Нормативи по физическо

• 36 736
  • 61
  •   1
Отговори
# 60
Мислих,че тези нормативи са отпаднали.
От моите ученически години помня,че деца с 3-ки не е имало,за 2-ки изобщо не говоря.Още тогава се чудех как точно се определят оценките.Явно тенденцията се е запазила.

# 61
Ох, не "кекаво", а "по-кекаво" поколение. Има разлика. И след като моето поколение от преди 35 години е покривало същите нормативи, които се покриват и днес, може да се направи сравнение накъде върви физическата дееспособност на децата. Няма значение, дали са подбрани най-удачните дисциплини. Важното е да са същите за да може да се сравнява. Освен това извинявай, ама бягането и скачането са най-основните физически активности. А и не искат специално оборудване. Затова се набляга на тях. Още древните гърци са се състезавали на олимпиадите по тези дисциплини (плюс борба). Затова не намирам нищо лошо в нормативите. Не харесвам оценките на база на нормативите. Не харесвам и това, че не се реагира.
Ама и да си кажем честно, не съм чувала за училище, в което децата масово да имат двойки и тройки по физическо. Покрили-непокрили, накрая децата завършват с прилични оценки.
Твоето  поколение е и моето поколение и то НЕ покриваше нормативите.Също...Знам историята на олимпийските игри, само дето Най-отбраните Атлети ходят на тях, а не е така Масово-всички на юруш.Най-изявените, атлети...с дадености, къде природни, къде доразвити.Пак казвам, никъде не пиша, че детето ми не може да бяга, или го мързи да пробяга няколко метра.И за мен има значение, дали са подбрани най-удачните дисциплини, защото точно това е част от зараждане на любов или омраза към спорта.

Общи условия

Активация на акаунт