ЗОНАТА и ние - 9 Тема

• 45 667
  • 723
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Ето я рецептата за суфле от тиквички   chef

тиквички - 720гр - 3ВБ
домати - 120гр - 1/2ВБ
лук - 75гр - 1/2ВБ
овесени трици - 2с.л - 2ВБ
извара - 168гр - 3ПБ
яйца - 3бр - 3ПБ
сирене - 84гр -3ПБ
зехтин - 3ч.л. - 9МБ

сол, чесън, бял пипер, копър

Тиквичките се настъргват, посипват се с малко сол и се оставят за 10-15мин да се отцедят от водата. Лукът и копърът се нарязват на ситно. Всички продукти се сипват в дълбок съд и се разбъркват добре. Сместа се изсипва в тавичка с незалепващо покритие и се пече на 180 градуса. 10мин преди да се извади суфлето от фурната отгоре се нареждат нарязаните на кръгчета домати. Готовото суфле се дели на три равни части по 3П,3М и 2В. Към него се яде 1В салата, плод или друго.

# 136
Moharet Мерси Simple Smile

# 137
Момичета,колко сте тихички днес,аз знам,че времето не предразполага много,ама ..
Направих си за утре на dani ягодовото парфе,чак и 2 порции - та хубаво дано е   bouquet

Лека нощ,деца  Hug

# 138
Момичета, тъй като, успоредно със Зоната, ми тече и хормоналната терапия апетита ми е ожесточен, знаете ли някакво, то направо ОРЪДИЕ ми трябва Embarassed Embarassed Embarassed или единствения начин е вода, вода и пак вода, въпреки че пия по 3 литра вода на ден, но нещо няма ефект върху апетита Blush Blush Blush

# 139
Ами... аз вечерях в ресторант и съм много тихичка, няма да се обаждам тази вечер  Embarassed Mr. Green

# 140
Момичета, тъй като, успоредно със Зоната, ми тече и хормоналната терапия апетита ми е ожесточен, знаете ли някакво, то направо ОРЪДИЕ ми трябва Embarassed Embarassed Embarassed или единствения начин е вода, вода и пак вода, въпреки че пия по 3 литра вода на ден, но нещо няма ефект върху апетита Blush Blush Blush
И аз тези дни съм много гладна и водата ама никак не ми помага. Понякога дори ми се струва, че водата ми промива стомаха. Grinning Повече от литър и половина не успявам да изпия.
Когато мноооого огладнея, а часът за ядене е далеч, си хапвам по 4-5 бадема. Зная, че не трябва, но има моменти, в които просто не мога да издържа. Нали все пак не е голямо количество, а и са много полезни бадемите - с това си успокоявам съвестта. Wink

# 141
Carmen, браво, че вече успяваш по повече вода да пиеш. На мене трудно ми се отдава. Направо все едно гърлото ми се затваря когато пия вода без да ми се пие.

# 142
  • София
Момичета, имам въпросче  newsm78 Някой ползвал ли е овесено брашно? Аз никога не съм го използвала и не съм го срещала в рецепти, но забелязах, че е доста голямо количество за 1 блок и ако е подходящо, може да го използваме в рецепти за печива като мъфини, кексове, хляб и т.н. А и май е по-добър избор от царевичното нишесте, което си е чисто ГМО Thinking
Та ако някой го е използвал, нека да сподели впечатления, моля  Hug
И още нещо..в таблицата пише в скоби "варено" - какво означава това?

# 143
Carmen, браво, че вече успяваш по повече вода да пиеш. На мене трудно ми се отдава. Направо все едно гърлото ми се затваря когато пия вода без да ми се пие.

О, аз съм същата.  Peace Само вчера успях, днес не пих достатъчно.

# 144
  • Chicago/Varna
Moharet така са ми го дали от зоната, брашното сварено, сигурно имат предвид каша,ама пак е относително, колко да е гъста тая каша. Обаче ще ги питам защо е в червено, след като овесените ядки са зелени Simple Smile Иначе и аз имам брашно, купих си го преди време точно с цел да направя мъфини, като мислих да им сложа шоколадов протеин вътре, обаче после като четох за протеините тук там, и разбрах, че не трябвало да минава топлинна обработка. Ама до колко е вярно.. newsm78 и тогава се отказах, и така ми седи пакета с брашното Simple Smile Иначе ако мога да го ползвам протеина на прах в разни печива...охооо, щеше да е рай, и да се развихря, че имах много идеи Simple Smile . Ама на няколко места срещнах че не е хубаво да се пече или готви.  Hug Другия вариант да се направят сиренки или нещо подобно с яйца и сирене вътре, солени закусчици Simple Smile

