ЗОНАТА и ние - 9 Тема

• 45 664
  • 723
  •   1
Отговори
# 120
Ох, момичета, направо ми стана лошо, те тук ми искат 20$ за доставка и на вас ли ви излезна толкова Shocked Shocked Shocked

Доставката в iHerb не е 20 $, vitaivan! Транспортът е 6$ за поръчка до 40$, а за поръчки от $40 до $80, доставката е $4.
По-подробно съм ти писала на лични. Hug

И аз пия в момента абсолютно същото рибено масло, поръчвай смело. Peace

# 121
Момичета, благодаря ви!!!!!  love001  love001  love001

# 122
Момичета, има ли сред вас такива с инсулинова резистентност, да споделят опит с мен, аз след хранителен и двигателен режим вече 3 години не мога да си го намаля и сега Зоната е надеждата ми, получих много подкрепа от Emigrantka, надявам се, ако има сред вас с подобен случай, да споделят опита си Hug Praynig Hug Praynig Hug Praynig

# 123
Имам чуденка за соята - протеин или въглехидрат или смесен продукт .Това са стойностите за 100 гр варена от bb-team П - 16.64  В - 9.93 .  Купила съм си я ,ама до сега само на кълнове си направих  bouquet

# 124
Благодаря Dani, ще го опитам!

# 125
1. Carmen - 14 май, понеделник, 11 блока  Embarassed
2. Стриктна пчеличка - 5 хранения - 10:00 - 3Б, 14:00 - 3Б, 18:00 - 1Б, 20:15 - 3 Б, 00:00 - 1Б.
3. Инатеста пчеличка
4. Червен търтей заради хлебно изделие
5. Мерителна пчеличка
6. Нямам водна пчеличка
7. Пчеличка поетеса:
Сутрин - 2В овесени ядки, 1Б прясно мляко, 2П протеин на прах, 2 М ядки микс, 3 бадема, общо = 3 Блока
Обед - 2П пилешко, 1П нискомаслена моцарела, 3В тортила, 3М маслини, общо = 3 Блока
Следобед - 1Б зоново барче
Вечер - 3Б пилешко шишче, 1В домат с 1/2В пресен лук, 3М зехтин, 1 1/2 В сини боровинки, общо = 3 Блока
Нощна - 1Б зоново барче
8. Спортна пчеличка - 1 час разходка
9. Нямам пчеличка герой
10. Според мен хванах 5 пчелички и 1 търтей.

1. Carmen - 15 май, понеделник, 9 блока
2. Стриктна пчеличка - 5 хранения - 11:00 - 2Б, 13:30 - 3Б, 16:00 - 1Б, 19:00 - 2 Б, 22:45 - 1Б.
3. Инатеста пчеличка
4. Червен търтей заради хлебно изделие
5. Мерителна пчеличка
6. Днес вече имам водна пчеличка!!!  Laughing
7. Пчеличка поетеса:
15 май, 59.90 - 9 блока
Сутрин - 1П нискомаслена извара с ананас (по етикет), и 3 бадема, общо = 1 Блок
Обяд - 3П печено пиле, 1В домати, 1В хляб, 1В грозде, 2М зехтин, 1М маслини, общо = 3 Блока
Следобед - 1Б зоново барче
Вечеря - 3П бяла риба, 1Б мешана салата, 2Б салата от пълнозърнест кус-кус (по етикет), 2М авокадово олио, 1М маслини, общо = 3 Блока
Нощна - 1Б зоново барче
8. Нямам спортна пчеличка
9. Нямам пчеличка герой
10. Според мен хванах 5 пчелички и 1 търтей.

ooooh! Тъкмо хванах водната пчеличка, и изпуснах спортната, защото времето днес беше студено и дъждовно, и не излизах за редовната дълга разходка. Но затова пък ми се пие вода вече. И през последните 2-3 дена ми се яде повече, може би заради МЦ. Вчера цели 11 блока похапнах - като ям овесените ядки с прясно мляко, се събират 3 блока за закуска, а ядките не ги обичам по друг начин.

