Каква е вината на Фатмагюл? (Fatmagül'ün Suçu Ne ?) - Тема 114

• 46 084
  • 746
  •   1
Отговори
# 30
Ей,сценаристките,ами за репортера няма ли нещо?   newsm78 newsm78 newsm78 newsm78

Скрит текст:
Има пиле с ориз ала Мукадес -пилето от нас ориза от Муки,внимавай за камъчета Peace

# 31
  • София
Димони,както винаги страхотен смислен пост!!!
Боровинкова Ваня,честито ти име Hug,ама много ми харесваше като Боровинка........ Laughing
Славенка,радва ме чувството  ти за хумор Hug Hug Hug
Хриси,ако така говори Муки като си гъврътне,то Елиф сигурно ще иска в България да избяга от майка си Joy
Димонка ,както казах поста ти ми хареса,джанъм, и си много права,ама това като го видях ииии.......
Тук Кенан е на Евровизия 2007 год,ама ич ич не ми харесва,пък станал на 4то място
http://vbox7.com/play:f908404b&al=2&vid=221677

# 32
ПЕСЕНТА от трейлъра. Превода е на Ayline. Слагам ви го на руски, че нямам време, а и превода на поезия е тегава работа. Песента се казва "Pervane"  и се изпълнява от Ozdemir Erdogan.

"Pervane" - "Пеперуда"

Ben bal arısı gibiydim senden önce
Я до тебя был как медоносная пчела.

Bak pervanelere döndüm seni görünce
Смотри, я превратился в мотылек, увидев тебя.

Yana yana kül olsam her an

Даже если, каждый раз я сгорая, буду становиться золой,

Yine de senden ayrılamam
Все равно я не расстанусь с тобой.

Yoluna adadım ömrümü ben sensiz olamam

Я жизнь свою тебе посвятил, я без тебя не могу.

Yana yana kül olsam her an

Даже если, каждый раз я сгорая, буду становиться золой,

Yine de senden ayrılamam
Все равно я не расстанусь с тобой.

Bin yıl yaşasam yine sana doyamam

Даже если проживу тысячу лет, я не смогу насытиться тобой.

Sana gönlümü verdim nazlı güzel
Я отдал тебе свое сердце застенчивая красавица.

Seni ağlatsam gözlerim açık gider

Если я заставлю тебя плакать, я умру с открытыми глазами.

Bana ellerini ver hayat seni sevince güzel

Дай мне свои руки, жизнь прекрасна, когда я тебя люблю.

Yoluna adadım ömrümü ben gel kaçma güzel
Я жизнь тебе посвятил, не убегай, иди ко мне красавица.

Sana gönlümü veridim nazlı güzel

# 33
  • Варна
Благодаря  за новата тема smile3525
Тоз път Мукаддес без вина виновна...

Sorry за смута  Confused,сега се загледах в картинките към снимките и явно тез писания  са вързани към тях като негласно изказани мисли/ама като й знам нрава може и да им ги връчи след една седмица/. Rolling Eyes

# 34
# 35
Скрит текст:

Евелин,на мен Кенан също не ми харесва,ама хич.Нещо има в излъчването му дето ме смущава.Но аз няма да го избирам

Последна редакция: вт, 08 май 2012, 19:18 от Dimony

# 36
  • София
Резюме на 74 еп на ФГ:

Чаканият с месеци сватбен ден от Фатмагюл и Керим,започва с ентусиазъм.Фахтетин и Кадир не са намерили наетият от Мустафа човек,за вътрешно са много притеснени.През това време Сами и Хаджер се опитват да стигнат до сватбата,за да разпознаят човека.
Въпреки цялата охрана,наетият от Мустафа човек,започва да души из градината..От друга страна Мустафа отрича всички обвинения,повдигнати от Кадир..
Без да подозират за надвисналата опасност,Фатмагюл и Керим,се забавляват и наслаждават на сватбата си.След бракосъчетанието те се вричат един на друг за цял живот.Мустафа от своя страна,започва да губи надежда,защото не получава новини от Истанбул.
След сватбата Фатмагюл е Керим остават сам самички в новата си къща,двамата са под стрес и двамата са обзети от мислите си.И двамата са превъзбудени,и двамата са напрегнати.Двама наранени влюбени в най-щастливият им ден,ще преминат през още един труден изпит.

Превод: Мериам

......май това резюме е малко по-различно.... newsm78

# 37
  • Варна
Здравейте, палави дами! Добър купон сте си спретнали! Hug Hug Hug Hug Hug
Искам да БЛАГОДАРЯ от цялото си сърце на техническия екип
Meriam Pandarova-Kocaomer, Моргана и Александра,  
 bouquet    bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
Не само за прекрасния превод на 73 епизод, а и за това, което много малко преводачи правят- песните! Без думичките на български език, тези прекрасни традиционни мелодии биха се загубили като изживяване. Те обогатяват представата ни за ритуала, който имаме щастието да видим, при това представен ни от любимите актьори. smile3525 newsm51 smile3525

Скрит текст:
По този филм може да се напише дисертация не само върху проблема, който третира- изнасилването и отзвука му в обществото както и справянето с последиците от този брутален акт- дисертация може да се напише и за традициите в турското общество- без значение дали са приемливи или не приемливи.

