ЗОНАТА и ние - 9 Тема

• 45 668
  • 723
  •   1
Отговори
# 150

Carmen Тук поне в САЩ има много различни продукти, и различни вкусотии, които са с протеин, не е само Сиърс. И никоя компания не си публикува никъде рецептите Simple Smile И аз да съм, и аз няма да си дам рецептата Simple SmileНо колкото и протеин да има, все нещо не е балансирано вътре, за да си го купя Simple Smile  Иначе често съм се чудела как всички тези компании  приготвят тези неща, след като за производството на повечето е необходима топлинна обработка  newsm78. Тук има едни кексове, с най различни мармалади вътре,(в едно махленско магазинче) и единия е с бая протеин вътре, ама сладкото от портокал хич не ми е нрави Simple Smile)

Аз чета различни книги от различни автори, не само от Бари. В книгите, които чета, чета, че може да се правят ястия и печива с протеин. Но трябва протеинът да е качествен. Тези шоколадовите, ягодовите и др. не стават, не си давайте парите за тях. Протеинът трябва да е чист изолат, без аспартам и др. изкуствени подсладители, и без аромат.
Взех си точно такъв протеин с намерението да го изпробвам нещо вкусно, но засега го ползвам предимно за добавяне към овесените ядки, защото времето, което прекарвам в кухнята е сведено до някакъв минимум в името на нещо друго. Затова и моят режим страда по принцип, но няма значение. Исках да кажа, че имам и балансирани 40-30-30 рецепти с протеин, но нямам време да ги изпробвам. От средата на другия месец, ако всичко върви по план, ще имам време Simple Smile

# 151
Има чист протеин изолат в IHerb. Чудех се и аз дали да не си купя.newsm78 Чета, че след тренировка ако се пие подпомагал отслабването.

Но ще изчакам, Carmen, да споделиш ако може някоя рецепта/идея с този чистн протеин, че ми се ще освен да го пия и да го използвам ако може и по друг начин.

# 152
Може ли едно глупаво въпросче да си задам - как си смятате времето между храненията ? Ако седнете да обядвате в 12,ама хапвате по-бавно и продължи до 12:30 обяда - от 12:30 ли трябва да си броя часовете до следващото хранене?
Надявам се ,че ми разбрахте чуденката.   bouquet

# 153
Ини, и аз винаги съм се чудела за това, ама го смятам в моя ползва  Joy Ако ми се дояде по-рано или не мога да чакам вече и го смятам от 12. Ако не ми се яде много, не съм огладняла, не се сещам да ям и т.н., го броя от 12:30  Laughing

# 154
  • Варна
Според мен ще трябва да вземем часа на началото ,12 а не на края 12,30  Wink

# 155
Трябва да се има предвид началото на храненетo. Peace

# 156
  • Chicago/Varna
Dani, днес съм в настроение, и няма да ти се карам, ама няма да е лошо да си идеш така профилактично в ъгъла Simple Smile и за проваления ден -сряда, 16ти, ще ти дам една пчеличка, заради закуската Simple Smile Ама сега много падна на долу в списъка Simple Smile Това са много изгубени пчелички. Гледай да ги наваксаш до края:)  Hug, или ще се срастнеш с ъгъла  newsm43

# 157
Благодаря за отговорите,момичета Simple Smile
Да се похваля ,понеже често си хапвам пшенични  трици ,одеве си взех едни,на София Мел и като изчислих колко ми е 1 ВБ - ми изелзе 30 гр Simple Smile  Flutter Много ми е вкусно да си ги направя набързо в микровълновата ,понякога слагам и ябълка ,която поомеква и малко канела Simple Smile  Heart Eyes

Отивам да си правя баницата с овесени ядки от блога за утре Simple Smile

Последна редакция: чт, 17 май 2012, 21:40 от Ini`

# 158
1. Carmen, 16 май, 10 блока
2. Стриктна пчеличка - 5 хранения - 10:00 - 2Б, 13:00 - 2Б, 17:00 - 2Б, 19:30 - 3Б, 23:30 - 1Б
3. Инатеста пчеличка
4. Червен търтей - заради хляб
5. Нямам мерителна пчеличка защото вечерях в ресторант и "мерих" на око
6. Нямам водна пчеличка
7. Пчеличка поетеса:
Сутрин - 1П пилешка шунка, 1П нискомаслена моцарела, 2Б ябълка, 2Б бадеми, общо = 2 Блока
Обед - 2П нискомаслено сирене, 1В домати, 1В пълнозърнест хляб, 2М зехтин, общо = 2 Блока
Следобед - 1Б нискомаслена моцарела, 1В грозде, 1М бадеми, 1Б балансирано барче, общо = 2 Блока
Вечер - 3Б пиле къри, около 3Б гарнитура от леща и зеленчуци, М - пропуснати, общо = 3 Блока
Нощна - 1Б кисело мляко, 1М бадеми
8. Спортна пчеличка - 40 минути разходка
9. Нямам пчеличка герой
10. Според мен хванах 4 пчелички и 1 търтей Simple Smile