# 126
  • Chicago/Varna
Ъъъъ, ъъъ, аз пак без да искам попаднах на четиво Simple Smile Дойде ми на мейла незнайно как Simple Smile) И бързам да изклюкам тук  Mr. Green
ЖЕН-ШЕН  Joy
И малък цитат от статията, което ми дръпна вниманието Simple Smile

"Подтиква тялото да предпочита мастни киселини вместо гликоген в процесите на енергодобив.

Заради способността си да снижава нивата на хормона кортизол (подтискащ инсулина хормон) в кръвния поток, жен-шенът е опасен за хора с хипогликемия!"

И тоя кортизооооллл   Shocked Сещате ли се какво казва Бари Сиърс в книгата за рибеното масло Naughty

"Другото нещо, което мозъкът ненавижда, е излишъкът на кортизол - хормонът, който тялото ви освобождава при продължителен стрес. Колкото повече стрес има в живота ви (което включва и хроничната болка или възпаление), толкова повече се освобождава кортизол, за да го контролира. За съжаление, нищо не убива мозъчните клетки (особено тези в хипокампуса, където се съхраняват спомени) по-бързо от излишния кортизол. Повишените му нива потискат краткосрочната памет, като например да не помните къде сте си оставили ключовете.........Зоната стабилизира нивата на инсулина, като по този начин също се изключва необходимостта от производство на излишен кортизол"и т.н, и т.н. Simple Smile

Брех тоз Жен-Шен , изглежда ми голям приятел на Зоната този корен Simple Smile  newsm78   Laughing
Сега ще тичкам при мъжо да му припомня какво казва Сиърс, за да не ме ядосва, и да не ми образува стрес, че иначе ще бълвам кортизол, и после няма кой да му готви Зоново, като започна да забравям да му тегля храната,щото ще ми се потисне  краткосрочната памет Simple Smile Пак топката е в мен  Joy

Последна редакция: ср, 16 май 2012, 05:48 от Emigrantка

# 127
  • Chicago/Varna
А Moharet къде се затри ? Не ми е докладвала от съботаааааа,ааааа Simple Smile Да не се е отказала, че това голям + ще е за Рокси Simple Smile И другото- като гепнете един червен търтей, не ги подкарвайте за целия ден, на всички хранения. Знам аз, мислите си, че така и така съм хванала червен търтей, днес цял ден ще джугам на квото си искам червено  Naughty По по по полека. Едно ядене ви стига да си начешете крастата с търтейче:) Че ако има следващо състезание, това определено ще се промени в правилата, и червен търтей ще се хваща при всяко ядене, а не един за целия ден! Simple Smile и от сега казвам, без право на обжалване  Joy, да ви дойде акъла  Joy

Последна редакция: ср, 16 май 2012, 05:42 от Emigrantка

# 128
Emigrantка , жен-шена има и противопоказания и освен това е доста силен адаптоген и не е подходящ да се приема с профилактична цел , а също така и от деца (води до по-ранно полово съзряване), а само при необходимост. Освен това има основни 3 вида жен-шен , които са подходящи при различни заболявания. Поразрови се малко повече за него и прецени дали е подходящ за теб. За мен определено не е. Дори хомеопата, при който ходих ме е предупредил да не приемам добавки, в които се садържа.

vitaivan , аз бях със съмнения за инсулинова резистенност, но при мен нещата са толкова съчетани, че ендокриноложката ми не беше сигурна дали проблема е от щитовидната жлеза или от нея. Истината е, че тази резистентност се получава при неправилно хранене (освен, ако не си генетически предразположена) и почти единственият начин да се повлияе е този режим. Предполагам, че си запозната, но ето малко повече инфо.

