Каква е вината на Фатмагюл? (Fatmagül'ün Suçu Ne ?) - Тема 112

• 65 863
  • 754
  •   1
Отговори
# 330
Какво точно представлява тази къна - в смисъл - що за ритуал е. То е ясно - нещо като моминска вечер, но мазането с къна каква символика има?

# 331
Ами то това с целувките хич не е за първи път.Чат-пат се случва да не си нацелят устните:) Ама като се има пред вид колко нарядко се случваше доскоро,а и ние не сме чак толкоз любопитни колкото Енгето,не им търсим колай.А боксерките ако не стопираш кадъра ,трудно ще ги схванеш.Мукадес не знам дали има някъде-някога аналог в световната литература,история и философия.Не мога да я понасям,ама и ме разсмива понякога,антипатична ми е,но за разлика от някои тук присъстващи не мога да и съчувствам,не съм толкова широко скроена.

# 332
  • софия
Аз какъв финал съм й предвидила,просто не е истина! Но Naughty повече-утре! Peace
Лека вечер от мен,момичета!  smile3533
Малчева - да не ме изненадаш лошо.....да не поврЕдиш момата!!! най-много - пришки на езика Hug
и аз не мога да кажа повече за финала, щото "обещах на Едже и Мелек" сори.....

а и за Кака да кажа - много хубава беше!

Последна редакция: пт, 04 май 2012, 23:26 от freespirit

# 333
Аз какъв финал съм й предвидила,просто не е истина! Но Naughty повече-утре! Peace
Лека вечер от мен,момичета!  smile3533
Малчева - да не ме изненадаш лошо.....да не поврЕдиш момата!!! най-много - пришки на езика Hug
и аз не мога да кажа повече за финала, щото обещах на Едже и Мелек сори.....

а и за Кака да кажа - много хубава беше!
ОООО,Финала ще е неочакван,но щастлив!!  Joy Joy Joy

# 334

Лека нощ момичета. Сладки сънища!!!

# 335
от Гугъл:
В навечерието на сватбата у момичето се прави къна геджеси, а у момчето – даул чалдърмак. Тържеството „къна” при момичето е прощаване с близки и другарки, това е моминска вечер, на която присъстват само жени – невести и девойки с най-хубавата си премяна. Годеницата си обличала рокля от копринен сатен на цветчета, наричан „бузлу” (ледено); а върху роклята обличала елече от черно кадифе, обшито с жълт гайтан или конец със звездички. Забраждала се с кърпа от тънък креп с дантела, обувала се с ръчно оплетени терлици с фигурки. „Къната” се давала от майката на момичето.
Вечерта започвала с танцуване. Годеницата стояла, а срещу нея се редували да танцуват една след друга приятелките и с грандиозни стъпки, извиване на тялото и правене на фигури с ръце. Редът се следял и спазвал от по-възрастна, омъжена жена, роднина на годеницата. Къната омесвали в съд, в средата на който имало запалена свещ. Някое момиче поемало съда и го предавало на друго – така обикаляйки около годеницата, къната вървяла от ръка на ръка. Най-напред бавно били къносвани пръстите на момичето, дружките му запявали тъжни, прощални песни и всички плачели. Къносването продължавало и на ръцете, които били завивани в тютюнев лист, както и всеки пръст по отделно; след поставянето на малки кръгчета върху дланта, ръцете се бинтовали. Девойките също каносвали ръцете си. Която от тях се удари със съда с къната, тя ще бъде следващата булка. С това прощалната моминска вечер свършвала.
 В сряда или вторник момчето прави ергенска вечер. Наемат музиканти, най-често кларинет и тъпан, събират се понякога по стотина души. Кладат голям огън на хармана и около него играят кючек. Някои се обличат в женски дрехи и маскирани играят около огъня (арап оюну), после – чучуг и с изваден дървен фалос показват на младоженеца какво да се прави в брачната нощ.

Мисля, че този обичай е абсурд да се спази в дома на Кадир бей, както и видяхме, за щастие.

