Каква е вината на Фатмагюл? (Fatmagül'ün Suçu Ne ?) - Тема 118

• 39 207
  • 748
  •   1
Отговори
# 195
Всички се изказват че се акцентира много върху чувствата които изпитва Фатмагюл, но си нямате и на представа какво е да изпиташ такова зверство. Напълно разбирам как се чувства тя. Да нямаш доверие на мъж, да се страхуваш да те докоснат, нощем да не заспиваш защото заспиш ли всяка минута от зверството я изживяваш отново и отново. На моменти дори се страхуваш от собствената си сянка. Сртах да обичаш отново. Това чувство ми е до болка познато.А нощите в които успееш да заспиш на сън отново изживяваш същата болка и когато искаш да викаш сякаш гласът ти не излиза. П.П. Съжалявам ако има правописни грешки просто сега като пиша и цялата треперя от познатот ми до болка чувство
Hug Hug Hug

# 196
Всички се изказват че се акцентира много върху чувствата които изпитва Фатмагюл, но си нямате и на представа какво е да изпиташ такова зверство. Напълно разбирам как се чувства тя. Да нямаш доверие на мъж, да се страхуваш да те докоснат, нощем да не заспиваш защото заспиш ли всяка минута от зверството я изживяваш отново и отново. На моменти дори се страхуваш от собствената си сянка. Сртах да обичаш отново. Това чувство ми е до болка познато.А нощите в които успееш да заспиш на сън отново изживяваш същата болка и когато искаш да викаш сякаш гласът ти не излиза. П.П. Съжалявам ако има правописни грешки просто сега като пиша и цялата треперя от познатот ми до болка чувство

Hug

# 197

Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 198
  • София
Момичета,направо ми късате сърцето! Hug Hug Hug Желая ви много спокойствие и щастие!

# 199

Hug Hug Hug Hug Hug Hug

Много по-ужасно е това да ти го причини човек с които си израснала. Споделяли сте всичко били сте най-добри приятели.Играли сте заедно, смяли сте се.Били сте неразделни. Човекът които постъпи така смен беше такъв, беше всичко за мен възприемах го като по-голям брат. Винаги можех да говоря с него за всичко да поплача на рамото му.В един миг всичко се преобърна. Момчето което възприемах като мой по-голям брат за един миг се превърна в най-големия ми враг.отне насилствено невинноста ми.

# 200
Добро утро и от мен!

И аз прочетох това което е публикувала noritka1 и съм съгласна с всичко написано!

И аз съм съгласна! Много от сюжетните линии в сериала бяха излишни-особено лудостта на Мустафа и отвличането на Фг. Историята на Йозге бе пълен бъркоч-така и не разбрахме какво стана по-нататък с нея(не че някой го интересува). Определено си е запълване на серии,но от това губим ние,защото фокуса на филма се измества към други лица и историята на Керим и Фг остава на заден план! Не е логично да се дават само откъслечни истории,а главната ни сюжетна линия да тъпче на едно място!
Как за толкова серии те двамата не се научиха да си споделят,а таят всичко в себе си? Оттам се получават всички недомлъвки и странни погледи-както тези погледи на сутринта след п.б.н.
Не може да живее с някого 2 години под един покрив и да му нямаш доверие за да му кажеш своите мечти и желания!
Нали искат да продължат напред!? Как ще го направят,щом дълбоко в тях има тайни,които са скрити и не могат да излязат наяве?! newsm78
Тук сюжетната линия се губи и накъсва,но и те не успяха да бъдат сами и да съумеят да си споделят нещо! Тъкмо малко напреднат и се почва-раждането на Елиф,прострелването на Керим,три серии в болницата,после отвличането... Тяхната болка все повече нарастваше и бе напълно нормално да избие някъде-както и си пролича в последната серия! Колкото сълзи проляха,колкото болка изтърпяха,сега ако не ни покажат цялата палитра на тяхното щастие,бих ги обявила за слаби сценаристки!  bouquet