Ето и моят отчет за вчера:

1 -Дани 1712, 15.05., вторник , 10 блока
2 - стриктна пчеличка - 5 хранения - 7,30ч-2Б , 12ч-2Б , 16,30ч -2Б, 19ч -2В и 22ч -2Б
3 - инатеста пчеличка
4 - червен търтей
5 - мерителна пчеличка
6 - водна пчеличка
7 -поетеса:
обяд и вечеря - боб яхния със свинско бон филе
3-те закуски - мюсли торта + извара със сусамов тахан
8 - спортната отлетя
9 -
10 - 5 пчелички + 1 търтей

# 129
  • Chicago/Varna
Aaa, Дани, аз не съм си и мислела да го взимам, аз нямам нужда да си свалям повече от това инсулина Simple Smile Просто ми направи впечатление че има сходни неща със зоната. То си пише в статията че има странични ефекти. Но предполагам ако се взима с лечебна цел,в правилната доза, при хора с определени проблеми ще е много от полза Simple Smile Интересно е така, с всеки ден научавам по нещо  ново Simple Smile Аз знаех че е само някъв лечебен корен, и нищо друго, сега вече имам още една гънка в мозъка относно жен-шена Simple Smile))) Малка,ама все гънка Simple Smile))))) Иначе аз ако реша да взимам нещо, квото и да е, първо правя едни дългодневни и дългочасови проучвания  из нета, или  из книги разни, да съм сигурна, че продукта е добре за мен Simple Smile Например с тая спирулина, преди да я поръчаме, цяла вечер с мъжо четохме, близо  4 часа ровене къде ли не и  какво ли не, и изчетохме всичко, преди да поръчам. И пак бяхме на косъм де, заради тежките метали в тия водорасли, но стигнахме до извода, че един два пъти в годината е ок да си пием по едно шишенце, но определено не е като рибеното масло, да го пием докато сме живи Simple Smile
А и мерси за статията, много полезна. Дано да е от полза за vitaivan, че до колкото ми се струва, докторите са я разпиляли с какви ли не диагнози, и идва момент в който не знаеш на кого да вярваш. Sad

Последна редакция: ср, 16 май 2012, 07:43 от Emigrantка

# 130
1. Ini` - 15 май, вторник, 9 1/2 блока
2. Стриктна пчеличка - 5 хранения - 8 - 3Б, 12:30 - 2Б, 16:00 - 1 1/2Б, 20:30 -  2Б, 22:00 - 1Б.
3. Инатеста пчеличка
4. Червен търтей  - луканка  Mr. Green Еми,месце ми се ядеше днес ,а друго нямаше
5. Мерителна пчеличка
6. Водна пчеличка 3+
7. Пчеличка поетеса:
Закуска - Яйце + извара + луканка .ягоди,пъпеш 3 
Обяд - Сирене +яйце + салата + ябълка и зехтин - 2
Следобед - Извара с кисело мялко с ягоди,пъпеш и ядки 1 1/2
Вечеря - Сирене по шопски със салатка и ябълка  2
Нощна - Кисело мялко 1
8. Спортна пчеличка - на косъм да ми избяга ,ама инатът ми победи отново  Laughing
9. Нямам пчеличка герой
10. Според мен хванах 6 пчелички и 1 търтей.

# 131
1 roksi12-понеделник 14.05 -9блока
2стриктна пчеличка-5 хранения 8ч;12.30ч;17ч;20ч;23ч
3инатеста пчеличка
4зелена пчеличка
5мерителна пчеличка
6водна пчеличка
7поетеска-зак.2блсирене+портокал+6 бадема;  обяд 2бл.пил. месо+салата айсберг+дома+кр+2бл зехтин ;сл.з.2бл пуешка шунка+ябълка+бадеми 6; веч.риба печена 2бл+тиквички+ягоди+зехтин;к.з.1бл .кисело мл.+3бадема
8спортна 1ч newsm39
9 за деня 7 пчелички+1 Laughing

