Юнските проходили крачета, за Първи ден Рожден се готвят вече!

• 35 628
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
Влизам много набързо..

Криси, честит рожденик.  Hug

Мейдънли, сакън, недей с чаршаф. Пак ще спомена и за компот от малини. Ако е ял вече, можеш да пробваш да му даваш вместо водичка. Да не са зъби? Нико беше така с температура, но изкара 6-тата болест.
За гъбената супа- гъбите не дават нищо и сами по себе си като храна са само вкусни. Иначе леща аз давам на Нико и то отдавна. Боб не съм обаче.

Бюти, честито проходило момиченце. Периода е лош за всички, но ще мине. Имам си същото у дома, не е никак леко, защото се опитва дори и да ме бие, но ще мине..

Шунче, че пробвам твоя начин за супата.. Звучи много вкусно.

За кърлежите- знам, че се вадят в обратната на часовника стрелка с олио и след това се промива. Аз съм имала кърлеж, нищо не са ми били. Знам, че иначе бият ваксина против Тетанос, но те нашите вече си я имат, а тя си действа дълго.

# 586
  • софия
Съгласна съм с Мая че вентолина и хексалгина са тежката артилерия, Хексалгин над 39 г, а Вентолин след лекарско предписание, но и Дидолинка го е казала много хубаво че даването им с мярка е по често по добър варянт.
Чинче  да нацелуваш побойника Нико Simple Smile, вече ми е домъчняло за Вас Hug
Майденли, Масларски е страхотен педиатър, имаи го предвид.

# 587
Деси и на мен ми събра погледа с това готвене. Да й завидиш на Йоанка.  Hug

Майденли, Вик да сваля бързичко Т, да си по спокойна.

# 588
Добър вечер и от нас!

Ние също вече сме в списъка на проходилите-днес се пусна и доста си походи,но да си призная мисля чак след седмица да правя прощъпулник.Иска ми се да е по-сигурен.

Честит рожден ден на адашчето Краси!Да е много здраво и много щастливо!  Hug

Ох,тези кърлежи.....Баща ми всяка година вади по една камара от себе си,на мен само веднъж ми се бяха забили 4 на единия крак,но бяхме на зелено училище и няма как да пръскат навсякъде....Иначе след пикника на язовира в неделя обстойно си огледах Краси,но нямаше за късмет.То няма гаранция,че няма да го полази някой и тук от парковете...

Бюти честита ти проходила мадама!  Hug

Деска ти винаги си ни била героя на групата  Hug

Мейдънли по-добре ли е Вики?

Аман с този вятър...отивам да си събирам прането,че да не го търся утре из двора на съседите  ooooh!

# 589
  • София
Благодаря ви за съветите. Мисля, че нурофена действа и се поуспокоих. Той Виктор сега спи, ама ми се струва по-малко топъл. Заради този вятър няма да излизаме, но ще кажа на мъжа ми като се прибира от работа да вземе и хексалгин за всеки случай, м...

Ти вземи хексалгин, ама не давай освен в много краен случай  Wink
За чаршафа са ти казали.. брррр, аз го правих на Саша, отврат е никога повече няма да го правя. По-добре е вана с Т с 1 градус по-ниска от телесната на човека. Ако е с 40 градуса ваната да е 39.

И друго, което съм споделяла неведнъж и от опит знам. Когато човек вдига Т му изстиват крайниците. Точно в тоя момент. Когато достигне дадената стойност и спре да се покачва някак се темперира и се затопля. Така че ако на детето пръстите са студени, а челото много топло значи вдига Т. По това ще познаеш. Той сега спи и е топъл, но може да е темпериран и да не вдига повече. Не знам дали го обясних ясно. И пак подчертавам, че това е моят опит и не съм го чела това и не ми го е казвал лекар. Наблюдавайте децата и вижте дали е така  Wink

# 590
  • София
Привет. Съжалявам, че ви натоварих с нашия случай. Късния следобед вдигна 39.1, вече му бях дала панадол обаче и не посмях да дам друго. Бързо спадна до 37 и нещо. Преди да заспи беше над 38 и му дадох пак нурофен, изкъпахме го с по-хладка вода, хексалгина ще  е наистина за краен случай. Забелязах, че се изпоти малко след като заспа, това добре ли е, не знам.
Просто аз съм наистина неподготвена, първо дете ми е, за първи път се разболява, аз самата отдавна не съм вдигала температура, а за толкова висока да не говорим, настивала съм, но леко съм карала разни неща и идея си нямах как да процедирам. А и възрастен е едно, дете друго. Педиатъра днес нищо не ми каза, само ако има Т да давам нещо, иначе не. После като се усетих, чак се изумих от безотговорното му отношение.
Пак благодаря за съветите.
Ваче, следобед Виктор беше точно така - топло чело, студени крайници и резултата над 39.
Чин, утре ще потърся в супера компот от малини.