# 336
  • София
Какво точно представлява тази къна - в смисъл - що за ритуал е. То е ясно - нещо като моминска вечер, но мазането с къна каква символика има?
Аз не съм компетентна,да си кажа.Наскоро някой беше дал повече инфо.
Но съм чувала,че къната или по-точно боядисването на ръцете се прави,за да се различава бъдещата невеста от другите момичета.
Изненадах се,че къносаха и Керим,предполагам,че и него със същата идея,да се разпознава-че този мъж ще се ожени за тази девойка.
Ама пак казвам,това си е мое тълкуване от разни чути оттук оттам неща...

п.п.Опа,Валето е качила инфо от достоверен източник!
Сега виждам,че не съм много права,ама по начина обяснен от гугъл не виждам много идеята на къносването!

# 337
  • София
Хриси,ти си й написала всичките мисли,та даже и извън този кръвнишки поглед,то това са и дертовете на нея,ама карай,другите май ще й открият цаката"Убий простака с мълчание" е казал ...... newsm78някой си!

Димонка,
Скрит текст:
поизчисти си пощата,джанъм,че не мога да ти пусна писъмцето си,пък да не вземе Мука да го засече преди теб Joy Joy Joy

Валенце,благодарим ти Hug Hug Hug
Аз си мисля за финала,дали пък Ф. и Керим ще се позамогнат доста материално и няма да помогнат на враговете си финансово newsm78,Яшарановите да молят за помощ точно Фатмагюл newsm78.А тя да покаже ,че за нея добротата стои над всичко,да покаже великодушието си,ама се съмнявам Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyesт.е съмнявам се в такъв край.

# 338
  • софия
ееее......Евелинко , ма нека на Рахмито и Мукито да помогнат, джанъм! по ми харесва.....

искаш на шараните да помогнат а на Мукито - прошка нЕма Sad

# 339
# 340
# 341
Момичета коментирате само многото жени, а долу имаше и чужди мъже. Аз си го обяснявам, че това са колеги на Керим, пък жените са им съпругите. Ама навън имаше много хора, те от къде се взеха  newsm78
Хриси, ама наистина си й написала всичките чувства и мисли на Мукито. Ашерим сана  Grinning
Аз може и да съм пообъркала с моя превод от турски, май в кухнята Мукито каза, че имала къща в Ълдър, но вече нямала нищо, но искала и тя да има свой дом. Е, като излезе превода ще разберем  Wink
Гледах "Незабравима" последния епизод, главната героиня и тя беше със същата роба като ФГ и булото беше същото, явно това е официалната дреха при къносването.
Честно обаче това ми е първия турски сериал и едва ли ще има друг, пробвах с няколко ама цък, не се получава. Все Фатмагюл, та Фатмагюл  Joy
Не се притеснявайте за нашите гълъбчета, ще има първа брачна нощ, ФГ каза че ще са нормална двойка  Peace

Damat babası ile harmandalı oynasa der mechul, Rahmi halay başı olsa, gaydurubukbak Cemilem nasıl nasıl edirem..  Тук май става въпрос нещо за бащата на младоженеца и Рахми май ще танцуват някакъв техен народен танц ,  но дали е така, ще разберем с превод

Последна редакция: пт, 04 май 2012, 23:06 от bebo_sn

# 342
Евелин

Скрит текст:
направих място в пощата

# 343
Явно Берен толкова е харесала да носи шлиферчета, та не го маха и извън снимките.

Аз пък все повече започвам да си мисля, че Берен прикрива коремче  Wink Снощи, по време на танца със златната рокля, по едно време много ясно ми се очерта. Ако Вени има време сигурно ще може да направи стоп кадър на този момент  Peace Дали и по тази причина не са сменили роклята от промо клипчето  newsm78, тя беше много плътно по нея.

Златинаг ето снимките
Скрит текст:
тук май се вижда най - добре.

Здравейте момичета вчера интерната ми  заби точно на вечерта на къната....ЛеЛе сега гледах повторението тази наша Муки е НееПовторима  Joy Joy Joy hahaha

# 344
  • София
Хриси, тук ли ти заприлича Керим на М.Булут?

И аз някъде в  ядосаните му моменти в последната серия открих  М.Булут.Много страст имаше в очите му като удари по масата!

Общи условия

Активация на акаунт