Отговори
# 285
Няколко пъти съм я правила тортата с Дулсе на Йоли, не ми е вижда непоносимо сладка, явно е въпрос на вкус  Grinning, обърнахте ли внимание, че се прави с неподсладена сметана  Thinking.
Понякога ми се втечнява крема при разбиването на дулсето, не знам защо, тогава слагам 1 желатин  в сместа и се стяга. Аз се ядосвам че първия път я правих с друг блат, с повече брашно , от списание - което изчезна безследно, който така и не си записах, този ми идва твърде орехов.

# 286
  • Пловдив
Mitonela.виждала съм от немската извара (Quark)  на Exquisa в Кауфланд. Опаковката беше от 250 гр.

# 287
Биляна, благодаря ти  Hug Но аз като цяло не съм фен на шоколадовите торти и кремове, а на какаовите блатове пък съвсем. Пробвала съм няколко пъти и ми стоят гумено-дунапренени, няма я онази пухкавост на пандишпанения обикновен блат. Харесвам сметанови, пудингови, с дулсе-то, такъв тип. И плодови не харесвам  Blush

Поли, неподсладена, разбира се. То всъщност има ли течна сладка?  Thinking

# 288
Да,най често е с нарисувана торта отпред, на май дей е с ягоди.
За растителната говорим в случая.
Йоли споменава в коментарите под тортата,  че е ползвала Хопла

# 289
Моля, препоръчайте ми хубава марка извара, която се предлага в Била, Кауфланд или Лидл-ще правя кезекухен по рецептата на Taneto-http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=17328.msg327660 Приемам и други рецепти за немски сладки или  десерти (особено ако са от района на Хамбург), че дъщерята ще има тържество в училище и трябва да се представим на ниво.
Аз харесвам много извара Olympus. Продава се в кофички като кисело мляко. Виждала съм и насипно,  но не знам дали е същият вкуса.

# 290
  • 14°25´17˝ ... някъде по линията...
Наистина, кремът за Дулсе де Лече тортата ми не се е стегнал въобще, исках да слагам глазурата, но виждам, че кремът е течен... Има ли някакъв начин да спася положението, когато вече е във формата? За друг път ще знам - ще слагам желатин и много по-малко захар, но какво да правя сега?

# 291
Наистина, кремът за Дулсе де Лече тортата ми не се е стегнал въобще, исках да слагам глазурата, но виждам, че кремът е течен... Има ли някакъв начин да спася положението, когато вече е във формата? За друг път ще знам - ще слагам желатин и много по-малко захар, но какво да правя сега?

Пак казвам в крема захар не се слага, никъде не пише подобно нещо в рецептата  Peace
Разтвори пакетче желатин и го разбъркай колкото се може по добре.

# 292
  • София
Моля, препоръчайте ми хубава марка извара, която се предлага в Била, Кауфланд или Лидл-ще правя кезекухен по рецептата на Taneto-http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=17328.msg327660 Приемам и други рецепти за немски сладки или  десерти (особено ако са от района на Хамбург), че дъщерята ще има тържество в училище и трябва да се представим на ниво.

Ето този сладкиш е много добър: http://e-kulinari.com/index.php?area=1&p=recipe&id=4195

# 293
Пак казвам в крема захар не се слага, никъде не пише подобно нещо в рецептата  Peace
Разтвори пакетче желатин и го разбъркай колкото се може по добре.
Не съм слагала зрънце захар в крема, не разбирам защо така реши. Имах предвид, че ще слагам по-малко захар в блата, не в крема. Желатинът да го влея и разбъркам с крема, така ли? Благодаря.

Последна редакция: вт, 08 май 2012, 15:30 от Ferda Mravenec

# 294
 Не те разбрах правилно, извинявай  Hug

Желатинът да го влея и разбъркам с крема, така ли? Благодаря.
Аз така бих направила на твое място, дано стегне желатина в студената смес, в тортата на Лео  стяга без проблем, та би трябвало да стане. Разбъркай колкото се може по добре за да се смеси желатина с крема  bouquet

# 295
Благодаря ти, Поли!   bouquet  Ей сега ще се опитам да го приложа. А и тортата на Лео изглежда любопитно - май ще се пробва в близко време.  Wink Laughing

# 296
  • plovdiv
Преди време,много време,имаше рецепта за чийзкейк без печене.Беше препратка към друг сайт.От известно време я търся ,но нещо не я намирам.Ако можете да ми помогнете.

# 297
# 298
Преди време,много време,имаше рецепта за чийзкейк без печене.Беше препратка към друг сайт.От известно време я търся ,но нещо не я намирам.Ако можете да ми помогнете.

Виж и рецептата на Танита в първия и пост, вкъщи много го харесваме. Peace

# 299
  • Пазарджик/Лондон
Ето ги и тези двата, без печене са, единият е с кремчето на Лабрекс Wink:

http://aelisaelis.blogspot.com/2010/10/blog-post_7865.html
http://aelisaelis.blogspot.com/2011/05/blog-post_02.html

Лабрекс, в рецептата на Танита кондензираното мляко сварено ли е?

Общи условия

Активация на акаунт