Каква е вината на Фатмагюл? (Fatmagül'ün Suçu Ne ?) - Тема 118

• 39 227
  • 748
  •   1
Отговори
# 285
Е, добре. Ето нещо за разведряване.
Дано поне някой да разсмее, в този мрачен тъжен ден:

В една неизвестна кръчма край Босфора. Името не се чете.

Скрит текст:
Изгрев. Летят гларуси.
На една маса в ъгъла спят Едже и Мелек потънали в листи, повечето смачкани. Влиза Хилял с гръм и трясък и удря една празна бутилка по масата.
- Е, това не го очаквах. Екипа ви чака от два часа на снимачната площадка, а нямаме сценарий. Берен си изгриза три нокътя, Енгин от въртене счупи един стол, добре че Есра започна да разправя вицове да разведри малко атмосферата.
Едже и Мелек надигат глави и разтъркват сънено очи.
- Давайте веднага сценария за 76-ти епизод.
- Хилял, недей с лошото моля те – протяга се Едже. – Ей ти го сценария. Да не мислиш, че е толкоз лесно да се напише. И то изненадващ.
Хилял грабва три смачкани листа и чете:
- Вечер. Керим простира на двора... Абе вие добре ли сте? Как ще простира Керим, ми това си е жива кастрация, Мелек стига се прозява дай ми тоя химикал – тя зачерква сцената и пише на глас: - Вечер. Фатмагюл простира на двора, Керим й подава щипки. Е, така вече може, да не беше блял докато тя го настъпваше на сватбата. Мелек искам после да напишеш продължение на сцената. Керим изпуска една щипка и двамата започват да я търсят в тревата... ти си знаеш, да не ти обяснявам сега.
Мелек изсумтява съгласително.
- Така, втора сцена – чете Хилял. – Сами по молба на Хаджер отива в моргата да уреди погребението на Мустафа, обаче трупа е изчезнал... Ха! Не ми казвайте, че Мустафа е жив?
- Ааааааа, сакън. Чисто умрял е – провиква се Едже. – Мелек, нали е умрял?
Мелек кимва:
- Да, умрял е. Просто са му загубили трупа в моргата и на края на серията ще го намерят. Леко вмирисан, но чисто вдървен.
- Добре. Така може – сагласява се Хилял и минава нататък: - Фатмагюл, облечена в синя рокля на цветя е понесла кошница с обяд към работилницата на Керим. Върви по улицата и си тананика. Пристига и що да види. Дългокрака блондинка с розов минижуп обяснява на Керим, как точно да й завари оградата. Фатмагюл трясва кошницата на тезгяха и се фръцва... Тая сцена направо я режа – тя зачерква смело. – Въобще не ми се вързва с каузата. Пък и къде ще ви търся сега дългокрака блондинка. Още хонорари, още разходи. НЕ!
Тя поглежда третия лист и вижда, че е празен.
- Това ли беше? Абе вие подигравате ли се с мен? Веднага ставайте и се качвайте в колата, паркирала съм я отпред. По пътя ще се разпрявям с вас.
Докато шофира, Хилял се обажда по телефона:
- Есра, кажи на екипа, че днес ще снимаме само с Фърат, другите да си ходят. Е знам, че е умрял Мустафа, ама още не сме го погребали. Докато го уморим брадясахме, сега докато го погребем, чок зор ще видим. Днес ще преследваме трупа му из моргата. А, и кажи на Берен и Енгин да се върнат по тъмно, ще простират. Какво ми се причу, Енгин да не счупи някой стол пак. Кажи му да престане, че ще му ги удържа от хонорара. Какво каза Енгин? А, добре, ще предам. Айде чао, че шофирам и ще ме глобят.
- Какво искал Енгин? – пита Мелек.
- Иска сцена с бой. Тази п.б.н го е изнервила, и трябва да освободи напрежението. Така че, му напишете сцена с бой. Знаете, че на двамата с Берен им угаждаме от време на време.
- Ох, Едже... трудна работа, ми то не остана с кого да го сбием. Какво ще го правим сега?
- Как не остана бе Мелек, ами с Кузей ще се сбие. Чудна сцена ще стане.
Хилял набива спирачките и се обръща назад.
- Знаех си аз. От две седмици подозирам някаква конспирация. Кои сте вие, и къде са ми сценаристките?
- Славенко, сто пъти ти казах, да внимаваш с тоз Кузей – изсъсква по-тъмната особа.
Joy Joy Joy Joy JoyСупер smile3501 smile3501 smile3501На мен денят от сутринта  ми е чудесен само смях.