Всичко, което ни представят около сватбата е едно неизчерпаемо богатство от традиции. Аз наистина занемях, виждайки „Къна геджеси“-то! Та тук чух 3 от общо 9-те песни, характерни за ритуала. Видях и това, което наистина показват в много малко филми- къната върху пръста на бъдещия младоженец. / Не видях коментари за значението- простете ако съм пропуснала такива/ Но само с няколко думи- къната е милувката на Всевишния, изпратена с ангелите на пророка. Тя освен, че бележи душите готови да страдат за своя Бог, означава и готовността на Всевишния да закриля белязаните с нея. Освен всичко друго е и пожелание за здраве и дълголетие. Къна, поставена на пръста или дланта на младоженеца означава пожелание за здрав брак, а ако е от същата, с която е помазана и бъдещата невеста означава болката и радостта на единия да е болка и радост и за другия./това зная от възрастните жени, които ми разказваха и това споделям с вас/. Видяхме и ритуалното бръснене- макар и само малка частица от него, но и това за мен говори много за прекрасните ни сценаристки.
 От снимките на бъдещия утрешен епизод виждам, че ще ни направят съпричастни и с голяма част от сватбените традиционни ритуали- освен обричането във вярност един към друг, прошката и благословията, надявам се да видим и традиционните танци за сватба- танца на младите, така нареченият танц на късмета-на младоженеца, танца на обичта- на свекъра и булката, дано видим и танца на надеждата-макар да е без баща, Фатмагюл има брат, а и другите танци са не по-малко интересни и с доста дълбока символика./в интерес на истината не зная дали точно така се казват в Турция- написах ги така както тук по нашите земи ги знаят/.
Ако решат да ни покажат нещо и от следсватбените ритуали, наистина ще бъде прекрасно. Не, не искам да утежняват филма с подробности, но поне по мъничко, както направиха с бръсненето.
Ох, пак станах многословна, но този филм предразполага към това с пълнотата и пословично точната картина, която рисува.

Последна редакция: вт, 08 май 2012, 19:23 от *¨*morski_briz*¨*

# 38

Mr. Green

Последна редакция: вт, 08 май 2012, 19:44 от Slawena

# 39
*¨*morski_briz*¨* , добре, че съм любопитна, че иначе ще изпусна най-интересното, което споделяш с нас.  Hug Тези неща - традиции, символики, религия и др. не са за скриване в спойлер.  Peace Винаги научавам нови неща от твоите скрити текстове.  Hug

# 40
  • В Града на Липите
Круела, не можах да го римувам, но долу-горе това е превода от руски на Pervane  на Ozdemir Erdogan:

До тебе бях като пчела медоносна,
но щом те видах се превърнах в пеперуда.
Дори ако всеки път изгарям и ставам на пепел,
пак, няма да се разделя с теб.
Живота си ти посветих и без теб не мога.
Дори ако всеки път изгарям и ставам на пепел,
пак няма да се разделя с теб.
Дори ако живея хиляда години, не бих могъл да ти се наситя.
Аз ти отдадох сърцето си, срамежлива красавице,
ако те накарам да плачеш, ще умра с отворени очи.
Дай ми ръцете си, животът е прекрасен, когато те обичам.
Аз ти отдадох сърцето си, не бягай, ела при мен красавице.
Дай ми ръцете си, животът е прекрасен, когато те обичам.
Аз ти отдадох сърцето си, срамежлива красавице.
.... повтаря се.

БризчеHug много ми беше интересно. Напоследък се губиш. Да не би вече да не сме ти интересни  newsm78

Последна редакция: ср, 09 май 2012, 00:06 от hrissi_sz

# 41
Двама наранени влюбени в най-щастливият им ден,ще преминат през още един труден изпит.

Е,това значи,че ще издържат изпита,но мен ме притеснява,това,че не могат да открият убиеца.

1.Той може да се откаже.Взел е половината пари и да избяга.

2.Страх ме е да не последва младоженците до къщата и когато са сами,тогава да ги нападне.Е,Керим тогава ще му разкаже играта.

# 42
  • Варна
 spam2 Мелтем Джумбул- в един завладяващ сериал- "Историята на змията"- от 1999 г./в момента върви нова версия на филма-"Детектив Мемоли"/
Скрит текст:

Хриси  Hug не ви изпускам от поглед!

# 43
hrissi_sz Heart Eyes Hug   bouquet

# 44
Круела и Хриси - за песента
Страхотно попадение на сценаристките  - това е наистина тяхната песен !

Общи условия

Активация на акаунт