Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е рефлуксът и как да се справим с него?
Как правилно да почистваме очите на бебето и какви са признаците на инфекция?
Как да се справя с повръщането при бебета и кога трябва да се консултирам с педиатър?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е рефлуксът и как да се справим с него?
Рефлуксът при бебетата е връщането на храна от стомаха към устата. За справяне с него, педиатрите препоръчват повдигане на главата по време на хранене и след това, по-чести, по-малки хранения, както и използване на възглавнички за бебето. Също така е важно да се избягват вибрации и силни движения след хранене.
-
Как правилно да почистваме очите на бебето и какви са признаците на инфекция?
-
Как да се справя с повръщането при бебета и кога трябва да се консултирам с педиатър?
-
Какви са признаците на предстоящо раждане и как да се справим с безпокойството?
-
Какви са начините за предизвикване на контракции и какви са техните ефекти?
А тати седя плътно до мен почти през цялото време милия. 

при Жанина имаше моментален ефект 

Всъщност в болницата не съм спряла да го кърмя, до последния ден, даже преди да ни изпишат стоя на гърда. Но нищо не ядеше, нали го мерех, преди и след хранене, след едночасово висене на цица, резултатът 5 грама. И започваше да плаче неистово от глад, аз ревях с с него, чак акушерките от неонатологията ни чуваха и идваха да видят какво става посред нощ. бутаха му главата, какво ли не опитахме, накрая те сами ми предложиха да ми дадат стерилно шише и да го храня като се изцедя в него. Ето това е ирония -.кърма бол, а детето гладно......
затова като се прибрахме го реших моментално, нали и Марти ми беше така, а той беше и недоносен и съвсем не ядеше. Единственото нещо което в момента ме спира да съм по-упорита и настоятелна е това че давам дозата и съм спокойна че всичко изяжда. Не мога да ви опиша това колко ме успокоява, иначе на гърда не може да изяде това количество. Но....няма де се предавам, малко по-малко ще се мъча пак, пък каквото стане. Тази нощ пак давах цица. Мисля, обаче че не захапва зърното достатъчно добре, защото зверски ме боли. Ако трябва и с консултант ще се посъветвам, стискайте ми палци, много искам да го кърмя.