Значи не си разбрала смисъла на филма. Тук първа сюжетна линия не е любовта между К и Ф, а личността на жетвата на изнасилване и справянето с тази травма. Идеята не е да видим как се е случила първата брачна нощ като акт, а като емоция за потърпевшите. И присъствието според мен на йозге беше напълно на място, защото то показа какво се случва с жената, която мълчи две години и с тази, която се бори. Разбира се тоази част с Йозге е пълнеж, а липсващия момент с п.б.н. е грешка за всеки, който гледа на този филм като на обикновена любовна история с блудкав привкус!

Последна редакция: вт, 15 май 2012, 12:49 от Черна Котка Бял Котарак

# 201

Милата ми! Съжалявам и бих ти помогнала ако има начин !  Cry  Cry  Cry  Hug  Hug  Hug

# 202
  • София

"......................нещо като анализ на сюжета дотук ..........."бих казала, по-скоро индивидуално мнение и то доста пристрастно.
 "Основната сюжетна линия е ясна - невъзможната любов между Ф и К. "Интересно, аз пък съвсем различна сюжетна линия съзрях.

Фатмагюл:" Но от крехка, мила и невинно страдаща тя се превърна в студен и инатлив егоцентрик. "Аз лично бих добавила,към образа и още по-тежка метаморфоза след издевателствата (физически и психически), с които бе принудена да се примири. Очудвам се на моменти, докато гледам филма, че запазва разсъдъка си.

"В момента образът й е по-скоро отблъскващ. Ако целта на филма е била да накарат зрителите единодушно да й съчувстват, то тя не е постигната."Според мен зависи от категорията и светоусещането на тези зрители.

"След последните серии зрителите единодушно съчувстват единствено на К и с право. Той е единственият невинно страдащ." М,м,м,м да ... интересно?!? От какво толково страда този мъж - освен физическа неудволетвореност, какви други страдания имат мъжете? Баба ми казваше:"Мъж по корем да видиш и червата му да се влачат след него , речи си ... пояса му се е развързал !" Joy

Мукадес: "Но униженията преживени от нея трябваше да я променят в положителна посока. Това подсказва логиката."В живота, "вълка козината си мени нрава (бих добавила и манталитета) никога"

"И накрая образът на К - замислен като сложен образ, претърпяващ голяма метаморфоза, на практика той остава "най-замразеният" образ във филма. Горе долу от втора серия насам той си един и същ - добро момче, страдащо за любовта си."А аз видях, по скоро добро момче страдащо заради грешки, които допусна, които промениха не само неговият живот, но и съдбата  на друго човешко същество.

"Най-напред, това си е чисто похабяване на актьорски талант. След Мустафа Булут тук Енгин се къпе в боза. Спокойно можеха да наемат някой като Къванч да им я изиграе тази роля и да не хабят Енгин."Ако не го бяха "похабили", може би  "Ако бях облак" щеше да си остане поредния сериал с посредствен рейтинг, и  за съжаление отвъд границите на Турция популярността на  Енгин щеше да бъде колкото е била като Мустафа Булут, независимо от таланта му и подновената визия.

"Цената, която К вече плаща, си е направо невъзможно висока. Образът стана наистина нереален. Ако си беше останал поне както си беше - леко идеалистичен, просто колкото да размечтае женската аудитория - пак щеше да е по-добре. Но сега той вече не размечтава никого, а напротив дразни с овчедушието си. И на всички се иска да видят в него някакъв бунт. Иначе той направо губи мъжествеността си и се превръща в някакво мекотело!"Друго си е, да я "отупа" и да я върже с катинар за леглото. smile3555

Просто вторият сезон трябваше да е най-много, ама най-много 20 серии, да покажат накрая една щастлива развръзка и толкова. И ако ми позволиш да съм максимално откровенна .... ето тук се припокриват мислите ни.