Лека вечер и нощ на всички  Simple Smile

# 591
  • Sofia
Мейдънли, не се притеснявай, ще мине. Simple Smile
Честно казано, дори предпочитам в случай на болест да има Т, хрема и кашлица, пред това да се гърчи от болка в корема или за локалида го боли глава/уши или бог знае какво. При Т много лесно се установява, че неразположението на детето е от нея, има си няколко лекарства и бабини лекове, които се редуват, но да реве и да не знаеш от какво е или какво се дава при главоболие на дете (все още идея нямам) - поне на мен ми изглежда по-гадно.
Кофти звучи, но с времето човек обръгва на тия неща, особено като почне ясленско-градинският период. Hug

# 592
Здравейте!
Ясно е, че нямам време, трябва да се доказвам отново и да се бора за мястото си, но затова пък Дара и татко й се гледат и разбират чудесно, вече дори ме игнорира.....(АНИ2, ВАЧЕ, ДЕСКА Heart Eyes)

ШУНЧИ, честито, мила! Много късмет и разбирателство! Какво става с телефона ти?

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ПОРАСНАЛИ ДЕЧИЦА!

ШУШИ, МЕЙДЪНЛИ, ХЕБЕРЛЕА, дано са добре дечицата!
МЕЙДЪНЛИ, водя Дара при Масларски от 40-тия ден, нямам думи да ти опиша колко добър професионалист и човек е!

БЮТИ, браво на ходещата Лори, ние ще сме последни както се очертава...

Целувам ви и гледам да ви чета...........

# 593
  • София
Просто аз съм наистина неподготвена, първо дете ми е, за първи път се разболява, аз самата отдавна не съм вдигала температура, а за толкова висока да не говорим, настивала съм, но леко съм карала разни неща и идея си нямах как да процедирам.

Ето това е проблема, мила! Hug Нормално е да ти е трудно, да си неуверена, да действаш по-рязко като цяло. Не се страхувай! Децата наистина вдигат рязко и висока Т. Ако педиатър го е прегледал и е видял гърлото, сложил е една слушалка и няма нищо, значи е вирус. Вирусите и ангините ей така изстрелват температурата. Шунка е права.. ялсено-градинския период е наситен с такива неща. Имаше в нета хубава информация за температурата и понижаването й. Ако го намеря ще пусна. А като цяло се стремете да не сваляте рязко температурата  Naughty Naughty Naughty

Кити, липсваш, липсваш... Hug

# 594
Добро утро!
Краси днес се надигна рано рано и съм си направила двойна доза кафе   food010  food010  food010

Благодаря ви за пожеланията за р.д.И аз се моля всеки ден да се класират за яслата до есента  PraynigРождения ден мина много добре,но съм забравила кабела на фотоапарата и снимки ще кача др. седмица.

Мейдънли,как е Виктор?На мен батко му на Краси оня ден ми вдигна 38.6 след обяд еднократно и това беше,вчера нищо,да видим днес как ще е.

Кити,браво на Дара и МТ,на теб желая успехи  Hug

За кърлежи говорите,бърррр ужасни гадинки.Тук в Шумен на една позната взели 15 лв. в спешното да и го махнат и то жената е хем пенсионерка, хем работеща,здравно осигурена - за пореден път нямам думи за такованото ни здравеопазване #2gunfire.Казали и че махането с олио било опасно,да не го практикува,май когато излиза кърлежа изплювал там отрови или каквито секрети си отделя,та затова не се препоръчвало олиото.Това за пръв път го чувам,може да има нещо вярно.Хебърлеа,как е Оги?Има ли зачервено още?

Честито на проходилите Лори и Краси!

Шунче,честит нов дом!Да сте много щастливи!

Момичета майка ми ме вкарва в някакви филми и ме кара да обърна внимание на педи на следващата консултация.От два дена го мисля.Краси има леко О образна,разкрачена походка сякаш съм срещала статии че е нормално при скоро проходили,но сутрин като се протяга си опъва краката прави и ми се виждат добре  newsm78...С батко му не се сещам как са изглеждали

Стана дълго.Хубав ден,дано няма вятър днес!

