Ивелина, супер, че всичко е наред с теб. Добре дошли на родна земя

Лъки, прочетох поста ти няколко пъти, много мило ми стана като разказваше как си играете с малките. Заслужили сте си почивката заедно, приятно да си я доизкарате

mama_vessy, скорошно оздравяване

Има ли някое детенце, което да е особено чувствително и емоционално? Аслан е такъв, плаши се много лесно, особено от деца, които са по-шумни, енергични, викат от радост или недоволство. Като се случи такова дете да има около нас и да извика, Аслан изпищява и започва да плаче, като бяга към мен и се вкопчва за крака ми. Когато му вземат играчката от ръцете не си я дърпа обратно, а боязливо стъпва назад или направо започва да плаче и да ме търси. Страх го е главно от дечица на и около неговата възраст, от по-големи сякаш не го е страх толкова. Вие как реагирате в такава ситуация? Наред с успокоението има ли според вас нещо, което може да се направи, за да се помогне за преодоляването на този страх? Предполагам, че още е рано и че тези страхове се надрастват, но при нас това е ежедневие и се чудя как да подходя, за да намаля уплахата. Опитах се да си играя с тези деца и да викам заедно с тях, като се и смея, за да види Аслан, че няма нищо страшно в това да изразяваш емоциите си по този начин, а и че е забавно, но няма успех, поне засега.

Нека сте дълго, дълго в "розов период". Както каза sirence, заслужаваш го 

. Ето, Митко от две думи разбираше, а Никола има нужда да му се повтаря, повтаря, повтаря... и за да си спестя мъката по безбройните повтаряния, криене на предмети, ревове защо нещо не може... просто предпочитам да го позволя още от самото начало. Лошото е, че то винаги не е можело и Митко се изненадва защо така с лекота давам на брат му да прави неща, които той(Митко) много добре знае още от малък, че не са приемливи за семейството или дома ни.
После носи и на брат си, като на всяка крачка излива по малко.
Повтаря като папагал всичко, което му кажеш, стига да е на кеф. А много от нещата и знае какво значат. Казва "ето гооо" (когато търси нещо скрито).
На моменти като се заредят разни такива случки и не само ,се питам аз ли нещо не съм наред и съм все до Мартина или на тези хора нещо им има?