- 1  newsm11  Peace

Cruela,  smile3521  ...... много повърхностни заключения,  според моите критерии или смесване на лични представи, и предварителни нагласи за някакъв собствен изграден сценарий.

# 203
  • София
Сега като слушам песента за Истанбул,не знам,на някой направи ли му впечатление,но в попредишната серия се чу за момент езана на фона на приготовленията за сватбата??На мен за пръв път ми се случва да го чуя в сериал.
Макар и против религията ми, езанът ми е страшно магнетичен и кръвта ми замръзва на него, особено ако си близо до Босфора на залез слънце.Заслужава си да се усети.

Dani_kroki,  Hug Hug Hug.Историята ти е покъртителна. Cry Дано вече си добре!

Последна редакция: вт, 15 май 2012, 12:55 от Л_Дани

# 204
Dani_kroki  Hug

Черна Котка Бял Котарак newsm10

rivva , как си?  Hug Гледам и не вярвам на ушите си.  ooooh!

# 205
Аз мисля, че малко подценявате умението на Измирския Шекспир в писането на любовни писма.
Спомнете си, той успя да разплаче дори Мукадес  Shocked

Сигурно в морето.Докато е чакал да се напълнят мрежите може да е пишел стихове.

това беше шега

"......................нещо като анализ на сюжета дотук ..........."бих казала, по-скоро индивидуално мнение и то доста пристрастно.
 "Основната сюжетна линия е ясна - невъзможната любов между Ф и К. "Интересно, аз пък съвсем различна сюжетна линия съзрях.

Фатмагюл:" Но от крехка, мила и невинно страдаща тя се превърна в студен и инатлив егоцентрик. "Аз лично бих добавила,към образа и още по-тежка метаморфоза след издевателствата (физически и психически), с които бе принудена да се примири. Очудвам се на моменти, докато гледам филма, че запазва разсъдъка си.

"В момента образът й е по-скоро отблъскващ. Ако целта на филма е била да накарат зрителите единодушно да й съчувстват, то тя не е постигната."Според мен зависи от категорията и светоусещането на тези зрители.

"След последните серии зрителите единодушно съчувстват единствено на К и с право. Той е единственият невинно страдащ." М,м,м,м да ... интересно?!? От какво толково страда този мъж - освен физическа неудволетвореност, какви други страдания имат мъжете? Баба ми казваше:"Мъж по корем да видиш и червата му да се влачат след него , речи си ... пояса му се е развързал !" Joy

Мукадес: "Но униженията преживени от нея трябваше да я променят в положителна посока. Това подсказва логиката."В живота, "вълка козината си мени нрава (бих добавила и манталитета) никога"

"И накрая образът на К - замислен като сложен образ, претърпяващ голяма метаморфоза, на практика той остава "най-замразеният" образ във филма. Горе долу от втора серия насам той си един и същ - добро момче, страдащо за любовта си."А аз видях, по скоро добро момче страдащо заради грешки, които допусна, които промениха не само неговият живот, но и съдбата  на друго човешко същество.

"Най-напред, това си е чисто похабяване на актьорски талант. След Мустафа Булут тук Енгин се къпе в боза. Спокойно можеха да наемат някой като Къванч да им я изиграе тази роля и да не хабят Енгин."Ако не го бяха "похабили", може би  "Ако бях облак" щеше да си остане поредния сериал с посредствен рейтинг, и  за съжаление отвъд границите на Турция популярността на  Енгин щеше да бъде колкото е била като Мустафа Булут, независимо от таланта му и подновената визия.

"Цената, която К вече плаща, си е направо невъзможно висока. Образът стана наистина нереален. Ако си беше останал поне както си беше - леко идеалистичен, просто колкото да размечтае женската аудитория - пак щеше да е по-добре. Но сега той вече не размечтава никого, а напротив дразни с овчедушието си. И на всички се иска да видят в него някакъв бунт. Иначе той направо губи мъжествеността си и се превръща в някакво мекотело!"Друго си е, да я "отупа" и да я върже с катинар за леглото. smile3555

Просто вторият сезон трябваше да е най-много, ама най-много 20 серии, да покажат накрая една щастлива развръзка и толкова. И ако ми позволиш да съм максимално откровенна .... ето тук се припокриват мислите ни.