# 286
Хриси,е как да не ти се получава... Искаш трудова злополука ли да стане с мен? Умори ме от смях,ей!

И понеже сте много омърлушени-и аз да се включа в купона...
Моля,без домати,че вече няма къде да ги слагам!  Peace
Репортаж 1
Скрит текст:
Мислите на Керим,сутринта след сватбата,приготвяйки масата:
"Ето я,моята приказна фея,осветена от слънчевите лъчи...
Как тихо пристъпва в денят ми ,като вълшебна мелодия...
Потапям се в погледа й,като в бушуващ океан...
но не ще се удавя,
защото зная,че тя е като пристан за мен...
Аз ще я пазя от злото в света ,
само тя  да пожелае...
и ще бъда нейна опора до края...
Тъмните облаци  ще разделя ,
за да има само светлина в нашите  дни,
и в нощта тихо до нея пак  ще стоя,
за да я пазя от кошмарите,
макар и отлетели далеч...
Тя ще бъде сълзата в окото ми,
моят дъх и усмивка в нощта...
Двама с нея ще полетим към Рая,
носейки се на крилете на Любовта...
Толкова нощи мечтах за това,
да е моя и в деня и нощта!
Благодаря ти,Господи,
че ми я даде,
ще я пазя като зеница,
както бе и досега!
Обичам я и зная че любовта ми е споделена...
Ще я нося в сърцето си,
като ценна частица от  Рая!"

Сяда на масата и казва на Фг:
-"Любима,нека се подкрепим тази сутрин,че много работа ни чака!"
И се подсмихва дяволито!
Нианта,къде се губиш,злато? Имаме да завеждаме още един клуб-Йомерките нещо се цепят от колектива и почнаха да залитат по Мюмтаз! Лоша работа!
Знаех си аз че трябва да им стана председател на фенклуба,ама вече е късноооо! hahaha

Последна редакция: вт, 15 май 2012, 14:57 от mal4eva1984

# 287
За любителите на Ако бях Облак и поради големия зрителски интерес -  Заповядайте в новооткритата тема за този страхотен филм -

не го гледам , но благодаря за поканата - ще се възползвам  bowuu
за да мога един ден с гордо вдигната глава да кажа ''Аз съм от старите в темата , но млада по сърце и душица "

Бих те помолил да не го правиш.Остави горката Мерал Октай да почива в мир!?! Naughty Hug

Добри, ти си стой тука мойто момче, че тука е по-голяма аудиторията. А за "Дивите разкази" не знам дали не ми е малко рано. Май е по-добре да почна от "Мечо пух' , а, как мислиш?

# 288
  • Враца

Видя ли сега  Crossing Arms с тая твоя чок голяма уста.  Joy Можехме да изкараме там до финала.

Три пъти гледах снимката ни, и чак на третия път видях, че сме седнали върху Мустафа. Днес нещо не съм в кондиция  Joy

Цитат
Днес ще преследваме трупа му из моргата

Явно няма и да го намерят. Joy Joy Joy Joy Joy Joy

Дойдохте ми като балсам за душата. Да сте живи и здрави!

# 289
Аз нещо не разбрах  newsm78

Демек, след като не ми допада развитието на образа на Фатмагюл, значи гледам друг филм или не харесвам филма, така ли излиза?  newsm78 Какъв е тоя двоен аршин?

не знам аз ли да отговоря?
аз също не харесвам как са развили някои от образите....но това не са  нещата, които прочетох в публикацията.....от нея не разбрах какво всъщност е накарало пишещия да гледа този сериал Peace
а за това какво не ни харесва.... аз лично писах веднага...така че не бих наложила цензура тук.....а напротив- щом сме недоволни, нека си го кажем.....

Мога да говоря само за себе си. Аз започнах да гледа КВФ заради Берен Саат, която страшно много харесвах в ЗП. Първи сезон беше много силен, нищо излишно. Втори сезон се превърна в едно издевателство над нервите на гледащия - Мустафа в ролята на Рамбо 3 и Брус Уилис в Умирай трудно н-та част взети заедно, американски екшън с ориенталски привкус. Като фон на цялото това нещо милата Фатма от първи сезон се трансформира в пълен темерут. Ето тук вече спрях да харесвам Берен Саат и осъзнах, че е много добра актриса, щом ме хвърли от едната крайност в другата.  Naughty Хриси, не визирам тебе, не ме разбирай погрешно,моля те.