# 145
  • София
И аз знам, че не е хубаво протеините на прах да минават топлинна обработка. Честно казано за пръв път чувам за шоколадов протеин, но ми звучи доста изкушаващо Simple Smile Може да си го правиш на шейк и да го пиеш за междинка, когато не си гладна.
Мда в таблицата има и за овесна каша и е същото количество, може би е едно и също  newsm78 Може ли, да ги попиташ, моля те, това овесно брашно какво количество е един блок в сурово състояние, защото ми се струва, че ще е доста по-подходящо от другите брашна и ще влезе в употреба  Thinking

# 146
В сайта на Бари има основи за пици и др. с протеин. Ама не си дава рецептите, естествено, за да се купуват неговите продукти, иначе няма сметка.

# 147
  • Chicago/Varna
Moharet   то има всякакви видове протеин, шоколадови, ягодови, ванилени, каквито си поискаш. Мъжо често си прави протеинов шейк за следобедните закуски, като не му се яде солено Simple SmileРазгледай из спортните магазини, не може да няма. Дори на мен ми е по-трудно да намеря протеин без никакъв вкус. А за брашното ще попитам при първа възможност Simple Smile
Carmen Тук поне в САЩ има много различни продукти, и различни вкусотии, които са с протеин, не е само Сиърс. И никоя компания не си публикува никъде рецептите Simple Smile И аз да съм, и аз няма да си дам рецептата Simple SmileНо колкото и протеин да има, все нещо не е балансирано вътре, за да си го купя Simple Smile  Иначе често съм се чудела как всички тези компании  приготвят тези неща, след като за производството на повечето е необходима топлинна обработка  newsm78. Тук има едни кексове, с най различни мармалади вътре,(в едно махленско магазинче) и единия е с бая протеин вътре, ама сладкото от портокал хич не ми е нрави Simple Smile)

# 148
В Пикадили и в ДМ имаше шоколадов и ягодов протеин. И аз се чудих доста дали да си купя именно за печивата, но по-добре , че не съм (спря ме цената 23 и 28 лв за буркан   Shocked) Не бях срещала инфо за това , че не подлежат на топлинна обработка.

И аз вчера имах тотално провален ден, който нямаше нищо общо със Зоната( май само закуската). Така че съдията да ми пише О (или може само една водна  newsm78) пчели и всевъзможни търтеи  Embarassed. Наистина чувствах огромен глад и то само за непозволени неща. Макар, че имах подготвени зонови просто ги бутвах настрана, че не ми се поглеждаха и си хапвах с удоволствие от непозволените(Май-май вчера бях по режима на Ипократис - той позволява 1 свободен ден в седмицата, където да си хапнеш нережимни неща, за да няма застой  Joy )

vitaivan , моят съвет е да си разпределиш хапванията на по-малко блокове и по-начесто. Приготви си неща подходящи за по 1-2 блока и си хапвай през 2-3 часа. Пак ще имаш накрая необходимото количество блокове, но като е разпределено по-начесто няма да ти остава време да огладнееш. Недей да чакаш да минат 4 или 5 часа, че така е по-лесно да се изкушиш.

# 149
Аз си мисля,че овесеното брашно можем да си го използваме,просто мисля,че то по-трудно бухва,но може да се пробва Simple Smile
Момичета,аз си мисля,че от времето така се чувствате - като е мрачно и настроението е такова и само човек се чуди какво да си похапне и да се стопли - уж Wink Сега като се постопли,като пекне едно Слънчице,като стане пак време за разходки ,ще ви е хубаво.
Аз да си се отчета за вчера:
1. Ini` - 16 май, сряда, 10 блока
2. Стриктна пчеличка - 5 хранения - 8 - 3Б, 12:30 - 2Б, 16:30 - 1 1/2Б, 20:30 -  2Б, 22:00 - 1 1/2Б.
3. Инатиста пчеличка
4. Червен търтей  - грах
5. Мерителна пчеличка
6. Водна пчеличка
7. Пчеличка поетеса:
Закуска - сирене -2 ,овесени трици 1 ,ягоди 1 , кис.мляко 1, сусам
Обяд - извара  и сирене 2 , салата 1 , ябълка 1 ,зехтин
Следобед - Извара с кисело мялко с ягоди и фъстъци  1 1/2
Вечеря - Пиле с грах 2 П 1В ,салата 1/2 , ягоди  1/2 , зехтин
Нощна - Кисело мялко с извара и ягоди и белени семки 1 1/2
8. Спортна пчеличка -   Heart Eyes
9. Нямам пчеличка герой