- 1  newsm11  Peace

Cruela,  smile3521  ...... много повърхностни заключения,  според моите критерии или смесване на лични представи, и предварителни нагласи за някакъв собствен изграден сценарий.

Малееее,аз със тоя цитат се олях с домати.Да ходя да се изкъпя виртуално с Керим и да бягам на работа!

Лек ден момичета!!!

# 206
  • София
За мен Мустафа не се самоуби .За мен той направи последен опит да избяга ,за да си свърши сам работа ,а именно да убие Керим.

newsm78  но нали Мусти е в Измир ( затвора ), а Кери в Истамбул ( със сватбата ) - как да го убие то се патува цял ден от едното до другото място

# 207
Малееее,аз със тоя цитат се олях с домати.Да ходя да се изкъпя виртуално с Керим и да бягам на работа!

Ако е имало домати те не са за теб.  Peace Сама написа, че това е цитат.  Peace

# 208
  • В Града на Липите
rivva , съгласна съм с мнението ти.  Peace
Честно казано признавам си, не бях чела анализа подробно, а от тук от там, че още ми се спеше.
Струва ми се доста крайно, но пък всеки има право на мнение и своя гледна точка. Аз напоследък взех да се чудя, да не би да има два сериала и аз да гледам само единия, а другия да съм го пропуснала  newsm78

# 209
  • София
Скрит текст:
Здравейте, момичета:) От доста време ви чета, правите страхотни анализи, но в последно време започвам леко да се дразня и реших да се включа. Разбирам защо сте запленени от Енгин, въпреки че в самото начало не бях никак впечатлена от него, но не разбирам силното ви пристрастие към Керим и 100%-овото му оневиняване  от ваша страна. Истина е, че образът му се разви в много добра посока, показаха ни един изключително добър, чувствителен и всеотдаен мъж, но не можем да изтрием факта, че онази нощ той беше там, той хвана Фатмагюл и им я поднесе на тепсия, той стоя отстрани и не направи нищо. Толкова беше неадекватен, че в първия момент, до колкото си спомням дори се хилеше. На мен лично в онзи момент Керим страшно ми опротивя и на мястото на Фатмагюл никога нямаше да успея да го приема в живота си. Не искам да ме разбирате погрешно. В момента аз също искам да видя тези двамата щастливи, смятам че го заслужават, но Керим има вина към Фатмагюл и трябва да изтърпи наказанието си до край.
Другото, което не ми харесва е подценяването на образа на Фатмагюл. В много мнения тук и във фейсбук се прокрадва усещането, че едва ли не Ф не е достойна за Керим- страхотния, отворен към света, едва ли не уникален мъж, а тя безличната и безчувствена девойка от село. Стигна се до там, че много момичета изкараха актрисата едва ли не фригидна, защото се целувала зле и едвам си отваряла устата. Наистина ли някой, който гледа сериала от самото начало, би имал очакванията Фатмагюл да си завре езика в гърлото на Керим и да го обязди? Тук става въпрос за младо момиче, невидяло нищо от живота, без никакъв сексуален опит, което на всичкото отгоре е изживяло може би най-големия ужас и унижение за една жена. И то не само от един, а от трима. Наистина на моменти Фатмагюл изглежда вяла и обрана в емоциите си, но това е напълно естествено за всичко което преживя. Ние реално нямахме  възможност да опознаем истинската Фатмагюл, преди онази нощ, която я промени напълно. Затова нека бъдем малко по-справедливи с нея.

pipilota27, моите адмирации за всяка дума в този пост. Бях започнала сериозно да се притеснявам и смущавам като жена.

Общи условия

Активация на акаунт