ЗОНАТА и ние - 9 Тема

• 45 576
  • 723
  •   1
Отговори
# 30
 Момичета днес гордо ще напиша менюто си newsm44 newsm68 newsm44 newsm68 newsm44 :
9БЛ - 2закуска, обяд, по1 за междинна и 3 за вечеря.
1.  междинна закуска: мляко с кафе и 3 лешника
2.  закуска: кисело мляко1/2 ч.чаша -1БП+1БВ
                  извара обезмаслена 1/4 ч.чаша - 1БП
                  Овесени трици - 14 гр.
                  ленено семе 2*4гр - 2БМ
3.  обяд:сирене- 2БП, домати и краставици - 2 БВ и 1 с. л. зехтин- 1БМ
4.  вечеря:сирене- 3БП, домати и краставици - 3 БВ и 1 1/2 с. л. зехтин- 1БМ
5. късна закуска кисело мляко - 1 БП + 1 БВ, ленено семе 4гр. - 1 БМ

Нали е добре момичета нанананананалилили ooooh! smile3521

# 31
  • Варна
denisss , 220 гр кис. мляко са 1П+1В. За 3Б може да добавиш 28 гр трици, но трябва да компенсираш с още 2П -извара, яйце, шунка по избор + 3БМ по избор. Само мляко с трици не става  Naughty

ако млякото е с 2% мазнини прибавям ли допълнително мазнини тотално се обърках....вие какво закусвате???

# 32
vitaivan , само малка забележка - зехтина трябва да бъде измерен с чаена лъжичка, защото 1БМ = 1/3 ч.л. Иначе като за начало е добре, но е хубаво да не наблягаш особено на млечните, а протеина ти да идва от месо, яйца, риба. Или поне се мъчи да замениш сиренето с извара, че тя садържа по-чист белтък, а в сиренето със сигурност има и доста В и М, които са незнайно колко.

denisss , към млякото задължително се добавят и мазнини дори , когато е 2% ( и аз ям само такова), защото във всяко хранене трябва да присъстват от моно-ненаситените мазнини, които са полезни за нашия организъм . Ето и цитат от 1-ва страница ( аз и сега от време на време си я препрочитам ):

Това за мазнините от растителен произход, и по-точно маслини, зехтин, или ядки /сурови/, авокадо и пр. е подробно обяснено в книгата в Б.Сиърс, нямам време да търся за да ви цитирам точно, но беше най-общо казано това, че за да се изгарят натрупаните в тялото мазнини /т.е. за да отслабваме/ са необходими мазнини, но от растителен произход, т.е.полезните моно-ненаситени мазнини!Т.е. няма значение дали сиренето, кашкавала са ни с висока масленост или обезмаслени, важен е приема именно на полезните мазнини винаги да го има  Peace.

А за това какво закусваме върни се и виж менютата от 1-вото състезание. Там има отчети на 6 от нас всеки ден в продължение на 15 дена и ще ти бъде по-лесно. Те са в началото на предната тема и в края на по-предната. Доста са разнообразни, според предпочитанията на всяка от нас. А ти можеш да си комбинираш абсолютно от всичко по таблицата стига накрая да имаш равен брой П,В и М и според това колко блока хапваш за закуска.

Последна редакция: сб, 12 май 2012, 16:09 от dani1712

# 33
  • Варна
Благпдаря за бързия отговор...а имам само още едно въпросче (че се разминава от листите на диетолога за 1 БВ според него спанака е 300гр а според вас 1200гр ??? така ли е или пак се бъркам?

# 34
Нашата таблица е много по-актуална от тази на "диетолога",  благодарение на Emigrantка , която следи непрестанно сайта на д-р Сиърс и всички негови публикации и дори има лични инструктори, които я съветват от този сайт. Та,  наскоро д-р Сиърс е установил, че трябва да се извадят от въглехидратите фибрите и тогава да се сметнат за 1 блок. И така се получава по-голямо количество.

Което ми напомни: Emigrantка , какво стана с тебе -нормализираха ли се килограмите или продължаваш да слабееш? Че летните бури наближават, да не те отвее вятъра  Joy  Hug

# 35
  • Варна
малий Дани 1712 ...1200гр спанак,това е нечовешки много, а дали мога да взема половината коли4ество спанак и да прибавя друга половинка благоприятни въглехидрати......много сори за тъпите въпроси ,но съм страшно запалена Grinning да се зонирам  smile3503 знам че ако съм упорита ще се разделя с останалите ми кг

# 36
denisss , можеш спокойно да си вземаш 1/2, 1/3, 1/4 или 1/5 от всеки продукт, като може да комбинираш  с други. Важно е накрай да получиш общо 3 В примерно, ако си на 3 блока за обяд или вечеря. Ето погледни например тази рецепта или има и други със спанак, за да се ориентираш:
http://www.bg-zonata.com/recepti/2011/11/5/3.html

# 37
  • Варна
dani1712 благодаря ти  Simple Smile

# 38
Moharet , от немското хлябче - да .половин филия 1 блок.Много е добър Simple Smile Ама сега!!! се амбицирах и не си направих сандвич,за да съм зелена  Heart Eyes . Тази сутрин импровизирах с рецептата от блога за мъфини и после ще пусна рецептата.Получиха се много сполучливи. На обяд зелена супичка.След малко ще мисля и за вечеря какво да готвя,изобщо днес съм се развихрила. chef  Сега си почвам тренировката.
Хайде на лов за  пчелички ,момичета  Hug   bouquet

# 39
Някой тук има ли представа как се повлиява Хашимото от този режим?

# 40
Някой тук има ли представа как се повлиява Хашимото от този режим?

Чела съм, че наличието на Хашимото предполага нарушен баланс глюкоза/инсулин, на който можеш да повлияеш чрез прилагането на режима на Зоната. Даже някои доктори препоръчват Зоната при Хашимото.

# 41
Аз съм с Хашимото + операция на жлезата и мога да кажа, че това е правилния режим за това заболяване. Последните ми изследвания бяха в норма, а преди това ме съветваха за нова операция, която аз не приех и се захванах по-сериозно с Зоната. Плюс това съм с миома(която от 2 години ме съветват да махна), но при последното изследване беше започнала да намалява сама. А имам и фиброаденоми и на 2-те гърди (които също намаляват). И всичко това само с правилното хранене и без никакви лекарства, защото сама си регулирам хормоните чрез храненето.

# 42
dani1712, благодаря за отговора! А лекарства въобще пиеш ли или режимът е достатъчен?

Carmen, благодаря и на теб!

# 43
Не, не пия никакви лекарства. Но всеки организъм е различен. Моят съвет е пробвай с режима 1-2 месеца и си направи отново изследвания. Ако видиш, че има подобрение, тогава може да се консултираш с ендокринолога за намаляване на дозата или спиране. Но трябва да ти влязат хормоните в норма иначе на своя глава - не.

# 44
Аз съм с Хашимото + операция на жлезата и мога да кажа, че това е правилния режим за това заболяване. Последните ми изследвания бяха в норма, а преди това ме съветваха за нова операция, която аз не приех и се захванах по-сериозно с Зоната. Плюс това съм с миома(която от 2 години ме съветват да махна), но при последното изследване беше започнала да намалява сама. А имам и фиброаденоми и на 2-те гърди (които също намаляват). И всичко това само с правилното хранене и без никакви лекарства, защото сама си регулирам хормоните чрез храненето.

Дани, това е страхотно Simple Smile Ти си ни голям пример и стимул  Hug

Общи условия

Активация на акаунт