лекар - ние сме много доволни от детската очна лекарка в 3 градска - д-р Светла Русева. Тя преглежда и в 1-ва градска, но в 3-та е по-спокойно. Там има детски кабинет и страшно много деца с проблеми, които ходят на очни упражнения.  Peace
А докато стигнем до нея обиколихме бая лекарки, така че мога да я препоръчам с 2 ръце.  Peace

Последна редакция: вт, 01 май 2012, 17:10 от meggle

Общи условия

Активация на акаунт