Хеберлеа,редактирам се писала съм Оги,вместо Бела

Последна редакция: чт, 07 юни 2012, 08:54 от Krisi_fil

# 595
Krisi_fil и в София е 15 лв ваденето на кърлеж дори за дете... На мен ми обясниха, че с олио се давели и плюели някакви неща, затова не се правило така.
За крачетата мисля, че е нормално да са криви още. При Йосиф освен, че са кривички, стъпва и навътре. Също си мисля, че не е проблем за сега, но ще попитам при следваща консултация
kitikat звучиш по-спокойно - радвам се  Hug
Хубав ден на всички  Hug

# 596
добро утро мамчета

дано и за нас да е добър...След като вече няколко пъти мажем с клеева тинктура, зачервеното петно на крачето на Бела почти изчезна. Тя е добре, няма никакви тревожни признаци, но все пак днес е при личната докторка. Да видим какво ще каже... Чуденето ми е все още кога да се пуснат изследванията -  някъде пише че след 10тия ден, другаде след 30...а на мен ми се иска веднага ooooh! Благодаря на всички за съветите!
Чин наистина - това което пишеш вече се приема за доста опасно: ето тук има много добра информация какво да се прави в случай на ухапване: http://forum.framar.bg/topic698.html  
Както вече писах доверих се за ваденето на ММ, който има доста опит с професионално водене на хора по планини (и както той твърди вадене на кърлежи) - хич не ми се разхождаше току шо изкъпано дете с мокра коса по болници и то в неделя в 9 вечерта...а и знам, че е важно колкото се може по-бързо да се извади гада. "Нашия" едва се беше закрепил и беше като точка все още...А и без да знам какво борим не ми се искаше да тъпчем детенце със силни антибиотици. Уф, друг път ще съм много по-внимателна - веднага ще оглеждам дечурлигата след ходене на потенциално опасни места. То бабата е за тепане...ама хайде. Какво прави по драгалевските ливади пълни с бездомни кучета да ги питаш, като бяхме пратили Бела на Западния парк. Поне да я беше огледала, а тя тръгна на нас да се кара какво трябвало да направим  Naughty

Мейденли - как е малчо? Помня аз как се бях ошашкала при първото разболяване на Бела...Ще се оправи, само запази спокойствие - явно Виктор е с много добра имунна система, щом едва сега ти дига Т.

Кити - радвам се, че при вас нещата така добре се развиват!!

Последна редакция: чт, 07 юни 2012, 08:54 от heberlea

# 597
  • София
Хеберлеа, не искам да те плаша, ама цяло лято майки вадят кърлежи на децата от Западен парк, също от Южен, също от Борисовата градина  Wink Т.е дали на Драгалевци или в Западен парк - все тая. Къде пръскат, къде не.. аз затова се замислям как да предпазя децата с някакви химии или с тази цитронела. Дали става тя за целта? А мисля, че има аутан за деца около 1 г. Честно казано преподичтам репеленти, отколкото лаймска болест и огромни плюски от бълхи  Confused

# 598
Добро утро Hug

Тина, честити ходещи крачета running

Мейдънли Hug Иво два пъти ми е вдигал Т от вирус (освен тази след ваксина) и знам за какво говориш. Направо бях в шок, треперя като лист и действам машинално, а като му мине рееев до като изкарам всичко Blush. Вторият път обаче, не му дадох нищо, сам я свали и на следващият ден беше пушка. Дано Вик днес вече да е преборил вирусчето  PraynigHug

Хеберлеа, първият кърлеж, който хвана моето куче, беше в двор на училище Tired. Беше на 40 дни, обезпаразитена и за пръв път я пусках, само малко в двора и пак си я прибрах в кутията. А пък миналото лято ММ редовно ми казваше, че й е вадил, а по-далеч от нашата улица не е била. Навсякъде са Rolling Eyes

Кити, звучиш по-ведро Hug. Радвам се, че МТ и кукличка са се сработили Hug

# 599
Кити  Hug радвам се,че всичко върви добре!

Бюти,честито прохождане на Лорка!  Hug
Тина,и на вас!Леко и безаварийно  Mr. Green

Криси,и аз знам,че е нормално да са криви.Ако са много видимо,мисля че ставаше дума за рахит.Но и това е поправимо.Нека лекар да си каже мнението...

Ваче,то да беше само лаймска болест  Tired И мен много ме е страх.
п.п видях че питаш за боички в др тема.Мен нали треска ме тресе в правенето на торти,особено сега за РД на Надя,та си поръчах от Aromashouse,имат сайт.

Айде,излюпихме се,ставам.Хубав ден!

Общи условия

Активация на акаунт