1. Carmen, 17 май, (около) 8 блока
2. Стриктна пчеличка - 5 хранения - 9:00 - 1Б, 11:30 - 2Б, 15:40 - 2Б, 19:00 - 2Б, 00:00 - 1Б
3. Лаком търтей? - правих ябълкови мъфини за малкото и изядох един да ги дегустирам  Embarassed Но го изядох за вечеря и го балансирах уж...
4. Червен търтей
5. Нямам мерителна пчеличка заради мъфина. С него ми се ядяха 2 блока нискомаслен кашкавал, така че може и да е бил 2 блока, не беше голям.
6. Нямам водна пчеличка
7. Пчеличка поетеса:
Сутрин - 1П нискомаслена извара, 1В хляб, 1М бадеми, общо 1 Блок
Обед - 1П нискомаслена извара, 1П пилешка шунка, 1В хляб, 1В грозде, 2М маслини, общо = 2 Блока
Следобед - 2П печено пилешко месо, 1В бобена салата, 1В грозде, 2М бадеми, общо = 2 Блока
Вечеря - 1 мъфин, 2П нискомаслен кашкавал, 2М бадеми, вероятно = 2 Блока
Нощна - 1Б кисело мляко, 3 бадема, общо = 1 Блок
8. Спортна пчеличка - 50 минути разходка
9. Нямам пчеличка герой
10. Според мен хванах 3 пчелички и 2 търтея(?)

Последна редакция: пт, 18 май 2012, 02:27 от Carmen

# 159
1. Ini`, 17 май, четвъртък 9 блока
2. Стриктна пчеличка - 5 хранения - 7:30 - 2Б, 12:30 - 2Б, 15:30 - 1Б, 19:30 - 3Б, 22:30 - 1Б
3. Инатиста пчеличка
4. Червен търтей - пиле с грах
5. Мерителна пчеличка
6. Водна пчеличка
7. Пчеличка поетеса:
Сутрин - 2П извара ,2В пълнозърнеста юфка , 2М тахан
Обяд - 1П яйце,1П извара , 1В салата , 1В ябълка , 2М зехтин
Следобед - Ягодово парфе
Вечер - 2П пиле 1П извара , 1В грах,1/2В салата,1 1/2 череши ,зехтин
Нощна -  кисело мляко с  ядки
8. Нямам Спортна пчеличка - днес си дадох отдих  Mr. Green
9. Нямам пчеличка герой
10. Според мен хванах 5 пчелички и 1 търтей 

Направих си снощи от блога баничката ,то би било един път и аз като хората да следвам по рецепта,ама винаги променям нещо  Mr. Green (творчество го наречете айде) Вкусна стана много ,ама отдолу малко глетава ми стана.Не ме притеснява мен,просто няма много вид като от снимката.

# 160
 Hug Здравейте! Отскоро и аз тайничко ви чета коментарите. И аз "живеех в Зоната" докато бях студентка, когато излезе за пръв път книгата през 1999г. Тогава като разказвах на приятелите ми за айказаноидите, ме гледаха, все едно съм паднала от Марс. Аз използвах начина на хранене, за да се възстановя от тежък токсичен хепатит - причинен след лечение с доксациклин. Имах нужда да кача 5-6кг, но без да натоварвам черния дроб (диета като за хепатит). Половин година спазвах зоната и от 46 кг пак си станах 52кг (на ръст 172см). Чернодробните показатели ми бяха перфектни и аз самата бях в супер форма - дори накрая пак си тичах по 10км! Но диетата се спазва много трудно - това вечно премисляне на всяка хапка ми дойде в повече и я зарязах.
В момента обаче съм 62кг, абсолютно обездвижена като изключим чистенето и тичането след детето Grinning
Виждам, че целта на всички вас е постигане на супер здраве, но да си мина на въпроса hahaha - някой от вас успява ли да свали излишни килограми? Joy

# 161
  • Варна
Здравей marella , аз лично започнах тази диета за сваляне на кг от февруари до днешна дата съм -11 кг и при това си хапвам доста стабилно,преливам от енергия и супер настроение  Laughing

# 162
marella, да, свалят се килограми, стига да си стриктна. И ако искаш по-бързи резултати трябва да се храниш предимно със зелените храни от таблицата в блога и да пиеш поне литър и половина вода на ден. Спорта ти е в +  Wink
Мен като ме видяха хора, които не са ме виждали от близо година и ми казаха, че съм се стопила направо, а със Зоната да съм свалила 3-4кг, не повече (и това за около месец-два, като не през цялото време съм стриктна). Останалото го дължа на спорта Simple Smile
Давай смело, не се чуди!  Peace

# 163
 HugБлагодаря ви за отговорите, Денис и Мерито! Ще я започвам и аз, само се чудя дали да не направя първо едно тридневно гладуване с мадал бал? Миналата година гладувах два пъти по 5 дни и свалих за 1месец 7кг. Единственото, което ме притеснява е, че с гладуването се топят първо мускулите, докато при зоната няма такова нещо. За съжаление винаги искам бърз ефект - ако може веднага, след два дни да стопя 10кг Mr. Green

# 164
marella , здравей! Simple Smile
Хубаво е ,че си решила ,да се върнеш към зоната Simple Smile Аз сравнително от  скоро я следвам ,но ми допада много.Ако се върнеш из постовете назад ,можеш да видиш много позитивни отзиви за свалени килограми.Сигурна съм,че и ти ще постигнеш целта си,ако си спазваш правилата  Hug
Смятам,че по-добре още от сега скачай при нас и не се подлагай на гладуване Simple Smile Ние сме ентусиасти големи ,ще помагаме и подкрепяме    bouquet

Общи условия

Активация на акаунт