1.roksi12-вторник-15.05 -9 блока
2.стриктна пчеличка-5 хранения-8.30ч;13.30ч;17ч;20ч;23ч
3.инатеста пчеличка
4.зелена пчеличка
5.мерителна пчеличка
6.водна пчеличка
7.поетеска-зак-пуешка шунка2бл+ябълка+6 бадема; обяд 2бл.пил.кюфте +салата от домати+кр+лук+ябълка
сл.з.2блпуешка шунка+ягоди+пъпеш+бадеми 6
веч.2бл сирене+домати+кр.+сал.+зехтин
к.з.1бл крема на дани с ягоди
8.спортна повече от 30мин. ходене с подтичване -наложи се да бързам Laughing
9.успях 7+1

# 132
  • София
А Moharet къде се затри ? Не ми е докладвала от съботаааааа,ааааа Simple Smile Да не се е отказала, че това голям + ще е за Рокси Simple Smile

Ааа плътно съм си в Зоната аз Simple Smile Не се отказвам така лесно, просто ми беше много натоварено през последните дни на работа и нямах никакво време да влезна за отчет, но веднага ще поправя пропуска Simple Smile

1. Moharet, 13.05 - неделя; 9 блока
2. 5 хранения за деня- стриктна пчеличка
10:00 - 1бл; 14:00 - 3 бл; 17:30 - 1 бл; 21:30 - 3 бл; 24:30 - 1 бл
3. Инатеста пчеличка
4. Зелена пчеличка
5. Мерителна пчеличка
6. Водна пчеличка
7. Пчеличка поетеска:
Закуска - конопен протеин, ягоди, бадеми
Обяд -  салата от домати и зехтин 1В и 3М, пиле 3П, круша 2В
След обяд - ягодово парфе
Вечеря - пиле 3П, салата домати,краставици,айсберг и лук 2В и 3М от зехтин, чаша вино 1В
Късна закуска - кис.мляко и бадеми
8. Спортна пчеличка
9. 7 пчелички.
10. 7+1

1. Moharet, 14.05 - понеделник; 9 блока
09:00 - 1бл; 13:00 - 3 бл; 16:30 - 1 бл; 20:30 - 3 бл; 23:30 - 1 бл
3. Инатеста пчеличка
4. Зелена пчеличка
5. Мерителна пчеличка
6. Водна пчеличка
7. Пчеличка поетеска:
Закуска - конопен протеин, ягоди, ленено семе
Обяд -  салата от домати и зехтин 1В и 3М, пиле 3П, круша 2В
След обяд - пил.шунка, ябълка, маслини
Вечеря - преизчислих любимата си рецепта за суфле от тиквички 3П, 3М, 2В, чаша вино 1В
Късна закуска - кис.мляко и бадеми
8. Спортна пчеличка
9. 7 пчелички.
10. 7+1

1. Moharet, 15.05 - вторник; 9 блока
10:00 - 1бл; 14:00 - 3 бл; 17:30 - 1 бл; 21:30 - 3 бл; 24:30 - 1 бл
3. Инатеста пчеличка
4. Зелена пчеличка
5. Мерителна пчеличка
6. Водна пчеличка
7. Пчеличка поетеска:
Закуска - конопен протеин, ягоди, лен.семе
Обяд -  суфле тиквички 3П 3М 2В, ябълка 1В
След обяд - мъфините на Ini (не ми се получиха на вид, но станаха вкусни)
Вечеря - извара по шопски 3П, 1/2В, салата домати, краставици и чушки 1,5В и 3М, винце 1В
Късна закуска - мъфин
8. Спортна пчеличка
9. 7 пчелички.
10. 7+1

# 133
А рецептата за суфле от тиквички ? eat Може ли?

# 134
И аз искам да питам за рецептата за суфлето от тиквички   chef

Общи условия

Активация на акаунт