# 290
  • В Града на Липите
Снимките са доста обвадеждаващи.
Както очаквах и финала на предишния епизод и трейлъра са подвеждащи.

# 291
  • София

Рива,джанъм Муки на онзи врат я не окачвам,че какъвто е отънял ще се счупи и отиде ми лИбоФта Mr. Green

... а,а,а,  smile3555  аз докато стопля .... ти за плашило на спорещите си решила явно да я ползваш Joy

# 292
Уважаеми Дами,Dobro_mir

Извинявайте,че не е по темата,но аз като една "проста" секретарка изказвам дълбокото си съмнение,че уважаемия Dobro_mir по който всички се прехласвате е мъж!Няма мъж на света който да говори по този начин и да има такъв изказ..!

Г-жа Мюмтаз, споделям мнението ти. Нема мъж дето се изказва по този начин: "...Да я отведе в рая..."

Уверявам ви мъж е та дрънка!Има чудесна съпруга и малки съкровища!Поздрави и целувки на цялото семейство!

# 293
Скрит текст:

Айде,този веднага довтаса и чака....Къде е Керим,  newsm78 ще снимаме ли

Хрис,много ми е притеснено Outta Joint...какво ще става сега като Хилал ни разконсперира newsm78...или отвличаме Еджето и Мелек или ...не знам..давай идеи Thinking

Последна редакция: вт, 15 май 2012, 15:01 от Slawena

# 294
По повод сутринта след п.б.н. въобще не ми хареса следното, дори и от 'смешна страна':

"Разбира се,че Керим ще е смутен и ядосан.Цяла нощ се е старал,вложил е цялата си любов,притеснявал се е през цялото време да не и причини нещо неприятно,докарал я е до екстаз,а Фатмето е стояла като дръвце,незнаейки какво да прави.Та съвсем в реда на нещата е Керим,да си задава въпроса :"Тая какво още иска от мен и защо ми се струва неудовлетворена?!?Не стига,че аз не можах заради нея да се насладя на ноща,а и на всичко отгоре едва ли не ще ми се цупи!?!" Naughty Naughty Naughty

• Керим е романтична натура и разсъжденията в червено въобще не вървят!

Последна редакция: вт, 15 май 2012, 15:11 от •ahoy•

# 295
  • София
Мариана, много мрачен наш Керим до заспалата Фатма...

# 296
Хриси,е как да не ти се получава... Искаш трудова злополука ли да стане с мен? Умори ме от смях,ей!

Моля,без домати,че вече няма къде да ги слагам!  Peace
Репортаж 1
Скрит текст:
но не ще се удавя,
само тя  да пожелае...
Тъмните облаци  ще разделя ,
за да има само светлина в нашите  дни,
и в нощта тихо до нея пак  ще стоя,
Благодаря ти,Господи,
че ми я даде,
ще я пазя като зеница,
както бе и досега!
Ще я нося в сърцето си,
като ценна частица от  Рая!"

И се подсмихва дяволито!
smile3501 smile3501 smile3501

# 297
  • София
nianta,привет! waveyКъде се губиш ти?

А на мен пък нещо снимките не ми харесаха.Не са щастливи нашите сладури!И каква е тази апатия пред телевизора и захвърлените чинии...Ще излезе,че без Мука е скучно Wink Laughing!
Аз няма да гадая,какво ще се случи в следващата серия.Ще си чакам търпеливо този път.

# 298
  • В Града на Липите

Тук като гледам е вечерта. Щом седят на това малко диванче един до друг и тя е заспала на рамото му, нещата няма да са минали толкова зле. Вероятно са обсъдили и Мустафа и п.б.н.
Може да се муси Керим, защото е имал други планове не включващи заспала младоженка.
Всъщност, като се загледах, май не се муси, а гледа с интерес.

# 299

Моля,без домати,че вече няма къде да ги слагам!  Peace
Репортаж 1
Скрит текст:
но не ще се удавя,
само тя  да пожелае...
Тъмните облаци  ще разделя ,
за да има само светлина в нашите  дни,
и в нощта тихо до нея пак  ще стоя,
Благодаря ти,Господи,
че ми я даде,
ще я пазя като зеница,
както бе и досега!
Ще я нося в сърцето си,
като ценна частица от  Рая!"

И се подсмихва дяволито!
smile3501 smile3501 smile3501

smile3501

Общи условия

Активация на акаунт